Kirjoitukset avainsanalla #vauvavuosi

IMG_20181026_203740.jpg
IMG_20181026_203740.jpg

IMG_20181026_203724.jpg
IMG_20181026_203724.jpg

IMG_20181026_201013.jpg
IMG_20181026_201013.jpg

IMG_20181026_195500.jpg
IMG_20181026_195500.jpg

Hellurei! Ja terkut tällä kertaa Hesasta. Tulin tänne eilen jo päivällä yhteen työtapaamiseen, kävin Ivana Helsingillä hakemassa vähän lainamekkoja, ryskäsin junalla mun Inari-ystävän luo ja illalla käväisin vielä Ruotsin suurlähetystön tilaisuudessa, jonne oli kutsuttu meitä kirjamessujen väkeä. Mua suoraan sanottu jännitti mennä tilaisuuteen, jonka kulusta en tiennyt mitään. Ja jonne piti mennä ilman avecia. Mutta hyvinpähän se ilta meni ja tapasin yllättävän paljon tuttuja. (Kuulostaapa glamoröösille: "Tapasin tossa illalla tuttuja Ruotsin suurlähetystössä", öhöh)

Oikeasti vuodattelen jänskättelyäni Juliaihmiselle torstaina, joka sitten  iski Facebook-ryhmän kasaan tilaisuuten menijöistä. Oli ihana nähdä myös niin kivat Irene ja Anniina! Niinpä me sitten juotiin porukalla hermodrinksut ennen varsinaista tilaisuutta. Ja oltiin sen jälkeen oikein edustavia ja ilta meni kivasti.

Myöhäisillan koittaessa mä sitten kömmin takaisin Inarille. Itse asiassa kamun viereen ihan, vaikka Inarin esikoinen olikin vahvasti sitä mieltä, että mun pitäisi nukkua heidän isin vieressä. Skippasin tällä kertaa. 

Tänään mulla on sitten Sami Minkkisen kanssa haastattelu meikäläisen #vauvavuosi-kirjan ja lapsiperheen ja lapsiperhebloggaamisen tienoilta. Yhtään en tiedä, mitä meiltä meinataan kysellä, mutta jos mä selvisin När går nästa bussen till slussen? -kielitaidollani eilisestä, selviän mä nyt luultavasti mistä vaan. 

Joten. Tervetuloa tänään kirjamessuille. Meikkis klo 13.00-13.30 Esplanadi-lavalla. Nähdään!

-Karoliina-

Asu: Sukkikset, H&M // kengät, H&M// mekko//Ivana Helsinki (lainassa) //laukku, Ivana Helsinki (lainassa sekin) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

P9305912.JPG
P9305912.JPG

P9305919.JPG
P9305919.JPG

Sieltä se rysähti lokakuu kalenteriin, että humaus vaan kävi. Takana on ihan jo oikeasti kesä ja jopa se arkeen laskeutuminen. Se arki on nyt just tässä. Hämärtyvissä illoissa ja pimeissä aamuissa. Varastoon pakatuissa kesävaatteissa ja koululaisen pipopakossa.

Kun puhuimme mun Bazar-kustantamon kanssa keväällä syksyn kirjamessuissa, tuntui se olevan jossain toooooodella kaukana. Mutta niinpä ne – sekä Turun, että Helsingin – messut ovat jo ihan käsillä. Tässä kuussa. Turku jopa jo tällä viikolla!

Mä olen ollut muutamilla messuilla puhujavieraana, osin myös myös kirjojen vuoksi, mutta tämä on ensimmäinen syksy, kun olen haastateltavana ihan oikeasti KIRJAmessuilla. Ajatus tuntuu yhtä aikaa hassulle ja kutkuttavalle. Siellä minä istun ja juttelen ihan OIKEIDEN kirjailijoiden seassa. Puhun niistä teoksista, joista olen tosi iloinen, mutta josta jostain syystä edelleen aiheuttavat minussa vähän hämmennystä. En ole esimerkiksi kertaakaan lukenut kumpaakaan omaa kirjaani painettuna versiona läpi. Ja itse asiassa #vauvavuotta en ole edes selannut kuin muutaman sivun verran. Joku siinä pelottaa ja jännittää!

Tästä huolimatta ja ehkä juuri siksi. Kirjamessut tuntuvat ihanalle ajatukselle. Tässä niistä vähän infoa. Olisi nimittäin aivan todella ihanaa, jos ei joutuisi jorisemaan yksin siellä lavalla. Tulkaa siis katsomaan, juttelemaan, kuuntelemaan ja morjestamaan.

 

TURUN KIRJAMESSU

 • aika: sunnuntai 7.10 klo 13.35-14.00
 • paikka: Onerva, 2 kerros
 • mitä haastattelusta sanotaan? "Perhe tunteiden tantereena. Millainen tunteiden kirjo kietoutuu extremelajiin nimeltä vanhemmuus ja perhe-elämä? Keskustelemassa #vauvavuosi-kirjan kirjoittanut perhebloggari ja kirjailija Karoliina Sallinen-Pentikäinen sekä Perhe ja tunteet - kirjan toinen toimittaja, perhetutkija Petteri Eerola. Haastattelijana Päivi Kuntze."
 • mitä muuta? Meikkis signeeraa kirjoja esityksen jälkeen Bazarin osastolla
 • tsekkaa netistä: http://www.kirjamessut.fi/esiintyja/karoliina-sallinen-pentikainen-544/

 

HELSINGIN KIRJAMESSUT

 • aika: lauantai 27.10 klo 13.00-13.30
 • paikka: Esplanadi
 • mitä haastattelusta sanotaan? "#vauvavuosi jatkaa kolmekymppisen kaupunkilaispariskunnan Usvan ja Juhan Tee se itse -vauva-romaanissa alkanutta tutustumista extremelajiin nimeltä vanhemmuus ja perhe-elämä. Miksi lastenkasvatus, parisuhde ja vanhemmuus herättävät verkkokeskusteluissa niin paljon tunteita? Keskustelemassa #vauvavuosi-romaanin kirjoittanut Karoliina Sallinen-Pentikäinen ja Sami Minkkinen, jotka ovat molemmat tunnettuja perhebloggareita. Haastattelijana Riitta Lehtimäki."
 • mitä muuta? No sitä vaan, että ihan hurjan jännää jutella Sami Minkkisen kanssa. En ole koskaan tavannut häntä livenä, mutta seurannut mediassa aika paljonkin! Ja kun meille esiteltiin tämä aihe teemalla "voiko perhebloggaamisesta ja perhe-elämästä selvitä hengissä", alkoi ihan hykerryttää. Tästä voi tulla hauskaa!
 • tsekkaa netistä: https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/476642/vauvavuosi/

 

Semmoisia kirjajuttuja. Jos tämä mun kirjoittamishistoria kiinnostaa, kokosin alle postauksia vuosien varrella siitä, mistä koko kirjankirjoitushomma sai alkunsa ja kuinka nuo kaksi kirjaa ovat syntyneet.

 • Postaus, jossa kerron ensimmäisen kerran, että kirjoitan kirjan. Luettavissa täältä, vuosi 2015. 
 • Esikoisromaanin, Tee se itse -vauvan, kirjajulkkarit. Syksy 2016, luettavissa täältä.
 • Kirja-asioista lisää kerrottavaa. Marraskuun 2016, täällä. 
 • #vauvavuosi -kirjan alkumetrejä täällä, kevät 2017. 
 • Toisen kirjan julkkarikemut Tampereella. Kevät 2018, luettavissa täältä.

Ihanaa alkanutta viikkoa ja lokakuuta!

-Karoliina-

 

 

 

Kommentit (1)

Daniella
1/1 | 

Petteri Eerola! Mahtava tyyppi! Mukavia messuja :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

VAUVAVUOSI3.jpeg
VAUVAVUOSI3.jpeg

VAUVAVUOSI5.jpeg
VAUVAVUOSI5.jpeg

VAUVAVUOSI7.jpeg
VAUVAVUOSI7.jpeg

VAUVAVUOSI11.jpeg
VAUVAVUOSI11.jpeg

VAUVAVUOSI15.jpeg
VAUVAVUOSI15.jpeg

KARO16.jpeg
KARO16.jpeg

Minun koko pari viikkoa kestänyt uuden kirjan promoaminen sai maanantaina arvoisensa lopun, kun lounastimme Tampereen seudun bloggaajien kanssa Ratinan Hanko Sushissa. Olin kutsunut koolle yhdeksän naista, luottanut tarjoilut Hanko Sushin käsiin ja roudannut paikalle kirjat. Ja miten kivaa meillä oli!

Arvasinkin, että lounastelusta tulee rento tilaisuus, ja niinhän se olikin. Kerroin alussa ihan muutaman sanan kirjasta, mutta sitten loppuaika menikin höpistessä ja ruokaillessa. Puhuttiin vauvoista ja raskausajasta, vapusta, bloggaamisesta ja suuhieronnasta. Niin ja vaikka mistä muusta.

Yksi hassuimmista hetkistä kirjatilaisuuksissa ollessa on tietysti kirjan signeeraaminen. Tuntuu jotenkin ihan huvittavalle saada tehdä oma nimmarinsa kirjan sisäsivulle ja samalla pohtia, mitä muuta tekstiä lukijalle aina toivottelisi. Yllättävän vaikeaa puuhaa, voin sanoa!

Ja jos omaa #vauvavuotta tulee nyt himo, e-kirjana ja äänikirjana sen (ja paljon muuta) saa BookBeatista 30 päiväksi veloituksettomaan kuunteluun ja lukuun tämän linkin kautta

”Oikeana”, paperia ja kansia olevana kirjana #vauvavuoden voi puolestaan tilata Adlibriksestä.

Kivoja lukuhetkiä!

-Karoliina-

P.S. Kirjapakettien voittajille on muuten ilmoitettu henkilökohtaisesti. ONNEA!

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Taas ollaan aiheen vieressä, ja ehkä epäoleellisuuksien äärellä, mutta annan palautteen lukijana kuitenkin.
Minua nimittäin harmittaa tämä postauksien rakenne, jossa ensin on otsikko, sitten useampi kuva ja sen jälkeen tekstipötkö.
Pelkkä kuva ei kerra juuri mitään, ennen kuin on tekstin lukenut (esimerkiksi noissa polttaripostaukdissa), eikä tekstiä lukiessaan taas tunnu kovin ketterältä, jos saa aina olla hilaamalla ruutua ees taas.
Ongelmaahan ei ole silloin, kun tekstiä kuvittaa vain se yksi "pakollinen" kuva. Mutta useamman kuvan jutuissa tämä on vähän hankalaa.

Vierailija
2/8 | 

En tiedä onko blogipohjassa nyt vikaa vai onko joku TODELLA kirjoittanut tämän saman valituksen kolmeen eri postaukseen. :):)
On valittanut "ketteryyden puutteesta" mutta ketterästipä käy jokaisen tekstin tutkiminen. Ei siis syytä huoleen rakenteen(kaan) suhteen!

Karoliina Sallinen
3/8 | 

Mun on pakko sanoa, että hieman jopa alkaa pelottaa tosiaan tismalleen sama viesti kolmeen postaukseen peräjälkeen. Mutta pointti lienee se, että haluat minun huomaavan mielipiteesi, vai kuinka? Ja kiitos siitä <3 Pahoitellen on kuitenkin todettava, että tapa rakentaa tekstiä ei tule muuttumaan. Tällä tavalla olen tehnyt nyt muistaakseni ainakin 4 vuotta ja se tuntuu omimmalle tavalle. Kivaa ihan kohta alkavaa viikonloppua!

Riikkkka
4/8 | 

Kirja on loistava! Kuuntelen sitä parhaillaan äänikirjana ja toivon, ettei se loppuisi koskaan! :D

6/8 | 

Kiitos kaunis aamupäivästä, oli todella kivaa! <3 Oma juttelu jäi välillä vähemmälle, mutta yllättävän hyvin pikkumimmin kanssa selvittiin. Ja kiitos kirjasta, kohta puolivälissä! Onnea vielä!

Unska
7/8 | 

Kirja luettu ja kyllä kolahti! Vauvavuotta paraikaa elävänä pystyi kyllä samaistumaan moniin Usvan kipukohtiin ja iloihin! Kiitos Karoliina

Vierailija
8/8 | 

Ostin ja luen. Loistava! Välillä itkettää, välillä naurattaa. Kiitos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

P4102965.JPG
P4102965.JPG

P4102972.JPG
P4102972.JPG

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Istuskelin perjantai-iltana meidän olohuoneessamme, kun yhtäkkiä mieleen juolahti ajatus siitä, että uuden kirjani e- ja äänikirjalanseerauspäivä oli muistaakseni ollut päivää aikaisemmin. Nappasin puhelimen käteeni, painoin BookBeat -appia ja iskin hakukohtaan tekstin #vauvavuosi. Oikeassa olin mietteideni kanssa ollut! Pian näytöllä nimittäin komeili pinkkikantinen uutukainen teksteillä ”lue” ja ”kuuntele”. Pääsi tahtomattani huokaus. Siinä se nyt oli! Luettuna ja luettavissa.

Klikkasin äänikirjan auki ja hetken istuimme A:n kanssa aivan hiljaa. Tuntui hassulle kuunnella tekstiä, joka oli omaani, mutta joka tuntui niin vieraalle vieraan ihmisen lukemana. Välillä mietin, olinko minä tosiaan kirjoittanut noin omituiselle kuulostavia lauseita? Joskus taas sisälläni läikähti pieni ylpeys samaan argumenttiin nojaten: minä tosiaan olin kirjoittanut tuon!

Kun ensimmäinen kirjani julkaistiin, siitä tuli erityisesti BookBeatin äänikirjana, kuten he itse sanoivat, ”hitti”. Se pysyi äänikirjojen top-listoilla viikosta ja kuukaudesta toiseen, ja senkin kuulin, että useimmat ihmiset, jotka BookBeatin latasivat uutena palveluna, kuuntelivat ensimmäisten kirjojensa joukossa juuri Tee se itse -vauvan, viime viikolla ilmestyneen #vauvavuoden edeltäjän.

BookBeatilta kerrotaankin, että äänikirjojen suosio on muutenkin nyt erityisen suuri globaali trendi. Itse BookBeat-palveun kaikestea ”kirjakulutuksesta” jopa 85% tulee äänkirjoista. Syitä tähän on monia. Toisaalta nykytekniikka mahdollistaa kirjojen kuuntelun puhelimen avulla oikeastaan milloin ja missä vaan. Toisaalta kuunneltava kirja sopii hyvin nykyihmisen hektiseen arkeen. Kirjasta kun voi nauttia kuuntelemisen avulla niin, että voi tehdä samalla jotain muuta. Esimerkiksi siivota, ajaa autoa tai vaikka lenkkeillä.

Koska minun molemmat kirjani, niin Tee se itse -vauva kuin #vauvavuosikin varmasti puhuttelevat juuri ruuhkavuosiväkeä, on ilo, että molemmat löytyvät BookBeatista kuunneltavina versioina. Näitä voi sitten pistää korviin kuulokkeiden kanssa pauhaamaan, kun nukutat illan kolmatta tuntia taaperoa, tallaat rattaiden kanssa niitä samoja katuja tai haluat hetken hengähtää työmatkabussissa päiväkodin ja työpaikan välissä.

Siksi onkin ihana kertoa, että koodilla "vauvavuosi" saat BookBeatin kokeiluusi kuukaudeksi veloituksetta (normaali kokeilujakso vain 2 viikkoa).* Pääset käsiksi alekooditilaukseen tästä linkistä

Ihania kuunteluhetkiä! Jutellaan kirjasta somessa ja livenä. Niin ja jos haluatte jakaa lukukokemuksenne somessa, voitte laittaa kylkeen tagit #vauvavuosi ja #vauvavuosikirja! Kiitos!

-Karoliina-

*Tarjous on voimassa uusille asiakkaille 30.6.2018 asti

Kommentit (4)

Jjuli
1/4 | 

Ihania uutisia! Kuulun siihen joukkoon, joka latasi BookBeatin ensimmäisen kirjasi kuuntelua varten ja olen kovasti odottanut, että pääsen kuuntelemaan jatko-osan! Ainut huono puoli, että gradu taitaa jäädä kakkoseksi tämän kanssa :)

Anumaaria78
2/4 | 

Ehdin jo kuunnella #vauvavuoden. Aivan ihana <3 Ja tosi hyvät lukijat! Sanna Majuri on etenkin ihan huipuista huipuin.

mai-
3/4 | 

Koskee ilmeisesti vain uusia käyttäjiä, joilla ei ole ollut ennestään bookbeatia?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat