Kirjoitukset avainsanalla #sodastreamvesihaaste

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroin teille tammikuussa, että otan osaa Soda Streamin #sodastreamvesihaaste -kampanjaan, jossa ihmisiä haastettiin juomaan päivässä sellaiset 1,5 litraa vettä.

Olin ajatellut jo viime vuoden puolella, että minun pitäisi lisätä vedenjuontiani, joten haaste tuli kohdalleni juuri oikeaan aikaan. Niin ja itse ajattelin, että tuo 1,5 litraa olisi minulle sellainen minimitavoite.

Ja näinhän se homma osaltani meni:

  1. viikko : Join vettä varmasti sellaiset 3 litraa vuorokaudessa. Olo keveni jo muutamassa päivässä, mutta vessassa sai kyllä rampata joka välissä. Iho näytti samalla kuin ennenkin. Tosin silmäpussit pienenivät. Join enemmän tavallista vettä kuin hiilihapotettua. Hiilihapotetuista suosikkini oli ihan tavallinen maustamaton kuplavesi.
  2. viikko: Viikon alussa iski vatsatauti. Tehokkaaseen vedenjuontiin tuli melkein viikon tauko, koska sisällä pysyivät oikeastaan vain limu ja mehukeitto. 2.viikon loppupuolella kuitekin ryhdistäydyin, ja 3 litran päivätahdilla jatkettiin.
  3. viikko. Kävin viikon alussa hampaidenvalkaisussa, jonka vuoksi en saanut päiviin juoda tai syödä mitään hampaitavärjäävää. Kahvin ja teen siirtyessä päiviksi kokonaan pois menu-vaihtoehdoista, vedenjuonti vain lisääntyi. Aloin huomata, että kroppani alkoi jo tottua veteen. Vessassa ei tarvinnut enää rampata joka hetki, ja iltaisin koin jopa janoa, jos en muutamaan tuntiin ollut muistanut juoda. Jano todella kasvoi juodessa! Ihoni kunto alkoi todellakin muuttua.Punaiset näppylät hävisivät, eikä leikani näyttänyt enää lainkaan niin tulehtuneelta kuin ennen.
  4. viikko. Hyvä flow jatkui! Innostuin vadelmavedestä ja muutenkin huomasin juovani hiilihapotettuja vesiä enemmän kuin tavallista. Ainoastaan viikonlopun pyjamabileet sabotoivat hyviä näpyttömyystuloksia, kun skumppa,juusto ja suklaa korvasivat veden.
  5. viikko. Laiskistuminen. Aloin lipsua vedenjuonnista ja sen huomasi heti olossa. Ryhdistäydyin viikon loppupuolella. Olo koheni heti. Huomasin, että heti kun join vettä vähemmän, sain päänsärkyjäkin enemmän. Nestehukka?
  6. viikkoa. Uusi nousu. Vesi maistuu taas ja kasvot kiittävät. Mitään suurta muutosta kukaan ulkopuolinen ei varmasti huomaa, mutta itselläni on freesimpi olo. Niin ja leukanäpyt. Minusta ne ovat todella vähentyneet. Samoin silmäpussit, joihin ennen oli kertynyt paljon nestettä, edes himppusen laskeutuneet.

Yhteenveto: Vedenjuonti todella kannatti. Pääsäryt ja turvotus vähenivät, ja alun wc-ramppaaminenkin tasoittui, kun kroppa tottui huomattavasti suuremiin vesimääriin kuin aikaisemmin. Ihon kunto parani, ts. leuan tulehtuneet punaiset näpyt vähenivät. Myös silmäpussiturvotus väheni (noille tummille alusille tuskin mikään enää tepsii!).

Vaikeaahan vedenjuonnin muistaminen välillä oli, ja pelkällä vesijohtovedellä en olisi varmati jaksanut projektia toteuttaa. Ainakin minulle perusveden lisäksi sopi hyvin Soda Streamilla tehty hiilihapollinen vesi. Vaikka makuvesiäkin varsinkin iltaisin teki ihan mieli juoda, ruuan kanssa lemppariani oli aivan tavallinen maustamaton kuplavesi.

sodastream2
sodastream2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kymmentä vuotta naamasta ei kyllä kuitenkaan tainnut tipahtanut, mutta se nyt ehkä olisikin ollut jo vähän yliampuva tavoite. Mitenkäs teille kävi? Muuttiko vedenjuonti ulkonäköänne ja oloanne?

-Karoliina-

P.S. Jälkeen-kuvissa olen puhdistanut kasvoni kaikesta muust meikistä, paitsi kulmakarvaväristä.

Kommentit (14)

Jenny
1/14 | 

Sun iho on jo ennestään niin hyvä että siks sitä eroo ei huomaa ;-) Se on kyllä jännä miten keho tottuu tohon veden määrään. Esim kun ite alotin juomaan suurempia määriä, mun piti nousta yölläkin muutaman kerran vessaan. Mut nyt ei enää tarvi. Aioitko jatkaa vedenjuontia ? :)

2/14 | 

Suosittelen välttämään hiilihapollisia vesiä ja suosimaan hanavettä, sillä innostuin itse niistä kovin ja puoli vuotta meni soodaa 0,5-2 litraa päivässä(mikä on kyllä jo aivan liikaa ihan maalaisjärjelläkin, mutta kuten itsekin totesit, on niitä kivempi juoda, kuin tavallista vettä). Lopputuloksena oli 9 reiänalkua hampaissa! Sen jälkeen en ole koskenutkaan hiilihapolliseen veteen :)

tanja
3/14 | 

Aa, pitäisköhän kokeilla? Ihan tuon virkistävän vaikutuksen ja päänsärkyjen vähentämisen vuoksi. Juon ihan liian vähän, varmaan jonkun litran päivässä.

4/14 | 

Mää olin samalla kuurilla. Ja näin kaksikymmentäkolme vuotiaana en ehkä odottanutkaan kymmentä vuotta pois naamataulustani (öö mua luullaan jo nyt usein 16-vuotiaaksi teiniäidiksi), mutta mulla kasvoissa oli kyllä ihan huikea eroa. Arvaan sen johtuvan siitä, että a) "ennen"-kuva oli aivan kamala (ei todellakaan samaa sarjaa tuon esim tuon sun kuvan kanssa), b) ennen en juonut päivässä lainkaan vettä, pelkästään maitoa ja limuja, sekä c) "ennen"-kuva oli otettu joulun ja uudenvuoden järkyttävien mässypäivien jälkeen, ja mun naama oli aika turvoksissa.

Ja mitä oloon tulee, niin ensimmäisten päivien jälkeen olo on kyllä parantunut ihan huomattavasti. Aluksi tein sen virheen, että muistin vedenjuomisen vain pari kertaa päivässä ja silloin tietysti piti tankata yli puoli litraa kerralla, että vesimäärä tuli täyteen. Tuloksena tietty paha olo. Mutta kun sitten muutaman päivän jälkeen keho alkoi tottumaan vesimäärään ja jano tuli tasaisin väliajoin, niin paha olokin lähti, kun ei pitänyt litkiä pitkiä laseja kerralla suuhun. Ja pääkivut muuten hellittivät myös!

Mutta todellakin on nyt jatkettava samaa rataa! On kyllä ihan totta, että siitä tulee tapa, enkä mä litki niitä limujakaan nykyisin niin paljoa kuin ennen.

heini
6/14 | 

Pelkkä hiilihappo ei ole hampaille millään lailla haitallista, joten hapotettua vettä voi huoletta juoda. :) Maustetut hiilihappovedet ovat asia erikseen.

Reeta
7/14 | 

Mä latasin itselle water your body -sovelluksen, jotta alkaisin juoda tarpeeksi. Sovellus myös muistuttaa, kun on aika taas tankata lisää. Luulin jo juovani aika paljonkin, mutta epäilys iski. Näinköhän? Otin sitten desimitan ja mittasin ihan, kuinka paljon käyttämieni mukien ja lasien nestemäärä tavallisesti on.. oli pienempi kuin luulin!!! Suosittelen tsekkaamaan. Mun luulema 2,5dl oli hädintuskin 2dl..

8/14 | 

Vesi vanhin voiteista vai miten se meni :D ja aattele nyt sinä
Upea nainen jos vielä 10-vuotta näyttäisit nuoremmalta niin kuultaisiin teiniäidiksi. Ei sillä että siinä oisi mitään vikaa, mutta itse kun nuorena ( en kuitenkaan teininä) sain esikoisen niin paljon riitti keskusteltavaa jopa bussipysäkillä mummojen kanssa.. Eivät enää muista sitä aikaa , kun lapset tehtiin nuorena.. Suurin osa tädeistäni esim . 17-wee..

Kolmistaan-Karoliina
9/14 | 

Todellakin meinaan! Ehdottomasti!

Kolmistaan-Karoliina
10/14 | 

Sointu ja Heini! Mulle tosiaan hammaslääkäri on myös sanonut, että maustamattomia saa juoda. Maustetuissa vesissä tulee säilyttää maalaisjärki. Mutta varmasti se, että juo sekä tavallista, että hiilihapotettua, on hyvä yhdistelmä.

Kolmistaan-Karoliina
11/14 | 

Kokeilepa seuraavan kerran, kun päänsärky alkaa hiipiä. Eihän tämä mitään oikeaa migreeniä vie pois, mutta monet säryn alut olen saanut taltutettua.

Kolmistaan-Karoliina
12/14 | 

Tuohan on jo hienoa, jos vesi on syrjäyttänyt limut!

Kolmistaan-Karoliina
13/14 | 

Pitääpä ladata sama ohjelma! Onko tuo se, jossa kastellaan kukkasta?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistatteko, kun kirjoitin uudenvuodelupauksiini siitä, että alan juoda vettä enemmän?

Innostuin aiheesta ennen vuodenvaihdetta hirveästi, kun näin tämän facebookissa kiertäneen DailyMailin lehtijutun naisesta, jonka ulkonäkö ja varmasti myös koko olotila muuttuivat, kun hän joi ainoastaan kuukaudenpäivät tarpeeksi, eli suositusten mukaisesti, vettä. Siinä joulusyöntipöhötyksessä freesi vesiasia tuntui tulevan kuin tilauksesta!

Tuntuu hassulle, että niin yksinkertaisen asian kuin vedenjuonnin voi unohtaa niin helposti. Ja kyllä kuulkaas voi. Ainakin minulta! Kun mä mietin, kuinka paljon päivässä juon vaikkapa kahvia, sen määrä on yleensä ainakin kolminkertainen määrä siihen nähden, paljonko puhdasta vettä juon. Ja niiden suhdelukujenhan pitäisi mennä luonnollisestikin aivan toisinpäin.

Nämä tässä postauksessa otetut naamakuvat on otettu 1.1.2015. Päivänä, jona aloitin vedenjuonnin tehostamisen. Tai siis niin tarkoitus oli, mutta pitkälle tammikuuhun jatkuva loma kyllä sotki terveyssuunnitelmaani niin, että aloitin projektin oikeasti kunnolla vasta viime viikon loppupuolella, kun työt ja arki alkoivat. Tuntui jotenkin helpommalle aloittaa tämä uusi elämä vasta arkirutiinien alettua.

Ensimmäiset päivät kittailin ihan perusvettä, mutta sitten eteeni rävähti blogikampanja, joka ei todellakaan olisi voinut tulla parempaan väliin. SodaStream haastoi minut nimittäin mukaan #sodastreamvesihaaste –kampanjaan, jossa ihmisiä kehotetaan juomaan kuukauden ajan vettä riittävästi, eli noin litrasta puoleentoista litraa joka päivä.

#sodastreamvesihaasteese ei siis ole pelkästään vain mikään bloggaajahaaste, vaan se on avoin teille jokaiselle. Jos freesimpi naama, terveempi keho ja huikeat palkinnot kiinnostavat, toimi näin:

  1. Juo neljän viikon ajan (12.1.-8.2.2015) riittävästi vettä ja ota viikoittain myös kuva itsestäsi ja/tai vesilasistasi Instagramiin tunnuksin #sodastreamvesihaaste ja @sodastreamsuomi. Jaa samalla myös fiiliksiäsi vedenjuonnin suhteen.
  2. Pistä sormet ristiin ja toivo, että olet yksi SodaStream –skaban voittajista. Joka viikko Instagramin #sodastreamvesihaaste –toimijoiden kesken arvotaan nimittäin yksi SodaStreamin Play-laite. *
  3. Ja jos oikein pääpalkinto kiinnostaa, tee kasvoistasi kollaasi Instagramiin (vierekkäin siis lärvit viikoilta 1. Ja 4.) ja jaa se Instaan samoin tunnistein kuin kohdassa 1, viimeistään 13.2.2015 mennessä. Näiden kollaasinaamojen kesken arvotaan vielä viisi pääpalkintoa, jotka sisältävät Play-laiteen, 2, kpl Fuse-juomapulloja, 4 kpl hiilidioksidipulloa ja 4 kpl makuvesiä. **

Meikäläisten vedenjuontihaastetta kannustaa nyt keväinen aurinko keittiössämme, juurikin tuo arvonnoissakin mukana oleva Play. Kyllä se vaan niin on, että vaikka vesi itsessäänkin on hyvää, saa juominen ihan uutta potkua hiilihapoista ja pienistä tipoista makua. Eikä pahitteeksi ole sekään, että koko vempain näyttää niin söpölle, että se jo muistuttaa vedenjuonnin tärkeydestä.

Käsi ylös nyt, kuka aikoo ottaa vesihaasteen vastaan! Entä kuka muu tunnustaa, ettei vettä ole tullut tähän asti juotua niin paljon, kun ehkä pitäisi?

Kivaa iltaa! Onhan se nyt aika julmetun kivaa nähdä, nuoreneeko tämä meikäläisenkin naama kymmenellä vuodella ;) Tai väheneekö nuo vuosia vaivanneet leukanäpyt ja mustat silmänalustet. Kuvan autenttisuudesta vielä sen verran, että se on otettu tammikuun ensimmäisen päivän aamuna, heti herättyä, ilman minkäänlaista ihomeikkiä. Silmissä toki ripsipidennykset ja edellisillan rajauksen jämät, ups! Niin ja mitään kuvankäsittelyä ei kuvassa ole käytetty. Haluan todella nähdä eron, jos sellaista tulee, neljän viikon päästä!

sodastreamhaaste1
sodastreamhaaste1

-Karoliina-

* Osallistuaksesi kisaan profiilisi on oltava avoin.
** Pääpalkinnon arvontaan voi osallistua myös sähköpostitse lähettämällä Ennen ja jälkeen -kuvat osoitteeseen info@sodastream.fi

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (41)

Henna
1/41 | 

En toki väitä etteikö vedenjuonnista olisi apua ja hyötyä, itsekin yritän parantaa tapojani asian suhteen. Se juttu johon tässä postauksessa viittaat on kuitenkin ihan selkeästi photoshopin kautta käytetty tai muuten manipuloitu. Mikään vesimäärä ei tee varsinkaan kuukaudessa sellaista vaikutusta. Mutta edelleen: vedenjuonti kannattaa ja kyllähän se vaikuttaa kaikkeen esimerkiksi siihen olotilaan ja ihoon.

Juhis
2/41 | 

Kyllä ei näin vanhoilla enää naama nuorene ;)

Frida
3/41 | 

Hauskaa joku muukin kelaa tätä.. Mäkin ajattelin alkaa panostaa veden juontiin. Siis juon max vaan yhen lasin päivässä

Frida
4/41 | 

Hauskaa joku muukin kelaa tätä.. Mäkin ajattelin alkaa panostaa veden juontiin. Siis juon max vaan yhen lasin päivässä

Frida
5/41 | 

Tänää ostin pienen vichy pullon ja huomenna ajattelin täyttää sen ja koittaa juoda päivässä 1-2 pulollista ja nimen omaan ihon takia

susa
6/41 | 

minua pisti silmään sama artikkeli joskus joulun jälkeen ja tein myös uuden vuoden lupauksen koskien veden juontia. :) juon vähintään 2 litraa päivässä vettä ja tuosta määrästä yritän juoda suurimman osan ennen klo 13. lisäksi ei ole hyvä huuhtoa kuulema kaikkia hyviä aineita vedellä pois elimistöstä, joten päivässä pitäisi laittaa hyppysellinen veteen ruususuolaa ja koska se ei sisällä jodia olisi hyvä syödä merilevätabletteja... nämä ohjeet minulle antoi hieroja/fysioterapeutti. välillä tulee päiviä että ei meinaa muistaa juoda ja lisäksi jatkuva vessassa käyminen uuvuttaa, mutta kuulema ajastaan vessakäynnitkin harvenee kun elimistö rupeaa tottumaan...

7/41 | 

Jee! Täällä ollaan ainakin mukana. Oma iho on tällä hetkellä ihan kamalassa kunnossa. Ei sinänsä ongelmia epäpuhtauksien kanssa, vaan iho on kuin hiekkapaperia. Varsinkin silmien alueen iho on niin kuiva, etten saa aamulla silmiä edes kunnolla auki. Nyt siis aion petrata taas veden juomisessa ja toiveissa taas hehkeä iho. Rasvaamisesta tai hyvien rasvojen puutteesta tuskin on kyse. Se on tuo ankara pakkanen ja varmana veden puute. Vesi vanhin voitehista!

Stiina
8/41 | 

Mulla oli samanlaista näppylää/ihottumaa leussa ja suun ympärillä, ja ihotautitohtori diagnosoi sen suunympärysihottumaksi. Sain lääkevoiteita ja taisin syödä lyhyen tetrasykliinikuurinkin. Auttoi ja näpyt katosivat! Kortisonivoide voi pahentaa näppyilyä, joten sitä ei kannata käyttää.

Olga
9/41 | 

täällä kanssa yritetään panostaa vedenjuontiin enemmän! Ainut mikä hieman häiritsi tossa tekstissä on, että suositusten mukaan vettä tulisi juoda 2-3 litraa päivässä eikä puolet vähemmän niin kuin kirjoitit..lisäksi jos juo kahvia/teetä/muuta kofeiinipitoista pitäisi juoda saman verran vettä päälle, sillä kofeiini kuivattaa elimistöä.

hop
10/41 | 

Itse olen veden suurkuluttaja. Tuntuu hassulta etteivät ihmiset juo tarpeeksi! Mulla on usein kaverina kotona joka paikkaan mennessäni sellainen 0,5 l muki joka tyhjenee tosi nopsaan ja koko ajan saa olla täyttämässä. Vuosia sitten laskin päiväkulutukseni, se taisi olla jopa liikaa, koska join noin 5 litraa päivän aikana. Nykyään arvioisin juovani 3-4 litraa vuorokaudessa.
Suosittelen ottamaan vesimukin esim. tietokoneen viereen. Tulee hörpittyä huomaamatta, vaikka ei niin vesiholisti olisikaan. Itse olen huomannut, että jos en juo tarpeeksi, alkaa illasta/yöstä oksettava olo. Joskus olen oksentanutkin ja epäilen sen johtuneen liian vähästä vedenjuonnista. Mitään muuta syytä en ole keksinyt.

Pia
11/41 | 

Tsemppiä veden juontiin! Itse olen 20.v ajan juonut melkeinpä päivittäin n.3 litraa vettä,nyt joulunaikaan määrä jäi huomattavasti vähemmäksi ja sen kyllä huomasi olossa.

Kata
12/41 | 

erittäin hyvä haaste!
olen itsekkin yrittänyt juoda vettä lisää sillä olen aina ollut todella huono juomaan.
iho miulla on hyvässä kunnossa ja näppyjä ilmestyy se yksi hassu ehkä kerran kolmessa kuukaudessa :) mutta välillä on päänsärkyä ja muutenkin vetämätön olo. treenaan paljon joten siksikin vedenjuontia olisi järkevä lisätä.
mie olen siis täällä taustalla kanssa haasteessa mukana! :)

Hehkuu
13/41 | 

Itsekin oon ottanut saman haasteen vastaan, Nytkin edessä iso teekuppi, mutta ei pelkkää vettä. Veden riittävä juominen on todella haaste, Varsinkin, kun töissä ei tule juotua kuin se pari lasillista, illalla onkin sitten urakkaa 2L juomisessa. Miten vaikeaa voikaan olla? :)

mimmi
14/41 | 

Minä olen hyvin huono juomaan vettä, ja todellakin pitäisi sitä lisätä. Veden juomimen on vaan ikävää, jos ei ole jano. Vaikka se se on oikeastaan ainut mitä juon.
No kahvia ja teetä lisäksi.
Muutamana päivänä olen ottanut ihan asiaksi juoda useita laseja, mutta vessassa saa sitten juosta. :)
Ihon kanssa minulla ei juuri ongelmia ole, mutta tummat silmänaluset. Ei haittaisi vaikka niistä pääsisi eroon. ;)

Onko tuo hiilihapollinen vesi hyvä hampaille?
Kuinka paljon sitä kannattaa juoda?
Vai ajattelenko ihan hölmösti?

Henna
15/41 | 

Itsekin huomannut että vettä tulee joutua tosi vähän! Hävettää ihan myöntää että en juo tarpeeksi vettä! Itse kun kerran olen käynyt lääkärissä vatsa kipujen takia ja selvisi että pieni muotoinen nestehukka, mutta silti se veden juonti on vähäistä.
Eli 4 viikon ajan juon vettä ja osallistun kilpailuun ja riittää pelkkä hana veden juonti?

Maiju
16/41 | 

Kupla veden kanssa kannattaa olla varovainen, muista hampaat! (Ja minä kyllä olen mukana Sodastreamin vastaisessa boikotissa, koska niillä tehdas tai ainakin on ollut Israelin laittomasti miehittämällä alueella, mutta ei mennä nyt siihen).
Itse juon ihan vain vettä ja olen aina juonut. Opettajana olen huomannut, että riittävä veden juominen auttaa myös äänen kanssa. Mä muuten lopetin kokonaan kahvin juonnin töissä, koska en saanut sitä koskaan juoda rauhassa ja koska en pidä Juhla mokasta.

Kolmistaan-Karoliina
17/41 | 

Luuletko niin? Tokihan PhotoShoppia on voitu käyttää, mutta ei minusta muutos niin suuri ole, ettei sitä saisi vedenjuonnilla. Niin ainakin toivon :)

Kolmistaan-Karoliina
18/41 | 

Kaikkea pitää yrittää ;)

Kolmistaan-Karoliina
21/41 | 

Hyvä idea tuo ruususuola. Mistähän sitä saa?

Kolmistaan-Karoliina
22/41 | 

Juuri näin. Tsemppiä vesikuurille!

Kolmistaan-Karoliina
23/41 | 

Mä olen siis syönyt tähän F:n syntymän jälkeen kolme aknekuuria. Pisin puoli vuotta. Tehoavat aina kuurin ajan, mutta eivät sen jälkeen. Lääkkeiden sijaan yritän nyt keksiä, jos voisin elämäntavoillani vaikuttaa naamani kuntoon. Kurja vaiva kylläkin...

Kolmistaan-Karoliina
24/41 | 

Veikkaan, että koska #sodastreamvesihaasteeseen voi osallistua iästä ja sukupuolesta riippumatta, on laitettu raja, jonka kaikki voivat turvallisesti juoda. Ei voi vaatia vaikkapa varhaisteiniltä - joita haasteeseen on jo osallistunut - kolme litraa.

Mutta itse kyllä yritän juoda, sitten kun taas taudistani tokenen, juurikin tuon 2-3.

Kolmistaan-Karoliina
25/41 | 

Mulle tulee pääkipu, jos juon liian vähän.

Kolmistaan-Karoliina
26/41 | 

Kiitos tsemeistä :) Hyvä sinä!

Kolmistaan-Karoliina
28/41 | 

Non niinpä! Niin luonnollinen asia kuin vesi!

Kolmistaan-Karoliina
29/41 | 

Mä olen kuullut, ettei makuvesiä kannata juoda litratolkulla. Itse ajattelen, ettei pari lasia makuvettä tee pahaa, mutta joka päivä litroittain sitä ei kannata juoda. Hammaslääkäri ainakin sanoi, että perus hiilihapollista vettä voi kyllä juoda.

Kolmistaan-Karoliina
30/41 | 

Kuplavesi ei itsessään vahingoita hampaita. Liikakäytettynä silloin, kun siihen on sotkettu sokeria tai makua. Mutta siis pari lasia makuvesiäkin päivässä on ihan ok.

SodaStreamilla on tosiaan vielä yksi tehdas Länsirannalla, mutta se suljetaan vuoden 2015 loppuun mennessä, ja Suomessa myytäviä tuotteita ei tehdä siellä.

Itsekin olen siirtynyt välituntiteehen :)

Arja
31/41 | 

Minun uudenvuoden lupaukseni oli elämäntapamuutos. Sillä haluan laihtua jonkin verran. Jos hyvä onni matkassa, voin jättää verenpainelääkkeet pois tai vähentää ja normaalin ylärajalla oleva verensokeri tasoittuu alemmaksi.
Yllä olevaan projektiin kuuluu myös veden juonti. Juon vain pelkkää vettä, en mitään lisää siihen.

Maiju
32/41 | 

No se on kyllä yhdentekevää tehdäänkö juuri Suomessa myytäviä tuotteita Länsirannalla vai ei, ostamalla kyseisen firman tuotteen tukee myös Länsirannan tehdasta.

Marianne
34/41 | 

Olen lukenut, että hiilihapollinen vesi (runsaasti juotuna) ei ole hyväksi elimistölle, koska se happamoittaa sitä.

Salla
35/41 | 

Täytyisi kyllä itsekin kiinnittää enemmän huomiota vedenjuontiin. Itse huomaan kun niukka vedenjuonti aiheuttaa päänsärkyä ja jotenkin koko kroppa on enempi jumissa. Kasvoista tietysti huomaa sen muutoksen parhaiten. :)
Sodastream on boikotissa myös mulla eikä asia tule muuttumaan ennenkuin lupaukset tehtaan sulkemistesta on vihdoin lunastettu, eikä välttämättä silloinkaan kyseisen firman tuotteet siirry ostoslistalle. Yhtälailla yritystä tukee vaikka juuri Suomessa myytävät yksilöt eivät olisikaan juuri Länsirannalla valmistettuja. Oman naaman näppyset on pieni juttu siinä isommassa ihmisoikeuskysymyksessä.

Salla
36/41 | 

Ja piti vielä kirjoittaa että syksyn aikana luin jostain jutusta tai blogista tms. että sinkin syöminen purkista olisi auttanut aikuisen ihon akneen. :)

37/41 | 

Hei. Joko joku on kertonut, mutta itse löysin sovelluksen joka muistuttaa juoda vettä ja kertoo kuinka paljon olet jo juonut. Ilman tuota sovellusta ei kyllä tulisi vettä juotua. Kätevää :D

Jenny
38/41 | 

Olen kuullut, että heti herättyään kannattaa kulauttaa vettä reippaasti kurkusta alas jotta kroppa pääsee käyntiin ja virkkuu nopeasti. Olen toteuttanut tätä ja kyllä huomaan olevani virkeämpi. Töihin olen ottanut vesipullon messiin ja yritän aina ohimennen pukukaapillani ottaa huikat. Olen myös ruennut laittamaan vesikannuun joko sitruunan viipaleita tai vesilasiin puristaa sitruunanmehua ja avot! :) lime toimii myös hyvin !

Nadja
39/41 | 

Kookosöljyä kokeili joku. En ole ite vielä ehtiny. Varmaan jotain luomuversiota. Taisi olla kalastajanvaimo-blogissa.

40/41 | 

Kyllä vaan juoman hapollisuus vahingoittaa hammaskiillettä, vaikkei happohyökkäystä aiheutakaan kuten sokerijuomat. Edelleen siis janojuomaksi suositellaan kraanavettä ja hapolliset juomat sitten herkkupäiviksi! :-)

Niina
41/41 | 

Käsittämätöntä että vaikka Sodastreamin tehtailu Länsirannalla on varmasti jo monen suomalaisen tiedossa, silti edelleen tuetaan yhtiön toimintaa ostamalla ja etenkin mainostamalla tuotteita jos ilmaisen vempeleen saa, vaikka nimenomaan yksittäisten kuluttajien valinnoilla on merkitystä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat