Kirjoitukset avainsanalla #hyväteväät

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroin teille viime kuussa Arla Luonto+:n lanseeraamasta Hyvät eväät, hyvät uutiset -sivuston, jossa lapset tuottavat aikuisille uutissisältöä kulloisenkin kuukauden teeman mukaisesti.

Viime kuussa kannustin teitä kaikkia pohtimaan niitä asioita, jotka ovat omassa äidissänne niitä kaikkein parhaimpia.

Tämän kuukauden haaste on kuitenkin erilainen, koska nyt keskitytään pohdiskelun sijaan toimintaan. Haaste kuuluukin: Mikä onkaan se kaikista mahtavin tapa viettää kesäpäivää? (Lasten tekemä video aiheesta löytyy täältä).

Jos meidän sakilta kysyy, on kesäpäivänviettotapoja kymmeniä. Ja kaikki omalla tavallaan yhtä huippuja. Yhteistä niissä kaikissa on kuitenkin se, että jokaista näistä on pitkän talven aikana ehditty kaivata: Viime kesän muistoista on puhuttu ja uuden kesän tapahtumia jo etukäteen suunniteltu.

Meistä kesäpäivää onkin ihana viettää:

 • Hankasalmella, mökillä. Kaunis ja hiljainen paikka vie perusasioiden äärelle. Ei tarvita kun sauna, perhe ja hyvät eväät. Tai sitten yksinkertaisesti iso kivi, jolta voi pomppia papan syliin :)
 • Maauimalassa, Kumpulassa. Urbaani vaihtoehto hellepäivän viettoon. Ympärillä lasten kiljuntaa ja jädekoju.
 • Sadesäällä leffateatterissa tai kotona yökkärihousuissa hipsutellen. Varsinkin helteisen kesän keskellä yksi suvantopäivä kotona on ihanaa vaihtelua. Silloin kaivellaan esille kirjat ja kuunnellaan, kun sade hakkaa ikkunaan.
 • Kaupunkia kävellen ja potkulaudalla kierrellen.
 • Ystävien kanssa puistossa ja leikkipuistossa oleillen.

Viime kuun haasteeseen osallistui useita Instagram-käyttäjiä kuvineen, ja voittajakuvan laittajallekin on jo ilmoitettu onnenpotkusta. Jos myös sinua kiinnostaa voittaa hotelliviikonloppu vapaavalintaisessa Sokos-hotellissa (2 lasta, 2 aikuista), osallistu kesäkuun skabaan näin:

 1. Lataa Instagramiisi kuva, kirjoitus, piirustus tai vaikkapa video parhaasta tavasta, jolla kesäpäivää voi viettää perheen kanssa. (Uskoisin, että perheen käsitys voi ulottua myös biologian ulkopuolelle!)
 2. Lisää kuvaan hastag #hyväteväät
 3. Odota jännityksellä kuun loppuun. Joka kuun lopuksi valitaan kaikista haasteeseen osallistuneista kisaajista se perheen, joka palkitaan Luonto+ -jogurteilla sekä hotelliviikonlopulla perheen kesken (2 aikuista, 2 lasta) vapaavalintaisessa Sokos-ketjun hotellissa.
 4. Jos joku asia vielä mietityttää, lue haasteen ohjeet täältä.

Ihania kesähetkiä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (4)

Mimmi
1/4 | 

Oon niin onnellinen että vihdoin on ruvettu tekemään sokerittomia tuotteita! Nää litran pönikät on kyllä loistavia, ja ei makua voi moittia yhtään :)

Daniella
2/4 | 

Noi on niin hyviä juguja! Etenkin mango, nammmm!

Tulisi palkinto tarpeeseen muutenkin, ollaan yliyön reissua Helsinkiin suunnittelemassa ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kuva2
kuva2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olette ehkä jo huomanneet, että Arla Luonto+ on lanseerannut vuoden alussa lasten oman Hyvät eväät, hyvät uutiset -sivuston, jossa lapset tuottavat aikuisille uutissisältöä kulloisenkin kuukauden teeman mukaisesti.

Tähän asti kuukausiteemoja ovat olleet niin aika kuin päätöksentekokin, mutta tämän toukokuun teema on – ylläripylläri – äitienpäivä. (Kuukauden uutispätkä nähtävillä täällä).

Vaikka tämä kuulostaakin nyt kauhean kliseisella ja kuluneelle, minulle äiti on näin aikuisenakin yksi tärkeimmistä ihmisistäni. Vaikka välillämme on ollut jo kymmenen vuotta 350 kilometria, on hän silti se ihminen, joka on joskus jopa Eskoakin enemmän ajan tasalla elämänäni niin suurista kuin aivan pienistä arkisistakin asioista. Me soittelemme päivittäin. Monta kertaa. Ja kuulemme toistemme äänenpainosta heti – silloinkin, kun se haluaisi peittää – millä tuulella toinen on.

Arla Luonto + haastaakin nyt jokaisen teistä ja meistä äitienpäiväkuukautensa johdosta pohtimaan sitä, mikä on parasta juuri niissä omissa äideissämme. Minun listani on tällainen:

 • Äiti on ihminen, joka saa minut rauhoittumaan. Jos mutsi sanoo, että selviän jostain kiperästä tilanteesta, uskon, että niin käy.
 • Äidin kanssa on hauska vain olla. Maata Hanksun sohvalla, syödä suklaata, katsoa Wallanderia ja välillä kommentoida jotain olennaista ja epäolennaista.
 • Äiti auttaa ihan konkreettisesti, jos väsyttää (henkisesti tai fyysisesti). Äiti sanoo ”mene nyt rauhassa nukkumaan”, nappaa lapseni hoiviinsa, tekee ihanaa ruokaa ja antaa löhötä yhtä laiskana kuin olisin edelleen teini-ikäinen. Nuo Hankasalmen lapsuudenkodissa vietetyt ”teinitaantumat” ovat niin tärkeitä hetkiä. Niistä saa voimaa olla taas tehokas ja aikuinen ja vanhempi.
 • Äiti on hauska ja sitä ihana halata.
 • Äiti tuoksuu ihan aina hyvälle.
 • Äiti on opettanut, että mimmeissä saa olla luonnetta. Ja että aivoilla pääsee pitkälle.

Lähde sinäkin nyt mukaan Arla Luonto + -haasteeseen Instagramin avulla. Tee se näin:

 1. Lataa Instagramiisi kuva, kirjoitus, piirustus tai vaikkapa video siitä, mikä on parasta juuri sinun äidissäsi.
 2. Lisää kuvaan hastag #hyväteväät
 3. Odota jännityksellä kuun loppuun. Joka kuun lopuksi nimittäin valitaan kaikista haasteeseen osallistuneista kisaajista sen perheen, joka palkitaan Luonto+ -jugurteilla sekä hotelliviikonlopulla perheen kesken (2 aikuista, 2 lasta) vapaavalintaisessa Sokos-ketjun hotellissa.
 4. Jos joku asia vielä mietityttää, lue haasteen ohjeet täältä.

Lopuksi vielä F:n listaus minusta:

 • äitin kanssa saa leikkiä.
 • äiti osaa lohduttaa sillon ku itkettää.
 • äitin kans on kiva pyöräillä.
 • rötvääminen (kutittelu ja sekopäinen sohvalla hölmöily) on äitin kanssa ihanaa.
 • äiti lukee iltasadun.
 • äiti toi kivan pitsan Tampereelta (oikeasti Sugarin showroomilta).
kuva1
kuva1

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (16)

Miia
1/16 | 

Tässäkin postauksessa on kaunis ajatus, mutta harmittaa kun se hukutetaan tällaisen mainonnan alle. :( Tuntuu muutenkin että viimeaikoina koko blogin on pyörinyt ilmaisten tuotteiden esittelyn ja mainonnan ympärillä. Ymmärrettävää tietty osittain, onhan se mukava varmasti saada leluja kotiovelle kannettuna, ripsi- ja kynsihuolloista puhumattakaan, mutta olisi välillä mukava lukea jotain ei-kaupallisia juttuja. :)

Suvi
2/16 | 

Voi apua, minkä merkkinem tuo sinun ihana paita mahta a olla? Tulee aina vaatekateus kun lukee blogiasi. :)

alina
4/16 | 

Olen aloittajan kanssa samaa mieltä, että tämä blogi on menossa yhä enemmän kaupallisuutta kohti. Se on sääli että materia voittaa tai on ykkösasia.
Tämä blogi on ollut minulle mieleinen seurata mutta pitää tehdä ehkä valintoja.

Tiina
5/16 | 

Olen samaa mieltä, että blogin taso on mennyt huimasti alaspäin juuri sen takia, että lähes jokainen postaus on täynnä pelkkää mainontaa :/ Ei kiva.

Karoliinan äiti
6/16 | 

Kiitos Lilli! Tippa tuli silmään. Sinun ja siskojesi äitinä olo ja F:n isoäitinä olo on parasta ja tärkeintä maailmassa.

Piti oikein tutkia tuota kaupallisuutta blogissasi, kun sitä tässä kritisoitiin. Laskin, että viidestäkymmenestä (50) viimeisestä postauksestasi kuudessa (6) on ollut mukana kaupallinen kampanja. Minun matematiikallani laskien se on noin kymmenesosa (10%) kampanjoista. Näin ollen määritelmä "lähes jokainen" ei oikein täsmää... Olen ymmärtänyt, että kaupallinen kampanja EIi ole sellainen, jossa omasta vapaasta tahdostasi kerrot jostain tuotteesta, jonka olet itse hankkinut ja kokenut hyvänä. Oletan myös, että olet ostanut myös joitain ei-niin-mieleisiä tuotteita, mutta niitä et ole alkanut julkisesti mollaamaan :).

Mari
8/16 | 

Eihän tää blogi oo pelkkää kaupallisuutta.. Sen näkee niinkuin haluaa, ei täällä todellakaan ole joka postaus mainos. Eihän voisin laitta mitään kuvia jos niin ajattelee.. Ja täällä on reilusti esillä, mitkä tuotteet on saatu blogin kautta ja mitkä on yhteistyö juttuja..

Kolmistaan-Karoliina
11/16 | 

Kyllä on ollut! Olen saanut lahjaksi mm. lahjakortteja, kukkia, herkkuja tms. ihanaa!

Kolmistaan-Karoliina
12/16 | 

Kaupallisuus kuuluu usein osana blogeihin, joita kirjoitetaan ammatiksi tai puoliammatiksi. Materia ei ole ykkösasia, mutta yleensä työstä saadaan palkkaa. Kiitos palauuteestasi, se kuunnellaan tarkasti :)

Kolmistaan-Karoliina
16/16 | 

Itsekin ajattelen, että läpinäkyvyys on se tärkein asia. Ja itse asiassa, siihen on jo nykybloggaajilla velvoite! Kiva, jos lukeminen edelleen maistuu :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat