Kirjoitukset avainsanalla Kolmistaan-blogi

Olen pantannut tätä nimipostauksen kirjoittamista, koska suoraan sanottuna en ole päässyt itse puusta pitkälle blogin nimiasian kanssa. Jotenkin tuo niin tuttu, mutta kuitenkin vähän antipatioita herättävä ”Kolmistaan”, kun kaikessa epäsopivuudessaan on lopulta osoittautunut sittenkin niin rakkaaksi ja turvalliseksi, että yhtäkkiä vaihto tuntuukin hirveän vaikealle. Varsinkin, kun haluaisin, ettei blogin nimeä tarvitsisi enää koskaan sen historiassa veivata ja muuttaa. Mistäs sitä nimittäin tietää, kirjoitellaanko tässä vielä toinen yhdeksän (tai yhdeksäntoista) vuotta vielä eteenpäinkin.

Vaikka itse edelleen pähkään ja jahkaan, on teillä tietysti oikeus saada ainakin tämä arvonta-asia päätökseensä. Sitä ennen poimin kuitenkin minun mielestä hauskimmat ja parhaimmat nimiehdotukset, joita ehdotitte. Ja itse asiassa jokainen nimiehdotus ansaitsee kiitoksensa. Oli aivan ihana lukea, millaisia erilaisia assosiaatioita mun blogi herättääkin, ja yllätyksekseni sain aika paljon jopa tietoa siitä, millaisena tätä blogia pidätte, ihan jo pelkkien nimiehdotusten perusteella.

Moni ehdotti jotain viitoseen liittyvät nimeä. Joka olisi munkin mielestä ollut aivan loistava jatkumo nykyiselle nimelle. Jotenkin numeroihin liittyy kuitenkin – kuten tässä blogielämän aikana on opittu – aikamoinen riski. Koska mistä sitä tietää, mihin elämä vie hyvässä ja pahassa. Nyt tietysti tuntuu sille, että meidän perhe on hamaan tappiin viisihenkinen, mutta koska tällaisia asioita ei voi ennustaa, tuntui kaikki vitosnimet liian suurelle riskille.

Nimiehdotusviestejä tuli muuten 268, ja koska miltei jokaisessa niissä ehdotettiin useampaa nimeä, olitte keksineet liki 800 nimeä. Ihan huikeaa!

Tässä vielä mun suosikit jokaisen hyvän joukosta:

 • Karoliina Pentikäinen – Ehkä vähän itsestään selvä nimi, mutta jotenkin omalla nimellä kulkeminen tuntuisi turvalliselle vaihtoehdolle. Mullahan on tällä hetkellä instassa vain oma nimi (joskus oma ja blogin nimi), joten se tuntuisi samalle jatkumolle. Toisaalta tämä olisi siinä mielessä hyvä, että teen muita töitä yrittäjänä omalla nimellä, joten ihmisten mielessä tekeminen voisi assosiaatioitua samaan henkilöön. Toisaalta on ollut myös hyvä juttu, että blogi on erikseen muusta tekemisestä, jolloin Kolmistaan-Karoliina -duunit ja Karoliina Pentikäisenä tekemäni työt pysyvät erillään.
 • Karonkka – Tykkäsin tosi paljon tosta Karo:n ja (konkka)ronkkan yhdistelmästä. Olen vähän hulluna sanakikkailuun.
 • Pieni talo Pyynikillä – Jotenkin suloinen ja sopivasti intertekstuaalinen. Toisaalta harmillisesti tässä nimessä taas se, että mistä sitä tietää, kauan Pyynikillä ollaan. Ja toisaalta ohjaisiko nimi liikaa sisustusblogiin?
 • KarPe Diem – Hah! En ollut itse edes tajunnut, että mun etu- ja sukunimestä saa väännettyä tällaista. Nerokasta!
 • Karkkia ja Penaulteja – Ihan huikeaa nerokkuutta. Nauroin tälle niin paljon, koska nimi on kertakaikkisesti niin moniulotteinen ja -merkityksellinen. Siihen on yhdistetty yksi mun lempinimistä ja yksi A:n lempinimistä ja sitten vielä meidän yhteisen sukunimen lempparinimi. Plus herkkuja ja vähän jääkiekkomaailmaa. Voipa tuon lopun tulkita kaiken lisäksi  meidän jälkeläisiksikin. Tälle ihmiselle jokin copy writer -kunniakirja, kuka tämän on keksinyt!
 • Pentagon – Vähän samat perusteet kuin edellisessä nimessä. Assosiaatio ja sanaleikki samassa nimessä. Nauratti!
 • Mammerfest – Mun mielestä ihana nimi, joka viittaa niin Tampereeseen kuin äitiyteenkin. Pelkään vaan sitä, että kun lapset kasvavat ja juttuun tulee taas paljon muutakin kuin perheblogijuttuja, ei nimi enää toimi. Nyt toimisi taas pitkän tauon jälkeen erinomaisesti!
 • Kersantti Karoliina, sekä Mää ja Tapparan mies – Nämä nimet nauratti, koska #popeda. Ja koska Popeda = Tampere. Oikealla tavalla pilke silmäkulmassa -nimiä, joissa on itseironiaa. 

 

Kiitos valtavasti nimiehdotuksista! MeNaisten vuosikerran arvonnassa voitti JenNas. Onnea <3 Olen sinuun yhteydessä sähköpostilla piakkoin!

Loistavaa iltaa!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: mekko, Ivana Helsinki // kengät, Vamsko 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Olen blogiasi kurkistellut vasta hiljattain, mutta ihan pakko kommentoida heti tuota nimiasiaa, sillä minusta sitä ei tarvitsisi edes vaihtaa. Ainakaan vielä. Minusta kolmistaan, sopii oikein hyvin kun onhan lapsia nyt kolme ja he ovat sisaruksina ”kolmistaan” , hiukan kuin ” kolmen kopla”. ;) Yleensä oma fiilis on paras mittari ja jos nimi tuntuu edelleen oikealta ja hyvältä niin tarvitseeko sitä välttämättä edes vaihtaa? :)

Vierailija
2/2 | 

Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa! Miksi vaihtaa nimeä, jos se ei itsestä tunnu hyvälle. Kolmistaan toimisi mielestäni hyvin myös nykytilanteessa, onhan nimen merkitys ja sisältö aiemminkin muuttunut. :) Kolmistaan - (uusio)perhe, koti, tampere.. jne :) tuntuisi jopa surulliselta jos nimi muuttuisi, tätä blogia kun on aikalailla alkumetreiltä asti tullut seurattua.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No niin. Tiistai melkein lopussaan ja mä olen jo toista päivää MeNaisissa.

Eilen mä kirjoittelin pääpiirteittäin itsestäni, tänään ajattelin kertoa vähän tästä blogista, jota juuri luet. 

Kuten jo eilen kirjoitin, olen tehnyt Kolmistaan-blogia jo 8 vuotta. Tuntuu ihan ikuisuudelle ja totta on, etten muista enää aikaa ennen tätä. Kun bloggaa kauan, tapa ajatella ja katsella ympäristöä jotenkin muuttuu. Ei niin – kuten moni luulee – että elämä itsessään muuttuisi. Ainakaan mulle niin ei ole (blogin vuoksi) käynyt. Vaan kun kirjoittaa, elää elämää koko ajan ikään kuin tuntusarvet pystyssä: ”Hmm. Tästä mä haluaisin kirjoittaa”, ”Voisikohan tuon jutun kuvata?” tai ”Miten mä voisin pukea tämän asian sanoiksi?

Toisaalta kirjoittamisen kautta ajattelu on minulle muutenkin luontaista, ei vain töiden vuoksi. Olen joskus kertonutkin siitä , että prosessoin kaikki elämän suurimmat (ja joskus pienimmätkin) asiat kirjoittamisen kautta. Mä en siis yksinkertaisesti usein osaa ajatella omia ajatuksia selkeästi ilman, että kirjoitan ne ylös.

Mun blogi päivittyy täällä uudella alustalla nyt sellaiset 5-6 kertaa viikossa. En usko, että tyyli tai aiheet kauheasti eroavat vanhasta, vaikka tottahan on, ettei blogi koskaan ole samanlainen kuin aikaisemmin. Elämäntilanteet, omat ajatukset ja arjen tapahtumat kun vievät postauksia aina uusille ja uusille poluille.

Voin kuitenkin sanoa, että karkeasti jaoteltuna Kolmistaan-blogissa vuorottelevat seuraavat aiheet:

 1. arki ja perhe-elämä. Olen kirjoittanut mm. meidän kauheista aamuista, uusperheellisyydestä ja äitiydestä.
 2. parisuhde. Kun eroaa äiti-ihmisenä ja tapaa sen jälkeen elämänsä rakkauden, on se asia, jota täytyy prosessoida. Olen kirjoittanut mm. meidän etäsuhteesta, häistä ja olenpa mä kerran haastatellut miestäkin siitä, millainen puoliso mä olen.  
 3. ystävät ja sosiaalinen elämä. Mulla on ihana ystäväjoukko, jonka kanssa pidetään yhteyttä silloin, kun ehditään. (Eli ei kovin usein, koska ruuhkavuodet). Olen kirjoittanut mm. siitä, miten kummius on kuin ystävyyden avioliitto.  ja kuinka ihanaa on, kun välillä ehtii nähdä. Yksi mun blogin juttusarjoja on ollut myös ystävänikirja, jossa sekä minä, että kamuni vastaillaan kiperiin kysymyksiin, jotka lukijani ovat meille esittäneet. 
 4. ruoka ja koti. Meidän perheen yksi intohimo on syönti. Hah! Mies yleensä kokkaa ja minä kuvaan ja kirjoittelen reseptejä blogiin. Osaan toki itsekin laittaa ruokaa ja joskus ohjeet ovat myös minun käsialaani. Mä kirjoitan myös jonkin verran meidän kodista. Tämä ei ole varsinainen sisustusblogi, mutta toki kaunis koti on minulle tärkeä juttu. Olen kirjoittanut tyttären huoneen muutoksesta, kodin lempipaikoista ja Konmarittamisesta.
 5. työ. Koska mä olen siirtynyt opettajan töistä vapaaksi kirjoittajaksi ja yrittäjäksi, ja koska kaikki se on mulle edelleenkin kahden vuoden jälkeen uutta, mä kirjoittelen aika paljon siitä, millaista on tehdä töitä tällä tavalla. Olen kirjoittanut mm. rahasta.  Kuinka mun maanantaiahdistus on kadonnut uuden uran myötä ja kirjoitinpa mä syksyllä megasuositus neljän postauksen sarjan siitä, miltä koulumaailma näin ex-opettajan silmin ja sanoin näyttäytyy. Se on luettavissa täällä, täällä, täällä ja täällä. 
 6. naiseus. Mä käsittelen naisena olemista oman itseni kautta. Siitä, mitä paineita koen ja millaiseksi haluaisin kasvaa. Näissä vuorottelevat niin kepeät postaukset kuin aatokset feminismistä,  burn outista kuin  reippaan tytön syndroomastakin. 
 7. kauneus ja vaatteet. Mä olen varmaankin sellainen aika perusnainen (vaikka ei sellaista todellisuudessa edes ole) kauneusjuttujen kanssa. Meikkaan, mutta voin olla meikkaamattakin. Pohdin, mikä rasva on parasta, mutta silti unohdan laittaa silmänympärysvoidetta (noin 34 vuoden ajan). Vaatteista kirjoitan yleensä perjantaisin Perjantain asu -postaussarjassa. Ja mukaan mahtuu välillä myös lastenvaatepostauksia. 

Sellaista! Ja tottakai satoja ja tuhansia tekstejä vaikka sun mistä muusta aiheesta. Sellaisista, mitä kulloinenkin päivä juolahtaa mieleeni.

Juttuideoita saa antaa nyt ja jatkossa. Mitkä teemat tuolla yllä kiinnostavat eniten?

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Kommentit (9)

Miia
1/9 | 

Onnittelut uudesta blogikodista! Olen seurannut blogiasi muutaman vuoden ja tykännyt hurjasti. Pidän ehkäpä eniten jutuista, joissa pohdit arkielämää ja naiseuttasi sekä tietysti kosmetiikka/vaatejutuista. Näin nuorena kirjallisuuden opiskelijana on kiinnostavaa lukea myös siitä, mitä teet työksesi ja miten olet luonut sen oman juttusi ja itsesi näköisen elämän. Arvostan ja ihailen tekemääsi työtä tosi paljon ja toivon, että pian pääsen lukemaan myös kirjojasi. Kaiken kaikkiaan blogisi on minusta sopiva sekoitus ja se näyttää sinulta. Innolla odottelen uusia juttujasi täällä Me Naisten puolella! Mukavaa kevättä sinulle ja perheellesi!

Vierailija
2/9 | 

Arki, perhe-elämä ja koti. Olis kiinnostava nähdä sun koko vaatekaapin sisältö. Toisaalta myös lasten lelujen hankinta, valinta, eettisyys, ekologisuus ois kiinnostava aihe. Paljonko vanhempien päätös vs. lapsen päätös vaikuttaa ostoksiin 😊

Vierailija
3/9 | 

Mulla ois postausidea! :) Miten tulla kirjoittajaksi? Entä kirjailijaks? Milloin kustantajaan voi ottaa yhteyttä? Pitääkö kirja olla siihen mennessä kirjoitettu? Miten omia tekstejään kannattaa julkaista tai laittaa nettiin? Kiitos etukäteen :)

Tinttuliinax
5/9 | 

En tykännyt yhtään keskiviikon kosmetiikasta enkä perjantain asupostauksista. En koskaan lue niitä. Toivottavasti ne nyt jäävät pois. Muuten blogisi on hyvä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Hei kaikki!

Täällä sitä nyt ollaan. MeNaisten blogikodissa ihan ensimmäistä päivää, eikä kyseessä ole edes aprillipila. Olo on vähän sama kuin astuisi ensimmäisen kerran uuden luokan eteen pitkän kesäloma jälkeen. (Ensimmäinen fakta: Olen entinen yläkoulun lehtori) Jännittää, kädet hikoilee, on hyvällä tavalla hermostunut olo.

Koska tämä on meidän ensikohtaaminen – ainakin osan kanssa – ajattelin aloitta kaikki nyt aivan alusta. Kertoa kuka olen, mistä tulen ja miljoona muuta faktaa. Itse asiassa meinasin pyhittää koko tämän viikon vähän tällaiseen esittelyjaksoon, jotta te uudet lukijat – MeNaisten kautta tulleet – pääsette perille siitä, kuka oikein olen. Ehkä teille vanhoille tutuille, Lilystä mukana seuranneille, tässä voi tulla kertausta. Tai sitten ihan uutta faktaa, jota en ole koskaan edes tajunnut kertoa tai kirjoittaa auki.

Olen siis Karoliina Pentikäinen. Täytin viikko sitten 34 vuotta. Olen kotoisin Keski-Suomesta, Hankasalmelta. Asuin reilut 10 vuotta Helsingissä ja kaksi vuotta sitten muutin Tampereelle. Rakkauden perässä, tietysti.

Meillä on uusperhe. Tapasin aviomieheni vajaat kolme vuotta sitten. Ensimmäiset 8 kuukautta me elimme etäsuhteessa, eri maissa, mutta kevättalvella 2017 mies – jota kutsun blogissa muuten nimellä A – saapui takaisin Suomeen. Tällä kertaa pysyvästi.

Meidän perheeseen kuuluu myös tokaluokkalainen tytär, joka on minun biologista alkuperääni. Häntä kutsun blogissa nimellä F. Asutamme siis kolmistaan 70-neliöistä, satavuotiasta kerrostalokotia, jonka ikkunasta näkyy Näsinneula.

Minä olen koulutukseltani filosofian maisteri ja mun pääaine yliopistolla oli kotimainen kirjallisuus. Olin 9 vuotta yläkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, kunnes kevättalvella 2017 – muuton yhteydessä – jätin mun opeviran pääkaupunkiseudulla.

Olin tehnyt jo vuosia tätä blogia sivutyönä, ja samalla myös tajunnut, että sivutyö olikin yhtäkkiä kasvanut niin isoksi, etten voisi hallita kahta näin aikaa vievää duunia. Niinpä koulumaailma jäi ja tilalle tuli kokopäiväinen panostus blogiin. Tai noh. Hetkeksi, kunnes muut työt taas imaisi myös mukaansa. Totta on kuitenkin se, että blogille on nykyisin kuitenkin paljon enemmän aikaa kuin ennen.

Mulla on kirjoittajataustaa toki ennen blogiakin. Tein monta vuotta kolumnia Kaksplussaan ja freenä hommia mm. City-lehteen. Nykyisin hoidan blogin lisäksi kotimaisten Sidosteen ja Joutsenen sosiaalista markkinointia ja olen töissä tamperelaisessa brändi- ja suunnittelutoimistossa, H23 Agencyssä.

Mä en varsinaisesti harrasta juuri mitään. Mies kiusasi minua, kun olin vastannut Kauneus ja terveys -lehden haastattelussa helmikuussa, että harrastan ruokaa ja kotoilua. ”Miten ruokaa voi harrastaa? Harrastatko myös hengittämistä?”. Mulle on kuitenkin tullut harrastuksesta, eli kirjoittamisesta, mun työ. Toisin sanoen saan joka päivä tehdä sitä, mitä tekisin muutenkin, joten varsinaisia extraharrastuksia ei enää juuri tarvita. Kirjoittamisen lisäksi tykkään viettää aikaa perheen kanssa – olen todellinen kotihiiri. On ihanaa kokkailla ja syödä. Olla vaan. Välillä minuun puree liikuntakärpänen, välillä olen puoli vuotta tekemättä mitään.

No niin. Sellaisia ensisanoja tänne MeNaisille. Huomenna ajattelin jatkaa vähän kertomista itsestäni ja ennen kaikkea valaista sitä, millaisia juttuja mä blogiin yleensä kirjoittelen. Toki ennen sitä voitte käydä kurkkaamassa vanhoja postauksia tuolta blogin sisällyksestä. Kuten huomaatte, niitä on aika paljon. Kysymyksiäkin saa esittää!

En tiedä, toimiiko blogin uudelleenohjaus tai mikään Bloglovin vielä, joten paras keino saada tietoja uusista postauksista ja seurata muutenkin arkeani, on klikata itsensä mun instatilille. Siellä kerron, kun postauksen ovat ulkona. Ja höpisen muutenkin storiesin puolella omia jorinoitani.

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä // asu, NOSH (saatu) 

Kommentit (10)

Unska
1/10 | 

Hei onpa tää Me naisten-blogisivu tosi paljo freesimpi ja jotenki "kevyempi" uuteen Lilyyn verrattuna. Tykkään ja jatkan kyllä juttujes lukemista jatkossakin 🙂

Vierailija
2/10 | 

Heippa! Täällä ainakin yksi "vanha" lukija seuraamassa blogiasi uudesta osoitteesta huolimatta. Uskon, että muutoksien myötä olet iloinen myös palautteesta, jotta kaikkea saa hiottua viimeisen päälle tyylikkääksi. Siksi kerron, että mielestäni teksti on kooltaan hieman häiritsevän pientä, ainakin näin puhelimella lukiessa. Pieni, mutta lukijoille suuri, huomio. Onnea kovasti uusiin tuuliin! :)

Vierailija
4/10 | 

Ihana postaus! Julkaisetko tekstejä johonkin tiettyyn kellonaikaan vai milloin tahansa? 😊

Vierailija
5/10 | 

Valitettavasti joudun heti kommentoimaan ikäviä uutisia, mutta tämä menaisten sivusto toimii todella huonosti (ainakin minun) mobiililla. On lähes käyttökelvoton - jonka seurauksena jatkossa jää pian blogin lukeminen.

Vierailija
6/10 | 

En saa alkuperäiseen kommenttiin vastattua, mutta mobiilissa sivu latautuu hitaasti. Sen jälkeen tulee erittäin leveä vaakapalkki joka on skrollautunut äärioikealle näyttäen vain valkoista. Kun palkkia koittaa siirtää, koko sivu jumiutuu siten että vain refresh auttaa. Muutaman kerran kun on uudelleen ladannut, sivu aukeaa. Mutta hidasta on :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat