Kirjoitukset avainsanalla clas ohlson

P1232500.JPG
P1232500.JPG

P1232505.JPG
P1232505.JPG

P1232516.JPG
P1232516.JPG

P1232526.JPG
P1232526.JPG

P1232509.JPG
P1232509.JPG

P1232529.JPG
P1232529.JPG

P1232534.JPG
P1232534.JPG

P1232501.JPG
P1232501.JPG

Olen miettinyt, onko sellaista täysin varmaa sisustusratkaisua/kasvatusmetodia/konmarikikkaa, jolla saisi vältettyä lastenhuoneen totaalikaaoksen. Olen vuosien aikana tehnyt lukuisia erilaisia strategioita, siivousporkkanoita, säilytysratkaisuja ja vaikka sun mitä, mutta huone on silti välillä aivan karmeassa kunnossa.

Joskus mietin, johtuuko nykyinen kaaos siitä, että F:llä on niin pieni huone. Mutta toisaalta: Hänellä on ollut vuosien aikana neljä erikokoista huonetta, eikä ongelmalta ole vältytty kokonaan koskaan, joten luultavasti kyse ei ole siitä.

Nyt toivoisinkin jonkinlaisia neuvoja ja vinkkejä siihen, kuinka lastenhuoneessa säilyy edes jonkinlainen järjestys! Vai kannattaako edes yrittää?

F siivoaa perusiltoina huoneensa (kun sotkua ei ole paljon), mutta jos esim. touhukkaan leikkipäivän tai kaverin kyläilyn jälkeen pitäisi tehdä sama homma, työtaakka tuntuu liian raskaalle. Ja ymmärrän kyllä: Silloin meinaa itseltäkin loppua usko homman loppuunsaattamiseksi. 

Tässä  kuitenkin muutamia huomioita, jotka ovat jonkin verran jeesanneet meitä. Tässä siis minun vinkkipankkini teille, toivottavasti kommentteihin tulee triplasti neuvoja takaisinpäinkin!

KOHTI EDES HITUSEN SIISTIMPÄÄ LASTENHUONETTA:

 • Clas Ohlsonin muovilaatikot. Olen kauan sitten menettänyt jo toivoni siitä, että lelut olisi ihanasti esillä erilaisissa asetelmissa huoneen tasoilla. Clasulla oli aika edulliseen hintaan kivan värisiä, mutta läpinäkyvillä kansilla olevia laatikoit, jonne sulloo ison määrän tavaraa. Laatikot on helppo laittaa päällekkäin ja vaikkeivat ne nyt ihania asetelmia voitakaan, ovat ne monta kertaa kauniimpia kuin sekaisin lojuvat kamat.
 • Seinille ripustelu. Kaikki se tavara, mikä on pois jaloista, on plussaa. Siksi rakastan koukkuja, tankoja ja telineitä, jonne tavarat saa pois imurin alta. Ja pieniä kolosia noille kaikille pienille esineille, hiuspompuloille ja koruille.
 • Lehtilaatikot. Muillekin kuin lehdille. Lokeroon sujahtaa kätevästi niin pelikorttipaketit, CD:t kuin muutkin pienet tavarat. Parhaita on puiset ja muoviset, pahviset hajoaa (lastenhuoneen käytössä) ihan heti.
 • AVA Roomin päiväpeitto* (maailman ensimmäinen vetoketjupäiväpeittomerkki muuten). Vaikka sängyn petaaminen pitäisi olla jo itsestään selvä 7-vuotiaan rutiini, osoitti käytäntö todeksi sen, että ilman vetoketjupäiväpeittoa homma eteni paljon takkuisemman kuin sen kanssa. Niinpä hommasimme syksyllä F:lle puolen vuoden ”normipäiväpeittojakson” jälkeen AVA Roomin peiton ja sängyn petaaminen sujuu nyt aamuisin nopeammin ja vähemmillä taistoilla. Plus pakkohan se on myöntää, että petaamisen taso miellyttää tällä systeemillä myös paremmin omaa silmääni. Vetoketjun ja luukun kanssa kun jälki on poikkeuksetta hyvää. Vetoketjupäiväpeitossa on muuten sekin etu, että se tuo pieneen huoneeseen ikään kuin lisää tilaa. Kun sängyn saa  laitettua vetoketjulla ikään kuin pakettiin, voi sängyn päällä leikkiä paljon paremmin kuin rullaavan perinteisen peiton kanssa. Vaikka sängyllä myllertelisi kuinka, pysyy petivaatteet suojassa ja sängyn ulkoasu möyhentämättömänä. Eikä peiton ihanuutta vähennä tietysti sekään tieto, että kaikki AVA Roomin peitot suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, ja tämäkin peitto tilattiin toiveiden mukaan, jotta se kävisi tuohon mummon virkkaamaan tyynyyn väreihin.
 • Sopimukset. Kun F aloitti syksyllä koulun, teimme samalla myös yhdessä seinälle sopimuslapun, joka pitää sisällään kaikki tytön velvollisuudet. Kun huoneen siivoaminen on yhdessä sovittu ja se myös lukee seinälle, toteutuu oman tontin hoito huomattavasti paremmin (mutta ei toki aukottomasti) kuin ilman selkeää sopimusta. 

Kivaa lauantaita! Me saavuimme F:n kanssa eilen Hankasalmelle mummolaan. Luvassa kirppistä, sukulointia ja leppoisaa olemista.

-Karoliina-

*saatu (kotimainen tekstiili)

Kommentit (34)

Sadetta
1/34 | 

Kysäisin neuvoa parikymppiseltä tyttäreltäni, jonka kanssa käytiin ihan samanlainen vääntö! Ei kuulemma auta mitkään kikat paitsi pakottaminen:)) Nykyään tytön omassa kotona on suhteellisen siistiä kuitenkin, vaikka en olisi aikoinaan uskonut;)

Vierailija
2/34 | 

Mun huone oli lapsena ja nuorena aina sotkuinen ja täynnä tavaraa. Vanhemmat antoi olla, koska itsehän jouduin siellä sotkun keskellä asumaan. Ja mua se ei kyllä haitannutkaan. Nyt aikuisena omassa kodissa on tosi siistiä, enää en tykkää sotkusta. Hehe, eli jos ei muu niin aika saattaa ratkaista ongelman :D

NanaVanilla
3/34 | 

Kyllä se on mielestäni ihan mahdoton tehtävä! :D Ehkä jos olisi joku tosi minimalisti ettei lapsella oikeasti ole kuin tosi vähän leluja ja tavaroita. Mutta kun niitä on, ja vaikka niille olisi paikat olemassa, tuntuu mahdottomalta saada lapsi laittamaan ne käytön jälkeen paikalleen.

Vierailija
4/34 | 

Meillä itse asiassa tärkeämpää, kuin näyttääkö huone siistiltä, on tavaroiden löytyminen, niinpä siivoaminen tarkoittaa sitä, että tavarat laitetaan omille paikoilleen. Tuntuu myös motivoivan alle viisivuotiastakin, kun kehuu ja sanoo juttuja niin kuin ”eikö olekin kiva, että nyt kaikki ponit löytyvät helposti samasta paikasta”. Myös joka kerta, kun joku rakas lelu on hukassa, muistutetaan, kuinka tärkeää on laittaa tavarat omille paikoilleen. Toki mielekkäitä säilytyspaikkoja pitää olla tarpeeksi. Tosi hyviä noi koukku- ja läpinäkyvät säilytyslaatikkovinkit.

Karoliina Sallinen

Hei juuri niin: Puit sanoiksi sen, mikä tässä minua eniten sapettaa. Sotkuun häviää tavaraa. 

Minusta muuten tuntuu, että lapsi leikkii paljon innokkaammin siistissä huoneessa. Ehkä juuri siksi, että näkee tavaransa paremmin. 

Vierailija
5/34 | 

Minusta lastenhuone saa ollakin vähän sotkuinen, jos lapsi ei ole siisti luonnostaan, kunhan tavarat löytyy helposti ja lattialta kerätään tavarat niin että imurointi onnistuu. Myös työpöydällä pitää pystyä tehdä läksyt helposti. Hyllyt, laatikot jne auttaa tässä ja kerran viikossa pitää huone siivota niin että tavarat on suunnilleen paikoillaan. Kerran-pari vuodessa tehdään myös inventaario, jossa laitetaan tavaraa kierrätykseen, lahjoitettavaksi tai roskiin.
Itse en hirveästi normita miten lapsen kuuluu siivota, esim. petaus saa olla lapsen näköinen. Toki opastan ideaaliin, mutta sitten tehköön tavallaan. Kyse on kuitenkin vain siivoamisesta. :)

Vierailija
6/34 | 

Mulla oli lapsuudessa ihan järkyttävän näköinen huone. Siis kaikki kamat oli aina (muiden mielestä) sikin sokin ja pöydät täynnä romua. Meillä ainut sääntö oli, että lelut pitää pysyä oman huoneen sisäpuolella ja kerran viikossa pitäis päästä imuroimaan. Olen tästä äidilleni suuresti kiitollinen, koska luulen, että huoneen väkisin siivoaminen olisi aiheuttanut mulle suurtakin ahdistusta, koska pidin kaaostani aika kotoisana.

Samaa systeemiä olen noudattanut omienkin lasten kanssa. Kerran viikossa (suunnilleen) lelut omille paikoilleen, että saa siivottua. Muuten saa oma huone näyttää siltä kuin siellä asuja tahtoo. Ja tärkeintä musta on se, että lapsi saa itse päättää, missä tavaroiden omat paikat on. Olen huomannut, että minun mielestäni kätevät säilytysratkaisut ei välttämättä olekaan lapsen mielestä käteviä. Esim. itse ajattelisin, että barbit ja monster high't vois olla samassa laatikossa, mutta lapsen mielestä se ei ollut kätevää :) Toisella taas on iso autolaatikko ja iso legolaatikko, mutta ne tärkeimmät pikkuautot ja legot on työpöydän laatikossa erikseen. Koska niin on kuulemma helpoin.

Ja pakko vielä mainita, että lapsuuden kaaoksesta huolimatta minusta tuli ihan siisti aikuinen, joka tykkää asua hyvin minimalistisessa ympäristössä. Sen vuoksi lastenhuoneiden kaaokset välillä sieppaa, mutta olen pitänyt kieleni kurissa. Onneksi niistä saa ovet kiinni ;)

Karoliina Sallinen

Meillä ehkä ongelma on se, että lapsen huone näkyy suoraan, kun astelee kotiovesta sisään. Alan pitää ovea kiinni :)

Daniella
7/34 | 

Neuvottelua ja kompromisseja. Lastenhuoneen ei tarvitse vastata äidin siisteysstandardia (etenkään kun ei muukaan koti :D), mutta imuroimaan pitää pystyä about kerran viikkoon. Ei kyllä sekään ole niin justiinsa, koska joskus se viikko vilahtaa ohi ennen kuin äiti huomaakaan. Mun ykköstoive on, että lelut pysyy lastenhuoneissa. Saa tuoda välillä pois, mutta pitää ehdottomasti viedä paikoilleen. Yritän myös opettaa, että pistetään tavarat omille paikoilleen. Suurin ongelma on kuitenkin minä itse. Tuntuu, ettei itsellä ole nyt resursseja koko ajan muistuttaa ja opastaa. Mutta luulen just tuon imurointisiisteydenkin jo istuttavan siemenen aikuisuutta ajatellen, joten yritän olla ottamatta liikaa paineita. Sitä paitsi, sotkuhan lisää luovuutta ;)

Mutta kyllähän tämä sekasorto koko kämpässä ärsyttää! Hieno itselleni, että sitten helpottaa kunhan taapero ei enää kohnaa joka paikkaa ja levitä kaikkea löytämäänsä ympäriinsä. Lelut olisikin vielä helppo ja siedettävä kompakti kaaos. Mutta kun eihän tuommoinen napero ole kiinnostunut leluistaan. Vaan kaikesta muusta alkaen tusseista ja päättyen roskisten kautta vessaharjaan.

Karoliina Sallinen

Sehän siinä onkin, että olen huomannut sotkun levittäytyvän: Kun lapsen huone on sotkuinen, hän ei viitsi olla siellä ja silloin tavarat roudataan meidän makkariin tai olkkariin. Huoh :D

Vierailija
8/34 | 

Olen sitä mieltä, että antaa sekasotkun olla. Silloin ainakin meidän lapset parhaiten huoneessaan viihtyvät. Vähemmän stressattavaa äidillekin, kun ei tarvitse miettiä ja hoputtaa siivoamaan.
Minusta on ihan ikävää käydä sellaisissa perheissä, joissa siisteydestä ollaan ihan huipputarkkoja. Tuntuu, että lapsi ei oikein saa edes leluja ottaa, ettei ne vaan jää sitten mihinkään väärään paikkaan.
Meillä saa lelut tuoda olohuoneeseenkin.
Hyviä vinkkejä säilytyksestä kuitenkin, sillä pitää leluille silti se joku oikea paikka olla, silloin kun viikkosiivousta tehdään.

Karoliina Sallinen

Mun on pakko sanoa, että meillä ei ole huippusiistiä. Haluaisin kyllä, mutta totuus on jotain muuta! 

9/34 | 

Hyviä vinkkejä ja mielenkiintoista pohdintaa.
Ehkä joku postaisi vinkit aikuiselle siihen, että saisi omat tavarat järjestykseen ;) . Jotenkin tuntuu, että olen samanlainen kuin teidän neiti vielä aikuisenakin. Petaaminen se vasta vaikeaa on!

Karoliina Sallinen

Mun oma ongelmkohta on vaatteet. Tuppaavat jäämään aina makuuhuoneen pöydälle, vaikka kaappi on ihan vieressä. 

Daniella

Todellakin! Välillä mietin, että muutama vuosi eteenpäin ja sama typy on ihan että "äiti, miks sä oot säästänyt nää kaikki?" :D

En yleensä kannata sellaista salaa hävittämistä, mutta kyllä mä välillä kiskon ihan surutta roskiin kun löydän sadannen sateenkaaren lojumasta lattialta. Ei oo kaivattu. Sikstoiseen, ei kyllä paljon katteltu niitä säästettyjäkään piirrustuksia viime kesältä :D pitkällä tähtäimellä pyrin säästämään muutaman eri kausilta: tuolloin piirsit kummituslinnoja, tuolloin prinsessoja jne. Tarvitaan muuten kohta oma huone näille taideteoksille!

Ninnatar
11/34 | 

Mahtuisiko pari korkeaa kaappia? Ovien taakse hyllyt täyteen laatikoita ja laatikkoon kuva, mitä sisältää. Mikä on huoneen koko? Facessa on muuten mahtava ryhmä lastenhuoneen järjestysvinkit. Se oikein syöksee ideaa.

Karoliina Sallinen

Mikä ryhmä? Kerro heti! :)

F:n oma toive olisi vanha vitriini, jossa ylhäällä olisi lasiovikaapit, sitten pieni taso, jonka alla kiinteät ovet. Näki jossain sisustuslehdessä. Itsekin rakastuin ideaan, vaan kun ei ole tullut vielä torissa vastaan. 

Riinak
12/34 | 

Meillä muksun huoneen sisustaminen käynnissä, 4.5vee saa ekan oman pöydän.Myös nojatuoli menee vaihtoon.Lapsen huone on suht järjestyksessä,kiitos huoneessa olevan suurehkon liukuovikaapin.Kaappi on alkujaan pieni vaatehuone,meillä ollut alusta asti harvemmin tarvittujen vaatteiden ja tavaroiden sekä lelujen säilytyskaappi.Sinne on hankittu kannellisia läpinäkyviä muovilaatikoita eri kokoisina että esim.tietyt leikit on tietyssä laatikossa.Lapsikin tietää että sieltä saa yhden laatikon kerrallaan leikkiin ja toisen laatikon vasta kun edellinen on kerätty pois.Lapsen sisävaatteet on erillisessä lipastossa ja ulkovaatteet eteisen kaapistossa (jonka ylähyllyllä eri vuodenajan ulkovaatteet).Kirjat ja pelit on erillisessä vitriinikaapissa. Tällä hetkellä lapsi tulee mielellään piirtämään keittiön pöydän ääreen mutta luulen että piirtely siirtyy omaan huoneeseen kun työpöytä saapuu.Lapsen huoneessa käydään leluja läpi säännöllisesti,pyritään kierrättämään niitä serkulle ja välillä viedään jotain isovanhemmille ja vaihtona saa tuoda jotain tilalle.Tärkeintä on tavaroille omat paikat,lapsi ne kyllä sinne kerää melko reippaasti itsekin.Meillä on toiminut se että lattioille ei jätetä leikkejä lojumaan vaan kerätään pois ennen uutta leikkiä.Olohuoneessa leluja saa olla mutta tietyissä rajoissa. Itse tykkäisin vähemmästä tavaramäärästä mutta olen joutunut joustamaan.Kunhan imurointi onnistuu vaivattomasti niin se on tärkeintä.Meillä saa lelut näkyä ja pienen taiteilijan piirustukset. Muksu tykkää itsekin siivota ja järjestellä,toivottavasti myös sitten isompanakin. Meillä sisustus on osin vielä lapsiystävällistä (esim.liukuestepohjaiset matot) mutta hyvin on toiminut myös vaaleat huonekalut. Ps:ihana tuo päiväpeitto,meillä muksun sängyssä mummon ompelema päiväpeite, sitten kun sängyn vaihto on ajankohtainen,tuommoinen vetoketjupäiväpeitto voisi olla toimiva. Pps:lapsen huoneen verhot on etsinnässä,saa vinkata mistä voisi löytää :)

Karoliina Sallinen

Mullekin imurointi on se raja siisteydelle. Jos imurin edestä joutuu koko ajan siirtämään kamaa, hermot menee. Siksi rakastan seinähyllyjä, koukkuja jne.

Voi. Verhosita en tiedä. Meillä ei ole yksiäkään :D

Nettanen
13/34 | 

Mun äiti oli tarkka siisteydestä, ja meillä oli sääntö, että esim barbeilla leikkimisen jälkeen barbit piti siivota laatikkoonsa ja laittaa takaisin kaappiin, ennen kuin sai ottaa esiin legot. Ja sit jos halusikin alkaa leikkiä junaradalla, niin legot piti ensin kerätä pois, ja sit vasta junarata esiin. Ja niin edelleen. Ja se oikeasti toimi kyllä siihen, että ei koskaan ollut kuutta erilaista keskeneräistä leikkiä lattialla. Ja illan päätteeksi se viimeinenkin siivottiin aina kaappiin. Mun huone oli siis lapsena oikeasti AINA tosi siisti! Toki se myös ärsytti joskus, että oli noin tarkka sääntö siivoamisen suhteen, mut toisaalta se oli tosi selkeää ja opin noudattamaan sitä hyvin. Ja muistaakseni kaksi leikkiä "sai" kyllä yhdistää, mut sit ne piti kyllä molemmat siivota pois ennen nukkumaanmenoa. Ja jos oli kavereita kylässä, niin siivottiin aina yhdessä leikit pois, ennen kuin kaverit lähtivät kotiin (vaikka leikki olisikin ollut jollain tapaa mielestämme "kesken"), ja sama homma tietysti kavereiden luona, että minä autoin heitä laittamaan leikit pois ennen kuin lähdin kotiin.

Muistan, et huoneeni oli paljon sekaisempi sitten teini-iässä, kun oli vaatteita täynnä koko lattia, sänky aina petaamatta ja päiväpeitto lattialla jne. Silloin ois kyllä tuollainen vetoketjupeitto ollut kätevä :D

Katikki
14/34 | 

Mun muksut on vielä niin pieniä, etten pysty mitään satavarmasti koululaiselle toimivaa neuvoa antamaan, mutta yhden asian KonMari mulle opetti: Lapset ei osaa siivota, jos sitä taitoa ei niille opeteta. Muistan itse lapsena saaneeni aina komennon "siivota huone" ilman, että kukaan varsinaisesti olisi selittänyt, mitä siihen sisältyy. Oon yrittänyt omien pienten kanssa kädestä pitäen näyttää, miten huone siivotaan, ja koska lapset on vielä niin pieniä, siivoan heidän apunaan. Meillä siivotaan kahdesti päivässä kaikki tavarat paikolleen, ennen päiväunia ja ennen yöunille menoa.

Hyvä vinkki tuo vetoketjullinen päiväpeitto! Täytyy tutustua.

Karoliina Sallinen

Good point! Totta on, että siivoaminenkin on taito, joka pitää opetella. 

Suosittelen kyllä vetskaripeittoa :) 

Pikkuauto
15/34 | 

Mistä noiden ritilähyllyjen kokoaminen aloitetaan? Myydäänkö niitä jotenkin kokonaisuuksina vai osa kerrallaan? Työpöydällä olisi mahtava tuollainen ripustusseinä?

Minnanelämää
16/34 | 

Meillä lasten pitää illalla raivata lattia tyhjäksi jotta yöllä on turvallista mennä esim vessaan. Muistutellaan myös että yksi leikki kerrallaan. Meillä on jokaiselle lelulle oma laatikko ja mitään ylimääräistä ei ole. Asunto on kahdessa kerroksessa ja sääntönä on ettei ylhäältä tuoda mitään alas. Alakerrassa on muutama lelu 1v varten mutta hän ei vielä osaa siivota jälkiään itse mutta avustettuna ja keikin kautta menee lelutkin hyllyyn.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

leipuri1
leipuri1
leipuri9
leipuri9

leipuri7
leipuri7

leipuri6
leipuri6

leipuri8
leipuri8

leipuri3
leipuri3

leipuri5
leipuri5

  

leipuri4
leipuri4
leipuri 2
leipuri 2

Leivottiin äsken muffineja huomisia Halloween-kemuja varten.

Taikina oli taas sellainen omasta päästä keksitty, mutta jotenkin näin se meni.

HALLOWEEN-MUFFINIT:

 • noin 4dl gluteenittomia jauhoja
 • loraus tai kaksi juoksevaa Oivariinia
 • sokeria muutama ruokalusikallinen
 • 2tl leivinjauhetta
 • muutama loraus appelsiinimehua
 • puoli levyllistä Maraboun appelsiini-suklaata
 • 2 munaa
 • 1tl tummaa kaakaojauhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet kaakaota lukuun ottamatta keskenään. Lisää munat, rasva ja mehu. Jaa seos puoliksi, ja laita toinen osa siitä toiseen kulhoon. Lisää tähän kulholliseen vielä kaakaojauhe. Lisää jäljelle jääneeseen (vaaleaan) taikinaseokseen suklaamurut. Laita molempia taikinoita kökköset muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 10-15 min.

Kivaa lauantai-iltaa!

-Karoliina-

Muffinivuoat, Clas Ohlson // Halloween-lippu, TigerStore // F:n asu, PO.P/Limited Edition*
*saatu

  Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (14)

Minttu
1/14 | 

Niin ihanaa katsoa Fiinua näistä kuvista. On jo niin isomman näköinen kuin telkkarista katsottuna ;) Suloinen tyttö kertakaikkiaan. Iholla -sarjasta on muodostunut mulle todella tärkeä, katson jokaisen jakson. Se on katsottava vasta kun tyttö on jo nukkumassa, että saa keskittyä ja kuunnella rauhassa. Olette mun lemppari perhe, niin valloittavia ja ihania :) Hullunkurisen rento, sympaattinen ja fiksu pari sekä valloittava pikkutyttö. Mahtava juttu, että saan seurata teitä nyt myös blogin kautta. Go on!

Esko
3/14 | 

Iltoja Minttu!! No, onpas kiva kuulla! Fiinu tosiaan on jo iso ja tomera mimmi...Aika vaan menee ihan hujauksessa...

Daniella
4/14 | 

Mulla kyllä kiinnitty nyt heti huomio kulhojen käyttöön! Himoleipurina löytyy jos jonkinmoista vatkauskulhoa (reikäkannelliset on ihan must), mutta voiskohan sitä ihan vaikka luopua jostakin osasta ja ottaa nuo uunivuoat laajempaan hyötykäyttöön? Niitäkin kun löytyy kaapista MONTA ja suurin osa niistä on käytössä vain isommissa eventeissä, kuten jouluina ja ehkä joskus synttäreillä. Tässä taas listan perälle keinoja vähentää tätä älytöntä tavaramäärää :) Eli kiitos taas kerran!

P.S. tunnistin itsessäni pienen prinsessakilahtelijan tän kakkukynttiläepisodin tiimoilta ;) Mut mä nyt en miestä (tai ketään muutakaan) enää nykyään kovin helpolla päästäiskään noin tärkeille kauppa-asioille :D

Lasu
5/14 | 

Niin on söpö leipuri <3 Itse pidän leipomisesta enkä malta odottaa, että pääsen tyttäreni kanssa sitä kokeilemaan. Vielä saa odotella, 7kk:n ikä on ehkä liian vähän :D Toisaalta, mitäpä odottelemaan. Kasvaa muutenkin niin hirmuista vauhtia....

Vastaanpa tähän myös oman vinkkini tuon treenimotivaation löytämiseen: Mulla toimii äänikirjat! Eli lenkillä/salilla kuuntelen äänikirjaa ja sitä ei oo lupa kuunnella muuten kuin treenatessa. Kyllä tekee mieli vähän treenata, että saa kuulla, miten kirja jatkuu :)

Mari
6/14 | 

Ihana tämä koko blogi ja te! Iholla sarjan kautta tutustuin teihin ja tähän blogiin ja aina katsellessa ja lukiessa tulee niin kiva fiilis. Ootte ihania ja toiven teille kaikkea hyvää ja ihanaa jatkossakin! :) <3

8/14 | 

Ihanaa, kiitos kommentistasi Minttu :)

Ja voi että: F tosiaan näyttää niin pienelle Iholla-jaksoissa! Tulee ihan ikävä noita aikoja. Vaikka toisaalta: Vähänkö elämä on jo helppoa näin ison tytön kanssa!

Hauskaa syksyä :)

10/14 | 

Kun muutettiin Lahdesta, luovuin kaikista turhista asioista. Nyt tuo Marimekon kulho menee niin uunivuokana, leivontakulhona, leipäkorina kuin salaattiastianakin :) Suosittelen karsintaa! Sitä paitsi:Tulee hauskoja kattauksia, kun astioita käyttää kekseliäästi!

Lasu
13/14 | 

Mä muutan koneella cd:t mp3 muotoon. Ei siinä kauaa mene, mutta kuitenkin olisi kyllä ihan mahtavaa, jos sais valmiiksi mp3-tiedostona!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten nämä päivät ja viikot vierivätkään niin nopeasti? Tarkoitukseni alun perin oli kirjoittaa nämä 55 neliötä –sarjan postaukset tiiviisti, mutta niinpä viimeisimmästä sisustusjutusta on mennyt taas jo viikkoja. On se vaan rankkaa, kun on niin paljon ideoita ja juttuja, joista haluaa kirjoittaa.

Tähän mennessä olen ehtinyt esitellä teille jo meidän kodin pääpiirteittäin, F:n huoneen, olohuoneen ja kriteerit, joilla nykyisen asuntomme valitsimme. Nyt on vuorossa kylpyhuone/wc.

HUONEEN LÄHTÖTILANNE, KUN MUUTIMME ASUNTOON:
Kylpyhuone on kämppämme muuhun kokoon verrattuna mielestäni suhteettoman suuri (ilmeisesti johtuu siis siitä, että ykköskerroksen asuntona on ajateltu huoneiston sopivan myös pyörätuolilla liikkuville). Siksipä kylppäri olikin minusta aluksi todella kolkon ja tyhjännäköinen. Entiset asukkaat olivat myös selvinneet ihailtavan pienellä määrällä säilytystilaa, joten huoneessa oli heidän asuessaan säilytystilana ainoastaan peili- ja allaskaapit.

Kylpyhuone on kotimme inhokkikohtani siitä syystä, että tila on mielestäni käytetty huonosti. Jos rakennushetkellä wc-istuimen koko ja paikka, sekä suihkun ja käsienpesualtaan paikan sijaintia olisi mietitty tarkemmin, olisi huone paljon ryhdikkäämpi, siistimpi ja kauniimpi. Myös laattalattian beigeväri on yksi inhokeistani, ja siksi yritän peitellä sitä mustalla matolla. Kirpaisee joka kerta, kun käyn kaverini luona samaisen talon toisessa asunnossa. Siellä kylpyhuoneessa on ihanan ryhdikäs tummanharmaa laatta.

 

REMONTIT, JOTKA TEETIMME HUONEESEEN JO MUUTTOHETKELLÄ:
Kylpyhuonetta ei onneksi tarvinnut remontoida mitenkään. Huoneeseen kannettiin vanha pesukoneemme, Etolasta ostettu pyykkikori ja Ikean PS-malliston kärry sampoita ja kylpyleluja varten. Wc-istuimen viereen jätettyyn outoon tyhjään kulmaukseen (mitä tilan hukkaanheittämistä!!) asennutettiin Ikean Lillången-kaappi, joka pitää sisällään mm. meidän urheiluvaatteet, ihovoiteet, kynsilakat ja ne hiustenlaittovälineet, jota tarvitaan harvoin.

 

MYÖHEMMIN TEHDYT REMONTIT JA TOIMENPITEET:
Kun kävin siskoni ja tämän poikaystävän luona Tampereella kesällä, ihailin heidän kylpyhuonettaan. Kaikki kävi yhteen ja tila oli kaunis. Kun illalla sitten menin heillä suihkuun, tajusin, että kyllä heiltäkin – onneksi löytyi – karmean ruma pyyhe, kuivuvia urheilulenkkareita ja rumia sampoopurkkeja. Ne oli vain kätketty ovelasti hyvännäköisen suihkuverhon taakse.

Niinpä päätimme, että laitamme meillekin suihkuverhon näkösuojaksi rumille kamoille: Pyykkipusseille, sampookärrylle, vääränvärisille kylpytakeille ja Eskon koristossuille. Siis siitäkin huolimatta, että itse suihkussa emme verhoa kaipaa, kun huoneessa on jo suihkuseinämä.

Prismasta ostettu House-sarjan suihkuverho kiinnitettiin seinään Granitista ostetun kuminauhavaijerin ja ClasOhlsonin koukkujen ja kaakeliliiman avulla. Ja suihkuseinämä taas täytettiin Tigerista ostetuilla koukuilla, joihin on helppo ripustaa vaikka mitä.

Eikö olekin aika hyvä idea? Itse olen nyt niin tyytyväinen, että kaikki ruma on poissa silmistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SISUSTUS:
Kylpyhuoneen sisustuksen suhteen olen harhaillut. Minua häiritsee kauheasti huoneen beige lattia ja huonosti sijoitellut kiinteät kalusteet, ja siksi sisustushommista ei ole meinannut tulla mitään.

Ensinnäkin värien löytäminen on ollut haastavaa. Lopulta, tai ainakin täksi hetkeksi, olen päätynyt mustan ja kirkkaiden värien komboon. Tulevaisuudessa beigeä voisi yrittää häivyttää mustalla ja pronssilla.

Kylpyhuoneen kolkkoutta olen yrittänyt pehmentää maton ja suihkuveron avulla. Niin ja pesukoneen päälle liimatut kontaktimuovit ja tauluhyllyn avulla seinää vasten nojaamaan laitettu Ikean PS 2014 –peili ovat mielestäni kanssa niitä elementtejä, joilla olen saanut huoneesta kodikkaamman.

Pari Marimekon julistetta, Mokosta hanitut Savon de Marseille saippua ja käsivoide, sekä Suomalaisesta Kirjakaupasta ostettu laatikosto koruille ovat mielestäni myös sellaisia juttuja, jotka tekevät kylpyhuoneesta kauniimman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TULEVAISUUDENHAAVEITA HUONEEN SUHTEEN:
Vaikka inhoankin kylppärin lattiaa ja kalusteiden sijoittelua, ei sellaisiin remontteihin todellakaan ole mitään järkeä ryhtyä. Niinpä haaveeni huoneen suhteen ovatkin sellaisia, jotka voisivat olla realistisia.

Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, suuri haaveeni olisi saada kylpyhuoneeseemme amme. Olen suunnittelut, että pieni irtoamme mahtuisi aivan mainiosti suihkun alle pitkän seinän suuntaisesti niin, että pyöreän liikkuvan suihkuseinän tilalle asennettaisiin kirkas, kiinteästi paikallaan oleva lasiseinä. Samalla sampoo- ja lelukärry tulisi tarpeettomaksi, kun kylpyammeen suuntaisesti seinälle voisi kiinnittää kaksikin pitkää lasihyllyä kaikelle tuolle roinalle. Uskon, että vaikka tila pienenisi, tuli huoneesta jotenkin ryhdikkäämpi (plus vaahtokylvyssä lilluminen olisi aivan ihanaa)!

 

Jos teillä on vinkkejä, joilla voin häivyttää huoneen kolkkoutta, kertokaa? Entä oletteko kenties maalanneet tai vaihtaneet kontaktimuovilla kylpyhuoneen lattian väriä? Entä mitkä värit ryhdittäisivät mielestäsi parhaiten valkeaa seinää ja yökköbeigeää lattiaa?

-Karoliia-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (50)

1/50 | 

Tosi hauska idea tuo pesukoneen päällystäminen! Mistä löysit kuviollista kontaktimuovia?

hheidi
4/50 | 

Habitaressa oli kaakelimaaleja esittelemässä Ronseal. Niiden maaleilla pysty maalata myös kylppäriä. Ei ollut kauhean kallis, eikä vaikeakaan homma. :) Varmasti muitakin kaakelimaalimerkkejä löytyy.. Voisin kuvitella, että kontaktimuovi ei kestä riittävän hyvin.

5/50 | 

Kuulemma maalaamalla sais helposti ja suht edullisesti muutettua kaakeleiden väriä. Tosi hyvä keksintö toi suihkuverho. Pronssin- tai kullansävyt sais ehkäpä tuota beigeä häivytettyä, musta on hyvä tuollaisenaan. Ihanan tilava wc kuitenkin :)

nanninanu
6/50 | 

Kaakelimaaleissa saattaa tulla vastaan pitkällä aikavälillä maalin kuluminen laatan pinnasta. Lattiassa varsinkin. Kannattaa googlettaa ihania betonipinnoitteita joita nykyään saa monissa sävyissä ! Mahdollista tehdä laatan päälle sillä pinnoitteen paksuus on muutamia millejä. Neliöhinnat noissa on melko korkeita ja niihin erikoistunut ammattilainen tulee aina tekemään ne, mutta helppohoitoisuuden ja upean ulkonäön perusteella varmasti hyvä sijoitus !!

ellis
8/50 | 

Voi kuinka mä ymmärrän sua tässä! Täällä myös beige lattia ja SININEN välilaasti seinien valkeissa laatoissa. Epätoivoisesti myös nämä kaikki haluaisin häivyttää :) Kiva idea tuo kontaktimuovi pesukoneen päällä, mistä sellaista löytyisi?

Juulia
9/50 | 

Ciao! Olen aivan rakastunut teihin Iholla-sarjan kautta. Olette aivan huippu pariskunta ja toivon itse löytäväni joskus tuollaisen suhteen. Voisitteko tehdä postauksen siitä miten tapasitte tai mahdollisesti linkata jos olette sellaisen jo tehneet? :) ps. nauroin käppyrässä tämän illan jaksossa - oikean sävyiset kynttilät ovat tärkeät! ;)

tamtan
10/50 | 

kalusteiden sijoitteluhan johtuu varmasti siitä, että tuo on inva-wc. Ainakin pöntön paikan perusteella. Kulmakaappi pöntön vieressä on hieno idea, sopii tosi hyvin :) Tuo verholla tavaroiden piilottaminen on toki kätevää, mutta ei sopisi itselleni. Itse haluan pitää lattiat tyhjänä ja kaiken sälän kaapeissa, niin siivoaminen on helpompaa. Tuo nurkka varmaan kerää pölyäkin aika mukavasti :P

Katinka
11/50 | 

Hyvin häivytetyt arjen kauheudet. Selkeä ja kiva kylppäri vippas-konstein. HYVÄ!

Minäkin nauroin eiliselle jaksolle!! Olette niin rankkoja!
Esko oli niiiin raasu.
Synttäri-hömpötys on mullakin joskus mennyt HIEMAN yli...
Nyt kun tyttömme on jo 7 v, älyän olla maltillisempi. Tyttömme saa nykyään päättää tarjoilut yms. Yllättävän vähän pieni neitimme tahtoo.

Mulla meni hieman ohi, mutta oliko F julat päiväkodissa?
Loistavaa on kemujen ulkoistaminen.
Säästyy kodin siivoukselta ja lapsilla on tilaa temmeltää. Usein mestat ovat myös järkänneet ohjelman. Kemut ovat vaan kerran vuodessa, joten satsaus kannattaa. Olemme sanoneet tytöllemme, että juhlatkin ovat "lahja".

Ihania päiviä teille. Olette ihan huippuja.

19/50 | 

Totta toriset! Ainakin nuo hiusraudat ja muut olisi parempi säilyttää suljetussa kaapissa. Mutta kaikkia pyyhkeitä ja sampota ei kyllä kaappiin voisi laittaa.

Niin ja: Siivouspäivänä tuo verho ei todellakaan ole se paras ratkaisu :)

20/50 | 

F:n synttärit olivat tosiaan päiväkodilla. Monestihan tuollaisia tiloja saa vuokrata, meidän päiväkotia päiväkodin omat perheet saavat varata ilmaiseksi. Loistava paikka pitää: Paljon tilaa ja leikkikaluja!

Ihanaa syksyä :)

nanninanu
21/50 | 

Sun tyyliä silmällä pitäen ajattelinkin noin ;) Jes. Ei oo sisustusalan opinnot menny ihan harakoille :D ootte mahtavaa katsottavaa iholla sarjassa ! Keep going sis :)

tiuku
23/50 | 

En ole varma, onko tällä merkitystä maalauksen kannalta, mutta lattioissa käytettävät laatat eivät ole kaakeleita.

M
24/50 | 

Moi! Luin nyt vielä kertaalleen läpi nämä kaikki 55 neliötä-postaukset, mutta en silti vieläkään tajua missä te aikuiset nukutte?! :D Kun katsoo tuota ekan postauksen pohjapiirrosta, niin siinä ei näy mitään makuualkovia, mistä puhuit jossain kommenteissa. Vai oletteko purkaneet seinän eteisen ja vaatehuoneen väliltä? Se näyttäis nimittäin mun silmissä järkevimmältä ratkaisulta :) Kun olet kummiski puhutnut että asensitte vaatekaappeja esim F:n huoneeseen ja sunkin vaatekaapista on kuvia ollut täällä....

Jasminella82
25/50 | 

Heippa Karo ja Ee & Neiti-F :) Eilinen iholla jakso oli niin paras, ootte kyllä ihan paras ja viihdyttävin perhe

Milla
28/50 | 

Hehe..oon ehkä outo mutta mä haluisin meille just tonvärisen beigen lattian kylppäriin :D Meillä on tummanharmaa jonka vaihtaisin mielelläni tuohon ;)

Inka
37/50 | 

Hankalasti sommiteltu tila. Laittaisin itse varmaan jonkinnäköisen kaapin pesukoneen yläpuolelle tai siten, että saisin myös pesukoneen integroitua siihen. Tuohon kohtaan menis varmaan aika syväkin kaappi? Ja esim. Jos puusepällä teettä ei se varmaan maltaita maksa.

Jenni
38/50 | 

Mustavalkoisuus on aina pop! Mikä muuten oli se sisustusliike, jossa vierailitte Tukholmassa?

Siiri
39/50 | 

Heips! Mistä toi ihana hammasmuki? Diggailen myös kovasti noista Marimekon julisteista ("diggaileeko" kukaan enää mistään?:D).
Heh, ensi kommenttini blogiisi - diggaan kovasti! ;) Blogista sekä teistä Iholla -sarjassa. Varautukaa saatan vielä avautua aiheesta lähitulevaisuudessa enemmänkin. :D

40/50 | 

Hah :D Joo veikkaan, ettei moni enää "diggaile"... Mutta: Muki on Tigeristä. Niiden astiat on muuten todella hyviä! Meillä on ollut puolitoista vuotta mm. Tigerin murokulhot, joita käytetään ja pestään jatkuvasti (koneessa). Ja ovat kestäneet aivan yhtä hyvin kuin vaikka Arabian astita. Hinta lautasilla oli 2e/kpl ... ja tämä muki taisi olla euron (tai kaksi).

Ja voi kiitos :) Avaudu ihmeessä!

Aura
41/50 | 

Hei kerro lisää tuosta irtoammeesta! Mistä ja minkälaisen ajattelit hankkia? Itseäkin kiinnostaisi sellainen!

42/50 | 

Jos olen oikein ymmärtänyt asian noiden ammevalmistajien nettisivuilta, aika monet ammeet voi vain kantaa paikanpäälle ilman sen suurempia asenteluja. Siihen vain suihkun alle, jaloilleen seisomaan. Korjatkaa toki muut, jos olen väärässä :)

43/50 | 

Huippukiva idea toi pesukoneen tarroitus. Miten ihmeessä olen vasta vähän aikaa sitten löytänyt ihanan blogisi. No parempi myöhään... :)

Virpi
45/50 | 

Hellurei! Onko mulla mennyt ohi vai oliko sun kodin postaussarjassa myös keittiö ja eteinen? En koskaan ehdi perehtyä mihinkään kunnolla, joten voi olla että nääkin ovat olleet tällä ja multa menneet vain ohi :)

Virpi
46/50 | 

Ja sitä vielä kysyisin viikon päästä uuteen kotiin muuttavana, että mistä noita yksivärisiä kontaktimuoveja voisi ostaa, jotta voisi lastenhuonetta koristella? Pysyyköhän sementtiseinässä?

Virpi
47/50 | 

Sähän voisit kokeilla laittaa punaiset pyyhkeeet, punaisen pyöreän maton ja katsoa tulisiko piristystä. Eli maustaisi vähän punaisella :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Moikkis!

Minun ja Eskon makuualkovi, eli entinen vaatehuone, jonka oviaukoksi puhkaistiin reikä vaatehuoneen ja eteisen seinän väliin, on toiminut ihan ok:sti ilman ovea nyt jo melkein vuoden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ok ei kuitenkaan ole aivan sama kuin täydellinen ratkaisu, ja siksi olemmekin alkaneet kaivata ääni- ja valoeristettä oviaukon kohdalle. Varsinkin silloin, kun minä olen kömpinyt yöunille ysiltä, ja urheilijanuorukainen saapuu kotiin kymmenen jälkeen laittaen vielä hikivaattensakin pesukoneeseen rumisemaan. Tai silloin, kun Esko saisi nukkua vielä arkiaamuina tunnin kauemmin kuin minä, mutta kahvinkeittelyni ja aamumetelöintini herättävät hänet ennen aikojaan. Niin tai silloin, kun jompi kumpi meistä haluaisi nukkua viikonloppupäiväunet F:n ja toisen puolikkaan touhutessa muualla kodissa. Näissä tilanteissa sitä ovea tai ainakin oviviritelmää kaivataan ja kovasti!

Varsinaisen oven löytäminen tähän tilaan ei vain ole kovin helppoa. "Oikeaa" ovea tilaan ei voi kiinnittiiä, koska A) oviaukko on tavallista kapeampi.  Ja ennen kaikkea: B) ovi ei mahtuisi avautumaan minnekään suuntaan (tai sen viereen ei jäisi ainakaan tarpeeksi tilaa kulkea ohi). Eteisen puolella vastassa on kylpyhuoneen ovi, sekä toisella puolella talomme vanhoista tehdasrakenteista merkkinä oleva iso betonipylväs. Eikä varsinaisen makuuhuoneenpuolelta katsottunakaan tilaa lieemmin ole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liukuovi olisi kätevä, mutta kun sillekään ei ole tilaa. Ei eteisen seinän puolella, eikä makuualkovin seinustallakaan.

Haitariovet ovat mielestäni yleisesti ottaen kauhean rumia, ja minun kokemukseni niistä on myös se, etteivät ne eristä ääntä juuri ollenkaan.

Olenkin miettinyt, että jonkinlainen kangasverho voisi toimia. Tosin en yhtään tiedä, mikä kangas eristäisi parhaiten ääntä. Olenkin suunnitellut (oikeat käsityöihmiset saavat tässä kohdassa nauraa), että teettäisin oveksi pussukkamallisen verhon, jonka sisään sulloisin eristeeksi esimerkiksi styroksilevyä. Tai jotain muuta. Mitä?

Toisaalta olen joskus netissä pyöriessä nähnyt haitarioven jalostettuja versioita, ja mietinkin, osaisiko puuseppä tehdä meille jonkinsorttisen tyylikkään saranaoven. Vaikka niin, että tavallinen ovi olisi ikään kuin pilkottu neljään osaan saranoiden avulla. Semmoinen komeus voisi ehkä mahtua makuuhuoneemme seinustalle.

Nyt kaivataan siis hyviä vinkkejä! Onko kukaan muu paininut samanlaisen oviongelman kanssa, ja millaisen ratkaisun olette löytäneet?

Edellinen DIY-ideani, rullaverho, vaatii vielä toteutusta. Olen kallistumassa akryylimaaleihin. Kiitos vinkeistä muuten kaikki, jotka kommentoitte postaustani! (Onko teillä muuten kokemusta Tigerin maaleista? Näin Tigerissa  ihania herkkuväriakryylimaaleja, ja hintakin olisi vain muutaman euron tuubilta.)

Kivaa torstaita! Itse tulin tänään kesken päivän töistä kotiin. Kuumetta :/ Uumoilin kipeyttä jo eilen, mutta perusmarttyyrinaisena raahauduin aamulla työpaikkalle idealla jos kuitenkin. No ei sitten toiminut tämä idea! Menisipä lämpöily ja kurkkukipu pian ohi, jotta viikonloppun voisi vietellä edes suunnitellusti. Lauantain ja sunnuntaina meidät pitäisi nimittäin myymästä Jäähallin kirppiksellä. Pöytä kolme (vai oliko se neljä). Mun vaatteita ja kenkiä (xs/s/37-38) ja Eskon myös (l/xl/44-45). Tervetuloa ostelemaan ja jutskailemaan :)

-Karkki-

* Ruuvinaulakot: Ystävänpäivälahja kamulta // Reput: Fjällraven // Rekisterikilpi: Kihvelikirppikseltä // Vaateripustimet: Poola Kataryna, Tiger, Lagerhaus // Päiväpeitto: Avaroom (saatu) // Tyynyt: Monki, Ellos // Valaisimet: Ikea, Clas Ohlson // Tauluhylly, jakkarat ja kehykset: Ikea // Star Wars -herätyskello: Clas Ohlson

Kommentit (25)

Pompom
1/25 | 

Meillä on vaneerista teetetty haitariovi portaikossa! En ole koskaan ollut haitariovien fani, mutta vaaleaa vaneeri on ihana. Kätevä myös siksi, että ei tarvitse avautumis tilaa. Eristää ääntä yllättävän hyvin, ei niin hyvin kuin tavallinen ovi...

Johanna
2/25 | 

Mun mielestä jossain vaatekaupassa on ollut aika hieno idea sovituskoppiin ovena. Kaksi koukkua ja paksua kangasta verhoja ja kulmissa purjerenkaat.

En tiedä voisiko tuosta kehittää jotain?

Laura
3/25 | 

Miten olis semmoset "saluunan-ovet" ? Vähän niin kuin menisi vaatekaappiin sisälle, avautuisivat kummallekin sivulle :) Mahtuisiko pariovet avautumaan vaikka huoneesta ulos päin?

4/25 | 

Vähänkö hieno olisi rulo-ovi, joka nousisi kattoon, kuten autotalleissa tai teollisuushalleissa...

Karkki
7/25 | 

Miten mä en itse tätä keksinyt? Olen aina ajatellut,että juuri nuo kyseiset verho-ovet ovat kauniita. Varsinkin ne nahkaiset! Pää raksuttaa, mistä kirppiksiltä ja UFF:n euronpäiviltä voisin ostaa vanhoja nahkatakkeja niin, että ne voisi yhdistää yhdeksi isoksi verhoksi. Tietääkö kukaan, eristääkö nahkaverho ääntä?

Karkki
8/25 | 

Miten nerokas idea! Onkohan vaan jotain keinoa, jolla saluunaovet voi pitää tarvittaessa auki? Välillä noin pientä tilaa pitää nimittäin tuulettaa, ettei ilma lopu kesken...

Karkki
9/25 | 

Tervetuloa avaruusalusmakuuhuoneeseen ;) Itse asiassa pohdin alunperin, että laitan juurikin tuollaisen oven, tosin vain rullaverhon muodossa. En vain tiedä, onko se esim. yöllä vessassa käydessä ylösmeno-ovi hankala. Onko kokemusta?

Karkki
10/25 | 

Liukuovi olisi paras vaihtoehto. En vain ole koskaan nähnyt niitä näin pienessä tilassa. Ehkä,jos ovet saisi menemään kahta erillistä kiskoa,homma voisi toimia.

loko
13/25 | 

Meillä on ratkasiu vähän samanlaiseen ollut ihan peruskangasverho. Ääntähän se ei eristä, mutta valoa kyllä. Mietin vaan, et onko teillä ilmanvaihtoa siellä alkovissa, kun jos ei ole, niin silloin ovea ei kannata laittaa?

14/25 | 

Joo, meillä on ilmanvaihtokanava. Ja vieläpä tehokas sellainen. Mietin kuitenkin, että noin pienessä tilassa ei ole fiksua pitää ovea/verhoa kiinni koko yötä, vaan vain sen ajan, kun ääni- ja valoeristettä kaivataan. Esim. alku- tai loppu-unesta. Onko teillä verho kiskolla, vaijerilla vai tangolla?

loko
15/25 | 

Kiskolla, siis ihan selaisella perusverhokiskosysteemillä ja nipsuilla, joka on ikkunoissakin verholaudan takana. Meillä to kiinnitys jää piiloon. Tuo ilmanvaihtohan antaa enemmän mahdollisuuksia kuin sellainen perinteinen systeemi, johon ei ilmanvaihtoa saa millään.

Maria
16/25 | 

Tuli kaksoisovet mieleen, vois olla kyllä hassun näköiset, kun ovat niin kapeat :) En tiedä onko kovin käytännöllinen näihin muihin verrattuna.

stara
17/25 | 

hei onko toi oven oikealla puolella oleva juttu tuoli? Siis niikun klaffiominaisuudella niin ku metrossa esim?? Ihan mahtava jos on ja jos on niin mistä tollanen löytyy? :D

Karoliina Sallinen
18/25 | 

Kiitos vinkeistä! Ja joo: Ilmanvaihto on älytön plussa. Kun käytiin ensimmäisen kerran katsomassa asuntoa, ei tajuttu katsoa, onko vaatehuoneessa ilmanvaihtohormi. Kun sitten kotona keksittiin tämä "vaatehuoneesta alkovi -idea", oli aikamoiset jännityshetket, kun piti myyjiltä odottaa tietoa siitä, löytyykö ilmanvaihtokanavaa. Oli muuten hassua, että tässä talossa jopa vaatehuoneessa oli hormi. Monissa vanhoissa taloissa kun sitä ei ollut edes välttämättä makuuhuoneessa...

Karoliina Sallinen
23/25 | 

Ei olla teetetty, vaan päädytiin lopulta kangasoveen. Sellainen olisi ollut kyllä ihana myös :)

Aino Mikkonen
24/25 | 

Hei! Minkä kokoinen teidän vaatehuome on? Meillä on edessä myös vaatehuoneen tuunaaminen joko lapsille tai meille aikuisille... Tosi viihtyisä tuo teidän soppi :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat