Kirjoitukset avainsanalla kevätkoti

koti2.jpg
koti2.jpg

Oi että! Tammikuu ei ole vaihtunut vielä edes helmikuuhun, kun mulle on iskenyt jo perinteeksi muodostunut kevään sisustushimo!

Mulla on joku omituinen tapa alkaa haluta kotiin muutosta aina kevättalvisin. Ehkä se johtuu (jo vähän) lisääntyneestä valosta, onnistuneesta tyttären huoneen muutoksesta tai vaaleanpunaisista tulppaaneista, mutta tuntuu taas kerran sille, että kotia on kohennettava.

Koska en pysty keskittymään tällä hetkellä nyt MIHINKÄÄN muuhun kuin Pinterestin ja tori.fi:n selailuun, ajattelin tartuttaa sisustushimoani myös vähän teihin. Tai en edes tiedä, voiko tätä kutsua SISUSTUSinnoksi. Ennemmin mun tekisi mieli ihan himppusen remontoida, mööbleerata ja tehdä second hand -löytöjä. En ole edes uskaltanut katsoa Netflixin Marie Kondo -sarjaa vielä, koska tiedän, että sieltä iskisi kaiken tämän päälle – taas kerran – maritusvimma.

Mun keväthullutus kohdistuu seuraaviin kohteisiin:

  1. olohuoneen ja makuuhuoneen seinät. Haluan sinne VÄRIÄ! Mutta mitä? Pastellia, harmaata, tummansinisitä? Ja hei: Miten voi maalata sellaista ”vesivärikuvioita”? Ei ehkä ihan niin voimakasta vesivahinkoefektiä kuin tuossa ylhäällä olevassa kuvassa, mutta silti sellaisen töpötellyn ja elävän lopputuloksen. 
  2. kylpyhuoneen kaakeleiden saumat. Haluan uudet saumaukset, koska entisiä ei saa kauniiksi millään jynssäyksellä. Vaiko sittenkin sellaisen kaakeleiden päälle vedeltävän betoni(?)hässäkän. Vinkkejä otetaan vastaan! Hinnasta, tekniikoista ja kaikesta mahdollisesta. 
  3. sängynpääty. Edelleenkin hankinta-asteella, koska kaikki kauniit eivät ole oikeaa puuta. Ja kaikki puiset ei ole oikeankokoisia. Tai -näköisiä. Tai -hintaisia. Tai sitten en vaan osaa päättää, haluanko rottinkia vai jotain muuta. 
  4. eteissäilytys. Samalla, kun suunniteltiin lapsen huoneen Inaria-kokonaisuus, pohdittiin Inarioita myös eteiseen. Mutta jätettiin ottamatta. Nyt mietin, olisiko sittenkin pitänyt. Periaatteessa rakastamalla rakastan meidän sikarituoli+vanha liinavaatekaappi -yhdistelmää, mutta tuon tilan voisi täyttää NIIIIIIIIN paljon fiksumminkin. Oi että miten ihana olisi koko seinän mittainen, maksimikorkea eteisen kaappi, jonne voisi sulloa kaikki mahdolliset eteisasiat niin kauniisti. (Mulla on kyllä joku vika, kun saan niin kovat kiksit säilytysratkaisuista).
  5. tv-tasopulma. Periaatteessa pidän meidän kaksi Ikean Vittsjö-hyllyä ovat musta kauniit, koska en syty perinteisiin tv-tasoihin. Mutta jollakin tavalla kaapin sisus pitäisi saada ”rauhoitettua”. Nyt siellä seilaa dvd-soitin, levyt, lehdet ja paperit kirjojen kanssa ja yleisilme on levoton ja epäsiisti. Vähän himottaisi umpikaapit noiden tilalle, esimerkiksi kaksi tämmöistä kuvastakin löytyvää Ikean Stockholm 2017 -kaappia, mutta toisaalta en haluaisi ostaa mitään uutta. Ainakaan kauppa-kaupasta. Sitäkin mietin, että jos joskus tuo liinavaatekaappi tosiaan on eteistä ajatelleen tarpeeton, pitäisikö metsästää toinen samankokoinen (varmaan tosi helppoa, NOT), ja laittaa niitä tuohon seinustalle kaksi vierekkäin.
  6. karsiminen. Tämä on jo vitsiksi käynyt meikäläisen ikuisuusprojekti, mutta edelleen tuntuu, että tavaraa on aivan liikaa. Onneksi lapsen huoneen inventaario ja muutos antoi uskoa siihen, että joku päivä koko kodissa voisi vallita samanlainen järjestys.

Että semmosta! Onko siellä samanlaisia aatoksia! Ja hei: Kertokaa ihmeessä mulle vinkkejä yllä oleviin kysymyksiin!

Hassua kyllä. Samalla kun selailin maanisesti netin sisustussivuja sain haastattelukutsun keväälle. Koskien meidän kodin sisustusta. Oliko tämä siis enne siitä, että kodin SAA freesata, ennen kuin kuvaaja saapuu paikalle? 

-Karoliina-

Kuvat: kuvakaapattu Pinterestistä 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat