Kirjoitukset avainsanalla blogimuutto

No niin. Tiistai melkein lopussaan ja mä olen jo toista päivää MeNaisissa.

Eilen mä kirjoittelin pääpiirteittäin itsestäni, tänään ajattelin kertoa vähän tästä blogista, jota juuri luet. 

Kuten jo eilen kirjoitin, olen tehnyt Kolmistaan-blogia jo 8 vuotta. Tuntuu ihan ikuisuudelle ja totta on, etten muista enää aikaa ennen tätä. Kun bloggaa kauan, tapa ajatella ja katsella ympäristöä jotenkin muuttuu. Ei niin – kuten moni luulee – että elämä itsessään muuttuisi. Ainakaan mulle niin ei ole (blogin vuoksi) käynyt. Vaan kun kirjoittaa, elää elämää koko ajan ikään kuin tuntusarvet pystyssä: ”Hmm. Tästä mä haluaisin kirjoittaa”, ”Voisikohan tuon jutun kuvata?” tai ”Miten mä voisin pukea tämän asian sanoiksi?

Toisaalta kirjoittamisen kautta ajattelu on minulle muutenkin luontaista, ei vain töiden vuoksi. Olen joskus kertonutkin siitä , että prosessoin kaikki elämän suurimmat (ja joskus pienimmätkin) asiat kirjoittamisen kautta. Mä en siis yksinkertaisesti usein osaa ajatella omia ajatuksia selkeästi ilman, että kirjoitan ne ylös.

Mun blogi päivittyy täällä uudella alustalla nyt sellaiset 5-6 kertaa viikossa. En usko, että tyyli tai aiheet kauheasti eroavat vanhasta, vaikka tottahan on, ettei blogi koskaan ole samanlainen kuin aikaisemmin. Elämäntilanteet, omat ajatukset ja arjen tapahtumat kun vievät postauksia aina uusille ja uusille poluille.

Voin kuitenkin sanoa, että karkeasti jaoteltuna Kolmistaan-blogissa vuorottelevat seuraavat aiheet:

  1. arki ja perhe-elämä. Olen kirjoittanut mm. meidän kauheista aamuista, uusperheellisyydestä ja äitiydestä.
  2. parisuhde. Kun eroaa äiti-ihmisenä ja tapaa sen jälkeen elämänsä rakkauden, on se asia, jota täytyy prosessoida. Olen kirjoittanut mm. meidän etäsuhteesta, häistä ja olenpa mä kerran haastatellut miestäkin siitä, millainen puoliso mä olen.  
  3. ystävät ja sosiaalinen elämä. Mulla on ihana ystäväjoukko, jonka kanssa pidetään yhteyttä silloin, kun ehditään. (Eli ei kovin usein, koska ruuhkavuodet). Olen kirjoittanut mm. siitä, miten kummius on kuin ystävyyden avioliitto.  ja kuinka ihanaa on, kun välillä ehtii nähdä. Yksi mun blogin juttusarjoja on ollut myös ystävänikirja, jossa sekä minä, että kamuni vastaillaan kiperiin kysymyksiin, jotka lukijani ovat meille esittäneet. 
  4. ruoka ja koti. Meidän perheen yksi intohimo on syönti. Hah! Mies yleensä kokkaa ja minä kuvaan ja kirjoittelen reseptejä blogiin. Osaan toki itsekin laittaa ruokaa ja joskus ohjeet ovat myös minun käsialaani. Mä kirjoitan myös jonkin verran meidän kodista. Tämä ei ole varsinainen sisustusblogi, mutta toki kaunis koti on minulle tärkeä juttu. Olen kirjoittanut tyttären huoneen muutoksesta, kodin lempipaikoista ja Konmarittamisesta.
  5. työ. Koska mä olen siirtynyt opettajan töistä vapaaksi kirjoittajaksi ja yrittäjäksi, ja koska kaikki se on mulle edelleenkin kahden vuoden jälkeen uutta, mä kirjoittelen aika paljon siitä, millaista on tehdä töitä tällä tavalla. Olen kirjoittanut mm. rahasta.  Kuinka mun maanantaiahdistus on kadonnut uuden uran myötä ja kirjoitinpa mä syksyllä megasuositus neljän postauksen sarjan siitä, miltä koulumaailma näin ex-opettajan silmin ja sanoin näyttäytyy. Se on luettavissa täällä, täällä, täällä ja täällä. 
  6. naiseus. Mä käsittelen naisena olemista oman itseni kautta. Siitä, mitä paineita koen ja millaiseksi haluaisin kasvaa. Näissä vuorottelevat niin kepeät postaukset kuin aatokset feminismistä,  burn outista kuin  reippaan tytön syndroomastakin. 
  7. kauneus ja vaatteet. Mä olen varmaankin sellainen aika perusnainen (vaikka ei sellaista todellisuudessa edes ole) kauneusjuttujen kanssa. Meikkaan, mutta voin olla meikkaamattakin. Pohdin, mikä rasva on parasta, mutta silti unohdan laittaa silmänympärysvoidetta (noin 34 vuoden ajan). Vaatteista kirjoitan yleensä perjantaisin Perjantain asu -postaussarjassa. Ja mukaan mahtuu välillä myös lastenvaatepostauksia. 

Sellaista! Ja tottakai satoja ja tuhansia tekstejä vaikka sun mistä muusta aiheesta. Sellaisista, mitä kulloinenkin päivä juolahtaa mieleeni.

Juttuideoita saa antaa nyt ja jatkossa. Mitkä teemat tuolla yllä kiinnostavat eniten?

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Kommentit (9)

Miia
1/9 | 

Onnittelut uudesta blogikodista! Olen seurannut blogiasi muutaman vuoden ja tykännyt hurjasti. Pidän ehkäpä eniten jutuista, joissa pohdit arkielämää ja naiseuttasi sekä tietysti kosmetiikka/vaatejutuista. Näin nuorena kirjallisuuden opiskelijana on kiinnostavaa lukea myös siitä, mitä teet työksesi ja miten olet luonut sen oman juttusi ja itsesi näköisen elämän. Arvostan ja ihailen tekemääsi työtä tosi paljon ja toivon, että pian pääsen lukemaan myös kirjojasi. Kaiken kaikkiaan blogisi on minusta sopiva sekoitus ja se näyttää sinulta. Innolla odottelen uusia juttujasi täällä Me Naisten puolella! Mukavaa kevättä sinulle ja perheellesi!

Vierailija
2/9 | 

Arki, perhe-elämä ja koti. Olis kiinnostava nähdä sun koko vaatekaapin sisältö. Toisaalta myös lasten lelujen hankinta, valinta, eettisyys, ekologisuus ois kiinnostava aihe. Paljonko vanhempien päätös vs. lapsen päätös vaikuttaa ostoksiin 😊

Vierailija
3/9 | 

Mulla ois postausidea! :) Miten tulla kirjoittajaksi? Entä kirjailijaks? Milloin kustantajaan voi ottaa yhteyttä? Pitääkö kirja olla siihen mennessä kirjoitettu? Miten omia tekstejään kannattaa julkaista tai laittaa nettiin? Kiitos etukäteen :)

Tinttuliinax
5/9 | 

En tykännyt yhtään keskiviikon kosmetiikasta enkä perjantain asupostauksista. En koskaan lue niitä. Toivottavasti ne nyt jäävät pois. Muuten blogisi on hyvä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei kaikki!

Täällä sitä nyt ollaan. MeNaisten blogikodissa ihan ensimmäistä päivää, eikä kyseessä ole edes aprillipila. Olo on vähän sama kuin astuisi ensimmäisen kerran uuden luokan eteen pitkän kesäloma jälkeen. (Ensimmäinen fakta: Olen entinen yläkoulun lehtori) Jännittää, kädet hikoilee, on hyvällä tavalla hermostunut olo.

Koska tämä on meidän ensikohtaaminen – ainakin osan kanssa – ajattelin aloitta kaikki nyt aivan alusta. Kertoa kuka olen, mistä tulen ja miljoona muuta faktaa. Itse asiassa meinasin pyhittää koko tämän viikon vähän tällaiseen esittelyjaksoon, jotta te uudet lukijat – MeNaisten kautta tulleet – pääsette perille siitä, kuka oikein olen. Ehkä teille vanhoille tutuille, Lilystä mukana seuranneille, tässä voi tulla kertausta. Tai sitten ihan uutta faktaa, jota en ole koskaan edes tajunnut kertoa tai kirjoittaa auki.

Olen siis Karoliina Pentikäinen. Täytin viikko sitten 34 vuotta. Olen kotoisin Keski-Suomesta, Hankasalmelta. Asuin reilut 10 vuotta Helsingissä ja kaksi vuotta sitten muutin Tampereelle. Rakkauden perässä, tietysti.

Meillä on uusperhe. Tapasin aviomieheni vajaat kolme vuotta sitten. Ensimmäiset 8 kuukautta me elimme etäsuhteessa, eri maissa, mutta kevättalvella 2017 mies – jota kutsun blogissa muuten nimellä A – saapui takaisin Suomeen. Tällä kertaa pysyvästi.

Meidän perheeseen kuuluu myös tokaluokkalainen tytär, joka on minun biologista alkuperääni. Häntä kutsun blogissa nimellä F. Asutamme siis kolmistaan 70-neliöistä, satavuotiasta kerrostalokotia, jonka ikkunasta näkyy Näsinneula.

Minä olen koulutukseltani filosofian maisteri ja mun pääaine yliopistolla oli kotimainen kirjallisuus. Olin 9 vuotta yläkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, kunnes kevättalvella 2017 – muuton yhteydessä – jätin mun opeviran pääkaupunkiseudulla.

Olin tehnyt jo vuosia tätä blogia sivutyönä, ja samalla myös tajunnut, että sivutyö olikin yhtäkkiä kasvanut niin isoksi, etten voisi hallita kahta näin aikaa vievää duunia. Niinpä koulumaailma jäi ja tilalle tuli kokopäiväinen panostus blogiin. Tai noh. Hetkeksi, kunnes muut työt taas imaisi myös mukaansa. Totta on kuitenkin se, että blogille on nykyisin kuitenkin paljon enemmän aikaa kuin ennen.

Mulla on kirjoittajataustaa toki ennen blogiakin. Tein monta vuotta kolumnia Kaksplussaan ja freenä hommia mm. City-lehteen. Nykyisin hoidan blogin lisäksi kotimaisten Sidosteen ja Joutsenen sosiaalista markkinointia ja olen töissä tamperelaisessa brändi- ja suunnittelutoimistossa, H23 Agencyssä.

Mä en varsinaisesti harrasta juuri mitään. Mies kiusasi minua, kun olin vastannut Kauneus ja terveys -lehden haastattelussa helmikuussa, että harrastan ruokaa ja kotoilua. ”Miten ruokaa voi harrastaa? Harrastatko myös hengittämistä?”. Mulle on kuitenkin tullut harrastuksesta, eli kirjoittamisesta, mun työ. Toisin sanoen saan joka päivä tehdä sitä, mitä tekisin muutenkin, joten varsinaisia extraharrastuksia ei enää juuri tarvita. Kirjoittamisen lisäksi tykkään viettää aikaa perheen kanssa – olen todellinen kotihiiri. On ihanaa kokkailla ja syödä. Olla vaan. Välillä minuun puree liikuntakärpänen, välillä olen puoli vuotta tekemättä mitään.

No niin. Sellaisia ensisanoja tänne MeNaisille. Huomenna ajattelin jatkaa vähän kertomista itsestäni ja ennen kaikkea valaista sitä, millaisia juttuja mä blogiin yleensä kirjoittelen. Toki ennen sitä voitte käydä kurkkaamassa vanhoja postauksia tuolta blogin sisällyksestä. Kuten huomaatte, niitä on aika paljon. Kysymyksiäkin saa esittää!

En tiedä, toimiiko blogin uudelleenohjaus tai mikään Bloglovin vielä, joten paras keino saada tietoja uusista postauksista ja seurata muutenkin arkeani, on klikata itsensä mun instatilille. Siellä kerron, kun postauksen ovat ulkona. Ja höpisen muutenkin storiesin puolella omia jorinoitani.

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä // asu, NOSH (saatu) 

Kommentit (10)

Unska
1/10 | 

Hei onpa tää Me naisten-blogisivu tosi paljo freesimpi ja jotenki "kevyempi" uuteen Lilyyn verrattuna. Tykkään ja jatkan kyllä juttujes lukemista jatkossakin 🙂

Vierailija
2/10 | 

Heippa! Täällä ainakin yksi "vanha" lukija seuraamassa blogiasi uudesta osoitteesta huolimatta. Uskon, että muutoksien myötä olet iloinen myös palautteesta, jotta kaikkea saa hiottua viimeisen päälle tyylikkääksi. Siksi kerron, että mielestäni teksti on kooltaan hieman häiritsevän pientä, ainakin näin puhelimella lukiessa. Pieni, mutta lukijoille suuri, huomio. Onnea kovasti uusiin tuuliin! :)

Vierailija
4/10 | 

Ihana postaus! Julkaisetko tekstejä johonkin tiettyyn kellonaikaan vai milloin tahansa? 😊

Vierailija
5/10 | 

Valitettavasti joudun heti kommentoimaan ikäviä uutisia, mutta tämä menaisten sivusto toimii todella huonosti (ainakin minun) mobiililla. On lähes käyttökelvoton - jonka seurauksena jatkossa jää pian blogin lukeminen.

Vierailija
6/10 | 

En saa alkuperäiseen kommenttiin vastattua, mutta mobiilissa sivu latautuu hitaasti. Sen jälkeen tulee erittäin leveä vaakapalkki joka on skrollautunut äärioikealle näyttäen vain valkoista. Kun palkkia koittaa siirtää, koko sivu jumiutuu siten että vain refresh auttaa. Muutaman kerran kun on uudelleen ladannut, sivu aukeaa. Mutta hidasta on :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Karoliina Sallinen
Karoliina Sallinen
Karoliina Sallinen
Karoliina Sallinen

Oletteko huomanneet, että elämässä asioiden on tapana ruuhkautua? Ensin ei tapahdu pitkään aikaan mitään, mutta sitten muutokset ja myllerrykset sattuvat kaikki samaan kohtaan. No, 2016 on ollut juuri sellainen vuosi. Eikä vuosi ole edes vielä lopussa!

Viime helmikuussa, samalla, kun kannoin tavaroitani uuteen kotiin ja uuteen elämään, sain puhelun. Tai oikeastaan ensin sain viestin. Trendissä töissä oleva opiskelukaverini Raisa kysyi, saako antaa numeroni Jennille, Lilyn ja Trendin päätoimittajalle. "Kyseessä on kiva juttu", sanoi Raisa, ja ei kai tuollaisesta tarjouksesta voinut kieltäytyä.

Jenni soitti minulle ja halusi tavata. Menimme kahvilla, puhuimme, nauroimme ja loppu onkin sitten jo historiaa. Kevään aikana kirjoitin blogisopimuksen A-lehtien kanssa. Päätettiin, että syksyn aikana minusta tulisi lilyläinen. Sen portaalin bloggaaja, jonka olen arvostanut aina Suomen blogiskenen ylimmälle paikalle. Joskus - ja taas tämä tuli todistettua - unelmat toteutuvat silloin, kun sitä vähiten odottaisi!

1.9 alkaen Kolmistaan on siis löytyy Lilyn sivujen alta (linkki blogiin tulee myöhemmin). Niiden blogien ja bloggaajien seurasta, joita vain ihailin kaukaa vielä muutama vuosi sitten. Täytyy se kai itsellekin jo myöntää, että Kolmistaan-blogilla menee aika mukavasti. Harrastus on muuttunut työksi ja elämäntavaksi. Ja ihan oikeasti sitä lukee aika moni muukin tyyppi jo kuin oma äitini. Se on samaan aikaan pelottavaa ja ihanaa. Niin kuin kaikki isot ja rakkaat asiat tuppaavat olemaan.

Vaikka Kolmistaan muuttaa, ei se muutu. Ihan sama ihminen täällä näppiksen takana mietteitään kirjoitta, ihan saman pään läpi ne aiheet prosessoidaan. Jos jotain tiedän Lilyyn muuton seurauksena kuitenkin tapahtuvan, on se varmasti into kehittää ja kehittyä entisestään. Mä tulen aina olemaan se urbaani perhebloggaaja maalaisjuntilla twistillä, mutta elämäntilanteiden muututtua ja elämänkokemuksen kartuttua on tarve myös kehittää tapaa, jolla teille kirjoitan.

Kerronko enemmän yksityiselämästäni vai keskitynkö laadukkaammin pintaraapaisuihin? Fiilistelenkö sanapareilla vai kerronko tarkemmin arjesta? Jatkanko kotikutoisilla kuvilla vai panostanko oikeasti ensimmäisen kerran kuvitukseen? Kaikki nämä asiat ovat vielä auki, enkä usko, että minun pitääkään niihin nyt osata vielä vastata. Uskon, että syksy ja lilyläisyys kyllä valaisevat oikeanlaisen tien blogata.

Toivottavasti te ihanat, älykkäät ja tärkeät lukijat pysytte mukana! Tehdään tämä yhdessä <3

-Karoliina-

*kuvat Joonas Vuorinen / A-lehdet

Kommentit (42)

Katja
2/42 | 

Aivan mahtava juttu, onnea!! Täällä ruudun toisella puolella odotetaan edelleen innolla uusia postauksia :)

4/42 | 

Ihanaa! Kiva kuulla, että oot tykännyt mun meikkijutuista. Itse aina ihastelin sun rajauksia Iholla-sarjassa hihi ;)

Tervetuloa Lilyyn! <3 <3
- Erika

Henu
11/42 | 

Ompa mukava uutinen :) Se on varmasti monen uuden alku taas. Toivon että syvälliset tekstit teidän elämästä säilyvät ja arki jutut jatkuu :)

kirsi
20/42 | 

Kaikella kunnioituksella, en erottanut eroa ammattilaisen ottamien ja sun itte ottamien kuvien välillä :D
Mieluusti jatka näin, miten nyt teet. Toki välillä saa repeillä suuntaan tai toiseen, että pysyy vire yllä!

titti
21/42 | 

Heippa! Laitathan (sitten kun laitat osoitteen tiedoksi :)) myös ohjeet siitä, miten blogia voi lukea jatkossa bloggerin kautta. Kaikilla sivuilla kun on siihen omat ohjeet, esim kaksplussalla laitetaan /feed osoitteen perään. Kiitos jo etukäteen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat