Kirjoitukset avainsanalla kampaamo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen hiuskonservatiivi. Vaatteilla voin revitellä, pistää välillä ranttaliksi ja näyttää tarkoituksella (ja joskus varmasti myös tahattomasti)hassulle. Hiusten suhteen olen kuitenkin ollut aina täysin erilainen.

Minulla on lapsesta asti ollut aivan tummanruskeat hiukset. Kun monilla muilla suomalaislapsilla hiukset tummenevat vasta iän myötä, on minun kutrini olleet tummat jo päiväkoti-iässä. Näin ollen edes luonnon tuomaa make overia minulle ei ole suotu.

Ja kun vaatetyylikokeiluni ovat vuosien aikaan siirtyneet ysärihopparista Spice Girls -kauden jälkeen goottihevariksi, ja siitä sitten monen mutkan kautta aikuistyyliin (joka sekin on kai vielä vähän teini), on jo selvää, ettei hiusteni stabiiliin tilaan vaikuta ainakaan se, että olisin jotenkin erityisen tarkka tai varma tyylittelijä. Jostain syystä hiuksissa erilaisten ilmeiden leikittely on kuitenkin ollut minulle vierasta. Polkan ja pitkien hiusten välillä olen sahaillut liki kolmenkymmenen vuoden aikana vain muutaman kerran, väripaletistakin on käytetty vain värit keskiruskeasta mustaan. Kaikki radikaali ja kokeellinen, se ei ole ollut minua varten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä vuosi on kuitenkin ollut poikkeus. Tai siis poikkeuksellisen radikaali minulle, vaikkei välttämättä monikaan ole edes huomannut, että kampaukseni vaihtumista. Marraskuussa tein ensimmäisen siirtoni. Kaverini Maria H. leikkasi minulle nimittäin otsiksen, jonka pätkäisemistä olin empinyt varmasti jo vuoden päivät, ja jonka leikkaamisajankin olin aluksi ehtinyt perua kahdesti ramppikuumeen iskiessä liian kovaksi.

Onnistunut mallinmuutosleikkaus oli kuitenkin sellainen kokemus, että se sai minut rohkaistumaan entisestään. Olen nimittäin todella usein joutunut pettymään kampaajakäynnillä, lähtemään itku silmässä kotiin kiroamaan sitä, miksi taas piti yrittää freesata ilmettä mitenkään. Otsis oli ensimmäinen hiustenleikkausmiitti Marian kanssa, ja eipä olisi voinut onnistua kampaajan valinta paremmin. Vaikka olenkin tuntenut Marian vuosia, ja vaikka moni yhteinen tuttumme Marialla käykin, en ole halunnut varata hänelle aikaa. Ja miksikäs en? No ihan siitä syystä, että pelkäsin pahinta. Mitä jos kaveri leikkaa kauhean kampauksen? Miten kehtaan sanoa mahdollista kritiikkiä? Tai mikä pahinta: Miten sitten nolottaisi, jos ei vain enää koskaan varaisi jatkoleikkaukseen aikaa, ja näin viestittäisi, että pieleen meni?

Tuntemattomalle kampaajalle suhteen lopettaminen kävisi iisimmin, kamun kanssa voisi tulla kriisi. Ainakin näin asiakkaan puolelle.

Nyt koko kaverikampaajakammo tuntuu jo koomiselle, kun tietää, ettei Marian käsittelyssä tarvitse pelätä katastrofia. Päinvastoin. Luulisi, että otista ei olisi vaikea tasata, mutta aina kun olen käynyt kiireen vuoksi tasaamassa hiukseni jossain muualla, olen joutunut itse saksimaan lopputulosta kotona. Ja kaikki otsiksen omistajat tietävät, että pienetkin virheet leikkauksessa näkee jokainen päivä, joten oikeanlainen malli ja leikkaustyyli on kyllä todella tärkeä. Niinpä en ole enää kuukausiin, vaikka olisi ollut kuinka kiire, käynyt kenelläkään muulla edes otsiksen tasauksessa kuin Marialla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maria on nykyisin stailistina uudessa Albertinkadun QHairissa. Olen muuten siinä mielessä vähän turhamainen, että haluan ne elämäni harvat kauneushemmotteluhetkeni käydä sellaisessa paikassa, jossa voin tuntea oloni vähän arkea kepeämmäksi. QHair onkin tämmöiseen hemmotteluun ja ylelliseen fiilikseen aikaislailla nappi valinta. Vai mitä sanotte lasillisesta valkkaria tai kupillisesta lattea hiushommien lomassa? Niin ja itsekin näin tehdaskotiasujana QHairin rujo sisustustyyli kolahtaa aika isosti. Esimerkiksi tuo kettinkinaulakkoidea täytyy kyllä ehdottomasti varastaa omaankin kotiin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ai niin. Palataanpa vielä siihen radikaalimpaan hiustyyliin. Viime viikolla Maria leikkasi hiukseni ja raidoitti latvat vaaleiksi. Tavoitteena oli värjäämättömän näköinen surffitukkatyyli, ja se taisi toteutua, kun työkaverini kysyi minulta päivä kampaajakäyntini jälkeen :"Onko aurinko vaalentanut sun hiukset tolleen?".

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Eskon kommentti tähän kuvaan muuten: "Näytät ihan ufolle. Tervetuloa vaan laskeutumaan tänne" :D Mutta hei: Tämä oli ainoa suoratukkakuva leikatusta ja värjätystä letistä)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja arvatkaapas mitä? Ei tämä herääminen hiusasioihin tähän jää. Olen nimittäin aivan intona kaikkialla katukuvassa ja netissä näkyviin shokkivärihiuksiin, ja tarkoituksena olisikin, että kesällä vaaleat latvani saavat väriä niin pinkistä kuin sinisestäkin. Nyt kun näissä vaalennetuissa latvoissa jotkut värit näkyvätkin! Ihan oikeisiin kestoshokkiväreihin en uskalla sentään koskea, mutta markkinoille on tullut jos jonkinmoisia värjääviä hoitoaineita, joilla saa shokkihiukset muutamaksi päiväksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos jollakin on vinkkejä värjäävistä hoitoaineista, niin alkakaapas laulaa! Haluan kuulla KAIKEN niistä. Kesäfleda, täältä tullaan :)

-Karkki-

*kampaajakäynti blogiyhteistyönä

 

Kommentit (11)

Jenni
1/11 | 

onko sulla luonnostaan noin pitkä tukka ? upeaa jälkeä! ja itsellänikin on otsis, ja tiedän tasan tarkkaan miltä tuntuu täydellisesti suoraan leikattu otsis ja pilalle mennyt otsis :D

erika
2/11 | 

oot tossa ufokuvassa kyllä kadehdittavan kaunis, wau!

Päivi
3/11 | 

Hieno värjäys! Käyn itse samalla kampaajalla ja olen myös ollut erittäin tyytyväinen.

Karoliina Sallinen
4/11 | 

On joo! Ja itse asiassa: Näissä kuvissahan hiukset on jo leikkaamisen jälkeen. QHairin lattialle jäi sellaiset 3 senttiä. Huonosti leikattu otsis risoo kyllä aivan hulluna!

Karoliina Sallinen
5/11 | 

Oi, kiitos! Juuri kirosin, että olin kampaajalla niin, että olin a) ollut koko päivän hikoilemassa ulkona oppilaiden kanssa ja B) pelkässä ripsarissa. Mutta hyvät hiuksethan pelastaa paljon!

Karoliina Sallinen
6/11 | 

Maria on kyllä tosi taitava!!

Hoover
7/11 | 

Aivan sikamakeet surfffilatvat! Raikastaa lookia tosi paljon, ja jotenkin tosi luonnollisen näköiset, eikä sellaiset "olen dipannut latvani maalipurkkiin" -efektin näköiset. :)
Viini kampauksen lomassa olisi kyllä todellista ylellisyyttä, itse olin ihan innoissani kun itse viimeksi kampaajalla sain kahvikoneesta kaakaon. :D

Karkki
8/11 | 

Joo en missään nimessä halunnut sellaisia värjätynnäköisiä latvoja: Nämä muka auringonpolttamat on just jees :)

Cindy
9/11 | 

Kevin murphyn color bugeilla saa väritettyä latvoja ja ne lähtee pesulla pois. Lorealilta on myös tullut "väriliituja" hiuksille :)

Karoliina Sallinen
10/11 | 

Kiitos vinkistä! Koitin värihoitoainetta, ei oikein toiminut. Mulla kai liian tumma pohja väärille. Eihän nämä liidut värjää vaatteita?

11/11 | 

[…] hiuksissa pätee samat säännöt, kun muidenkin vuodenaikahimotusten suhteen. Muistatte ehkä, kun keväällä värjäytin hiukseni QHairin Maria H:lla surffiraitaisiksi. Rakastin koko kevään ja kesän huoletonta vaaleahkoa […]

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tadaa!

Uudet hiukset, olkaa hyvä!

20131023-093722.jpg
20131023-093722.jpg

Sain eiliseksi  kampaaja-ajan punavuorelaiseen, surffihenkiseen, Panamaan. Itse asiassa tunti siitä, kun olin tekstannut Panamassa työskentelevälle kamulleni, Marialle, istuin jo viitta päällä kampaajan tuolissa. Nopeaa toimintaa. Aikailu ei kuulu tapohini :)

Latvoista lähti 15 senttiä, ne kerrostettiin ja lopuksi latvat saivat hiukkasen vaalenarusketia raitoja (näette paremmin nämä, kun pääsen ottamaan järkkärillä kuvia). Muu hiusten väri jätettiin omakseni, joten juurikasvua ei tarvitse pelätä.

Otsis oli tietysti tämän kampaajareissun The Juttu, ja voi että: Olen niin tyytyväinen lopputulokseen. Itse asiassa, en ole koskaan ollut näin onnellinen kampaajakäynnin jälkeen! Hiukset ovat aivan oman tuntuiset, vaikkakin tarpeeksi uudistuneet. Juuri siis sitä syksyn piristettä, jota lähdinkin hakemaan.En voi kun siis suositella Panaman matkaa teillekin.

Kampaajafobiani on nyt siis selätetty, jes! Olipa virkistävää ja erilaista lähteä kampaajan luota niin, etten tihrustanut itkua jo heti ulko-ovesta pois astuessa ;)

Kivaa keskiviikkoa! Sade ei haittaa yhtään!

-Karkki-

 

Kommentit (7)

Daniella
1/7 | 

Tosi hieno kampaus! Otsis sopii sulle tosi hyvin!

Karkki
3/7 | 

Kiitos,Daniella! Teidän tyttöjen tsemppi edellisessä postauksessa pisti liikettä töppösiin :)

TMB
5/7 | 

Sopii sulle tosi hyvin! Mulla on samanmalliset kasvot kun sulla ja tosi korkea otsa, mutta voisin tän perusteella harkita itsellekin otsista. Ei oo oikeen koskaan sellaista ollut. Kysyisin vielä, että miten joudut laittamaan otsista ennen ihmisten ilmoille menoa? Vaatiiko operaation ja paljon aikaa ja vaivaa?

Karoliina Sallinen
6/7 | 

Kiitos! Viikko tätä jo melkein pidelty, enkä voisi olla tyytyväisempi. Suosittelen!

7/7 | 

[…] edes huomannut, että kampaukseni vaihtumista. Marraskuussa tein ensimmäisen siirtoni. Kaverini Maria H. leikkasi minulle nimittäin otsiksen, jonka pätkäisemistä olin empinyt varmasti jo vuoden päivät, ja jonka leikkaamisajankin olin […]

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat