Kirjoitukset avainsanalla Uni

PA110004.JPG
PA110004.JPG

PA110010.JPG
PA110010.JPG

PA110033.JPG
PA110033.JPG

PA110012.JPG
PA110012.JPG

PA110039.JPG
PA110039.JPG

Kaupallinen yhteistyö:Unikulma

Meillä illat etenevät lähes poikkeuksetta aina samalla tavalla. Suihku, iltapala, iltasatu, silittelyt, suukot ja unta palloon. Sitten minä hipsin F:n huoneesta ja hän nukahtaa. Aika helppoa ja ihanaa, mutta näin ei kyllä ole ollut aina. Meni nimittäin vuosia, että F:n huoneessa piti istua ja odotella, että tyttö nukahtaisi. Ja se jos mikä, oli hermoja raastavaa puuhaa, koska mielessä vilisi aina kaikki ne tekemättömät hommat ja ohi kiitävät ”omat minuutit”, jotka kuluivat hämärässä huoneessa. Vika ei toki ollut lapsen. Oli menty alussa väärään suuntaan, ja siksi nukutusrutiinien kelkkaa oli todella vaikea kääntää.

Mutta niinpä vain käännettiin. Unikulman toimitusjohtaja Vesa markkinoi F:lle muutama vuosi sitten Unikulman lastenpatjan niin houkuttavin argumentein, että F alkoi nukkua omassa sängyssään ilman ongelmia.  Ja nukkuu siellä edelleen, vaikka nykyisessä kodissamme F:n huone on mutkan takana, eikä sieltä ole edes turvallista näköyhteyttä muualle kotiin, kuten edellisessä asunnossa. Osa käännytystyötä oli tietysti Vesan sanojan ansioita, mutta uskon, että oikeanlaisella patjalla, peitteellä ja tyynyilläkin on ihan mieletön vaikutus. Kun nukkumisasento on hyvä, eikä peiton alla ole liian kylmä tai kuuma, vaikuttaa se ihmeesti uneen. 

Kotivinkin sivuille on listattu viisi vinkkiä lapsen paremman unen puolesta. On se vaan hassua huomata, että elämän tärkeimmät ja toisaalta arkisimmat asiat, kuten nyt vaikka esimerkiksi uni, ravinto ja hyvinvointi ovat lopulta kiinni niin pienistä ja yksinkertaisista valinnoista. Meillä viittä vinkkiä toteutetaan näin:

 1. ”Tee lapsen nukkumisympäristöstä mukava ja rauhallinen” – Tästä syystä me pyrimme aina siihen, että F saa itse valita mieleiset lakanat, ikkunassa on pimennysverho ja huone siivotaan ennen unille menoa, jotta sänkyyn on kiva kömpiä.
 2. ”Laita lapsi ajoissa nukkumaan. ” – Ja meillähän laitetaan. Koska F herää kuuden maissa arkena, ei iltaisin todellakaan voi kukkua myöhään. Joskus tämä järjestely harmittaa, kun arki-illoissa on niin vähän tunteja käytössä, mutta virkeä ja samalla hyväntuulinen lapsi on kyllä koko arjen kulkemisen kannalta elinehto.
 3. ”Pidä erityistä huolta hygieenisyydestä.” – Minä suorastaan RAKASTAN Unikulman petauspatjaa, peittoa ja tyynyä siksi, että niitä voi ihan oikeasti ja toistuvasti pestä. Turhan monta kertaa olen kiroillut jonkin muun merkin tyynyille, jotka hajoavat pesukoneeseen tai peitoille, joita saa kuivata päivätolkulla. Minusta on hirveän tärkeää, että petivaatteet ovat puhtaat. Ja koska lapsiperheessä jyllää flunssat ja vatsataudit, ei pesun aroilla tuotteilla tee mitään. Niin ja vaikkei tämä meillä tietenkään aikoihin ole ollut ajankohtaista, varsinkin siinä vaiheessa, kun lapsi opettelee yökuivaksi, on petivaatteiden pakko olla pesunkestäviä ja nopeasti kuivuvia.  Unikulman lastentuotteisiin pääsee tutustumaan täällä.
 4. ”Pidä kiinni nukkumaanmenoajoista.” Ollaan, vaikka kyllähän se sapettaa herätä sitten viikonloppunakin seiskan maissa. Tokihan me välillä pitkillä lomilla ja reissussa vähän lipsutaan, mutta perusarki ja sen aikataulut kyllä puskevat eteenpäin aina samalla kaavalla.
 5. ”Luo toistuvat nukkumaanmenorutiinit.” Tämä nyt pätee ylipäätään kaikessa arjessa lapsen kanssa. En varmaan edes osaisi toimia jotenkin boheemimmin.

Ja sitten vielä minun vinkkini: Keksi lapselle hassuja ”turvia” tai palkintojärjestelmä, jos omassa sängyssä nukkuminen on haastavaa. Esimerkiksi unikaveri, jolla on mielettömät taikavoimat mörköjä vastaan tai rastilista, josta seuraa vaikkapa viikon reippaasti nukuttujen öiden jälkeen esimerkiksi leffailta tai retki, motivoivat kummasti.

Näin lopuksi, kaikkien uniasioiden jälkeen, on ilo kertoa, että koodilla A-asiakas saat 20% alennusta kaikista Unikulman itse valmistamista normaalihintaisista lasten ja aikuisten tuotteista. *

Kauniita unia!

-Karoliina-

*tarjousta ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Tarjous on voimassa Unikulman myymälöissä ja verkkokaupassa 9.12.2016 asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin muutama viikko sitten Unikulman bloggaajaillassa, jonka teemana oli "unesta suorituskykyä". Meillähän Eskon uniongelmat ratkesivat viime vuodenvaihteessa aivan käsittämättömällä tavalla, kun Unikulman perustaja Vesa Tuominen auttoi Eskon taas unen kanssa sinuiksi. Vesa kertoi silloin meille kymmeniä univinkkejä ja uneen vaikuttavia tekijöitä, eikä meidän painomme ja ruuminrakenteemme mukaan tehdyn sängynkään merkitystä voi vähätellä.

Minulle monet Unikulma-asiat olivatkin siis ennen blogi-iltaa tuttuja, mutta kyllä ilta antoi silti vaikka kuinka paljon miettimistä. Illassa kävi nimittäin ilmi, kuinka likaisissa sängyissa, tyynyissä ja lakanoissa ihmiset nukkuvatkaan. Ja nimenomaan silloin, kun luulevat nukkuvansa ihan näennäisesti puhtaassa pedissä.

Tuli tunne, että kaikki vanhat tyynyt ja peitot kodissamme tulisi vaihtaa uusiin ja samalla muistaa se, että lakanat tulisi oikeasti vaihtaa tarpeeksi usein. "Sänky on hygieniatuote", sanoi Vesa, ja se jos mikä, pisti miettimään.

Listasin tähän Unikulman sivuiltakin löytyviä pedin puhtauteen liittyvä vinkkejä, vaikkeivat nämä tiedot olekaan mikään Unikulman markkinakikka, vaan näin astmaatikkona nämä vinkit olen tainnut kuulla monta kertaa aikaisemminkin ihan astmahoitajaltakin.

Hyvän unen hygienia:

 • Vaihda petivaatteet kerran viikossa
 • Pese tyyny kerran kuussa
 • Pese petauspatja ja peitto pari kertaa vuodessa
 • Pidä makuuhuoneen ilmanvaihto ja tuuletus kunnossa

Vaikka vajaa euro yössä onkin aika pieni panostus hyvään uneen (koska jotain sitä luokkaahan Unikulman sängyt noin maksavat), tiedän, että monessakin lapsiperheessä se summa voi olla ilman säästöaikaa vaikea sijoittaa. Mutta tässä on ihan matalan kynnyksen univinkki : Pitäkää sänky puhtaana ja satsatkaa vaikkapa tyynyihin. Lasten Unikulma-tyyny maksaa esimerkiksi vain 17 euroa. Niin ja säästäkään Teneriffan matkan sijaan hyvään sänkyyn, eli hyvään uneen. Voin sanoa kokemuksesta, että virkistää pitkässä juoksussa paremmin kuin viikko auringossa.

Sitten lopuksi vielä aika öllö fakta. Onko sinun tyynysi tällainen?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit (8)

Adaira
1/8 | 

Sä just annoit mulle syyn investoida uuteen tyynyyn :O Tämä mitä olen käyttänyt nyt viimeisen kymmenen, ellen viisitoista vuotta... yäk! Mä taidan nukkua ens yön ilman tyynyä o_O kun ei meidän muut tyynyt pistä yhtään sen paremmaksi. Pessyt mä näitä sentään olen.

Daniella
2/8 | 

En kyseenalaista varsinaisesti itse tietoa, mutta jotta alkaisin ostaa uusia tyynyjä parin vuoden välein, tarvitsisin kyllä tietoa muustakin lähteestä kuin tyynyjä myyvän yrityksen edustajalta.

Tyynyjen pesemisessä pitäisi kyllä oikeasti ryhdistäytyä. Tuuletetaan edes joskus ja erityisesti talvipakkasilla. Mutta pitäisi kyllä oikeasti pestä. Kuulostaa silti kyllä hirveeltä haaskuulta pestä tyyny kerrallaan.

Adaira
3/8 | 

Ja kuinka sattuikaan sopivasti, ainakin tänään Kodin ykkösessä kaikki tyynyt ja peitteet -40% :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi kirjoitussyksyn parhaista puolista on ollut se, että olen saanut päättää oman unirytmini. Ei ole ollut pakko herätä joka aamu 5.45, vaan olen saanut nukkua jopa seitsemään. Täällä Hankasalmella, kun F:n rytmikin on vähän kääntynyt, jopa kasiin.

Uni on kyllä asia, jonka merkityksen tajuaa vasta kun on ihan puhki. Tai vaihtoehtoisesti ihan hemmetin virkeä. Viime viikonloppuna nukuin yhtenä aamuna puoli kymppiin (kiitos mummon ja papan, jotka heräsivät F:n kanssa taas kerran aikaisemmin), ja kun heräsin, olo oli aivan mielettömän hyvä. Lapsiperhearjessa ja ehkä osin tämän oman luonteeni ja puuhienikin takia kun sitä saattaa porskutella monta kuukautta ilman riittävää unta, eikä enää oikein osaa virkeämpää oloa toivoakaan. Semiväsymyksestä tulee ikäänkuin normi.

Vaikka toki selkeä mieli, onnellisuus, stressittömyys ja fyysinen hyvä olo ovatkin asioita, jotka vaikuttavaat uneen eniten, ei hyvän sängyn, raikkaan nukkumisilman, mankeloitujen lakanoiden ja kauniin yöpuvun merkitystä voi väheksyä.

-Karoliina-

P.S. Polarn O. Pyretillä alkoi tänään yöpukukamppis, jonka aikana kaikki PO.P:n yöpuvut ovat -20% alennuksessa. Ihania unia!

*kuvan yöpuvut saatu

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (2)

Henu
1/2 | 

Mä oon lapsesta asti ollut iltavirkku ja aamutorkku. Nyt työelämässä ollessa tuntuu että en vaan sopeudu aikaisiin aamuihin. Nukun keskimäärin kahdeksan tunnin yöunet, mutta riippumatta siitä, nukunko 9 vai 5 tuntia, niin oon aamulla aikaisin herätessö tosi väsynyt. Ja aikaisin on mulle kello yhdeksän. Monesti kellon soidessa tekisi oikeasti mieli vaan itkeä, kun olo on niin väsynyt. Oon miettinyt, oireileeko toiset väsymyksestä helpommin kuin toiset, vai sopeutuuko väsymykseen olosuhteiden pakosta, esim lapsiperhearjessa.
Oon aiemmin tehnyt työtä, jossa pystyin nukkumaan aamulla niin, että heräsin luontaisen unirytmin mukaan, enkä kellonsoittoon. Silloin en kokenut juuri koskaan olevani väsynyt, ja työpäivän jälkeenkin oli energiaa. Valitettavasti tällähetkellä tuo osa-aikatyö ei ole mahdollinen, ja muutenkin alallani lähes kaikkie työ on noin klo 8-16 välillä. Oon useasti miettinyt että miten ihmeessä jaksan olla työelämässä vielä noin 40 vuotta, jos kaikki energia tuntuu menevän aamulla heräämiseen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syyskuu. Täällä taas.

 • Alkusyksystä nukuin 8-tuntisia yöunia, mutta nyt tilanne on taas ajautunut siihen, että unet jäävät usein viiiteen-kuuteen tuntiin. Jostain ne päivän lisätunnit on revittävä.
 • Uusvanha koukutukseni, mausteiset riisikakut, ovat taas palanneet lempparilistalleni. Omnomnom!
 • Viikonloppuna vietämme perheen kesken mökillä kesän lopettajaisia. Voi kun luvattu intiaanikesä osuisi myös Keski-Suomeen, jotta uskaltaisin uida kesän viimeisen kerran järvessä.
 • Lukeminen on jäänyt syksyn tullen hävettävän vähälle. Tuntuu sille, etten tässä haipakassa jaksa keskittyä kirjoihin, vaan lehdet saavat nyt kelvata. Ihana muuten tuo Huili!
 • Kun marjamyynti poistui talviteloille lähikauppamme edustalta, aloin hamstrata kotiin nektariineja ja luumuja. Miten ihania ne ovatkaan!
 • Töiden tekeminen on tänä syksynä ollut erityisen hauskaa. Tänäänkin kuvasimme erästä Bellan videota, ja kyllä oli vaikea pitää pokka kameran edessä. Mahtavaa tuntea niin paljon kivaa sakkia!
 • Mietityttää aika paljon koko tämä Suomen ulko- ja sisäpolitiikka. Onko se aina ollut yhtä sekavaa? Kuinka tähän kaikkeen pitäisi suhtautua?
 • Odotan niin kovasti taas tämän syksyn kivoja tapahtuma: Kaverin 40-vuotispäiviä, Ingmanin Lintsi-päivää, Entwinen levyjulkkareita Lahdessa ja siskoviikonloppua Jyväskylässä.
 • Tasapainoilu F:n yöunien pituudesta on taas kesän jälkeen palannut. Kesällä kun F ei nukkunut päiväunia, oli iltauniaika aina melko vakio. Nykyisin iltaunille painuminen (tai pyrkimys niille menoon) voi hyppiä kahdellakin tunnilla sen mukaan, onko F nukahtanut päiväkodissa päikkäreille vai ei. Piru periköön päiväunet!
 • Olen ihan hurahtanut viininpunaiseen, sinapinkeltaiseen, tummanvihreään ja harmaaseen. Olisikohan syksyn vaatekauppatarjonnalle jotain tekemistä asian kanssa? Uusin tulokas vaatekaappiin H&M:n vihreä bomber-takki!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (4)

Uninen
1/4 | 

Onks sun mielestä parempi ettei F nukkuis tarhas ollenkaan päikkäreit vai harmitteletko sitä ettei hän nuku niitä päivittäin?

3/4 | 

No oikeastaan ei väliä, kunhan olisi joku linja. Välillä hän nukahtaa, joka tarkoittaa, ettei illalla uni tule ennen ysiä. Jos hän taas ei nuku, on iltapäivä kiukkuinen ja nukkumatti kutsuu jo seiskalta. Aina jännityksellä odottaa, millainen tyttö kotiin saapuu :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat