Kirjoitukset avainsanalla sisustaminen

Me saadaan avaimet uuteen kotiin tänään illalla. Superjännää. Jos pienet olisi vähän isompia (ja vähemmän räkäisiä), pakkaisin patjat kainaloon ja kävisin yhden yön retkiyöpymässä asunnolla. Tämä saattaa kuitenkin jäädä nyt haaveeksi.

Meidän asunnolla alkaa maanantaina remontti, mutta ajateltiin A:n kanssa helpottaa varsinaista muuttoa niin, että viedään tänä viikonloppuna jo kaikki varastojen kamat, suurin osa keittiön kaappikamoista, sekä kaikki jo pakatut meidän aikuisten vaatteet. Mähän olen käytännössä elänyt koko kesän 1/10 mun vaatekaapin sisällöllä. Toisin sanoen tarkoitus on täyttää kaikki sellaiset kaapit, jotka on asunnossa jo paikallaan, ja joita ei rempassa pureta. Meillehän tulee uutta säilytystilaa rutkasi myöhemmin elokuussa, kun kaapit vaan saadaan koottua.

Ajateltiin myös, että jos mitenkään ehditään, pakastetaan uuteen kotiin pakastimeen mansikat myös huomenna. Meidän pakastin- ja jääkaappitila tuplaantuu, joka on näin isolle perheelle huippujuttu. Olisi kiva, jos tämäkin asia olisi pois päiväjärjestyksestä. Mustikat on jo tilattu ja niiden toimitus on sovittu myös myöhemmäksi, tuonne uuteen kotiin. Samoin siskon mies kerää meille viinimarjoja myöhemmin syksyllä.

Me käytiin eilen Ikeassa ostamassa kaapin suojaksi ”aluspaperimuovia”, sekä muutamia kaappien jakajia, jotta saadaan paremmin keittiön kaappien kapasiteetti käyttöön. Hommasin myös Granitista muutaman koukkuhärpäkkeen, jotta saadaan ripustettua kaikki tarpeellinen esille. Tosin kaveri kertoi instassa, että ripustelee näihin koukkuihin kattilan kannet. Sekään ei ole huono idea.

Kun ollaan pakattu meidän nykyistä keittiötä kasaan, ei voi taas kun hämmästellä, MITEN PALJON TURHAA ROINAA KAAPPEIHIN KERTYY. Se on jotain aivan uskomatonta. Ja asia, jota yritetään välttää uudessa kodissa viimeiseen asti. Itse asiassa nyt kun koti on muuton vuoksi räjähtänyt, ja kaikki tavarat koko ajan hukassa, on koko perhe samalla tahtotilalla.

Kun F tuli kaverilta kotiin toissapäivänä, tokaisi hän ovelta: ”Onpa täällä sotkuista!”. Vaikka toki kämppä räjähtää pienten kanssa aina varsinkin iltatoimien aikaan, on meillä kuitenkin pääasiassa aina perussiistiä. Sellaista, ettei roina nyt kovin kauan lattioilla ja tasoilla loju. Mutta nyt muuton keskellä tilanne on ollut toinen. Juuri puhuttiin siitä miehen kanssa, että sotkusta tulee henkisestikin huono olo. Ihan sellainen kaaosmainen ja kiukkuinen. Siksipä melkein jopa sisustusta enemmän odotan uudessa kodissa sitä, että jokainen säilytyspaikka on mietitty nyt tosi tarkkaan. Toisin sanoen nyt se on vaan itsestämme kiinni, onko tavarat järkässä ja tallessa.

Kuten viime postauksessa sanoin, mulla on Instassa uusi sistusaiheinen tili, jonka painopiste on meidän kodissa. Linkki tuolle sivulle ei toiminut viimeksi, joten sinne pääsee tästä. Tilin nimi on Pieni talo Pyynikillä

Ihanaa viikonloppua!

-Karoliina-

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

*-merkillä merkattu tuote on saatu blogin kautta

Mä olen jotenkin miettinyt tätä meidän kotia viime aikoina niin paljon käytännöllisyyden kautta, että en ole ollenkaan ajatellut, että voisin myös hieman sisustaa uusille tulokkaille nurkkausta. Mä olen kyllä lähtökohtaisesti ehdottomasti toiminnallisen sisustuksen kannattaja, eli saan suurimmat kiksit siitä, kun säilytysratkaisut toimivat ja kaikella on paikkansa. Koska silloin kotia on helpompi pitää siistinä. Ja koska pidän siisteyttä kauneutena, saa hyvillä säilytysratkaisuilla ikään kuin sisustuksen ja kauniin kodin kaupan päälle. (Tästä samasta syystä en halua juurikaan koriste-esineitä, joilla ei ole mitään funktioita, ja jotka keräävät vaan pölyä. )

Anyway. Kun tässä eilen sitten katselin tuota vauvojen sänkynurkkausta, alkoi minua kuitenkin vähän harmittaa, miten ankealle se näyttää. Rakastamalla rakastan tyttöjen yhteistä Vaunuaitasta saamaamme Sebra-sänkyä*, mutta nyt se nököttää jotenkin todella yksinäisen oloisena tuossa valkoisella seinustalla. Ei tule esille sängyn kauneus, ja toisaalta eipä tuollainen kolkko nurkkaus juuri kutsu luokseen.

Toisaalta mitään kovin kiinteää seinustalle ei voi nyt asennella, koska tyttöjen kasvaessa sänkyjä pitää luonnollisesti hommata toinenkin, mutta kyllä tähän alkuun olisi ihana saada nurkkaukseen vähän jotain fiilistä ja pehmeyttä.

Selailin Pinterestiä, mutta siellä tosi monessa kuvassa – ainakin omilla hakusanoillani – löytyi ainoastaan kokonaisia vauvanhuoneeksi sisustettuja huoneita. Ei siis tuollaisia aikuisten makuuhuoneesta lohkaistuja nurkkauksia. Mitään kauhean räikeästi erilaista ja megalapsekasta en siis huoneeseen halua, koska onhan huone edelleen myös A:n ja minun makuuhuone. Mutta totta kai tyttöjen nurkassa saa näkyä, että kyseessä on kahden pienen ihmisen oma kohta kodissa.

Parasta tietysti olisi – taas kerran – jos käytännöllisyyden ja kauneuden voisi yhdistää samaan pakettiin. Eli jos nyt tulee mieleen sisustusideoita, ja vieläpä sellaisia ideoita, joista olisi apua vauvojen hoidossa, kertokaa ihmeessä! Mitkä tavarat esimerkiksi teidän mielestä pitää olla kädenulottuvilla pinnasängyn vieressä? Mitä ripustaisitte seinille (ilman poraushommia)? Millaisen valaistuksen nurkka kaipaa ja onko esimerkiksi mobileista vauvoille aitoa iloa, vaan ovatko ne taas aikuisten keksimiä vauvakoristeita?

Kaikki vinkit, linkit ja seurattavat Pinterest/Instagram -tilit otetaan ilolla vastaan!

-Karoliina-

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 | 

Itse laittaisin julisteen ja mobilen. Vauvojen luonteesta hyvin paljon riippuu onko mobilesta iloa vai ei, jos lapsi on rauhallinen hän hyvinkin voi sitä mielellään katsella 😊 Jos aikuisilla on yövalaisin tms niin mielestäni vauvat ei tarvitse omaa.😊

Vierailija
2/18 | 

Nyt kyllä kiinnostaa, millaisia ovat vauvakoristeet, jotka ovat muiden kuin aikuisten keksimiä? :D Mielenkiintoista olisi nähdä vaikka vauvojen keksimiä vauvakoristeita..

Lisbet
3/18 | 

Joku ihana puuterinsävyinen vuodekatos pehmentäisi tilaa. Vaatisi kyllä porausta kattoon koukun verran.

Marimamma
4/18 | 

Meillä roikkui pinnasängyn vieressä pallovalosarja, vauva tykkäsi katsella palloja (piti myös Marimekon suurista kuvioista verhoissa), valo oli tarpeeksi himmeä ja pehmeä ollakseen välillä koko yönkin päällä, mutta tarpeeksi valaiseva, että näki öisin toimia. Ehkä laittaisin tuolin sängyn viereen, laskutasoksi tai istumapaikaksi, imetystä varten. Tai muuten vain nukkuvien ihanuuksien ihmettelyä varten.

Vierailija
5/18 | 

Pikainen kommentti mobilesta. Meillä ei ollut ensimmäisellä lapsella, mutta toiselle ostin ystävältä muutamalla eurolla. Se on osoittautunut ihan loistavaksi, jos vauva on alkanut olemaan väsynyt (mutta ei vielä niin väsynyt, että nukahtaisi), niin mobilen alla on viihtynyt loppuajan ennen päikkyjä tai yöunia. Aluksi vaan tuijotteli sitä, mutta nyt 3 kk iässä jokeltaa ja tohottaa käsillä ja jaloilla ihan hulluna, eli pitää siitä tosi paljon. Meillä joku ihan perusmobile, missä roikkuu eläimiä ja se pyörii ja soittaa musiikkia. Hyvää loppuodotusta ja tsemppiä tukalaan oloon!

Tiinavilli
6/18 | 

Miten olisi seinäviiri? Helppo kiinnittää ja poistaa. Rajaa nurkan. Omat vauvat on jo niin isoja ( koululaisia) etten osaa vastata muihin kysymyksiin, koska en muista 😂 sen muistan että me teetettiin pinnasängystä päähän kankaasta tarvike lokerikko jossa oli perusvälineistö.

Vierailija
7/18 | 

Meillä ainakin oli mobilesta hyötyä, kun vaihdoit toiselle vaatteita/vaippaa tms. niin toinen viihtyi mobilea katsellen sen aikaa.
Katos vuoteen ympärille? Tauluja saa seinille myös sellaisten tarrojen avulla (en nyt kuollaksenikaan muista niiden nimeä, oisko ollu scotchilta?). Myös seinätarroja on tyylikkäitäkin nykyään saatavilla. Matto?

Vierailija
8/18 | 

Googleen kun kirjottaa decor for baby corner niin tulee aika paljon kuvia seinätarroista. Miten ois joku sellanen?

Vierailija
9/18 | 

Heti tuli mieleen ne mustat pallot, joita oli teidän Helsingin kodissa makuuhuoneseinällä.

Vierailija
10/18 | 

Seinätarroilla saa helposti ilmettä valkoiseenkin seinään. Kurkkaa Made of Sundays, ne myy aivan ihania seinätarroja! Myös Onni ja Ilona myy suloisia katselukortteja vauvoille/lapsille.
Jos seinälle haluaa laittaa jotain, on Command -taulukoukut olleet toimivia. Ne saa jälkiä jättämättä pois kun sen aika koittaa.

Vierailija
11/18 | 

Maalaisin osittain tai kokonaan tuon pinnasänkyseinän jollain puuterisen utuiselle ja aikuiseen makuun sopivan hempeällä maalilla. Tänä päivänä on myös kivoja sisustustarroja saatavilla, niin ehkä niitäkin hyödyntäisin.

Soppe
12/18 | 

Meillä vauvat ovat tykänneet mobilesta. Kannattaa kuitenkin valita mobile josta vauva voisi tykätä, eikö liian sistmustuksellista koska niissä ei yleensä ole paljoa värejä. Toki vauvat tykkää mustavalkoisesta paljon, näkee sen selkeästi.
Katokset kuulostaa tiellä olevalta rojulta, mutta nättejähön ne on, itse en ole laittanut tilanpuutteen takia.
Meillä pyörii pinnasängyn jalkopäässä varavaippa ja kosteuspyyhkeitä, joten vara laatikko minkä voi vaikka pinnasängyn reunasta laittaa olisi kätevä. Valoa enn ole tarvinnut, kännykän valolla oon pärjännyt... Ystävlillä on ihana löhö keinuva sohva vauvan makuuhuoneessa, siinä on super ihana imettää, ja vahtia vauvan nukahtamista.

Päivi H
13/18 | 

Olen törmännyt samaan ilmiöön eli ei ole missään juttua vauvojen nurkkauksen sisustuksesta. Meilläkin ollaan samassa makuuhuoneessa. Lopulta päädyin omaan vaaterekkiin jossa roikkuu mekkoja. Mobilea meille ei tullut koskaan ja nyt se kiinnostaisi neiti 7 kk niin paljoa ettei nukkuisi

Elliina
15/18 | 

Joku ihana katosverho esim.tuon ilmapallon tyyppisessä värissä nurkkaan sängyn ”taa”,joku herkullisen värinen juliste tai sisustustarra tuohon seinälle.Vaipoille,harsoille,puhdistuspyyhkeille yms.esim.Ikean Råskog -kärry,jonka saa siirrettyä kivasti tarvittaessa.Nojatuoli,divaani,keinutuoli tai pieni sohva vauvojen yösyöttöjä varten.Mobile on varmaan ihan kiva,mutta kun sänky on kuitenkin pääasiallisesti nukkumista varten,en ole kokenut tarpeelliseksi hankinnaksi itse.Samalla tavoin ajattelen yövalosta:Joku ihan himmeä pöytävalo(esim.joku eläinhahmo tms.) ikkunalaudalla tms.riittää,yöt on kuitenkin vauvojenkin varmasti tarkoitus pääsääntöisesti nukkua.

Vierailija
18/18 | 

Minä valitsisin makuuhuoneeseen tuolle ja viereiselle seinustalle tapetin. Jotakin ”ei romanttista” kukka-kasvitapettia (tietenkin omien mieltymysten mukaan, mutta itse en laittaisi ruusutapettia tai vastaavaa), missä olisi ainakin pehmentävää vihreää. Jokin rottinkinen tuoli/keinu, joita löytyy tosi kivoja jostain ellokselta ja jotexilta, mitkä eivät vie paljoa tilaa. Seinille en laittaisi ehkä vielä paljonkaan vaan vasta vauvojen synnyttyä sellaisia asioita, joilla on merkitys tai saatu lahjaksi. Esimerkkinä voisin mainita taulun mihin on painettu jalan-tai kädenjäljet, valokuva/perhekuva tmv. pelkistetyillä, puisella kehyksillä. Se olisi rauhallista eikä silti liian vauvamaista ja sopisi myöhempäänkin. En tiedä onko teillä oma sänky tuossa kuvassa oikealla? Jokin pehmeä ylöspäin suuntaava valaisin seinälle tai pöydälle voisi olla tarpeen (myöhemmin jos etsii pimeässä kadonnutta tuttia ja aluksi imetyksen helpottamiseksi). Suosisin sellaista melko vaaleaa, max.vaaleanruskeaa puuta. Jokin sängyn ulkopuolelle kiinnitettävä pussukka voi olla tarpeen. Sinne saisi mahdolliset tutit, liivinsuojia ja mitä nyt kannattaa lähellä pitää. Myöhemmin sen voi vain irrottaa pois käytöstä tai täyttää parilla lelulla kun taapero aamuisin herää niin löytyy viihdykettä hetkeksi, puuroa odotellessa. =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mä luin viikonloppuna Eveliina Huttusen blogista siitä, mitä kaikkea ”normaalin” lapsiperhekodin tavaroita ja huonekaluja heiltä puuttuu. Postaus oli ihan supermielenkiintoinen (!), ja sai itsenikin ajattelemaan – taas kerran – kuinka vähällä sitä tulisikaan ihan oikeasti toimeen. Eikä oikeasti tulisi vain toimeen, vaan saisi elämän jopa paremmin rullaamaan kuin suuren tavaramäärän keskellä.

Mä en oikeastaan meidän kodissa ajattele sitä, että meidän kodin olisi oltava minimalistinen, tai että luopuisin vaikkapa hyvästä sängystä tai kauniista taulusta. Lähinnä mietin sitä (ihaillen Eveliinan vaatekaappia), että sitä tavallisen elämän rompetta – kattiloita, kenkiä, aurinkolaseja, ”tärkeitä papereita” pesuaineita, kyniä jne – olisi vain omiksi tarpeiksi. Ei kokonaiselle armeijalle.

Mä meinasin saada loppuviikosta hermoromahduksen kun ensin lapsella oli kouluun lähtiessä kaikki hukassa ja sen jälkeen en itse löytänyt astmapiippua ja bussikorttia. Mä koen, että meillä ongelmat tulee siitä, että vaihtoehtoja vaikkapa valita kassi on liian monta. Kun sitten käyttää viikon aikana kuutta eri kassia ja ripottelee jokaiseen tavaransa, alkaa ongelmat olla jo aika lähellä.

Mä puhuin tästä asiasta jo Insta Storiesissa, mutta mietin, pitäisikö minun kehitellä meille pirskahtelun sijaan jokin sellainen tuotemääräraja, jota ei saisi ylittää. Koska mulla ainakin pirskahtelee niin moni asia. Mitä jos päättäisin, että saan omistaa maximissaan 8 housut, tietyn määrän neuleita ja vaikka kuudet kesäkengät. Toinen asia, mitä pohdin on se, tarvitseeko esimerkiksi kirjoja omistaa. Vaikka rakastan e-kirjojen lisäksi kovakantaisia kirjoja, tarvitsenko niitä aidosti. Kosken niihin lukemisen jälkeen tasan nolla kertaa. Lastenhuoneen kirjat on toki asia erikseen.

Sellaista. Antakaa kommenttia ja vinkkiä siihen, paljonko on riittävästi. Myös kaikki linkit ihanan tyhjiin kaappeihin ja karsintaan otetaan vastaan.

-Karoliina-

P.S. Huomasin, kun tulin laittamaan tätä teksti MeNaisten sivuille, että myös täällä meillä liipattiin aihetta, kun kerrottiin 6-henkisestä perheestä, joka asuu 56 neliössä. Kannattaa lukea juttu täältä. 

 

 

Kommentit (6)

Jennyfer
1/6 | 

Minä elän minimalistista ja ekologista elämää 31,5 neliön yksiössä, johon kanssani elämää jakamaan syntyy syyskuun alussa vauva. Olenkin jo sisustanut asunnon lähes valmiiksi minun ja vauvan tarpeisiin, josta postaan blogiini hieman myöhemmin. Ajatuksena on, että pärjäämme näissä neliöissä ainakin muutaman ensimmäisen vuoden. Viime viikolla tein postauksen siitä, tarvitseeko kaikkea omistaa itse (http://www.jennyfer1980.fi/2019/05/ekoteko-yksi-asioista-jota-kaikkien-e...) ja tulevana tiistaina tulee postaus sukistani, kuinka käytin kaikki parit totaalisen loppuun ja paljonko niitä uusia sitten tarviikaan. Minulla siis tuo vähäinen tavaramäärä kulkee käsi kädessä ekologisten arvojen kanssa sen lisäksi, että inhoan, jos nurkissani on jotain ylimääräistä, sellaista, mitä en ihan oikeasti tarvitse. Muita aiheeseen liittyviä postauksiani löytyy tunnisteen "Ekoteko" alta. Koko raskausajan olen mennyt todella minimalistisella vaatekaapilla ja kunhan pääsen näistä odottajan muodoista eroon, niin tulen varmasti postaamaan myös minimalistiseen vaatekaappiin liittyen. Kiitos myös sinun linkkivinkeistäsi postauksen yhteydessä. 

Vierailija
5/6 | 

Ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta joko blogiarvonta vaateihanuuksien suhteen on ratkennut? 😍😁

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

P3020365.JPG
P3020365.JPG

P3020367.JPG
P3020367.JPG

ikea1.jpg
ikea1.jpg

PicMonkey CollageIKEA.jpg
PicMonkey CollageIKEA.jpg

201723_idip12a_01_PH140509.jpg
201723_idip12a_01_PH140509.jpg

201724_idip16a_01_PH141080.jpg
201724_idip16a_01_PH141080.jpg

Kaupallinen yhteistyö: IKEA

Minusta on ihana suunnitella sisustuksia ja visioida, millainen huonekalujärjestys, värimaailma ja pienet koristeet sopivat minnekin tilaan. Olen kuitenkin yhä useammin alkanut pohtia, että tarvitsisin omien visioideni tueksi ammattilaisen apua. Mitä, jos en näekään huoneen potentiaalia, kun päähäni on iskostunut niin vahvasti olettamus siitä, mihin kohtaa huonetta mikäkin huonekalu laitetaan? Entä jos pienellä rohkaisupotkulla ihan kiva huone muuttuisi upeaksi ja saisiko toisen ihmisen ammattitaitoinen käsi kotiini asteen verran lämpimämmän tunnelman?

Olenkin miettinut, kuinka ihanaa olisi pompotella omia sisutusideoita alan ammattilaisen kanssa niin, että jokaisesta tilasta ja huoneesta saisi varmuudella sen kaikkein parhaimman toimivuuden ja ulkonäön irti. Sitä kun itse usein on jämähtänyt niin vanhoihin ajatusmalleihin, jolloin freeseille ja uusille ideoille todella olisi tilaa.

IKEA-tavaratalojen tarjontaa kuuluu nykyisin tuotteiden lisäksi useita erilaisia palvelukonsepteja. On keittiösuunnitelupalvelu, kokoamis- ja asennuspalvelu, IKEA-bussi sekä tavaroiden kotiinkuljetus, jota minäkin olen useamman kerran käyttänyt. Nyt IKEA aikoo laajentaa palveluitaan entuudestaan. IKEA nimittäin kehittää juuri paraikaa sisustussuunnitelupalvelua Suomeen, jonka tarkoitus on helpottaa sisustajien ja kodin laittajien elämää vieläkin enemmän. Ei varmasti tarvitse sanoa, että olen tästä tiedosta suorastaan riemuissani! Olen nimittäin aina ihaillen katsellut IKEA-tavaratalojen esimerkkihuoneita ja nettisivun kuvia pohtien, voisinpa itsekin keksiä jotain noin hienoa, käytännöllistä, kätevää ja kaunista. Tiedättehän ne täydelliset pienen tilan kodit, seinään kuin näkymättömästi häviävät megakokoiset säilytysjärjestelmät ja ihanan rento, mutta harkittu tunnelma? No. Sellaista yleellisyytä voisi nyt olla mahdollista saada omaankin kotiinsa, kun suunniteluvaiheessa apuun saisi todellisen IKEA-asiantuntijan. 

Jos suunnitelupalveluasiat ovat lähellä sinuakin, etkä pistäisi pahaksesi extrarahaa sisustukseen, vastaa seuraaviin kysymyksiin ja olet mukana 100 euron IKEA-lahjakortin arvonnassa. Arvonta-aikaa on viikko, eli se päättyy torstaina 9.3.2017 klo 20.30.

  1. Oletko harkinnut käyttäväsi joskus sisustuspalvelua? 
  2. Millaisiin sisustuspulmiin kaipaat eniten apua`
  3. Mitkä tilat tuottavat eniten ongelmaa sisustuksen suhteen? 
  4. Paljonko olisit valmis käyttämään aikaa ja rahaa sisustuspalveluun? 
  5. Toivoisitko, että suunnittelu tapahtuisi IKEA-tavarataloissa vai kotonasi? 

Onnenpotkuja arvontaan. Sisustusunelmien täyteistä iltaa! Valitsin tuohon postauksen alkuun kaikkien aikojen IKEA-sisustussuosikkini.

-Karoliina-

Kuvat: IKEA & minä 

 

Kommentit (42)

JoYo
1/42 | 

Kyllä! 

Tavarat vaihtavat välillä paikkaa eivätkä tunnu mitenkään järkeviltä. Ammattiapu olisi paikallaan esim kuvat kotoa ja mukana Ikeassa. Työntekijän kanssa kiertää ja kuulla ideat psikanpäällä! 

NinaMaria
2/42 | 

1. Olen miettinyt. 2 ja 3. Muutettiin juuri uuteen kotiin ja erityisesti apua kaipaisin isoon keittiöön (pöytä näyttää pieneltä) ja olkkarin yhteen kulmaukseen. Lisäksi ois huippua jos joku osaisi suunnitella asuntoon pienen "toimiston" pääsin itseasiassa niin pitkälle että pyysin eräästä paikasta tarjouksen joka oli 7000€ ja sen päälle vielä huonekalut. Omg!4. Itse oisin valmis maksamaan suunnitelmasta noin 200€-1000€ sen kattavuudesta riippuen. Siksi ikean suunnitelmat kuulostaa huikeilta. 5. Kotona vois olla parempi jotta mittasuhteet tajuaisi helpommin.

NinaMaria
3/42 | 

Aloin katsoa että joku noissa summissa tökkii ja niinhän tökkikin.  Siis se tarjous oli muistaakseni noin 1700€  ei kuitenkaan  ihan 7000 € . Kallista anyway mutta ei sentään ihan noin.

pampam
4/42 | 

Vaikeinta minusta on sisustaa seinät ja katto. Eli tauluja, hyllyjä, verhot ja valaistus. Tälläkin hetkellä seinät huutaa lähes tyhjyttään, lamput sentään on jonkinlaiset ja verhot vain makuuhuoneessa. Jotenkin se oikein sijoittelu, oikea valaistus ja verhojen kanssa leikkiminen kaipaa apua. Apua juurikin niin että osaisin itse jatkossa muuttaa sisustusta vuodeniakojen mukaan. Voisin käyttää sisustussuunnittelijaan max 500€. 

Mustaajavalkoista
5/42 | 

1. Olen harkinnut 2. Vaatteiden ja tavaroiden säilytykseen 3. Säilytystilat ympäri taloa 4. Alle 1000€ 5. Ikea-tavaratalossa

PauliinaL
6/42 | 

 Opiskelijabudjetilla ei siihen taida olla varaa, mutta työelämään kun pääsee, olisi hienoa saada ulkopuolisen näkökulma sisustukseen.
Kokonaisuuden hahmottamiseen. Saatan ostaa yksittäisiä asioita, jotka eivät välttämättä sovikaan kokonaisuuteen. 
Haastavin taitaa olla tällä hetkellä olohuone.
Tällä hetkellä en laittaisi ollenkaan. Mutta puolen vuoden sisällä ollaan muuttamassa isompaan, siihen olisin valmis laittamaan maksimissaan 500e.
Toivoisin suunnittelun tapahtuvan kotonani, jotta suunnittelija saa myös tarkan kuvan siitä mitä ollaan sisustamassa.

Impi
7/42 | 

1. Olen useasti haaveillut ammatilaisen sisustusvinkeistä ja -suunnitelmista. En ole kuitenkaan vakavasti harkinnut vielä koskaan asuntojen väliaikaisuuden ja opiskelujen aiheuttaman taloudellisen tilanteen vuoksi. Nyt kuitenkin edessä on valmistuminen ja hyvällä tuurilla löytyi juuri meille sopiva talo, joten ehkä haaveet käyvät vielä toteen.
2. Kokonaisuuden hahmottamiseen ja rohkeampaan huonekalujen sijoitteluun. Tavarat ja kalusteet kun on niin helppo sijoittaa kiertämään huonetta seiniä pitkin.
3. Koen olohuoneen samanaikaisesti mielekkäimpänä sekä haastavimpana. Ihana huone sisustaa, mutta ne laitteet.. mihin ihmeeseen voi nätisti laittaa ne kaikki laitteet johdoista puhumattakaan.
4. Aikaa olisin valmis käyttämään enemmänkin sillä pidän sisustushaaveilusta ja ideakollaasien keräilystä muutenkin. Se taloudellinen puoli vaan on se rajoittava. Olisin valmis maksamaan avusta ehkä noin 500 euroa.
5. Kummassakin järjestelyssä puolensa, mutta kallistuisin silti enemmän kotikäyntiin. Siihen, että asioita punnitaan juuri siinä tilassa, mikä on osoittautunut ongelmalliseksi.

Kati83
8/42 | 

Ehkä joskus kun rahatilanne parempi.
Vessan säilytysratkaisut
Sama kuin edellinen
muutaman satasen
Kotona

AugustSeptember
9/42 | 

1. En toistaiseksi ole harkinnut käyttäväni sisustuspalvelua - kustannuskysymys ja vähäiset asuinneliöt.

2. Eniten pulmia aiheuttaa pienen asunnon säilytysratkaisut.

3. Edellä mainitut säilytystilat.

4. Tämänhetkiseen asuntooni olisin valmis käyttämään aikaa päivän pari ja rahaa muutaman satasen.

5. Kumpikin vaihtoehto ok.

HenskuF
10/42 | 

1.Useinkin sisustus- ja remonttikuumeen iskiessä haaveilen ammattilaisesta, jonka kanssa saisi käydä läpi koko kodin! Vielä ei vain ole ollut varaa sitä haavetta toteuttaa..

2.Vanhan talon sisustamiseen yhtenäisen ja oman näköiseksi.

3.Kokonaisuus taitaa olla se vaikein.. Ja säilytystilat raastaa hermoja USEIN!

4.Aikaa niin paljon että voidaan olla tyytyväisiä taas hetken :) Rahaa max.500e

5.Kotona

tulikukka
11/42 | 

1. kyllä

2. ryhmittelyyn, siistin/ raikkaan sekä samalla boheemin sisustuksen yhdistämiseen

3. olohuone + alko-ovi yhdistelmä, wc

4. riippuu asunnon koosta, esim. 200 e. Ajallisesti riippuen myös koosta, mutta ei 1h ainakaan liian paljon olisi, päinvastoin, mielummin rauhassa aikaa

5. kumpi vain

Buddha
12/42 | 

Opiskelijana en ole harkinnut käyttäväni sisustuspalveluja, mutta aivan varmasti käytän viimeistään siinä vaiheessa, kun ostan ensimmäisen asuntoni.

Yleisimmiten sisustusapua kaipaan aina hankalien tilojen kanssa, esimerkiksi jos olohuone on pitkä, mutta kapea, miten tilasta saisi mielenkiintoisen ja toimivan. Olohuone tuntuu olevan kyllä aina se tila, missä saa pähkäillä viikkotolkulla.

Aikaa suunnitelemiseen max viikko, sillä sormet syyhyää usein uuteen asuntoon sisälle astuessa. Ideat lentelee ja täytyisi päästä heti kokeilemaan. Silti en halua tehdä virheostoksia, joten sillä viikonkin jaksaisi suunnitella. Rahaa olisin valmis käyttämään max. 200e.

Kotona ehdottomasti.

jappeq
13/42 | 

1. On se käynyt mielessä, mutta olen ajatellut sen olevan tosi kallista

2. Muutin juuri omaan yksiööni ja toivoisin että saisi kaiken potentiaalin käyttöön eikä jäisi ns. hukkaneliöitä

3. Yleisesti ajatellen olohuone, jossa ei ole telkkaria. Miten esim sohvat sijoitetaa, jos ei osoittamaan telkkaria. Muutin juuri omaan yksiööni joten siellä ei tätä ongelmaa ole, mutta tietysti se että saisi kaiken potentiaalin käyttöön eikä jäisi ns. hukkaneliöitä

4. Aikaa voisin käyttää melko paljonkin, mutta rahat ovat hieman tiukilla

5. Kotona, joten sisustussuunnitelija näkisi tilan ja osaisi suositella erilaisia ratkaisuja

Pöllöhillo
14/42 | 

En ole varsinaisesti harkinnut sisustuspalvelua tähän elämäntilanteeseen ja asuntoon. Täydellinen keittiö on minulle tärkeä, joten kun ostan asunnon, tulee sinne Ikea-keittiö, jolloin aion käyttää sisustuspalvelua.

Tällä hetkellä kaipaan eniten apua ja eniten ongelmia tuottaa eteinen. Keskellä asuntoa oleva kohtalaisen kapea tila, jossa ei ole sähköjä. Kaipaisin jotakin muuta kuin valkoista, mutta kaikki värit tuntuvat liian rajoittavilta. Valoa kaipaisin muutakin kuin yleisvalona kattovalo.

Olisin valmis käyttämään tarpeesta riippuen tunnista muutamaan. Koen myös, että suunnittelu voisi tapahtua Ikea-tavaratalossa. Hahmotan asuntoni melko hyvin, joten tavaratalossa käytössä oleva suunnitteluohjelma ei tuottaisi ongelmia.

jermia
15/42 | 

Olen miettinyt ns. ammattiavun hankkimista, mutta toistaiseksi minulla ei ole ollut varaa. Kotini on pieni, joten haasteita on jo ihan huonekalujen sopimisessa sisälle. Ongelmahuoneena mm. pitkä kapea eteiskäytävä. Toivoisin palvelulta helppoutta, kohtuullista hintaa ja sitä, että tarvittaessa homma voitaisiin hoitaa kotonani. Aikaa minulla kyllä on hommaan laittaa, kunhan kustannukset pysyvät alhaalla.

Anpa
16/42 | 

1. Olen miettinyt käyttäväni omien sisustusvalintojen tukena, sitten kun on ihan oma koti.

2. Toimivuuteen. Esim. jos pieni asunto, nättejä tilaratkaisuja ym.

3. Tyttären huone. Tällähetkellä pieni huone hänellä ja juurikin nämä tilaratkaisu neuvot olisi tarpeen.

4. Aikaa PALJON, rahaa sen hetkisen tilanteen mukaan.

5. Tällähetkellä IKEAssa, sitten kuin oma koti, niin silloin kotonani.

MinnaKati
17/42 | 

Mahtava kamppis Karoliina! 

1) Olen juuri hankkinut uuden asunnon, joten sisustuspalvelun tarve on juuri nyt ajankohtainen. 

2) Kaipaan apua erityisesti kokonaisuuden hallintaan. Kotona on uutta ja vanhaa, joiden yhteensovittamisen koen haasteelliseksi. Väriskaala menee myös uusiksi. Ammattilainen olisi oiva apu tässä. 

3) Uuden asunnon työ/vierashuone sekä olohuoneen jakaminen. Työhuoneeseen tulisi mahduttaa vierasyöpyminen ja arjen säilytysratkaisut samaan tilaan.

4) Olisin valmis käyttämään n. 300 euroa laadukkaaseen sisustussuunnitelmaan ja muuhun palveluun. Aikaa olen valmis käyttämään suunnitteluun ja jo valmiina olevien suunnitelmien viimeistelyyn muutaman viikonlopun.  

5) Suunnittelu voisi tapahtua IKEA-tavaratalossa. 

MmSsHh
18/42 | 

 

Olen harkinnut. 
Kaipaisin eniten apua säilytysratkaisuihin. Kotona on paljon pientä käyttötavaraa joille ei ole mitää järjevää paikkaa. Lisäksi haluaisin toimivan kierrätyspisteen keittiöön.
Työhuone/olohuone yhdistelmä. Työpöytä on työn luonteen vuoksi erittäin vaikea pitää siistinä ja usein työt leviävät olohuoneen puolelle.
Rahaa ehkä 100€-1000€. Riippuen palvelun sisällöstä ja laajuudesta. Aikaa on vaikeä määrittää, sillä sekin riippuu täysin siitä mitä on tarkoitus tehdä.
Mielummin tavaratalossa.

Saraeveliiina
20/42 | 

1. En ole miettinyt asiaa eli ei oikeastaan.
2. Toimivuuteen ja kivan kokonaisuuden luomiseen.
3. Näin opiskelijan vuokra-asunnossa olohuone on se, jota eniten tulee sisustettua eli siihen.
4. Tällä hetkellä en paljon kun olen opiskelija ja asunnot ovat suht väliaikaisia, mutta muutaman vuoden päästä kun oma asunto on ajankohtainen, voisi rahaa käyttää muutamia satasia ja aikaa muutaman päivän.
5. IKEA-tavarataloissa

Sinanny
21/42 | 

 

Oletko harkinnut käyttäväsi joskus sisustuspalvelua? - En, mutta nyt kun muutto omaan asuntoon olisi edessä, houkuttelisi ajatus kovasti!
Millaisiin sisustuspulmiin kaipaat eniten apua? - kun yhteen tilaan halutaan useampi toiminto, esim. toimistonurkkaus olo- tai makuuhuoneen yhteyteen
Mitkä tilat tuottavat eniten ongelmaa sisustuksen suhteen? - eteinen, vaatehuone, olohuone
Paljonko olisit valmis käyttämään aikaa ja rahaa sisustuspalveluun? - aikaa tarpeen mukaan, mutta raha on vaikea, koska pitäisi olla varma, että suunnitelma on hyvä jos paljon maksaa. Ehkä max. 200€/huone raskisin.
Toivoisitko, että suunnittelu tapahtuisi IKEA-tavarataloissa vai kotonasi? - Kotona pitäisi suunnittelijan ehdottomasti käydä!

sumppa
22/42 | 

1. En vakavasti.
2. Säilytys
3. Olohuone
4. 300€, aikaa muutama tunti
5. Ikeassa paikan päällä.

anneliiiii
23/42 | 

Oletko harkinnut käyttäväsi joskus sisustuspalvelua? 
Millaisiin sisustuspulmiin kaipaat eniten apua`
Mitkä tilat tuottavat eniten ongelmaa sisustuksen suhteen? 
Paljonko olisit valmis käyttämään aikaa ja rahaa sisustuspalveluun? 
Toivoisitko, että suunnittelu tapahtuisi IKEA-tavarataloissa vai kotonasi?

 

1. En toistaiseksi, koska olen opiskelija. Kiinnostavaahan se kyllä olisi.

2. Säilytysratkaisuihin, erityisesti keittiön suhteen.

3. Keittiö. Paljon astioita, vähän kaappeja.

4. Tällä hetkellä en olisi valmis juuri käyttämään siihen rahaa kohdassa 1 mainitusta syystä, mutta ehkä sitten kun olen vakituisessa työssä. Aikaa voisin käyttää niin paljon kuin on tarve.

5. Ehkä kotona, koska sitten suunnittelua tekevä henkilö saisi tarkemman käsityksen siitä, minkälaisesta tilasta on kyse.

Hilmaiida
24/42 | 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 45.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

Olen harkinnut käyttäväni sisustuspalvelua ainakin osittain. Luulen että sellaisen yhtenäisen linjan löytäminen on se haastavin juttu. Kylpyhuone ja eteinen tuottavat eniten pään vaivaa. Aikaa nyt voi helposti heittää loputtoman määrän, mutta raha asettaa rajansa. Uskoisin että sisutuspalveleluun uppoisi ainakin 600-1000€. Suunnittelu saisi tapahtua osittain kotona ja osittain IKEA:ssa. 

iidis
25/42 | 

1. En. Olen ajatellut, että se olisi liian kallista.

2. Kaipaan kotiin tilan tuntua ja haluaisin saada kaikille tavaroille omat paikat, mikä helpottaisi myös siivoamista.

3. Vuokra-asunnossa keittiölle ei voi tehdä juuri mitään ja kaikki pitäisi silti saada sujuvasti toimivaksi.

4. Summa, jonka palvelusta voisin maksaa riippuisi paljon palvelun toimivuudesta ja tarjotuista mahdollisuuksista. Aikaa voisin käyttää muutamia tunteja.

5. En usko, että tarvittavia ratkaisuja tällaisiin haasteisiin pystyisi ratkaisemaan muualla kuin paikan päällä kotona.

hheidi
26/42 | 

1. Olen harkinnut, mutta en ole koskaan raskinut. 2. Sopiviin säilytysratkaisuihin. 3. Eteinen on aina se ongelmakohta. :D 4. Tässä tilanteessa satasen, mut ehkä myöhemmin enemmän. 5. Ikealla. 

Charlotta_
27/42 | 

1. Kyllä, mutta olen ajatellut sen olevan liian kallista nykyisessä elämäntilanteessa.

2. Siihen, että omat visiot ja ideat saa näyttämään oikeasti tyylikkäiltä, eikä tylsältä peruskodilta.

3. En osaa eritellä mitään tiettyä huonetta, kaikissa huoneissa ehkä sama vika.

4. Tässä elämäntilanteessa ei ylimääräistä rahaa oikein ole, mutta yleisesti, riippuen palvelun laajuudesta, sanoisin max 200€.

5. Kumpikin käy, mutta ehkä Ikeassa ensisijaisesti.

o_O
28/42 | 

1. En ole harkinnut

2. Säilytystilaratkaisuihin

3. Pienet tilat, esim. eteinen

4. Opiskelijana en yhtään, mutta muuten voisin arvioida esim. sisustusvinkkien hinnaksi 100-200 €.

5. Kumpikin käy, mutta Ikeassa piirustusohjelmilla pystyisi myös visualisoimaan sisustettavaa tilaa.

laisa
29/42 | 

En ole harkinnut. Uskoisin, että voisin harkita, jos olisin ostamassa omistusasuntoa.
Pienen asunnon sisustaminen järkevästi. Valaistus ehkä myös!
Keittiö! Sen toimivuus.
Aikaa mahdollisimman vähän (muutamia tunteja) ja rahaa maksimissaan 200 euroa.
Tavaratalossa, jotta huonekalut yms voisi nähdä konkreettisesti.

mirabilis
30/42 | 

Kyllä, mutta lähivuosina tämä ei ole vielä ajankohtaista
Neliöiden tehokkaaseen hyödyntämiseen etenkin säilytysratkaisuissa`
Ehdottomasti eteinen!
Riippuu tietenkin muutosten määrästä. Sanotaan vaikka 100 €/huone
Kotona suunnittelja näkisi tilan, mutta toisaalta tavaratalossa näkisin itse huonekalut. Sanon siiis tavaratalo.

Sallasalla
31/42 | 

Olen miettinyt monesti sisustuspalvelua, mutta herännyt aina ajoissa opiskelijan todellisuuteen. :D Mitkään tilat eivät niinkään tuota ongelmia vaan enemmänkin tilan puute. Ehkä apua kaipaisinkin eniten siihen miten pienestä tilasta saisi kätevän ja tilavan oloisen. Valmistuttuani muutaman vuoden päästä suunnitelmissa olisi alkaa rakentamaan omaa kotia jolloin sisustuspulmat olisivatkin jo aivan erit ja aikaa sekä rahaa palaisi varmasti enemmän kun haluan vielä edes kuvitella. Kotona tehty suunnitelma, että IKEA:ssa tehdyssä olisi kummassakin omat hyvät puolensa. Toisessa näkisi tilan ja toisessa huonekalut. Vaike valinta.

Sinun blogistasi olen muuten saanutkin mahtavia sisustusratkaisua. Olen itsekkin nimittäin muuttanut Helsinkiin pienempään asuntoon halvemmasta kaupungista, jossa minulla oli varaa asua tilavammin. Siinä jos jossain kyllä tarvitaan luovuutta!

LauraM
32/42 | 

1. Voisin harkita käyttäväni sisustuspalvelua.

2. Kaipaisin apua pienen kodin neliöiden optimaaliseen käyttöön ja säilytysratkaisuihin.

3. Eteisen suunnitteluun ottaisin mieluusti apua.

4. Aikaa voisin käyttää paljonkin, rahaa maks. 300 e.

5. Ikeassa mieluummin

Rida
33/42 | 

1. Oletko harkinnut käyttäväsi joskus sisustuspalvelua? En ole aikaisemmin harkinnut. Yksin kaksiossa asuvana ei ole pulma tilanteisiin törmätty, mutta toki jos esim yksiöön muuttaisin voisi apu tulla tarpeeseen että saa tilasta toimivan ja viihtyisän.  

2. Millaisiin sisustuspulmiin kaipaat eniten apua? Kaipaan eniten väri asioissa apua, hankala ns sitoutua noudattamaan samoja värejä kaikkialla mutta toisaalta en myöskään hakua että kaikki on eriparia ja väriä. 
 
3. Mitkä tilat tuottavat eniten ongelmaa sisustuksen suhteen? Tällähetkellä keittiö. Erillinen kapea tila on tyhjänä kun ruokapöytä on kannettu olohuoneen puolelle. Keittiössä vaan kokataan ja kaikki ruoka kannetaan olohuoneeseen. Olisi kiva saada jokin ratkaisu että esim aamupalan voisi nauttia keittössä. 
 
4. Paljonko olisit valmis käyttämään aikaa ja rahaa sisustuspalveluun? Aikaa muutamia tunteja ja rahaa mielummin kympeissä kun satasissa.
 
5. Toivoisitko, että suunnittelu tapahtuisi IKEA-tavarataloissa vai kotonasi? Tavaratalossa, olen sen verran vanhoillinen että tykkään hoitaa asiat paikanpäällä enkä aina netin välityksellä. Haluan mieluusti nähdä tavarat/huonekalut ennen ostopäätöstä. Kesällä tilasin sohvan netistä ja jännitin minkä värinen se olohuoneessa onkaan kun netin kuva voi aina hieman vääristää. 
 
Ps ikean uusia kesäkalusteita koko iltapäivän tutkineena tuskin maltan odottaa kevään saapumista, uusi hyllykkö on saatava että viherpeukalo saa yrittää tomaattien kasvatusta ekaa kertaa. 

Amandiini
34/42 | 

1. Joo ehdottomasti olen harkinnut. Etenkin silloin, kun oman kodin ostaminen esimerkiksi lähestyy.
2. Erilaisten pintojen yhteensopivuuteen, säilytysratkaisuihin ja sellaisen oman tyylin löytämiseen koen tarvitsevani apua. Myös uuden ja vanhan yhdistäminen saattaisi sujua paremmin ammattiavulla.
3. Eniten ongelmaa tuottavat tilat, joissa säilytettävä tavaraa on paljon ja ympäristö pitäisi saada näyttämään siistiltä. Eli ehkäpä keittiö ja vaatehuone/eteinen.
4. Rahaa sisustuspalveluun voisin käyttää noin 100 euroa ja aikaa muutamia tunteja/päivän.
5. Kotonani tehty suunnitelma toimisi varmasti käytännössä kaikkein parhaiten ja silloin kokisin saavani asiantuntevaa ja minulle räätälöityä palvelua.

AN
35/42 | 

1. Olen kyllä harkinnut, mutta vielä ei ole tullut kokeiltua. Kiinnostava ajatus ja tulee mahdollisesti ajankohtaiseksi pian alkavan uuden kodin etsinnän kohdalla :) Haaveilu on kuitenkin jo nyt lempipuuhaani! 

2. Tällä hetkellä massiivinen parvekkeemme kaipaisi jonkin ihanan köllimispesän kesäksi. Säilytysratkaisut kiinnostavat myös aina! 

3. Tuo mainitsemani parveke pääsee tälle listalle ja lisäksi kummallisen muotoinen eteinen.

4. Ehkäpä joitakin kymppejä ja tunteja, riippuen tietysti sisustusprojektin suuruusluokasta.

5. Kotona suunnittelu olisi kyllä kätevintä ja mukavinta! Ratkaisuja kyettäisiin etsimään helposti, kun tilat ja niiden haasteet näkyvillä. 

Sha
36/42 | 

1. En ole harkinnut, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa.

2. Säilytysratkaisuihin. Nyt meillä on paljon pieniä säilytyskalusteita ja tavarat on ripoteltuna sinne tänne.

3. Tällä hetkellä pieni olohuone, johon kalusteet sopivat vain yhdellä tietyllä tavalla.

4. 50-200€ ehkäpä, aikaa kyllä löytyy.

5. Ei ole väliä, kumpikin tapa kävisi.

Riiks
37/42 | 

Voisin kuvitella käyttäväni sisustuspalvelua joskus tulevaisuudessa, jos rahaa olisi enemmän käytössä. Palvelusta olisin valmis maksamaan ehkä 150-300 euroa riippuen tilan haastavuudesta ja käytetystä ajasta. Arvostan tehokasta ajankäyttöä, joten tahtoisin suunnittelun sujuvan sutjakasti. Olisi aika kätevää, jos suunnittelija voisi käydä kotona katsomassa ongelmallisen paikan, mutta tavaratalossa tehtävä, pikaisempi suunnittelu esim. pohjapiirustuksen kanssa kävisi myös.

Kun olen lähiaikoina muuttamassa uuteen asuntoon, uskoisin tarvitsevani vinkkejä pienen asunnon edulliseen sisustamiseen. Erityisesti kylpyhuone on parissa aikaisemmassakin asunnossa ollut hankala tila säilytysratkaisujen vuoksi. Sama pätee eteiseen. Olen myös aika huono käyttämään värejä, joten sisusalan ammattilainen voisi auttaa kivan kokonaisuuden luomisessa ja siinä, kuinka yhdistää uusia ja vanhoja huonekaluja/esineitä toisiinsa.

Tiinuli
38/42 | 

1. Olen muuttanut uuteen asuntoon muutama kuukausi sitten ja olen koko ajan haaveillut sisustusavusta. Jos olisi siihen varaa, niin takuuvarmasti ottaisin avun vastaan.
2. Olohuone on ehdottomasti pulmallisin ja se, miten saada kotoisa ja harmooninen sisustus. Millaiset huonekalut ja värit sopivat ja miten tila kannattaisi käyttää.
3. Aikaa voin käyttää paljonkin, mutta tämänhetken realiteetti summasta on 200-350 eur.
4. Tuolla rahalla en oleta kenenkään tulevan kotiin, joten suunnittelu voisi tapahtua tavaratalossa esim. kuvien,toiveiden ja pohjapiirrustuksen avulla

kristiina85
39/42 | 

Olisi kiva joskus kokeilla sisustuapua, mutta yleensä on tullut raha esteeksi... koska se ei vaan ole mitenkään halpaa hupia. Ehkä sitten, jos alkaisi rakentamaan uutta taloa niin voisi pyytää heti viisaamman neuvoa, ettei tarvitsisi kaikkea erehdyksen kautta oppia.

Keittiö ja eteinen ovat aina olleet ne hankalimmat paikat, aina on muka liian vähän säilytystilaa ja aina on sotkuista..... tämä vastannee myös kysymykseen numero 3.

Aikaa riittäisi kyllä, mutta tuota rahaa ei. Puhuttaisiin muutamamista satasista korkeintaan.

Minulle kävisi kumpi vain, kunhan suunnittelussa on jonkin sortin pohjapiirustus saatavana kuitenkin :)

 

 

jennee
40/42 | 

1. Välillä on käynyt mielessä, kun olemme mieheni kansa uutta kotiamme remontoineet. Tosin vastikään keittiöremontin jälkeen ihmettelimme, miten hyvin ja miten hienon keittiön olimme Ikean keittiösuunnitteluohjelmalla onnistuneet luomaan:D

2. Seinät ja värit! Valkoinen on tylsää, mutta usein värit liian hallitsevia omaan silmääni. Mihin taulut? Miten sommitellaan? 

3. Pienet makuuhuoneet, koska tilaa ei ole paljon, mutta jotakin twistiä joka huone kaipaisi. 

4. Hmm, aikahan on rahaa, mutta tähän kotiin olisin valmis satsaamaan. "Extempore" voisin tarttua mahdollisuuteen, jos alle satasella saisi vaikka tunnin aikaa ammattilaisen kanssa.

5. Kotona; lähimpään Ikeaankin tulee kuitenkin matkaa ihan kiitettävästi...

Kittty
41/42 | 

Olen miettinyt että kaipaisin apua kotimme säilytysratkaisuiden miettimiseen, tuntuu että huonekaluja on hirveä määrä mutta mihinkään ei silti saa tavaroita kunnolla järjestykseen. Olisi ihanaa saada apua olohuoneen, eteisen ja lapsen huoneen säilytyskalusteiden valintaan. Ihailen aina Ikeassa näyttelytilan esimerkki-asuntoja, pieniin neliöihin on laitettu todella paljon fiksua säilytystilaa. Olisi upeaa jos sisustuspalvelua olisi mahdollista saada kotiin!! Myös nettisivuilla käytettävissä oleva virtuaali-sisustusohjelma olisi kätevä, missä voisi mallailla eri kalusteiden paikkoja oman kodin pohjapiirustuksen pohjalta 3D:nä. On hankala sanoa minkälaisen summan olisin palvelusta valmis maksamaan mutta jonkin järkevän summan tottakai ammattilaisen avusta.

Sosuli
42/42 | 

1. Olen harkinnut

2. Tällä hetkellä iso vaatehuone kaipaisi uusia hyllyjä ja tehokkaampaa säilytysjärjestelmää. Myös pienen pojan huoneeseen vinkit olisi tervetulleita.

3. Makuuhuoneet jotka ovat pieniä ja niihin pitäisi mahduttaa useampi toiminto esim. leikkitila tai työskentelytila

4. Aikaa voisin käyttää sisustuspalveluun noin 1-2 h ja rahaa noin 100 euroa.

5. Suunnittelu voisi tapahtua Ikea tavaratalossa. Kotona vain mitat ja kuvat suunnittelua kaipaavasta kohteesta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat