Kirjoitukset avainsanalla mekko

*postauksen lopussa alekoodi

Mulla on kaksi tyyliä tai vaatekappalekategoriaa, jotka kuvaa musta minua parhaiten. Olen farkkunainen, mutta sen lisäksi olen mekkonainen. Ne molemmat ovat vaatekappaleita, joissa koen olevani kaikista eniten kotonani. Jotka päälle pukiessa tunnen olevani minä.

Mun ystävä – joka on myös mekkonainen henkeen ja vereen – houkutteli eilen minut ja mun siskot mukaan keksimäänsä #mekkoperjantai -haasteeseen. Koska jos kaapissa on kauniita vaatteita, miksi niillä ei kohottaisi tunnelmaa myös kotoillessa.

Mä rakastan mekkoja monestakin syystä. Ja mullehan mekko tarkoittaa yleensä melko lyhyttä, mutta sitäkin leveämpihelmaista vaatetta. Tyttömäistä huitulaa, joka ei purista mistään. Mutta kuitenkin sellaista vaatekappaletta, joka istuu usein hartioista napakasti.

Mun mekkorakkaus alkoi toden teolla varmasti mun blogin alkuvuosina, kun tutustuin töiden kautta Ivana Helsinkiin. Yhtäkkiä mun edessä olikin vaatemerkki, joka vastasi mun tyyliä täysin. Se oli hassua ja toisaalta todella helppoa: Ei tarvinnut kahlata kauppoja tai merkkejä läpi, kun oli tarve uudelle vaatteelle. Tiesin aina – ja tiedän edelleen – että löydän sellaisen Ivanalta.

Mun mekkotyyli onkin sellainen ”ivanahelsinkityyli”. Tällä tarkoitan sitä, että vaikka mekko ei varsinaisesti olisi merkiltään Ivana Helsinki, katselen myös muiden merkkien valikoimasta tyttömäisiä, romanttisia ja ajattomia mekkoja. Sellaisia, joita katsellessa päässä alkaa soida The First Aid Kitin kappaleet.

Parasta mun mielestä mekoissa on se, että samat mekot käy arkeen ja juhlaan. Korkkareilla ja koruilla ne voi kohottaa vaikka kuinka juhlaviksi. Jos mekon alle pukee farkut ja iskee jalkaan tennarit, toimii tismalleen sama mekko arkimekkona. Mekkojen kanssa kerrospukeutuminen on myös helppoa. Ja se näyttää luontevasti hyvälle.

Ainoa miinus mekoissa on se, että ne on todella vaikea pukea talvella takkien kanssa. Tai siis vaikka pidän itseäni aikamoisena (untuva)takkieksperttinä (öhöm), en ole vielä löytänyt takkia, joka näyttäisi oikeasti kivalle ulkona mekon kanssa. Jotenkin mekko-talvitakkiyhdistelmästä tulee usein sellainen mummo- tai kuorotyttöfiilis. Ja se ei ole hyvä, jos ei ole mummo tai kuorotyttö.

Mun yhdellä tavalla rakkain mekko on mun häämekko. Meidän hääthän oli tosi rennot perjantai-illan kemut, joten en missään tapauksessa halunnut perinteistä, isoa, hääpukua. Mä suunnittelin mekon itse ja ompelija toteutti sen. Hassua kyllä, mekko taitaa olla paljon arkisempi kuin mun monet ihan arkimekotkaan. Mutta mä viihdyin siinä Swedish Hasbeens -puusandaalien ja Maanantaimallin-korvisten kanssa. Oli kaunis ja morsianmainen olo.

Mikä on sun suhde mekkoihin?

Tämä ei ole yhteistyöpostaus ja mun piti jakaa tämä koodi teille myöhemmin. Mutta koska aihe sopii niin hyvin tähän päivään, otan varaslähdön. Koodilla KAROLIINA20 saatte -20% alennusta Ivana Helsingin nettikaupan vaatteista aina toukokuun 2020 loppuun asti. Nyt jos on mekkohimo ja/tai -tarve, suuntaa Ivanalle. 20 vuotta kotimaista perheyrittäjyyttä mekkojen parissa. Klikatkaa kauppaan tästä!

-Karoliina-

Kuvat vuosien varrelta Janita Autio ja Noora Näppilä 

Kommentit (10)

jr
1/10 | 

Siis sun häämekko oli/on aivan IHANA!!!😍 Ja ku tähän mennessä oon vaan ihastellut vain niitä perinteisempiä häämekkoja, siis joissa ei näy korkkarit muutoin kuin korkeintaan kävellessä, ja muut tuntunu liian arkisilta.. Mut tuosta tulee ihan häämekkofiilis siitä huolimatta.

Vierailija
2/10 | 

Luin Me Naisten kolumnisi endometrioosista. Tyttäreni kärsii myös vaikeasta endosta. Hänelle raskaus- ja imetysaika on aina helpotus. Hän on jokaista lastaan imettänyt kaksi vuotta ja silloin endo on ollut poissa. Kannattaa sinunkin jatkaa imetystä mahdollisimman pitkälle!

Vierailija
3/10 | 

Aivan ihania mekkoja ja kauniita kuvia <3

Vierailija
4/10 | 

Tykkään kyllä mekoista, mut liian harvoin tulee niitä pidettyä. Nyt kun perheeseemme on syntynyt tyttö ja hän on saanut lahjaksi pinon mekkoja, niin lanseerattiin meidän perheeseen mekkosunnuntai eli nyt ainakin sunnuntaisin myös äidillä on mekko päällä.

Vierailija
5/10 | 

Hei, minkä väriset Maanantaimallin korvikset sinulla oli häissä? Ihanan persoonallinen ja rento häätyyli.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
6/10 | 

Valkoiset. Ne tehtiin mulle uniikkeina. Tosin olisikohan niitä nyt valkoisina ihan perusvalikoimassakin? Ihan kun olisin nähnyt.

Vierailija
8/10 | 

Ihania mekkoja, mutta jestas miten kalliita Ivanan mekot ovat! Aika hyvissä varoissa pitää olla, että kaapissa on monta noita mekkoa.

Vierailija
9/10 | 

Olen aina tykännyt käyttää mekkoja sekä hameita. Nykyään kotona ollessa tulee käytettyä vähemmän, mutta kesällä toki siirrytään taas mekkoihin kokonaan.
Talvella mekon pukemisesta ulos ratkaisee omasta mielestäni enemmän taas kengät kuin takki. Ilman sopivia kenkiä mulle tulee juurikin sellainen ”kaikki palaset eivät nastaa” olo. Kesällä voi huoletta yhdistää mekkoon niin korkkarit, varvastossut kuin tennaritkin, mutta talvella raskas yläosa (eli takki) vaatii myös kengiltä vuodenajan mukanaan tuomaa painoa. Hyvät saappaat ovat aina hyvät saappaat. Toisaalta arjessa paikkaan paljon myös yli polven nousevilla pitkillä villasukilla.

Vierailija
10/10 | 

Neulomon tuotteet ovat kotimaisia ja ihania kotitoimistolla. Suosittelen testaamaan :-) perjantaina just korkkasin uuden mekkotunikan kevään kunniaksi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

KARO3 (4).JPG
KARO3 (4).JPG

KARO6 (1).JPG
KARO6 (1).JPG

KARO7 (3).JPG
KARO7 (3).JPG

KARO5 (1).JPG
KARO5 (1).JPG

KARO8 (2).JPG
KARO8 (2).JPG

KARO10 (2).JPG
KARO10 (2).JPG

KARO11 (1).JPG
KARO11 (1).JPG

KARO12 (2).JPG
KARO12 (2).JPG

 

KARO1 (2).JPG
KARO1 (2).JPG

Asu: mekko, sukkahousut ja maiharit

Merkki: mekko, Lumoan*. Sukkikset, H&M. Kengät, Dr.Martens.

Hankintapaikka: Mekon olen saanut muistaakseni blogin kautta 2015 tai 2016. Sukkikset on Henkalta ja kenkien ostopaikkaa en muista, koska ovat jo niin vanhat.  

Käyttöönottotoimenpiteet: -

Käyttökohde: Lumoan mekko on sellainen peruspelastaja, jota en käytä kovin usein, mutta jota käytän silti tasaisin väliajoin. Se ei valikoidu päälleni useinkaan arkena, mutta pelastaa silti monta tilaisuutta, jossa pitää olla jollakin tapaa asiallisena. Mä olen ollut tässä mekossa hautajaisissa, ristiäisissä, koulun tilaisuudessa ja voisin kuvitella, että oikein yhdistettynä tämä menisi jopa rock-keikalle. Muistan nähneeni kuvan, jossa Haloo Helsingin Ellillä on tämä kyseinen mekko yllä keikkalavalla. Kengät ovat sellaiset jokapaikanhöylät. Ne perusvarmat, jotka tuovat särmää asuun kuin asuun. Jos joku asukokonaisuus alkaa nimittäin mennä liian silotelluksi tai liian tätimäiseksi, laitan aina Martensit.  

Hankinnan kannattavuus: Mekko on pelastanut monta mun elämän juhlaa, mutta en tiedä, voiko hankintaa silti pitää kannattavana, jos käytän asua ehkä 5 kertaa vuodessa. Tuntuu, että mekko on usein tyhjänpanttina kaapissa. Toisaalta: Jos tätä ei olisi, olisin joutunut pulaan monta kertaa. Ja jopa ostamaan jotain kertakäyttöistä, joten siinä mielessä mekon olemassaololle on peruste. Tavallaan mä viehätyn tuosta pitsistä, mutta silti usein koen, että näytän kuorolaiselle tai opettajalle mekossani. Eikä siinä mitään: Olen ollut sekä opettaja, että kuorolainen. Mutta en välttämättä haluaisi näyttä sille! Pitäisi siis keksiä joku särmä tapa yhdistää tätä arkeen.

Kengät taas on kenkien aateliaa. Ehkä olen jämähtänyt jonnekin teinivuosiin, mutta mun mielestä ei juuri asua ole, johon Martensit eivät kävisi. Ja minkä asun tyyliä ei kohottaisi Martens-jalat. Kaiken lisäksi näillä on hyvä kävellä ja nahka on superlaadukasta. Edelleenkin kuin uudet.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

*tuote saatu

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Olikohan tämä sama mekko ministeri Saarikolla päällä yhdellä kyselytunnilla joku viikko sitten? Oli nimittäin todella kaunis hänen päällään, kuin myös sinun :)

Enkä odota, että kukaan tietäisi. Mä olen minunkin lähipiirini ainoa, joka katsoo eduskunnan kyselytuntia. Ja vielä Areenasta, jos en satu torstaisin tv:n ääreen :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

P7244705.JPG
P7244705.JPG

P7244706.JPG
P7244706.JPG

P7244707.JPG
P7244707.JPG

Mun oli helppo pakata tämän viikon matkalle reissukassi. Koska lähdin matkaan Aarrekidin kutsumana, päätin, että otan mukaan vain Aarteen, eli Aarrekidin naistenvaatemalliston vaatteita. Olenkin julkaissut kuvan jokaiselta reissupäivältäni tähän mennessä Instaan OOTD-hengessä, enkä kyllä muista, että pitkään aikaan mitkään asuni olisivat saaneet niin paljon kommentteja Insta Storiesien kautta. Ihan yllätyin, koska jostain syystä olen alkanut ajatella, ettei vaatejutut ole enää niin suuri osa blogiani!

Moni teistä huomasi samalla myös sen, kuinka olin pukenut eilen ja toissapäivänä Aarteen nappimekon väärinpäin (kuva täällä). Ja toden totta! Tuo mekko, joka oli tarkoitettu alun perin puettavaksi niin, että napit olivat selässä, tuntui alusta asti jotenkin enemmän minun kropalleni sopivammalle niin, että kiskaisinkin mekon nappipuolen etupuolella.

Ja tiedättekö mitä? Kun marssimme eilen syömään Aarrekidin Laura-osakkaan kanssa, oli hänkin kiskaissut mekon tällä kertaa väärin päin. Siitä lähtikin ajatus, ettei mekossa tarvitsisi olla laisinkaan "ohjeistusta" sille, miten päin se tulee pukea, vaan jokainen voisi pukea mekon aivan kuten haluaa. Tokihan mikään ei estä pukemasta mekkoa nytkin nappipuoli eteen, mutta soitto tehtaalle teki sen, että jatkossa saatatte löytää kokolapun  tämän mekon sivusaumasta nappipuolen sijaan. Aika hauskaa, miten omasta päähänpistosta tuleekin mahdollisesti tuollainen konkreettinen jälki seuraaviin vaate-eriin. Minkähän vaatteen keksisi pukea seuraavaksi väärinpäin?

Ja hei: Täältä voi siis kurkata, miten mekko oli alkujaan tarkoitus pukea. Sielläkin mekko on meikäläisen päällä. Vaan tukan väri on muuttunut. 

-Karoliina-

Asu: kengät*, FreedoMoses (Ivalo) // mekko*, Aarre by Aarrekid // aurinkolasit*, Tom Ford (Optikko Heiniö)

*saatu

P1010888 (1).JPG
P1010888 (1).JPG

P1010886 (1).JPG
P1010886 (1).JPG

P1010860 (1).JPG
P1010860 (1).JPG

P1010833 (4).JPG
P1010833 (4).JPG

P1010835 (4).JPG
P1010835 (4).JPG

P1010836 (4).JPG
P1010836 (4).JPG

P1010851 (3).JPG
P1010851 (3).JPG

Kaupallinen yhteistyö:Polarn O. Pyret

Voi hitsi miten kiva viikon alku. Täytyy myöntää, että jotenkin paras olo kuin minään muuna Tampere-viikon maanantaina. Nyt on alkanut pikkuhiljaa selättymään tuo kevään (ja aika monta vuotta sitäkin ennen) ollut stressi.

Olen ollut ihan kauhean liikuntavastainen oikeastaan melkein koko vuoden. Tavallaan on ollut sellainen olo, että olisi pakko liikkua, mutta mitä enemmän homma on ollut pakko, sitä enemmän olen koko asiaan ryhtymistä vihannut. Päätin pari viikkoa sitten, etten pakota itseäni mihinkään tuollaiseen. Päätin antaa armoa. Ja kuinkas sitten kävikään? Kun heräsin tänään, tuli tunne, että haluan heti aamusta salille. Tuosta vaan. Heti maanantaina ennen kuin kello löi edes yhdeksää. Ja niinpä menin. Ja oli kivaa. Koko päivän ollut aamuhikoilusta hirvittävän hyvä fiilis.

En tiedä, jäikö tuo salittelu vain yhteen kertaan, mutta silti olen iloinen, että edes tänään menin. Aloin myös pohtia, että ehkä vihaan siksi liikuntaa, etten ole löytänyt vielä sitä omaa lajiani. Jotenkin sellainen hulluttelu ja semi-raivokas meno voisi olla enemmän minua. Roller Derby tai potkunyrkkeily? Vinkkejä saa antaa.

Kävimme F:n kanssa tuossa iltapäivällä eskarin jälkeen puistossa, pyöräilemässä ja kuvaamassa juuri postista saapuneet uudet Polarn O. Pyretin mekot. Arkena F ei niin pidä enää niin paljona hameita ja mekkoja, mutta uskon, että näiden kesäkelien tullen mekot nousevat taas arvoonsa. Minä tykkään PO.P:n mekoista siksi, että vaikka ne ovat sieviä ja menevät siistimpiinkin tilaisuuksiin, voi niillä antaa rymytä ulkona myös ihan vapaasti, koska PO.P:n trikoot kestävät niin älyttömän hyvin toistuvaa ja kovaakin pesua. Ja voin sanoa, että tuolla hiekassa ja nurmella möyriessä koko tyttö asuineen on laitettava suurin piirtein painepesurikäsittelyyn.

Ihanan maanantain, Polarn O. Pyretin mekkojen ja alkavan kesän kunniaksi on ilo tarjota teille -15% alekoodi "pop15" normaalihintaisista PO.P:n tuotteista verkkokaupassa. Alekoodi on voimassa 22.5-28.5.2017. Sen lisäksi kaikki Polarn O. Pyretin mekot ja kauluspaidat ovat -20% alessa vielä huomiseen, 23.5.2017, asti.  

Ihanaa alkavaa viikkoa!

-Karoliina- 

Kommentit (2)

YES
1/2 | 

-Jes! Hyvä sinä! Tunnistan niin tuon, heti kun on itselleen enemmän armollisempi, niin lopulta onkin yks kaks paljon ilosta rentoutuneempi ja saa näin ollen vahingossa paljon aikaan -hups.

Annettaisiinko itse itsellemme kesäksi enemmän armoa? Tässä ja nyt.

Vietähän maailman ihanin tiistai! Tänään on hyvä päivä.

-Maria

Ja hei. Sinulla on niin ihana blogi, pidä siitä kiinni.

Karoliina Sallinen
2/2 | 

Kiitos <3 Ihanaa tiistaita sinnekin! Ja armoa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat