Kirjoitukset avainsanalla meikki

Mä pidin reilu viikko sitten toivepostausten viikon, ja kuten niin monta kertaa aikaisemminkin, tyylijuttuja ja erityisesti tyylin pohtimista pyydettiin multa monessa toiveessa.

Mä rakastan kaikkea kaunista ja tiedän, että mulla on sillä tavalla tarkka maku, että tiedän tosi hyvin sen, mikä on mun juttu ja mikä ei. Silti tyylin – varsinkin oman tyylin – erittely tuntuu vaikealle. Ehkä siksi, että oma tyyli on niin lähellä mua itseäni, että sen katsominen ikään kuin ulkopuolisen silmin on haastavaa. Toisekseen oman tyylin ruotimisesta tulee hassulla tavalla nolo olo: Jännittää, että jos sanon oman jutun olevan jonkinlainen, ja sitten huitelinkin kolme viikkoa tukka pystyssä meidän iskän vanhoissa mökkihousuissa, alkaa tuntua feikille.

Mutta. Tästä huolimatta otin nyt härkää sarvista ja yritän vähän ruotia sitä, mistä asioita mä pidän tyylissä ja pukeutumisessa ja kosmetiikka-asioissa omana juttunani.

 

 1. Silmät. Mä olen varmasti koko ikäni meikannut niin, että keskiössä meikin osalta on ollut silmät. Joskus yritän pitää silmämeikittömiä päiviä laittaen esimerkiksi vain punaista huulipunaa, mutta tosi usein mä koen peilikuvani silloin vieraaksi. Ehkä siksi, että mulle on lapsesta asti toitotettu kuinka isot silmät mulla on, on siitä tullut sellainen osa identiteettiä ja oman naaman kauneuskäsitettä, että silmiä ei ole ainakaan halunnut peitellä. Siksi mä laitan ripsaria ja rajausta joka päivä. Ja siksi esimerkiksi ripsipidennyksistä luopuminen oli iso juttu.
 2. Pitkä tukka. Mulla oli kesällä 2017 ja hetken myös kesällä 2018 polkka, mutta vaikka se aina aluksi tuntui hyvälle idealle – ja näyttää muille ihanalle – en osaa itse olla lopulta muussa kuin pitkässä tukassa. Se on musta paljon helpompi laittaa kun lyhyempi letti. Huonotukkapäivinä voin vaan iskeä nutturan tai jonkin muun nopean kampauksen. Kihartaminen vie huomattavasti vähemmän aikaa kun lyhyemmässä tukassa, koska pitkästä riittää, kun kähertelee vain vähän latvoja. Samoin pitkä tukka tuo sopivasti naisellisuutta niihinkin päiviin, kun vaatetus on muuten epäfeminiininen.
 3. A-linjaiset mekot. Mä pidän todella paljon mekkoja, mutta hyvin vähän hameita. Musta mekoissa on jotenkin hyvä olla, kun A-linjaiset mallit ei purista mistään. A-linjaisten mekkojen kanssa voi myös vähän kikkailla helman mitalla. En koskaan voisi pitää nimittäin niin lyhyitä helmoja tiukkojen mekkojen tai hameiden kanssa, mitä mekkojen kanssa käytän. Jotenkin sellainen tyttömäinen leikkaus antaa anteeksi helman mittaa, joka on hyvä juttu, koska mulla on suhteessa muuhun kokoon (tai siis oli suhteessa muuhun kokooni) pitkä selkä. A-mekot voi pukea paljaisiin sääriin, farkkujen kanssa tai paksuilla sukkiksilla. Tosi monikäyttöinen vaate siis.
 4. Matalat kengät. Kuten tiedätte, en ole kopisevien korkkareiden tai naisellisten pikkusaappaiden ystävä. Mun kengät on aina lähtökohtaisesti tennarit, lenkkarit tai maiharit. Ja jos mulla on joskus korot, pitää ne olla megahyvät jalassa! Ja toisaalta just juhliin haluan laittaa korot siksi, että se on helppo ja halpa tapa kohottaa jokin mun arjessa käytössä oleva mekko juhlalevelille. On kuitenkin pakko myöntää, että tosi usein tunnen oloni aivan liian korostuneeksi ja näkyväksi silloin, jos mulla on korolliset kengät. (Ehkä pieni ristiriita, kun kuitenkin voin hyvin pukeutua vaikka muumikuvioiseen paljettipaitaan).
 5. Paljeteista puheen olleen. Vaikka en pidä isoja bling-bling -koruja, tykkään metallinhohdosta, glitteristä ja paljeteista asuissa. Mun mielestä esimerkiksi mun hopeinen Lumin laukku ja hopeiset Converset käy aivan kaiken kanssa, ihan aina. Metallinen asuste on vähän kuin musta, mutta ei niin tylsänä versiona. Sekin käy silti ihan kaiken kanssa. Samoin tykkään yhdistää paljettivaatteita tosi arkisten elementtien, vaikkapa revittyjen farkkujen ja lenkkareiden kaveriksi.
 6. Street-tyyli. Sen lisäksi, että rakastan A-linjaisia mekkoja ja pientä hippifiilistä, on yksi mun omimmista tyyleistä sellainen tosi perustyyli, ehkä vähän miesmäinen sellainen. Tykkään pukea päälleni over size -kokoisia kollaripaitoja, huppareita, boyfriend-farkkuja ja pipoja. Tämä tyyli on sellainen, jonka puen, kun en jaksa miettiä mun pukeutumista lainkaan.
 7. Ei paljastelua. Mä koen, että olen sinut oman kroppani kanssa (paitsi ehkä just nyt, öh), eikä mua haittaa yhtään nakuilla, mennä uimahalliin, rannoille tai pukeutua kauniisiin alusvaatteisiin. Silti en ole ikinä kokenut omakseni pukeutua paljastavasti edes minnekään bilemestoihin. En nyt todellakaan vahdi mitenkään hysteerisesti kaula-aukkojen kokoja tai shortsilahkeiden mittaa, mutta en yksinkertaisesti vaan koskaan osta mitään paljastavia tai seksikkäiksi luokiteltavia päivävaatteita. Ehkä siksi tykkään A-mekoista ja over size -vaatteista, että niissä kroppa on sopivasti peitossa. Mä jotenkin ajattelen niin, että on paljon mielenkiintoisempaa, kun ei iske kaikkea kaikkien nähtäväksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että mua vaivaisi lainkaan (tai ylipäätään vaivaisin päätäni), miten paljastavasti muut pukeutuvat.
 8. Villa ja untuva. Ehkä hieman kuivahkot elementit, mutta koska olen vilukissa, mulla pitää olla kunnollisia matskuja kropan ympärillä. Sekä villapaidat ja -takit, sekä untuvatakit ovat asia, mitä ilman en pärjäisi Suomen olosuhteissa. Inhoan tekokuituneuleita, mutta aito villa on best. Samoin untuvatakki on jotain ihan muuta kun toppatakki. Nämä on myös matskuja, joihin jää koukkuun. Kun sama materiaali on yhtä aikaa lämmin, mutta hengittävä, ei voi oikein muuta pyytää.
 9. Farkut. Farkut on mun ehdoton turva-asu. Niissä olo on napakka ja asiallinen, mutta silti rento. Farkut tuo tietyllä tavalla itsevarmuutta, eikä ne ole lähes koskaan (oikein asustettuna) väärä valinta. Vai tiedätkö ketään, joka olisi tehnyt suuren muotimokan farkuissa? Mun ehdoton lempimerkki farkuissa on NEUW Denim, joihin en tosin luonnollisestikaan nyt mahdu. Pakkasin farkut visusti varastoon ja toivon, että joku päivä saan ne vielä kaivella sieltä esille.
 10. Ei niin vakavaa. Vaikka nyt raskaana oman koon muuttuessa aamulla saattaa iskeä aikamoisia turhautumisia oman vaatekaapin edessä, pääsääntöisesti – normitilassa – mä en oikeasti juuri mieti, mitä puen päälle. Kauas ollaan menty siis niistä ajoista, kun jaksoin suunnitella asukokonaisuuksia etukäteen, lukea muotilehtiä, pitää itselläni jonkinlaista vaatteidenhankintalistaa puhelimessa tai ylipäätään metsästää jotain vaatekappaletta. Ehkä se, että oma vaatekaappi näyttää nykyisin pääsääntöisesti mulle, eikä siellä ole kun aitoja käyttiksiä, ei ole niin väliä, mitä pukee. Luultavasti asu on kuitenkin ihan ok, vaikkei sen miettimiseen ole aikaa mennytkään. Tampere on rentouttanut mua myös hyvällä tavalla pukeutujana. Hyvässä mielessä täällä tuntuu, ettei ketään kiinnosta paskan vertaa, mitä toisilla on yllä. Täällä vaatteet henkii vain vaatteita, eikä niiden juuri ajatella viestivän siitä, millainen ihminen on aatteiltaan tai sisimmältään. Se on ihanan rentouttavaa! Esimerkiksi A:n ja mun suhteen alkuaikoina mä ajattelin, että meidän tyylit ei yhtään kohtaa. Että ollaanko ihan hassun näköisiä yhdessä, jos toisella siisti kauluspaita  ja mulla revityt farkut ja pipo päässä. Nyt sellaiset seikat ei kiinnosta lainkaan. Me ollaan me, mutta kuitenkin just omia itsejämme.

Sellaisia tyyliaatoksia! Vastasiko yhtään sitä, mitä ajattelette ulkopuolisin silmin mun tyylin olevan? Entä mitkä on sun oman tyylin kulmakivet?

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: Lainassa Ivana Helsingiltä (tosin saman sarjan mekko mulla on omassakin kaapisssa) 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Kiva postaus! Ja edelleen pidän sun tyylistä. Tiedän tunteen, kun kroppa ei tunnu omalta, mutta nopeasti se palautuu (raskauksien ja imetysten jälkeen), toki ehkä hieman erinäköisenä, mutta hyvällä tavalla. Sille kannattaa antaa oman aikansa.
Mullakin on kestänyt monta vuotta tajuta, että voin pukeutua omalla tyylilläni. Aikaisemmin ajattelin, ettei kolmen lapsen äiti voi pukeutua revittyihin farkkuihin ja lippikseen, mutta pyh! Todellakin voi! Ehkä se on jotain iän tuomaa kypsyyttä ja itsevarmuutta, joka on puuttunut. Myös ympäristö vaikuttaa.
Toivon sulle niin mukavaa odotusta kuin se voi olla! :)

Vierailija
2/4 | 

Kiva postaus! Mä tein juuri muutama päivä sitten huvikseni omasta tyylistäni saman tapaisen analyysin. Usein tuntuu että oma tyyli on aika hajanainen ja vaikeasti määriteltävissä, mutta kun asiaa alkoi oikeasti pohtimaan niin onhan mullakin selkeästi oma maku ja syyni joiden pohjalta teen vaatevalinnat. Päädyin siihen että
Tyylini on särmikäs, rento ja boheemi mummopappa. Sekoitus kirppisvaatteita ja vekkihameita ja graafisia leikkauksia ja selkeitä linjoja. Pillifarkut tai mustat sukkahousut on kovassa käytössä. Sulla on kiva tyyli ja olet todella kaunis. Mulle tuli tämän listauksen lisäksi tyylistäsi mieleen myös erilaiset kuosit ja laaja väripaletti.

Vierailija
3/4 | 

Olen ihaillut vaatteitasi ja tyyliäsi paljon! Huomaan myös paljon yhtäläisyyksiä omassa tyylissäni sinun tyyliin. Olet tosi tosi kaunis, raskaus sopii sinulle ihanasti. 🧡

Kettu84
4/4 | 

Musta on tosi kiva, että vaikka onkin sinut oman kroppansa kanssa, ei silti pidä kokea mitään tarvetta ns. paljasteluun. Tuntuu että nykyään just se on merkki siitä että on sinut itsensä kanssa, kun kehtaa ja haluaa käyttää paljastavia vaatteita.

Sain myös termin omalle tyylilleni, kiitti siitä! Mun tyyliä meinaan kuvaa tuo street hyvin. Farkut ja hupparit ja pipot.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

P1010931 (4).JPG
P1010931 (4).JPG

P1010906 (4).JPG
P1010906 (4).JPG

P1010940 (3).JPG
P1010940 (3).JPG

P1010941 (3).JPG
P1010941 (3).JPG

P1010943 (3).JPG
P1010943 (3).JPG

P1010945 (3).JPG
P1010945 (3).JPG

P1010936 (3).JPG
P1010936 (3).JPG

Minulla ei ole juurikaan eroa kesä- ja talvimeikissä, koska jos totta puhutaan, taidan näyttää aina aika samalle. Olen vähän huono kikkailemaan tai kokeilemaan uutta meikeissä, mutta sentään jotain eroa niissä on. Kesämeikki on – jos naamassa ei ole kauheaa finnikasaa tai silmänaluset eivät ole supermustat – astetta kevyempi.

Näistä minun kesämeikkini normalisti koostuu:

 •  kulmakarvoihin Lumenen väritöntä geeliä
 • ihoon kevyt kerros Garnierin BB-voidetta
 • silmäpusseille YSL:n valokynää
 • poskille aurinkopuuteria
 • huulille huulirasvaa (jos muistan laittaa)
 • (jos nenä ja leuka kiiltävät, pieni töpöttely Every Day Minerals -puuteria* tai Vichyn väritöntä puuteria*)

 

Ja jos haluan vielä vähän kikkailla:

 • vaaleaa silmänrajauskynää sisäluomelle
 • poskipäille  Lumenen Instant Illuminizeria*
 • huulille Make Up Storen huultenrajauskynää ja sipaus Kickin huulilakkaa/kasvoöljyä

-Karoliina-

*saatu

 

 

PicMonkey Collage1
PicMonkey Collage1
PicMonkey Collage2
PicMonkey Collage2

Olen vedellyt tässä viimeiset 7 päivää ilman meikkiä. Harjaamatta hiuksia. Sellaista se kesä ja maaseutu teettää.

Samalla olen kuitenkin salaa jo vähän fiilistellyt syksyä. Kivaa laittaa taas itsensä ihmismäiseen kuntoon ja miettiä sellaisiakin asioita kuin rintaliivit, meikkivoide ja housut, jotka eivät ole verkkarit.

Olen viime vuosina meikannut edellisiin vuosiin verrattuna aika paljon. Paksu eyeliner on kuulunut arkilookiini, samoin pari kerrosta ripsiväriä. Tämä meikitön loppukesä on kuitenkin pistänyt miettimään. Olisipa ihanaa, jos voisi käyttää mahdollisimman vähän meikkiä. Tai ainakin käyttää sitä niin nudesti, että kasvot ainakin näyttäisivät meikkaamattomille.

Meikkaamattomuudessa on kuitenkin sellainen paradoksi, että jos ei aivan luomunaamana aio vedellä, vaatii se vähintäänkin yhtä paljon työtä kuin perinteinen meikkinaamakin. Olenkin tässä pohtinut, miten toteuttaisin uuden tyylin. Hommaisinko taas kerran ripsituuhennukset, mutta tällä kertaa niin lyhyet, ettei niitä erottaisi omista? Pointtina vaan se, ettei tarvitsisi aamulla rajailla tai värjäillä ripsiä millään.

Kulmat tarvitsisivat puolestaan ulkonurkkaan vähän lisäväriä, joten kestopigmentointi on käynyt mielessä. Samoin - vaihtoehtona ripsituuhennuksille - ripsien värjäys (jota en ole muuten koskaan tehnyt). Niin ja kynnet. Olisihan se aika jees, jos niitä ei tarvitsisi lakkailla, mutta kädet olisivat silti siistit. Tällä kertaa villien kuvioiden sijaan himottaisi puuterikynnet tai se perinteistäkin perinteisempi ranskalainen manikyyri. Geelillä, koska se perinteinen lakka ei vaan koskaan pysy mulla paria päivää pidempään.

Toisin sanoen. Olisipa kiva saada  "luonnollisuutta" ulkomuotoon niin, että sen apuna voisi käyttää kuitenkin vähän jos ei nyt aivan lisäosia niin ainakin joitain kauneuspalveluja.  En vain tiedä, jaksanko rampata kaiken maailman kauneushuolloissa joka kuukausi. Mulle kun usein tekee tiukkaa istuskella toimettomana tuollaisissa paikoissa.

Onko teillä muilla ollut haaveena huoleton "luonnollinen" naama ja miten olette sen feikisti tai vähemmän feikisti toteuttaneet? Jokuhan voisi sanoa, että sen kun jätät meikkaamatta. Mutta minä kyllä näytän kipeälle ja väsyneelle, jos en jotain edes kalpakalle naamalleni tee. Varsinkin talvisin.

-Karoliina-

P.S. Huomenna on kampaaja-aika. Pohdinnassa taas tämä sama: Blondi (jota en lopulta koskaan ole uskaltanut toteuttaa) vai freesattu, tuttu ruskea?

*kuvat lainattu Pinterestistä

Kommentit (42)

Hanna
1/42 | 

Hiuksista: blondejakin on erilaisia värejä, jotka voisivat sopia. Esim tumma blondi. Tai jos ei suoraan uskalla, niin liukuvärjäys.Ranskalainen geelilakkaus on kyllä nätti ja pitää kynnen vähän kovempana, jottei lohkea/repeä niin helposti. Huoltoväli on kuitenkin 2-3vk eli aika tiuhaan saisi rampata...

Jutta
3/42 | 

Tykkään olla ilman meikkiä ja olen laiska meikkaamaan, mutta tykkään myös todella paljon siitä, miltä näytän meikattuna. Hö. Kuljen kuitenkin meikattuna kuukauden aikana ehkä kahtena-kolmena päivänä. En osaa muotoilla tätä seuraavaa pohdintaani hyvin, joten kirjoitan sen siinä muodossa, jossa se mun päässäni on: Miten niin me naiset näytetään väsyneenä väsyneemmiltä kuin miehet? Kun miehen ei tarvitse meikata näyttääkseen freesimmältä tai pirteämmältä. Miksi me naiset ajatellaan, että meidän täytyy? Ja kun oikein mietin, en koskaan ajattele vastaan kävelevästä ihmisestä, että kukaan näyttäisi väsyneeltä. Eri asia, jos joku oikeesti pilkkii. Miksi sitten ajattelen, että joku ajattelisi musta niin? Hm.

Karoliina
5/42 | 

Itse inspiroidun ranskalaisnaisten tyylistä, jossa mitään ei peitetä, eikä mitään korosteta tai tehdä keinotekoisesti. Hiukset aina täysin luonnontilassa(ne sanoo, että suomalaisen/nordicin tunnistaa ylivärjätystä tukasta ja jenkin päälle maalatusta naamasta), ei meikkiä (meikkipohjaa siis), eikä missään nimessä mitään kestojuttuja. Puhdas, hyvin hoidettu iho ja siihen ripaus poskipunaa, kunnon punahuulet, mustaa ripsaria ja kulmat kuosiin. Tukka omavärinen ja eipä ne juuri sille harjaa näytä. Kansainvälisessä työyhteisössä olin näitä aitoja hehkuvia ranskattaria ihaillut jo kauan, mutta itse muutin koko oman toimintatapani luettuani kirjan "How to be Parisian where ever you are". Nyt käytän vain poskipunaa, huulipunaa (kunnon verenpunainen) ja täytän kulmat. Lisäksi laitan luomille pohjustusainetta, että punaisuus ja kiilto lähtee pois ja katse on laitettu laittamattomanakin. Edes ripsaria en enää käytä kuin juhlissa. Leikkasin tukasta värjätyt osat pois ja kasvatin vuodessa omaväritukan, joka kiiltää ja laineilee, eikä vaadi juuri muuta kuin pyyhekuivauksen ja pöyhimistä. Ja olo on näiden muutosten ansiosta todella freesi ja hyvä ja paljon tullut kommenttia, että olemus on nuorentunut. En voisi enää kuvitellakaan pakkelointia tai värillisiä silmämeikkejä. Suosittelen tuota kirjaa muistakin syistä, sekä Pinterestistä french / parisian chic haualla kaikkia ihania inspiskuvia.

6/42 | 

Liputan saman puolesta. Tekohommat ja kestohömpötykset eivät ole yleensä kovin tyylikkäitä, vaikka ne yrittäisi tehdä huomaamattomiksi. Toisaalta makuja on toki monia.

Laura
7/42 | 

Amen! Itse luovuin hiusväreistä allergian pelossa noin pari vuotta sitten ja totesin että hei, mullahan on aivan ihanan värinen oma tukka! Tumma, jossa näyttäisi nyt olevan auringon ansiosta vaaleita raitoja. Ripsienpidennykset jäivät kolmen vuoden putken jälkeen nyt keväällä, käyttämäni merkin liiman laatu huononi niin radikaalisti että kahden viikon huoltoväli oli minulle liikaa. Omat ripset kuntoutuivat meikittömän kesäkuun seurauksena ja nyt ovat yllättäen lähes niiden pidennysten mittaiset. Käytän satunnaisesti ripsaria, kevyttä huulipunaa ja hiuksissa suolavesisuihketta, siinäpä ne. Juhliin tälläydyn vähän enemmän, mutta miten sitä onkaan alkanut näyttää omasta mielestään ylilaitetulta jos on eye linerit, luomivärit ja kaikki?

8/42 | 

Olen huomannut, että hiusten värjäyksen lopetettuani näytän paremmalta ilman meikkiä. Väri sopii paremmin ihooni ja on muutenkin hyvä. Uskon, että Karoliina sulle sopis hyvin luonnollinen tyyli.

Piia
10/42 | 

Miten ois mineraalipohja? Se on kevyt näkymätön mut tasoittaa ja antaa ihon hengittää!

Laura
12/42 | 

Otin keväällä ripsiin permanentin ja kestovärin, oi että ne oli ihanat! Niiin luonnolliset mutta silti niin näyttävät. Tykkäsin ja suosittelen! Kestivätkin hyvin pari kuukautta. Nyt haaveilen että raakisinko käydä tekemässä homman uusiksi.

Nii in
14/42 | 

Mulla on juuri maanantaina värjätty sekä kulmat että ripset. Ja kyllä kannattaa! Näyttää hyvältä ja niin helposti, menee työpäivinä, salilla ja missä vaan! Suosittelen!

Nippe
16/42 | 

Faktahan on se, että osa meistä ei tarvitse edes meikkiä!
On väriä olemassaan kulmissa ja ripsissä muutenkin.
Ja mikä ihmetaika siinä on, että osa näyttää ok ilman meikkiä ja hieman vain kauniimmalta meikin kera...? -I call them the lucky ones☆

Olen värjännyt hiuksia 15-vuotiaasta. Ollut vaaleaa, raitaa, mustaa, punertavaa ja nyt, oikeasti, oma ruskehtava väri.
Meikannut olen aina teinistä asti (mutta en kesäpaikassa tai vapaalla yleensä.)
Ripsien värjäys tuo väriä, muttei volyymia.
Kerran kokeilin jopa ripsipermanenttia!?

Jos blondaat, niin latvat kärsii pahasti. Kätevämpi lyhyemmässä tukassa.
Jotain uutta kannattaa silti aina kokeilla! Pelkkä värillinen eyeliner virkistää?
Uusi kampaus, huulipuna, mitä tahansa pientäkin...

Ehkä naturellein meikki syntyy ruskealla ohuella eyelinerilla, ruskea ripsiväri, samoin kulmat hennommin, peitepuikko+puuteri kevyesti, vaalea (hieman roosa tai oranssi) huulipuna tai huulikiilto.
Kokeillen vain, tyylileikkiä kehiin!

Karoliina
17/42 | 

Mä luulen, että moni ei itse vaan hokaa olevansa oikeasti tosi kaunis myös ilman meikkiä. Ja se omaväritukkahan sopii oikeasti kaikille tosi hyvin. Monesti jos on tottunut värjäämään niin se kasvava tyvi näyttääkin aika karulle, mutta kun antaa sen sitkeästi kasvaa niin voi yllättyä. Itse luulin olevani maantienharmaa ja tylsä, mutta kun tukka on kasvanut pituuteensa ja siitä leikattiin värjätyt osiot pois niin se onkin täydellinen nätti ruskea.

Kestoväriä kulmiin ja ripsiin ja kunnon kirkkaat huulet, kuten tuolla ylempänä jo messusin :) Se näyttää niin ihanalta aina!

Anni
18/42 | 

Olen täysin samaa mieltä tuosta, etteivät naiset vain hoksaa olevansa kauniita meikittä. Ei pienet tytötkään meikkaa ja ovat silti kauniita, mihinkäs se kauneus kasvaessa katoaisi... :) Ehkä ollaan liian turtuneita siihen käsitykseen, että teini-iässä ja myöhemmin aikuisena olisi pakko meikata itsensä "ihmisen näköiseksi" (btw ihan kauhea sanonta!!) ennenkuin menee ihmisten ilmoille. Olen miettinyt myös sitä, millaisen kuvan annamme tyttärillemme ehostuksesta... Että ulkonäköpaineita on nyt jo liikaa, eikä nuo kommentit itsestä helpota asiaa. En haluaisi tyttäreni miettivän, ettei hän olisi kaunis ilman meikkiä!?

Sellaista pohdintaa... Haastava aihe, pistää miettimään!

19/42 | 

Nippe, Karoliina ja Anni. Moni ei tarvitse, mutta mistä se olo sitten tulee, että on jotenkin nuhjuinen ilma. Ainakin silloin, kun iho voi huonosti, on kiusaantunut olo olla ilman meikkiä.

Jenni
20/42 | 

Mä olen nyt reilun vuoden ollu kotona vauvan kanssa ja pääasiassa ilman meikkiä ja ilman tukan föönäystä. Ja ai että, tukka on paremmassa kunnossa ja jotenkin ihokaan ei kaipaa meikkivoide/pakkelikerrosta! Ainut mitä kaipaan on ripsiin väriä ja tuuheutta eli jos joskus meikkaan niin se on ripsaria ja bb-voidetta naamaan :) Ja ihaninta on kun ei tartte iltaisin puhdistaa naamaa, sitä hommaa mä vihaan (vedenkestävä ripsari aina käytössä) ? Ripaituuhennyksia en halua tai raaski ottaa, eli itsekin olen miettinyt kestovärjäystä, permanenttia tai pigmentointia silmiin.

Minttu
22/42 | 

Olen sitä mieltä että se hiusväri, joka ihmisellä on luonnostaan, sopii hänelle yleensä parhaiten :)

Itse olen huomannut että näin ikää tulless, meikkivoide välillä jopa pahentaa tilannetta - meikkivoide korostaa uurteita ja ryppyjä. Joten liputan tuon pariisilaisen lookin puolesta, myös joku todella nestemäinen meikkivoide (Diorin air drop) tai mineraalipuuteri ollut toimivia. Vaikka olen tumma ja minulla on vahvat piirteet, värjään silti noin kerran kuussa kulmakarvani, jotenkin huolitellumpi lopputulos :)

Hiusväriä ylläpitämään ja freesaamaan suosittelen KC:n color maskia! Välillä laitan naamioksi kuivahkoihin hiuksiin, värjäämättömätkin hiukset saa särmää, kiiltoa ja samalla hoitavan naamion.

Elina
23/42 | 

Ilman pohjameikkiä voi varmasti olla helposti jos iho on hyvä. Oma couperosaiho pigmenttiläiskineen ja satunnaisine epäpuhtauksineen kaipaa kyllä kevyttä peittoa että muukin meikki näyttäisi hyvältä. Juuri tuo mineraalipohja tai kosteuttava meikkivoide toimivat hyvin.

Noin yleensä ottaen minusta tosi hyvältä voi näyttää sekä runsaalla meikillä että luonnollisempana. Riippuu siitä missä itse viihtyy ja tuntee olonsa luontevaksi. Ja onhan se tosiaan kiinni myös viitseliäisyydestä. Minä en esimerkiksi jaksa ikinä hoitaa värjättyä tukkaa niin hyvin että se pysyisi kuosissa, suosinkin siis omaa väriä vaikka ihailen muilla taidokkaita värjäyksiä. Oma tukka on sitten aika tylsä mutta ainakin siedettävässä kunnossa.

Ouna
25/42 | 

Hei, minulla on ohut musta eyeliner kestopigmentoituna ja kulmat kestopigmentoutuna uudella 3D max tekniikalla joka on todella luonnollinen kun siinä piirretään viiva viivalta karvoja. Hyvää myös että nämä pigmentit ovat kasviväreistä peräisin jolloin luonnolisuus väreissä taattu. Itseasiassa kävin Helsingissä töölössä Royal esteticassa tekemässä eyelinerit. Loistavaa kädenjälkeä! Sen sijaan nämä kulmat teki Hämeenlinnassa Dalissa Päivi Venäläinen. Olen todella tyytyväinen! Näyttää siltä kuin meikkiä ei olisikaan mutta silti on aina varmasti huoliteltu :).
Eyelinereita olen käynyt vahvistuttamassa noin vuoden välein ettei sävy kovin harmaannu ja nyt nähtäväksi jää milloin kulmat tulisi huoltaa. Yleensä se väli on kuulemma 1-3 vuotta.
En voi kuin suositella lämpimästi näitä tekijöitä ja tätä ratkaisua saada kestävä huoliteltu look joka ei vie aamuisin aikaa kuin meikkivoiteen verran.

Vera
27/42 | 

Moi! Komppaan Jenniä! Itse asun ulkomailla ja täällä kesäkuukaudet tosi kuumia: ei mitään järkeä edes meikata paljon koska meikki sulaa tunnissa naamalta ku hikoilee. Paikallisillakin aika fres tyyli meikata kun piirteet ovat tummempia. Olen siis itsekin jättänyt turhan pakkeloinnin pois ja vitsi kun iho oikein säteilee! Mulla on aina ollut ok hyvä suht kuiva, näppylätön iho mutta eron huomaa silti selkeästi! Eikä meikittömyys aina tarkoita suttuisuutta, useinmitenhän monet näyttää nuoremmalta ilman meikkiä kuin meikin kanssa. Töihin tulee itsekin laitettua basic luonnolinen ehostus: bb-voidetta silmien alle; häivytys, rajaus valeanruskealla, color correctoivaa mattaluomiväriä ja ripsaria! Ei siis todellakaan tarvi koko naamaa pakkeloida "luonnollisen" meikin tekoon. Mulla ainakin pysyy hyvänä koko päivän ja on myös meikki joka kestää vähän hikoilua ym ilman että menee sottaiseksi, värit kun ovat luonnollisia :) ja btw, blondi tukka sopisi sulle varmasti tosi hyvin! Kokeile rohkeasti, kyllähän siihen ruskeaan pääsee takaisin!

Roora
29/42 | 

Karo, siskonasi sanon tämän, minkä aikaisemminkin: Älä.Värjää.Hiuksia.Blondeiksi.

Pus <3

Aamu
31/42 | 

"laittaa taas itsensä ihmismäiseen kuntoon"

Kirjoitatpa ikävään sävyyn meikkaamattomista ihmisistä. En käytä arjessa mitään meikkiä, välillä vaaleaa luonnonkosmetiikan BB-voidetta, joka ei varsinaisesti peitä mitään. Kasvojen iho näyttää raikkaalta ja kirkkaalta. Olen 33-vuotias, ei ole ryppyjä, ei tummia silmänalusia, ei ongelmia ihossa, käytän ihonhoitoon jojobaöljyä ja joskus jotain luonnonkosmetiikkasarjojen päivävoiteita, joskus kuorin ihoa himalajan ruususuolalla + jojobaöljyllä. Mun hiukset on myös oman väriset, shampoota en ole käyttänyt vuosiin. Ja kynnetkin näyttää oikein hyvältä. "Hoidan" niitä leikkaamalla. Ihon hoitaminen runsailla aineilla tuntuu usein vain lisäävän niitä ongelmia, joita yritetään hoitaa. Asiaan varmasti vaikuttaa myös suhtautuminen itseensä. Kovin epävarmojen ihmisten on pakko meikata aina arjessa.

32/42 | 

En kirjoita muista meikkaamattomista, vain itsestäni. Ja niin minä asian ja oman oloni koen :) Tästäkin huolimatta en koe olevani kyllä mitenkään erityisen epävarma.

33/42 | 

Se, että kokee näyttävänsä sairaalta ja väsyneeltä ilman meikkiä, johtuu yleensä vaan siitä että ei ole tottunut luomunaamaansa. Ja myös siitä, että niin moni nainen on täydessä tällingissä koko ajan, silmä tottuu siihen. Itse karsastan kaikkia lisäkkeitä, en ole ikinä nähnyt luonnollisen näköisiä tekoripsiä tai hiuslisäkkeitä. Mutta tyylinsä kullakin. :)

Tykkään leikitellä meikeillä, mutta arjessa kuljen todella vähäisellä meikillä tai kokonaan ilman. Vähän aikaa sitten värjäsin hiukset lähemmäs omaa sävyäni ja nyt annan värin kasvaa pois. Jännästi oma hiusväri korostaa kasvoja ihan eri tavalla. :)

T: Kiti
http://www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin/oikeasti-ilman-meikkia

P.S Tervetuloa Lilyyn!

Julia
35/42 | 

Kulmakarvatkin voi kasvattaa luonnolliseksi nyppimällä _vain!_ pahimpia hajakarvoja pois ja ehostamalla kulmakynällä silmään pistäviä kohtia (kynän sävy lähimpänä omien kulmien väriä tai hieman tummempi). Kotikonstein värjäys helppoa myös kulmien värjäyssetillä. Huomaamatta kulmakynä jää pois kulmien saadessa luonnollista muotoa takaisin ja pinsettejä tarvii vain sillointällöin.

Luonnollisten kulmien kanssa sopii luonnolliset ripset. Joihin käytän vain ripsentaivutinta. Juhliin on kiva laittaa ripsaria kun se ei ole enää niin arkinen juttu. Hiuksiin luonnollisuutta ja kiiltoa sain vaihtamalla hiuslakan hiusöljyyn.

Talvella taikinan väriselle naamalle laitan vain hieman sävyttävää kosteusvoidetta ja oikeisiin kohtiin aurinkopuuteria.

Tämmösiä helppoja nopeita pikku juttuja joilla oon itse saannut luonnollisen ja freshin lookin ympäri vuoden. Laittautumiseen kyllästyneiltä kavereilta oon saannut kommenttia; "helppo sun on sanoa kun oot luonnostaan kaunis."

Mun mielipide on siis, että meikkaamisessa vähemmän on enemmän. Hauskaa olla arkena omana itsenään, eikä maskin takana piilossa. Kiittimoimoi

37/42 | 

Kiva kun on muitakin jotka ei meikkaa.
Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

LauraH
39/42 | 

Mulle on tullu nyt 26vuotiaana sellanen olo että mä oon paljon kauniimpi ilman meikkiä. Mutta sitten tähän taas liittyy se että kesällä kasvoilla on ihana päivetys ja se kaunistaa. Talvella kalpeana tummat silmänaluset vaan korostuu ja näyttää niin valjulta. Sillon kaipaan kyllä meikkiä. Mutta mun mielestä less is more tässäkin!

Tiia M
41/42 | 

Itse värjäyttäsin ripset ja sitten esim biosculpturen geelillä jotakin nuden väriä ettei sitten kasvuraja näytä ihan jäätävälle :) saa nopeasti elämästä helpomman. Itse ainakin ärsyyynnyn suunnattomasti kun kynnet liuskoittuu ja näyttää pahalle. Eikä se liuskoittuminen millään vitskuilla yms loppunut. Ripsituuhennokset/pidennykset näyttää usein omaan silmään epäluonnollisilta. Ei tosin aina. Kulmia en itse pystyisi vaan värjäämään, koska karvat kasvaa harvassa ja valitettavan eriparisina. Joskus kesätöiden takia muutamia vuosia takaperin olin pitkiä aikoja ilman meikkiä ja kyllähän siihen omaan luonnolliseen naamaan tottui ja näytti ihan ok:lle. Itse tykkään kuitenkin laittaa vähän joka päivä naamaa, juhliin meikkaaminen on sitten erikseen. Mielestäni on ihan ok kulkea lähes tai täysin luomuna jos siltä tuntuu ja nuo pointit mitä oot ite pohtinu on hyvin huomaamattomia. Kotkankynnet, metrin hiustenpidennykset ja valtavat räpsyttimet on erikseen ja nekin silti ok, jos kantaja tykkää. Olishan se ranskalainen kauneustyyli jees, mutta nautin laittautumisesta, joten ei oo miulle se :) enkä olisi mahdollisista tulevaisuuden tyttäristäni huolissaan, varmasti positiivisella puhumistyylillä omasta kehosta ja sen korostamisella, että tekee omaksi ilokseen, ei saa lasta traumatisoitua.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistelisin, että pyysitte kesällä minulta parissakin kommentissa meikkivinkkejä. Voi kuulkaa. Tarvitsisin itsekin niitä! Kun kasvojen muoto on iän myötä muuttunut, rajauksen teossa eye liner tarttuu alkaviin ryppyihin ja muutenkin kasvot tuntuvat välillä vieraille, tuntuu, etteivät vanhat niksit enää päde.

Unelmatilanne tietysti olisi, jos joku ammattilainen pitäisi minulle oikean meikkikoulun, mutta kylläpä tässä on tullut joitain juttuja opittua yrityksen ja erehdyksen kautta. Treffimeikistä kirjoittelin viime kevättalvella täällä ja nyt syksyllä ajattelin paljastaa mun arkimeikin niksit.

Sitä ennen kuitenkin halusin kertoa teille mun loppukesän löydöstä, nimittäin violetista silmärajauksesta ja ripsarista.

Olen lukenut tietysti jo lehdistä kymmeniä vuosia sitten, että vihreäsilmäiselle oiva silmämeikkiväri olisi violetti. En ole kuitenkaan omalla kohdallani kokenut violettia hyväksi valinnaksi. Silmieni väri on aika haalea, ja mielestäni olen usein violetissa meikissä näyttänyt vain sille kuin meikit olisi levinneet (tai olisin saanut mustelman silmään).

Heinäkuussa kuitenkin huomasin, että vika on ollut violetin sävystä. Luumu on edelleenkin mun mielestä itselleni huono valinta, mutta kirkas violetti saattaisitte sittenkin sopia. Niinpä marssin Helsingin keskustan Sokokselle, ja pyysin apua projektiini. Aluksi oikeaa sävyä ei meinannut löytyä, mutta sitten Diorin pisteen myyjä muisteli, että kesän meikkimallistossa voisi olla oikea sävy. Testeri löytyi pitkän kaivelun jälkeen laatikosta ja olin myyty samoin tein. Paitsi vaan, ettei tätä testerikappaletta voitu myydä, ja kaikki oikeat myyntikappaleet oli ostettu jo alelaarista ajat sitten.

Harmittelin tilannetta, mutta eipä se ollut noin vain ohi. Sokoksen myyjät tekivät nimittäin kaksin voimin hirveästi töitä yhden ripsarini eteen! He tarkistivat koko Suomen Sokosten saldot, ja lopulta varasivat tuotteen minulle Jyväskylään, josta siskoni haki sen. En voinut kun ihmetellä, että he todella jaksoivat melkein puoli tuntia tehdä töitä yhden ripsivärin eteen. Kiitos hirveästi!

Ripsarin pariksi löysin vielä Kicksin alehykkyatä Make Up Storen violetin rajauskynän, ja nyt meikki on mielestäni aika kiva. Paitsi mustissa ripsissäni tuo ripsarari ei luonnollisesti näy yhtä hyvin kuin vaaleissa näkyisi, joten mietin, myydäänköhään missään valkeaa vedenkestävää ripsipohjustusainetta.

Koko tämän pitkän ripsiväriselosteluksen pohjalla on se, että kosmetiikka liittyy syksyyni muutenkin. Olen nimittäin mukana syyskuun LivBoxin, bloggaajaboxissa niin, että olen valinnut laatikon sisään yhden oman kosmetiikkasuosikkini. LivBoxihan on meille tuttu jo aikaisemminkin, mutta nyt oli mahtavaa päästä vaikuttamaan aivan tuon laatikon sisältöönkin. Varsinkin, kun mukana on iso liuta ihania bloggaajamimmejä. Mm. meidän oma Malena, Nuden Erika ja vaikka kuka muu!

Kuka muu on kesällä kokeillut meikissä jotain aivan uutta? Niin ja osaatteko arvata, mikä on minun LivBox-tuotteeni. Vinkit voit kurkata täältä.

Kivaa viikonloppua!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (5)

Laura
1/5 | 

Onpa onnistunut kokeilu :) Itse rohkenen aina ja vain siihen samaan eli nestemäiseen mustaan eyelineriin. Mikähän väri mätsäisi sini-harmaisiin silmiin jos joskus uskaltaisin irroitella?! Ja wau nuo ripset! Nehän on hirmuisen pitkät, jos ajattelee että vasta jätit pidennykset pois! Minähän mietin myös pidennyksistä luopumista mutta onneksi allergiat ja kutinat johtuivat aivan muusta kuin näistä ja saan (toistaiseksi) ripseni vielä pitää :)

Helmi83
2/5 | 

Tää lila silmämeikki juttu oli kiva idea. Itselläkin vihreää silmissä mitä olisi kiva oppia korostamaan. Kiitos ideasta ja vaivannäöstä kun metsästit meikkejä. Huikeita myyjiäkin oli. ?

5/5 | 

Ihana violetti piristysmeikki! (Y) Ja kiitos linkistä <3

- Erika Nude-blogista

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat