Kirjoitukset avainsanalla Ajatuksia

Mietinpähän vaan...

...kuka on saanut päähänsä, että ABC-huoltoasemien mainoksessa tulee heilua erittäin rumat ja pelottavat kanit? Ei mitkään söpöt pupuset, vaan tappajarusakot.

...kuinka moneen putkiasennusfirmaan pitää soittaa, että joku suostuu tulla laittamaan uuden pyykinpesukoneen seinään?

...miksi epämieluisiin hommiin tarttumista aina lykkää, kun lopulta se työhön tarttumisen välttely on aina kuitenkin pahempaa kuin itse työn suorittaminen? Joka kerta sitä hommien hoitamisen jälkeen miettii, miksi tästä keräsi apinaa selkään. Mutta silti jo seuraavalla viikolla toistaa virheensä.

...voiko halvalla löytyä loistava ripsiväri?

...minkä takia, jos laitat lattialle minkä tahansa mukin/lasin täynnä nestettä, joku potkaisee sen aina kumoon? Ja siis vaikka laittaisit sen 1000-neliöisen talon takimmaiseen nurkkaan, jossa kukaan ei ole käynyt 10 vuoteen. Mutta se kaatuu silti.

...kuinka monta kertaa voin katsoa tämän Umpun IG-videon niin, että nauran edelleen vedet silmissä?

...miten vaikeaa kirjaston kirjojen palautus aina on, vaikka lainaaminen helppoa. Asutaan kuitenkin ehkää 500 metrin päässä kirjastosta. 

...mitä tehtäisiin kahdella A:n lomaviikolla? Nyt tuntuu, ettei kodin ennakkoraivaamisen ja mökkeilyn lisäksi yhtään mitään muuta.

...paljon ihmisillä menee keskimäärin rahaa ruokaan viikossa/kuussa?

...miksi mä hukkaan aina kaiken? Tällä hetkellä hukassa kolmet aurinkolasit (enempää en omista) ja ainokaiset silmälasit

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Asu: Ivana Helsinki (kuvauslaina)

Kommentit (16)

Heidi
2/16 | 

Minusta paras ripsari on essencen punainen putkilo 😍.. Maksaiskohan alle 3e. Eli kyllä halvalla saa loistavan ripsarin.

Majankoski
3/16 | 

Pesukoneen laittaisin kyllä ihan itse jos sille siellä paikka valmiina on 🤭 ei vaadi kyllä kamalasti taitoa sitä tehdä ja muutaman työkalun.
Ruokaan menee rahaa kolmen hengen perheeltä sellainen 500e kuussa plus vaipat ym siihen päälle laitettuna. Ja autojen polttoaineet tietenkin lisänä.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019

Paitsi vaan, että jos jotain esim sattuu myöhemmin (vaikka vettä vuotaa tms), vakuutus ei välttämättä korjaa, kun voi vedota amatööriasennukseen.

Kiitos, kun jaoit teidän ruokalaskun summan!

Anneja
5/16 | 

Meidän nelihenkisellä perheellä (2 aikuista + 10v ja 16v) ruokaan menee kuussa 700-800€.
Samaan summaan lasken myös esim.karkkipäivän herkut ja satunnaiset noutopizzat yms.

Tt
6/16 | 

Mä oon elämäni aikana kokeillut lukuisia ripsivärejä. Nyt olen löytänyt sellaisen, jota voisin ostaa monta kertaa peräkkäin.
Kyseessä Cliniquen high impact-mascara.

Tuo töiden välttely on kyllä niin totta. Mä saatan miettiä päivätolkulla esim. jonkun koti-askareen tekemistä, no sitten kun saan sen tehtyä, ihmettelen kuinka en tehnyt tätä jo aiemmin😅

Vierailija
7/16 | 

11henkeä taloudessa iältään 9kk-35v ja ruuat, pesuaineet, vaipat ym kaikki perus elämisen jutut ilman vaate ja muita ostoja n. 1500e/kk. Miksihän muuten harvoin puhutaan näistä summista mitä kenelläkin menee rahaa. Ihan tuttavienkaan kesken ei oo tullu puheeksi. Silti se on kuitenkin normaalia elämää ja useat varmasti miettii mitä kenelläkin menee.

Vierailija
10/16 | 

Samaa olisin todennut minäkin, että mitään veteen liittyvää asennusta en tekisi itse. Vahingon sattuessa saa aina tapella joko vakuutusyhtiön tai taloyhtiön kanssa, joten paras pelata varman päälle.
Meillä hyvä esimerkki oli pyyhekaapin järjestäminen. Asian "suunnittelussa" saattoi muutama kuukausi vierähtää, itse työ veikin sitten kokonaiset 10 minuuttia 😂

Vierailija
11/16 | 

Meillä (2 aikuista, koira ja 6 kk vauva) menee noin 800-1000 e kuussa. Tuohon sisältyy myös esim. satunnaiset subit ja sushit, joita haetaan ehkä pari kertaa kuussa, joskus viikoittain.

Vierailija
12/16 | 

Kaksi aikuista ja yksi lapsi 11v. perheessä, meillä kaikki ruokaostokset ja taloustarvikkeet yhteensä n. 600€/kk. Ei sisällä noutoruokia eikä ulkona syömisiä. Ja kyllä, ne kanit on ihan kamalat ja lasin kaatuminen niin totta!

Ansa
13/16 | 

Meitä taloudessa 2 aikuista ja laitamme yhteiselle tilille joka kuukausi kumpainenkin 250€. Tästä maksetaan ruokakaupassa käynnit, ravintolat, apteekkiostokset ja bensat. Summa sisältää myös työpäivien lounaat kun teemme nekin itse. Hyvin on tähän mennessä tuo summa riittänyt :) emmekä elä mitenkään kituuttamalla

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla oli eilisessä Marja Hintikka Livessä pieni suunvuoro siitä, voiko kaiken saada.

Olen miettinyt tuota teemaa elämässäni varmasti monta kertaa. Nyt äitinä tietysti enemmän, mutta jo ennen lastakin aihe pohditutti minua paljon. Nimittäin olen tiennyt aina, että eniten maailmassa haluan äidiksi, joten uskon, että opiskelu- ja ammatinvalintanikin tein osittain siltä pohjalta – vaikken sitä silloin ehkä tietoisesti miettinytkään - että tiesin niiden mahdollistavan myös ajan perheen kanssa. Mieleeni ei koskaan esimerkiksi tullut äärimmäisen urakeskeinen elämä, jossa raha tai työtunnit hipoisivat pilvissä!

Siitäkin huolimatta, että perhe ja Neiti-F ovat minulle tärkeimmät asiat, en voi väittää, etteikö muutkin asiat merkitsisi minulle elämässä. Minä pidän hirveän tärkeänä sitä, että minulla on peräti kaksi ihan hirveän kivaa työtä, ja ylipäätään elämä, jossa olen myös paljon muutakin kuin äiti. Tulisin aivan hulluksi, jos elämäni sisältö liittyisi vain lapseen ja äiteilyyn!

Minä uskon, että elämässä voi saada sinnikkyydellä ja ahkeruudella paljon, jopa ”kaiken”, mutta ei kaikkia asioita sataprosenttisesti. Jos haluaa olla 100% hyvä äiti, ei varmasti voi olla sataprosenttinen uratykki, puoliso, ystävä, kotitalousihme, harrastaja ja tytär. Mutta yhtä aikaa voi kyllä olla hyvä mutsi, ihan kelpo työntekijä, pääasiassa ok puoliso ja tytär, joskus jopa superkokki ja siivousihme. Mutta ei, täysillä näitä kaikkia ei voi yhtäaikaisesti olla. Priorisointi on siis osattava. (Ja nämä em. asiatkin sillä ehdolla, että esimerkiksi terveys ei petä!) Entinen blogiportaalisiskoni Kaksplussan ajoilta, AnnaBella Daily, sanoikin eilisen MHL:ssä nähdyssä haastattelussaan todella fiksusti ja kiteytty samalla myös minun ajatukseni: "Tottakai sä et voi kaikkea saada. Mut saat sä kaikki ne asiat, mitkä merkitsee sulle eniten."

Tuntui tavallaan hassulle, että Marja Hintikka Liveen pyydettiin minut puhumaan kaiken saamisesta. Itse kun koen usein, että olen kauhean vajavainen, enkä todellakaan ole osannut pitää kaikkia palasia hallinnassa. Ehkä jutun opetus onkin se, että se mikä ulkopuoliselta näyttää kaiken saamiselle, ei ehkä todellisuudessa ole sitä. Ehkä kellään meistä? Olen ehkä saavuttanut joitain juttuja, joista voin olla itsekin ylpeä, mutta silti minä päivittäin ihailen ystävieni kaikkea ja haaveilen samasta. Miten mulla ei ole taitoa ja aikaa ommella? Miten tuo ihminen pystyy tekemään noin ekologisia valintoja elämässään? Entä miksi minä en ole opiskellut pidemmälle ja perustanut omaa yritystä? Kuka oikeasti ehtii leikata ne varpaankynnet, rasvata ihon jokaisen suihkukerran jälkeen ja valita nälän yllättäessä suklaapatukan sijaan jotain terveellisempää?

Mikä sinulle on elämässä kaiken saamista? Oletko saavuttanut oman kaikkesi? Ketä muuta potuttaa se, ettei miehiltä KOSKAAN kysytä, voivatko he saada kaiken? Pidetään itsestäänselvänä, että heille kaikki on mahdollista.

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit (5)

1/5 | 

No mutta. Just noin. Aina sitä on syyllistänyt itseään, kun ei voi olla "kaikkea" samaan aikaan. Äiti, uratykki, kauheesti aikaa ompeluun, ruoanlaittoon, urheiluun, ystävien tapaamiseen ymym. Hitsi, helpotti jotenkin kauheasti lukea näin yksinkertainen mutta silti niin silmiä avaava teksti.

Btw, upea paita!!

Mona
5/5 | 

Oon jostain kuullut, että ihmisen elämään mahtuu kerrallaan kolme asiaa. Esim ; työ, parisuhde ja harrastus saadaan pääsääntöisesti pyörimään osana arkea niin, ettei ne olemassaoloillaan tuhoa toisiaan, mutta neljännen lisääminen, ottamatta yhtäkään pois, menee jo vaikeaksi ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat