Kirjoitukset avainsanalla espanja

Mä olen kuullut joskus sanonnan, joka meni näin: ”Families who play together, stay together”. Kesken viime viikon Espanjan rantapäivää nuo sanat sujahtivat mieleeni kuin itsestään. Niinhän se varmasti on: Kun yhteisitä kivoja kokemuksia kerätään elämän reppuun, pysyy jengi tiiviinä.

Oikeastihan yhdessäoloon ei tarvitse lentoja ulkomaille tai etelän rantoja. Koen vielä tärkeämmäksi sen, että istutaan iltaisin yhdessä ruokapöydän ääreen. Mennään pyörälenkille lähimaastoon tai ulos ulkoilemaan. Ihan vaan tavallisesti.

Täytyy kuitenkin myöntää se, että viime viikolla huomasin katsovani lastani yhä useammin kasvoihin oikein kunnolla. Pysähdyin monta kertaa päivän aikana ihailemaan hänen kauneuttaan ja ihanuuttaan. Tuli ihan sellainen tunne, miten ihmeellistä on, että tuo lapsi on juuri minun.

Samalla koin piston sydämessäni, kun tiesin, että arjessa en ehdi – tai ”ehdi” – katsella häntä yhtä usein samalla tavalla. Me teemme asioita yhdessä, minä katson häntä ja kuuntelenkin, mutta silti arki ympärillä on niin nopeaa, että pysähtymisille on paljon vähemmän aikaa. Pitää rynnätä puhelimeen, ripustamaan pyykkiä, kipaista suihkuun tai kiirehtiä kuskaamaan harrastuksiin.

Samalla mietin sitä, miten tärkeää, että pariskunnat tekisivät asioita yhdessä. Meillä ei varsinaisesti ole A:n kanssa mitään yhteistä harrastusharrastusta, mutta sellainen yhdessä tekeminen ja meneminen on se, mitä pidän tärkeänä. Ei niin, että kaikki kotiasiat hoidellaan vuorotellen ja läpystä vaihdolla, vaan ennemminkin yhdessä. Ei koko ajan, mutta niin, että tulee tunne siitä, että tässä elämässä ollaan tiiminä liikenteessä.

Samalla tavalla kun joskus ihan tietoisesti katson omaa lastaani kesken iltapalan tai kotona puuhailun, musta on hauska joskus keskeyttää omat hommat ja vaan hetken katsoa, miltä se mun aviomies oikein näyttääkään. Rauhoittua hetkeksi muistuttamaan itseään siitä, että nämä on ne minun ihmiseni, jotka jyräävät ohi kaiken muun.

-Karoliina-

Kommentit (1)

Mimo1
1/1 | 

Hieno juttu, teit juuri sitä minkä sanotaan olevan kovin tärkeää - "mielennät" läheisiäsi/lastasi ja havainnoit häntä keskittyen häneen. Termi on mentalisaatio, ja se auttaa sinua esim. konfliktitilanteissa, kun tunnet lapsesi ja ymmärrät hänen tarpeitaan ja näkökulmaansa. Ja tekee tietysti mielekkäistä hetkistä vielä syvempiä. Tärkeää koko elämän ajalle. Tästä voisi puhua enemmänkin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeisen lomapäivän ilta meneillään täällä Espanjassa. Eilen oli pilvinen päivä, joten emme olleet poikkeuksellisesti altailla juuri yhtään. Käytiin keskustassa kävelyllä pitkin rantaa, syötiin rantaravintolassa ja hengailtiin sisällä tehden vähän töitä ja kuunnellen/lukien kirjoja. 

Tänään heräsimme loman lämpimimpään aamuun. Mä sain nukkua vuorostani pitkään, kun A ja F olivat kattaneet aamupalan parvekkeelle. Vitsi rakastan näitä etelän appelsiineja, joista saa ihanaa tuorepuristettua mehua. Pakko alkaa mehustella taas pitkän tauon jälkeen kotonakin! Kun muutimme Tamperelle, teimme mehua joka päivä varmasti vuoden putkeen. Sitten yksi lingon osa hajosi ja mehustaminen jäi siihen. Sinäänsä hölmöä, koska rakastetaan koko sakki mehuja ja kaiken lisäksi koneen varaosiakin on saatavilla. 

Tänään olemme pakkailleet, pesseet pyykkiä (ihana tulla kotiin niin, ettei ole matkalaukut täynnä pestävää!) ja maanneet altailla. F on uinut taas ainakin kolme tuntia. Äsken kävimme pitsalla ja jääkappi tyhjennettiin aamuyön eväsleipiin.

Avasin muutama tunti sitten ensi kerran työkalenterin. Siellä näytti olevan tapaaminen ensi viikon jokaiselle päivälle, mutta nyt tuntuu, että pitkän ja rankan kevään jälkeen kaikkiin hommiin on taas paremmin virtaa. Loma on todella tehnyt tehtäväänsä!

Nyt pitää kömpiä jo sänkyyn. Taksi tulee hakemaan meitä 4.00 ja sitä ennen pitäisi saada nukuttua edes vähäsen. Kaipaan kyllä tavallaan jo omaan sänkyyn ja tuttuihin kuvioihin. (Lunta tosin en kaipaa. Toivottavasti se on jo sulanut.)

-Karoliina-

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mulla on ollut täällä reissussa 3 vaatetta + matkustushaalari. Ivanan ikisuosikki, valkoinen muumipitsimekko, Aarrekidin musta trikoomekko lähinnä altaille ja tämä uusi ihanuus, johon olen täysin rakastunut.

Mekko on Vilan ja ehkä jo myynnissä. Nina Nuorivaara stailasi mut viime viikolla yksiin kuvauksiin ja kaiveli rekiltään mm. tämän hippiunelman. Rakastuin mekkoon niin, että kuvausten jälkeen halusin ostaa sen itselleni. (Muutenkin Nina oli saanut kiinni parilla sähköpostilauseella kiinni juuri siitä, mitä minä rakastan ja millainen mun tyyli on. Tuli ihan älytön olo siitä, miten entuudestaan tuntematon ihminen voi napata niin hyvin sen, missä tunnen oloni kotoisaksi).

Tällä mekolla on sitten menty täällä illalliset, kauppareissut ja kaikki menot, joissa on tarvittu pitkähihaista. Ihanaa, kun olen vihdoin oppinut pakkaamaan niin, ettei mukaan tarvitse roudata koko omaisuutta. 

-Karoliina-

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Hei!

Ihana loma-asu! Sinulla on myös kauniit sandaalit. ikähän merkki/malli ahtaa olla kyseessä? Ihanaa loman jatkoa! :-)

Tiina**
3/5 | 

Ja seuraava postausaihe onkin: miten lapsiperhe matkustaa käsimatkatavaroilla?
Pliis-pliide! :)

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
4/5 | 

Oikeastiko?! Täytyypä miettiä, onko mulla tähän vinkkejä. Tosin en ole tainnut ikinä matkustaa F:n kanssa ruumalaukulla. Tosin en ole myöskään matkustanut koskaan hänen ollessaan vauva: ne kamat kun vievät kauheasti tilaa!

MR
5/5 | 

Mä olen matkustanut yksivuotiaan kanssa käsimatkatavaroilla. Kaiken a ja o on se, ettei ala roudaamaan mitään maitoja tai vaippoja Suomesta. Lapsen vaatteet vie vähän tilaa laukussa. Ja myönnän viihdyttäväni lapsia kännykällä ja tabletilla reissussa PALJON eli ei leluja juurikaan mukaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Istuttiin eilen illalla rantaravintolassa illallisella. Harvinaista herkkua, koska ollaan tehty suurin osa ruuista asunnolla itse. Tytöt toivoivat ravintolaa ja se myös luvattiin. Ruoka oli ihan hyvää, maisemat kivat. Silti puhuttiin kahden kesken jälkikäteen A:n kanssa, että onneksi ei tarvitse syödä ravintolassa koko lomaa. Niihin ruokiin kun pian kyllästyä, maut alkavat toistaa usein itseään ja illalliselle lähtö on yksi ”pakko”, jonka poistamalla poistuu taas yksi aikataulu päivästä. Ja juuri aikatauluttomuutta me lomilta haemme.

”Tää loma tuntuu eniten lomalle pitkään aikaan”, sanoi mies, ja pystyin hyvin yhtymään ajatukseen. Eilen oli vasta kolmas ilta reissussa ja silti olo oli lipunut lomatunnelmaan jo ajat sitten. Yksi suuri syy tähän oli varmasti se, että meillä ei ollut lomalle mitään muuta kuin lököttelytavoitteita. En tiedä, onko meillä itse asiassa koskaan muita tavoitteita reissuille, mutta kun on loma, jossa ei ole pakko valmistautua edes sinne illalliselle, vaan voi syödä sen uikkarissa ja untuvatakissa (hyvä yhdistelmä) parvekkeella, tukka vielä merenrantahiekassa, on saavuttanut aika maksimaalisen lomatunnelman.

Mun ja varmasti meidän molempien lomaidentiteetti on sellainen, että aikataulut on kiellettyjä. Tiedän niitä reissaajia, joilla on oikeasti exeliin tehty ohjelma joka päivälle ja myös tavoitteet siitä, mitä pitää kokea ja nähdä. Sellaiset ihmiset ahdistuisivat tämmöisestä meidänkaltaisesta vätystelystä, mutta meille ohjelmoitu loma olisi puolestaan kauhistus. Jännää, miten eri asioista ihmiset saavatkaan kiksejä.

Tänään vietiin F:n kaveri lentokentälle ja jäimme loppulomaksi vain meidän perheen kesken. Saas nähdä, säilyykö seesteinen tunnelma, kun lapsi joutuu kestämään vain meidän vanhusten seuraa.

-Karoliina-

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Vätystely on ihan parasta lomalla! Toimii sekä ranta- että kaupunkilomilla :) Onneksi mies on samanhenkinen. Rakastamme parin viikon autoilulomia Italiassa fiilispohjalta. Varaamme etukäteen vain loman ensimmäisen ja viimeisen hotelliyön.

KM
3/4 | 

Varatkaapa seuraava reissu ns. All inclusive -paikkaan, jossa myös mahdollisuus omaan ruuanlaittoon tarvittaessa. Saapi nauttia "ulkona syömisestä", muttei "pakko" lähteä kuitenkaan 😊. Meillä useamman lapsen kanssa reissatessa aina osa All inclusivia ja osa seikkailua paikasta toiseen. Edellisen kommentoijan kanssa samaa mieltä, että autoilu/kiertoreissailu mm. Italiassa ihanaa. Ja rohkaisen mieluusti lapsiperheitäkin samaan - onnistuu yleensä oikein mainiosti, kun nimenomaan tuo "rento ja letkeä mieli" ja sopivasti sitä ns. vätystelyäkin matkassa. Ja reissu kun aina jotain maksaakin, kannattaa ottaa siitä kaikki irti (kukin tavallaan, me nauttimalla monipuolisesti kaikesta, kaikesta...). Kerranhan täällä vain eletään. Ihana blogi sinulla, jään seuraamaan.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
4/4 | 

All inclusive on kanssa ihana. Tosin niissä vaikuttaa mun mielestä tosi paljon se, kuinka vaihtelevaa hotellin ruoka on. Joskus niihin voi kyllästyä helposti. Tosin kokemusta myös tosi hyvästä All inclusive-safkasta.
Automatkat kuulostaa niin kivoille. Tosin minä ja F ollaan niin herkkiä saamaan paha olo autoillessa (jopa tällä 20minuutin matkalla), että ne täytyy jättää usein väliin :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat