Kirjoitukset avainsanalla podcast

Mä ja Nuorgamin Emmi äänitettiin meidän ensimmäinen jakso Nuorgam&Pentikäinen - podcastistä. Jakso käsittelee naiskuvaa, kehopositiivisuutta, laihduttamista, ulkonäköpaineita ja vaikka mitä aiheeseen liittyvää. Mä paljastan kaikkea noloa ja hölmöä itsestäni. Kuunnelkaa, niin tiedätte, mistä KAIKKI nyt puhuu. Kuuntele eka jakso tästä

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

 

 

Yt. Karoliina

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Kuuntelin ja tykkäsin! Hyvin perusteltua argumentointia on ilo kuunnella, vaikka ei olisi samaa mieltä kaikista asioista. Ja tässä tapauksessa oli vielä helppo yhtyä mielipiteisiin. Ainoastaan kiroilu hieman särähti omaan korvaan, mutta se on mun ongelma, aina voi lopettaa kuuntelun jos ei tykkääkään :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hellurei täältä Hankasalmelta. Esikoinen tuli maalle jo sunnuntaina mummon ja papan kyydillä. Minä matkustin sankarillisesti Mesin ja Ompun kanssa perässä yksin (!) junalla tiistaina. Lisää tästä uroteosta ja junamatkaamisesta tuonnempana.

Niin moni myötäeli meidän sairasteluja, joten kerrottakoon nyt sairastelun jälkeisestä ajasta. Ensinnäkin ne ovat melkein kokonaan taakse jäänyttä elämää. Koputtelen puuta. Vauvoilla on vaan enää nenät vähän tukossa, mutta se ei taida lähteä pois ennen kuin kasvavat ja röörit suurenevat.

Jännästi vei kyllä vedon pois tämä helmikuu. Pitkä sairastelukierre vähensi kyllä omia voimavaroja, ja olen huomannut, että yöheräily on ollut paljon haastavampaa kuin aikaisemmin. Toivottavasti kevät ja valo tuo taas voimia. Tekisi mieli antaa tytöille illalla jo velliä, jotta nälkä ei herättäisi niin usein, mutta se on kai vielä kiellettyjen listalla.

Mä olen raivannut kaappeja ennen Hanksulle tuloa oikein olan takaa, ja Radiokirppiksellä* on taas pöytä täynnä meidän vaatteita ja lähinnä vauvoihin liittyviä tarvikkeita. Mm. kaksosten kantoväline, pullonlämmitin, unipesä ja säkeittäin koon 50-56 vaatteita. Myös Esikoisen vaatteita ja minun raskausfarkkuja. Pöydän numero on 174 ja mä tuon sinne täyttöä kirppisjakson ajan, joten kannattaa käydä tsekkaamassa useammankin kerran.

Tämä vaatteiden ja tavaran määrä (joka kaiken lisäksi jää tarpeettomaksi/pieneksi todella nopeaa) kahden vauvan kanssa on aivan älytöntä. Meillä on ainakin ollut aivan liikaa vaatteita, kun en etukäteen tiennyt, paljon on tarpeeksi. Jatkossa ostan paljon vähennän. Ja enemmän helppokäyttöistä (eli taas kerran niitä haalareita). Tosin juuri mietin, että ainakin pitkähihaiset haalarit saattavat olla haastavia kesällä. Kertokaa, mikä vaate sopii vauvalle parhaiten kesäaikaan!

Ainiin. Maanantai oli ihana päivä. Äänitin Nuorgamin Emmin kanssa meidän ekan jakson Nuorgam&Pentikäinen podcastiin. Meillä oli superkivaa, jakson tunnari on aivan läppä ja itse podcast huikeaa settiä. Mä uskon, että jos tykkäätte seurata meitä somessa, tykkäätte myös podista. Se pitäisi saada julkaistua ensi viikolla.

Sellaisia aatoksia tähän torstaihin. Mitäs sinne kuuluu?

-Karoliina-


 

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 | 

Meillä vauvat on aina arkena puettu lähinnä bodyyn ja sukkahousuihin, kesäisin lämpimällä ilmalla sitten vain pelkkään bodyyn.
En pidä vauvojen sukista, joten olen mielummin käyttänyt terällisiä pikkuhousuja (ylös Olkapäille napeilla kiinnittyviä) tai sukkahousuja. Kapeita ja vartaloa myötäileviä.

Vierailija
3/14 | 

Todella ohuita, väljiä pitkähihaisia ja -lahkeisia haalareita/paitoja/ housuja, joissa ei kuitenkaan tule kuuma mutta vähän suojaa herkkää ihoa auringolta. Parempi kuitenkin suojata vaatteella kuin voiteilla pienen ihoa 😊

Vierailija
4/14 | 

Vellikieltoa en ymmärrä... 25-v. sitten kun pikkuveljeni huusi yötä päivää, kiellettiin antamasta velliä alle 3 kk ikäiselle. Mutta sitten kun selvisikin, että vauva on jatkuvassa nälässä, saikin alkaa antaa velliä ja huuto loppui kuin seinään. Eli miksi aikaisemmin on saanut antaa velliä alk. 3 kk ja enää ei? Ovatko nykyiset 25+ -vuotiaat jotenkin "viallisia", koska velliä on alettu juottaa 3 kk iässä... :)

Nea
5/14 | 

Ootko listannut johonkin minkä verran hommasit vaatteita tytöille ja mitä kokoa? :) myös toki strategiset mitat kiinnostaa tässä itse kaksosia odotellessa ja vaatemäärää pähkäillessä :D

Vierailija
6/14 | 

Mä en taas ymmärrä yhtään, miksi vauvoille pitäisi antaa velliä? Sen ravintoarvo on aivan olematon. Iltapuuro + maito on oikein hyvä hiilaripitoinen iltapala ja pitää nälän pois pitkään. Viljoja saa antaa 5 kk eteenpäin, joten ei ole enää kauan siihen. Tsemppiä!

Marionilla
7/14 | 

Minusta kuumaan kesään parhaat vaatteet on olleet shortsihaalarit.. niitä on ollut vähän työ löytää mutta ovat kyllä käteviä kuumana päivänä. Mutta paljon käytin myös ihan niitä pitkähihaisia ja -lahkeisia haalareita koska Suomen suvi ei ole järin kuuma useinkaan ja pitkät asut suojaa auringolta. Jokusen t-paidan ostin myös helleasuksi,.mut pienellä se tahtoi kieppaillessa rullata ylös.

TiuhtijaViuhti
8/14 | 

Meidän tuplat kulki kohta 3 vuotta sitten ekan kesän erilaisissa jumpsuiteissa, ohkasemmissa ja paksummissa, välillä jopa shortsimallissa. Velliä ei nykyään suositella ollenkaan. Mutta meidän tuplat sai sitä ja myös 5 kuinen nappula myös kun oli lähelle jo 4kk. Ostettiin myös kaurapuuroa joka on 4kk+ kun tuli maaginen 4kk täyteen. 😀

Jebba
9/14 | 

Täytyy mainita, että kiitos kirppisvinkistä! En oo yhtään kirppisihminen (vaikka haluaisin olla) koska en jaksa kiertää koko kirpparia jos etin jotain tiettyä asiaa. Nyt kuitenkin tein täsmäiskun teidän pöydän vauvanvaatteisiin, koska arvelin sieltä löytyvän omaa silmää miellyttäviä ja hyväkuntoisia vaatteita. Mukaan lähtikin bodyja, housuja ja yökkäriä odottelemaan loppukesällä syntyvää tyyppiä. Vinkkaa jatkossakin nää teidän kirppikset, niin tuun täsmäiskuille! :)

Vierailija
11/14 | 

Et yhtään edes kysynyt tätä, mutta ilmeisesti teilläkin herätään _usein_.. me pidettiin lempeää unikoulua kun vauva oli 6kk ja se auttoi! Nyt poika nukkuu oikeasti täydet yöt! Jos joku olis sanonu näin muutama kuukausi sitten olisin motannut :D ajattelin nimittäin myös että hän herää nälkään..

Vierailija
12/14 | 

Ihan alkuun kiitos kivasta blogista 😊
On ollut mukava lukea kokemuksiasi kaksosten äitinä. Itsellänikin on identtiset kaksoset, täyttävät pian 21 vuotta, kyllä se vaan aika menee nopeasti...
Tuohon iltavelliasiaan teki nyt mieli kommentoida - itse aikanaan kun mietin ihan samaa, kun vauvat olivat niin kovin nälkäisiä yöllä. Meillä oli silloin neuvolan terkkarina sellainen kokenut ja useammat suositukset läpikäynyt tervejärkinen nainen, joka sanoi, että antakaa vauvoille ruokaa illalla ennen nukkumaan menoa .. Ja näin tehtiin. Ensin perunaa ja kasviksia ja jo vähän ennen 4kk possua sekaan 😂 Hyvin maistui ja heti unet piteni monella tunnilla. Iltapuuroon siirryttiin sitten, kun viljat tuli mukaan kuvaan. En ole tällä hetkellä yhtään kartalla suosituksista, joten en uskalla suoriltaan tätä suositella😂

Vierailija
13/14 | 

Mulla on juuri 18 vuotta täyttänyt poika, joka vauvana söi öisinkin parin tunnin välein. En muista oliko lääkäri vai terveydenhoitaja, joka sanoi että kun olette ensin kokeilleet että peruna sopii, niin antakaa sitä iltapalaksi. Näin tehtiin. Kannattaa kokeilla!

Jenpa
14/14 | 

Ruotsissa annetaan velliä, ihan normi meninki siel. Suomessa lapsen saaneena yllätyin että täällä velli onkin vähän niinku huono juttu. En tiedä sen enempää asiasta mutta yllättävää kun näin naapurimaita ollaan..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

mekkonen3.jpg
mekkonen3.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Danske Bank

Mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen sanasta sijoittaminen? Onko se vain upporikkaiden porvareiden pientä rahalla tehtävää peliä? Vaiko tavallisiin tuloihin ja tavallisiin ihmisiin liittyvä oman talouden hallinnan työkalu?

Minä itse näin vielä muutama vuosi sitten suorastaan punaista, kun kuulin puhuttavan sijoittamisesta. Minua ärsytti ajatus tällaisesta rikkaiden kerskumisesta rahoillaan, ja ajattelin, ettei minulle itselläni olisi koskaan varaa sijoittamiseen. Sitten aloin tajuta, että yhä useampi ihan tavallinen ihminen – jopa minua pienituloisempi – sijoitti. Alkoi kiinnostaa, mistä tässä oli oikein kyse.

Olen saanut paneutua sijoittamiseen ja rahaan ylipäätänsä tämän kevään ja kesän aikana oikein erityishyvällä opastuksella, koska pääsin mukaan Lily Talks -podcastiin. Minun Lily Talks -jaksojen aiheena onkin ollut raha. Ja vieläpä niin, että olen saanut neuvoja ja ajateltavaa todelliselta ammattilaiselta, Danske Bankin seniorstrategi Kaisa Kivipellolta. Aloita kuuntelu Kaisan ja mun sijoitusaiheisesta podcasta-jaksosta tästä:

[embed]https://simplecast.com/s/174aecbb[/embed]

Danskelta ja Kaisalta olenkin oppinut nyt ainakin (paljastamatta kokonaan tuota meidän podcast-jakson parhaita paloja) sen, että säästämis- ja sijoittamistapoja on niin monta kuin on ihmisiäkin. Danske Bankissa autetaan löytämään juuri se sinulle sopiva tapa sijoittaa, tehdään henkilökohtainen sijoitussuunnitelma ja itse asiassa räätälöidään koko homma on aika helpoksi. Ei siis tarvitse olla – kuten luulin – upporikas tai toisaalta jokin pörssikursseista tietävä talousguru entuudestaan, vaan sijoittamisen voi aloittaa todella matalalla kynnyksellä.

Kaiken kukkuraksi laina- ja sijoitusasioinnissa Danske Bankissa voi asioida iltaisinkin, tai jopa verkkotapaamisten avulla, joten tekosyyksi aloittamisen lykkäämiselle ei mene enää sekään, ettei jaksa jonottaa pankkimummojen kanssa käsi ovenkahvassa jo kello 7.58.

Jos sijoitusasiat alkoivat kiinnostaa, suosittelen linkkaamaan tänne. Linkin takaa löytyy muun muassa kolme erilaista sijoitustarinaa ja laskuri, jolla voi laskea sijoitusten tuottoa. Mukana on myös testi, jonka avulla voi etsiä itselleen sopivan sijoitusmuodon.

Tässä oli tällä erää viimeinen podcast-jaksoni (aikaisemmat kuunneltavissa täältä ja täältä), mutta toivottavasti uutta jatkoa saadaan pian. Mitä pidit tämänkertaisesta jaksosta? Osallistu tutkimukseen ja anna palautetta tästä linkistä. Kaikkien 31.8. mennessä vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Trendin vuosikerta (arvo 89,10 e).

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

säästäminen2.jpg
säästäminen2.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Danske Bank

Hassua, miten elämässä ikään kuin jumiutuu tiettyihin ajatusmalleihin, vaikkei oikeasti (enää) tarvitsisikaan. Minulla itselläni on ollut sellainen penninvenyttäjäopiskelijan identiteetti oikeasti koko aikuiselämäni, vaikkei siihen välttämättä olisi ollut aina edes tarvetta. Tajusin nimittäin vasta viime vuonna, että minähän olen valmistunut jo vuonna 2008, ja työelämäkin on ollut vakaalla tasolla jo miltei tuon samat kymmenen vuotta. Olisi siis aika ehkä alkaa tarkastella taloutta muustakin näkökulmasta, kuin kädestä suuhun -taktiikalla.

Koska säästäminen ja sijoittaminen ovat minulle melko tuntematonta maaperää, ja koska raha-asiat kuitenkin kiinnostavat, kutsuin Lily Talks -podcastiini mukaan Danske Bankin Senioristrategin, Kaisa Kivipellon. Kaisan ja Danske Bankin kanta on, että säästäminen kuuluu kaikille. Niinpä Kaisa opastaa minua (ja teitä) talousguruelämän ensimetreille. Hän vastaa muun muassa siihen kysymykseen, millainen puskurirahasta ihmisellä pitäisi olla, mitä eri tapoja on säästää ja mikä on säästämisen minimisumma? Kuuntele Kaisan ja minun rahakeskustelua tästä:

[embed]https://simplecast.com/s/b00a59bf[/embed]

Edellinen jakso – jossa keskustelen rakasta puhumisen tärkeydestä – on kuunneltavissa täällä. Siinä jaksossa vieraanani oli Lotosta tuttu näyttelijä, Helsingin kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid. Kolmas rahaa käsittele podcast-jaksoni ilmestyy 6.6.

Jotta jatkossa saadaan lisää teitä kiinnostavia podcasteja ilmoille, on tietysti tärkeää, että me osaamme täällä Lilyssä valita Lily Talks -jaksojen aiheet oikein. Osallistu tutkimukseen ja anna palautetta tästä linkistä. Kaikkien 31.8. mennessä vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Trendin vuosikerta (arvo 89,10 e).

Vastaa tästä!

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat