Kirjoitukset avainsanalla addiktio

Mulle tulee mieleen sanasta riippuvuus jokin sellainen tosi iso, elämää ohjaava asia. Päihdeongelmat, ortoreksia tai jokin vastaava. Sitä kuvittelee, että on sellaisten asioiden yläpuolella, mutta todellisuudessahan varmasti meillä jokaisella on niitä asioita, joihin olemme muodostaneet addiktion.

Mä tajusin viime viikolla, kun himoitsin Cokista – taas kerran – aivan koko ajan, että mä olen siihen kyllä todella pahasti koukussa. Aloin oikein pohdiskella, mihin ruokiin ja juomiin mä olen addiktoitunut.

  1. Cokis. Ei enempää sanoja. Mun ultimate-koukku. Cokis on myös sokerilakon suurin kompastuskivi.
  2. Kahvi. Since 1992. Jos mä en saa aamukahvia, olen hullu. Jopa lapsi tajuaa, että ennen mun tuplaespressoa ei saa kysyä mitään.
  3. Siipikastike. Tämä on aivan järjettömän tamperelaista, mutta mä en voi enää elää ilman Siippareiden kastiketta. Tungen sitä leivän päälle ja tortilloihin ja vaikka sun minne.
  4. Oivariini ja voi. Margariini on kauheinta, mitä mä tiedän ihmisten syövän. Mä itse asiassa käyttäisin varmasti aina oikeaa voita, mutta sen levittäminen leivän päälle on hankalaa, jos ei pistä pakettia lämpiämään etukäteen. Lapsi kysyi joskus eskarivuonna, mitä on ”margariini”, josta ihmiset puhuvat. Oli kovat-rasvat-kulttuuri iskostunut myös häneen.
  5. Kalinkka-jogurtti. Mä olen rakastanut Kalinkka-joguja niin kauan, kun muistan. Vadelmalla jos kyseessä on ”top”, mustikka-vadelmalla, jos kyseessä on perinteinen Kalinkka.

Mitä on sun ruoka- ja juomakoukut?

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Kommentit (14)

Iida s.
1/14 | 

Itselläni on myös tuo oivariini. Toinen on cokis zero, en pysty vaan jättämään sitä. 😅

Aijarr
5/14 | 

Ihan kauheeta jos joutuu jossain muuaalla laittaan leivän päälle jotain margariinia :D Eli oivariini ja voi löytyy meiltäkin. Lapseni 13v luuli juuri että margariini on merkki, niinkuin oivariinikin :D Samoin kahvi ja kalinka kuuluu samoin näihin "pakko olla" juttuihin. Yks on kans leipä, syön vaan ohutta herkkua, ainoa ruisleipä josta ei mene maha sekaisin ja se onhyvää!

Voivoitaikina
7/14 | 

Meillä on posliininen voiastia, jossa on huoneenlämmössä aina päivän tarpeeksi pehmeää voita. Koska voi!

Voivoitaikina
9/14 | 

Aika nopeasti huomaa, paljonko päivässä menee. Kuinka monta leipää perheessä päivässä syödään ja mikä määrä menee paistamiseen. Ja pian voi pehmenee, jos tarvitseekin vähän lisää, ja toisaalta taas se ei niin helposti pilaannu, jos vähän jääkin seuraavalle päivälle. Eli MuTulla! :)

SiiriA
10/14 | 

Vinkki voihin: vedä juustohöylällä siivu leivän päälle. Tämä toimii nimenomaan kylmään voihin. Hyvällä höylällä saa ihan seitinohuen siivun. Jos tulee paksu siivu, niin ei hätää, se pehmenee todella nopeasti veitsellä levitettäväksi.

hejcki
13/14 | 

Pepsi max ja irtokarkit pahimmat.
Tupakka olis joskus nuorempana (aski päivässä hyh), mut onneks siitä päässyt irti jo 10v sitten.
Sininen keiju on lähes yhtä hyvää kuin oivariini. Suosittelen testaamaan jos et oo kokolannu. 😊
https://www.lily.fi/blogit/mina-se-oon/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat