Kirjoitukset avainsanalla Iittala

PB200058.JPG
PB200058.JPG

PB200053.JPG
PB200053.JPG

PB200046.JPG
PB200046.JPG

PB200048.JPG
PB200048.JPG

PB200052.JPG
PB200052.JPG

 

PB200056.JPG
PB200056.JPG

PB200060.JPG
PB200060.JPG

PB200070.JPG
PB200070.JPG

PB200090.JPG
PB200090.JPG

PB200092.JPG
PB200092.JPG

PB200094.JPG
PB200094.JPG

PB200102.JPG
PB200102.JPG

PB200104.JPG
PB200104.JPG

PB200116.JPG
PB200116.JPG

PB200117.JPG
PB200117.JPG

PB200133.JPG
PB200133.JPG

PB200137.JPG
PB200137.JPG

Meillä vietettiin tänään jo vähän etukäteisesti F:n kotisyntymäpäiviä. Vieraiksi oli kutsuttu perhettä ja ystäviä. Pääasiassa aikuisia, mutta kyllä mukaan mahtui muutama tärkeä pienikin. Aluksi kilisteltiin juhlamaljat alkoholittomalla #Winner-kuoharilla* ja toivotettiin vieraat tervetulleeksi.

Koska pidän leipomisesta ja juhlien järjestäminen on ollut minulle aina vähän sellainen kunnia-asia, piti minun muuttaa ajattelumalliani näiden juhlien osalta. Tauti kun laittoi aika nöyräksi, oli pakko päättä, että tällä kertaa kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Itse asiassa : En tehnyt MITÄÄN itse!

Asettelin vain täytteet valmiiden taikinalevyjen pääle, kun tein suolaisia voitaikinanaposteltavia K Ruoka -lehden ohjeella. Olin bongannut ohjeen jo kuun alussa ja päätin, että noita haluaisin tarjota F:n kemuissa. Helppoja, edullisia, kauniita ja hyviä. Valmiin voitaikinan päälle vain basilikaa, tomaattia, tuorejuustoa ja juustoa, ja sitten koko komeus uuniin. Toki hieman tuunasimme ohjetta, mutta näihin sopii nyt kyllä melkein mikä vain päällinen.

Äitini teki puolestaan popcorn-kinuskiherkkuja saamallaan ohjeella, A:n äiti toi karjalanpiirakat ja munavoin, kakut tilasin Frangipanista*. Maistoi ensimmäisen kerran Frangipanin kakkuja eräissä ristiäisissä pari vuotta sitten, ja olin jo silloin aika äimänä. Niin ihania!

Kun sitten pohdin, voisinko tilata tällä kertaa kakut valmiina, mieleeni tuli kyseinen leipomo vuosien takaa. Makeaksi kakuksi valikoitui aivan TAIVAALLINEN Dark Forrest -kakku ja suolaiseksi taas kana-caesar-voileipäkakku. Molemmat muuten laktoosittomia ja gluteenittomia.

Kattaus olikin sitten sekalainen seurakunta uutta, vanhaa ja lainattua. Mutta jotenkin se hillitty sekamelska kävi minusta aika ihanasti esimerkiksi tuohon kakun rönsyilevään tyyliin. Paperilautasliinat, tähtikoristeet, kynttilät ja synttärikyltti oli Pop Up Kemuista*, mukit ja lautaset omasta kaapista (Marimekolta, kirpparilta, Arabialta, Iittalasta ja Ikeasta), tarjoiluastiat omista ja äidin kaapeista. 

Sellaiset juhlat. Ehkä parhaat, jotka olen järjestänyt, koska tällä kertaa ei tarvinnut stressata mistään järjestelyistä. Voisi tottua tähän.

Ja mitä tärkeintä. Sankari oli tyytyväinen juhliinsa!

-Karoliina-

*saatu 

Kommentit (19)

AnLe
1/19 | 

Kuohuviiniä, alkoholitonta - tajusin kyllä, alaikäisen lapsen syntymäpäiväjuhlissa; miksi oi miksi? Minusta kilistelyt ylipäätänsä eivät myöskään kuulu lastenjuhliin. Olen sitä mieltä, että niin kauan kun juhlasankari on alaikäinen ei 'aikuisten juomia' juhlissa tarjoilla. Lisäksi neiti F:n laittaminen mainostamaan kuohuviiniä, menee minusta hyvän maun yli. Mieleeni tuli ajatus, että etkö uskonut muiden tarjottavien ja miljöön tuovan tarpeeksi wau-ilmiötä juhliin. Kakku näytti aivan mielettömän hienolta!

Kävin tuolla Lasso Drinks:in sivustoihin tutustumassa. Kerrottakoon, että minun täytyi klikata olevani 18 vuotias, päästäkseni tutustumaan tuotteisiin. Jos jollain juomalla haluat lastenjuhlissa jatkossa kilistellä, suosittelisin esim. Frozen kuplivaa juhlajuomaa. Mausta en tiedä, mutta kohderyhmä on oikea:lapset. Aikuisten juhlat ovat erikseen!

Karoliina Sallinen
2/19 | 

F:n juhlissa on ollut 1-vuotissynttäreistä lähtien alkaen ollut alkumalja. Ja jos kyseessä on alkoholiton, on se sama, kuin olisi limua lasissa. Minusta on turhaa hysteriaa kriminalisoida alkoholiton kuohuviini ihan siksi, että kyljessä ei ole Mikki Hiirtä ja Frozenia. Vaikka varsinaisilla lastenkutsuilla ei kyllä tätäkään tarjota, mutta nämä juhlat olikin kummeille ja sukulaisille.

Missäs kohdassa F muuten mainosti juomaa?

Tätä wau-ilmiötä tässä 14 päivää kestäneen kuumeen jälkeen en varsinaisesti miettinyt, mutta mahtavaa, jos sellaistakin löytyi.

Vierailija
3/19 | 

Musta kilistely tuo vain kivan lisän ja juhlavuutta juhlaan kuin juhlaan. Meillä kippistely kuuluu myös välillä arkipäivään (juomana mikä tahansa) ja silloin toteamme yleensä "hyvä me" ja koko perhe siis, 2-vuotias etunenässä ;)
Mua vähän harmittaa, että esikoisemme ristäisiin, emme ottaneet alkumaljoja. Ehkä lähinnä siksi, kun emme oikein tienneet, että mikä kohta olisi ollut luonteva kohta kohottaa malja.

Vierailija
4/19 | 

Ja näytääpä tarjoilut herkullisilta! Nam! Välillä on hyvä olla myös itselleen armollinen <3

Karoliina Sallinen
5/19 | 

Samoin me :) Joskus arkena katetaan "hienosti" ja kilistellään maitoa jalkalaseissa!

Vierailija
6/19 | 

Tosi kaunis kakku ja kiva kattaus, suolaisetkin näyttää maukkailta. Valmis voitaikina on kätevä, kun voi vain vaihtaa täytteitä ja valmistuu nopeasti.
Minusta lasten synttäreillä, jossa vieraat valtaosin aikuisia, voi aivan hyvin aikuiset kilistellä kuohuvaa (alkoholitonta tai oikeaa) yhden lasin verran! Meillä on usein tarjottu lasilliset halukkaille ja lapsetkin saavat kilistellä jos haluavat toki omilla juomilla enkä koe, että meillä lapsille muuta opetetaan kuin tapakulttuuria ja sitä, että alkoholiakin aikuiset voivat joskus juoda.

Karoliina Sallinen
7/19 | 

Olen kyllä samalla linjalla. Olisi ihanaa, jos suomalaislapset oppisivat, ettei alkoholi ole jokin tabu, josta seuraa väkisin humala ja pahaa. Se, kuten alkoholiton kuoharikin, voi olla vain parin hörpyn juhlistusjuoma. 

Diddi
8/19 | 

Ihanat tarjoilut ja kattaus! Olen aivan saa mieltä, kilistelyt sopivat lastenkin juhliin jos suurin osa vieraista on aikuisia. Eiköhän suomalaisen kulttuurin humalahakuisuus ja kieroutunut alkoholikulttuuri kumpua ihan jostain muualta..

Suolaiset näyttivät ihanan helpolta, vielä jäi kiinnostamaan että miten tuunasitte ohjetta? Täytyy pistää samat tulille ensi viikonloppuna kun lapsuudenystävät tulevat pikkujouluihin meille..

Karoliina Sallinen
9/19 | 

Laitettiin (kalliin) poron sijaan toisiin piiraisiin kylmasavulohta, tilliä ja ruohosipulia :) 

Riia
10/19 | 

Heippa, löysin juuri blogisi ja kirjoituksesi ovat piristäneet päivääni. Olet ihastuttava ihminen Karoliina! Herkulliset ja kauniit tarjoilut juhlissa. En vain ymmärrä ihmisiä jotka kirjoittavat negatiivisia kommentteja blogeihin, joita itse vapaaehtoisesti seuraavat :D käytöstapoja pitäisi opetella, älä välitä ;) Ihanaa joulun odotusta sinulle ja tyttärellesi! ❤

Karoliina Sallinen
11/19 | 

No huh. Kiitos. Ihana viesti ja piristi kyllä mun harmaata päivää!

Ihanaa marraskuuta ja tulevaa joulua <3

tuutti
12/19 | 

Ihanan herkullisen näköiset kakut, samoin karjalanpiirakat. Mutta kuka on A? Jotain mennyt ohi..

Karoliina Sallinen
13/19 | 

A on poikaystäväni. Vai miesystävä? Mikähän on oikea termi, kun ensimmäinen kuulostaa 15-vuotiaalta ja toinen 57-vuotiaalle? Jotain siltä väliltä :) 

Vierailija
14/19 | 

Hienonnäköiset kakut. Millaista tuommosta korkeaa kakkua on leikata, jossa noin paljon koristeita? Pysyykö nättinä?

Karoliina Sallinen
15/19 | 

Täytyy sanoa, että leikkaaminen aiheutti jännitystä vieraissa. Mutta hyvin meni terävän veitsen ja kakkulapion kanssa. Lopussa toki kellahti, mutta se ei haitannut. 

Vierailija
16/19 | 

Kauniit juhlat :) Sulla on tosi suloinen tyttö!

Marttanen
18/19 | 

Ihanan näköiset tarjoilut ja suloinen synttärisankari!
Minua itsekin samassa tilanteessa lähitulevaisuudessa olevana kiinnostaisi tietää, kuinka uudessa elämäntilanteessasi järjestät juhla-asiat. Ne kun yleensä tuottaa monelle eroperheelle päänvaivaa ja kenties riitojakin. Eli järjestättekö F:n isän kanssa molemmat omat lapsen synttärijuhlat omille sukulaisille ja ystäville? Vai oliko näihin juhliin kutsuttu myös F:n isä ja kenties hänen puolen sukua myös? Ja jos oli näin, niin kuinka saada kaikki toimimaan luontevasti?!

Karoliina Sallinen
19/19 | 

Uskon, että tämä on yksi niistä haastekohdista. Näillä synttäreillä oli kummit ja minun puolen perhettä ja perhetuttuja. En itse asiassa edes tiedä, järjestääkö isä omia juhlia hänen puolelleen sukua. 

Kaverisynttärit järjestämme yhdessä tyylillä "tuo sinä nämä, minä tuon nämä."

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meiltä hajosi kaksi viikkoa sitten neljä Iittalan lasia parin päivän sisällä. Koska olin jo aikaisemminkin huomannut, että meillä on aivan liian vähän juomalaseja, todistivat nuo äksidentit, että uusia pitäisi ostaa pikaisesti.

Selailin sekä Iittalan, Marimekon ja Ikean lasit, kunnes törmäsin kirpparilla näihin ihaniin laseihin. Tai äitini törmäsi, ja kiikutti niitä minulle kertoen, että hänen lapsuudenkodissaan oli ollut samaisia laseja. Ja siitä se ajatus sitten lähti :)

TUOTE Juomalaseja, 6kpl.
OSTOPAIKKA Hankasalmen KihveliKirppikseltä
HINTA Oikeasti 2e/6kpl, mutta nyt pöydässä oli -50%, eli kaikki olivat yhteensä yhden euron.
KÄYTTÖKOHDE Arkilaseiksi (tai eihän meillä kyllä juhla-astioita ole erikseen)
KÄYTTÖÖNOTTOTOIMENPITEET Normaali pesu astianpesukoneessa.
ARVIO OSTOKSEN KANNATTAVUUDESTA Yksi lasi on vähän halkeamilla reunasta, ja näitä tuskin löytyy enää lisää, joten sinänsä vähän huono ostos pitkällä tähtäimellä. Toisaalta onneksi lasien malli on klassinen, joten voisin kuvitella ne vaikkapa Ikean Diod-lasien tai Iittalan Kartio-lasien kaveriksi. Ja tarpeeseen ostaminen toki on aina hyvä juttu!
OSTOKSEN HINTA-LAATU -SUHDE 3/5

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (12)

1/12 | 

Meillä oli lapsuudenkodissa samaa sarjaa olevatjälkiruokakulhot.
Ja misäs se on sanottu, ettei noita enää löytyisi jostain lisää?

Laura
2/12 | 

Teet kyllä hyviä löytöjä aina Hankasalmelta! Vähän olen kateellinen noista hinnoista, Joensuussahan nämä lasit olisi kirppiksellä maksaneet varmasti 2-3e/kpl... Täällä on hinnat karanneet aivan käsistä, kaupasta saa uudet samoilla hinnoilla mitä kirppiksillä pyydetään :(

Lasista kinnostunut
3/12 | 

Hieno löytö! Lasit ovat Oiva Toikan suunnittelmaa Saana-sarjaa ja Nuutajärven Lasin valmistamia 70-luvulta. Niitä voi hyvinkin löytyä lisääkin, ainakin yksittäisiä kappaleita.

Samaa muotokieltä on Toikan suunnittelemassa Tundra-lasissa, mutta muistaakseni lasi niissä ohuempaa arkikäyttöä ajatellen.

Sarjaan löytyy myös jälkiruokakulhoja, niitä näyttäisi nopeasti katsoen olevan enemmän liikkeellä, juomalaseja on varmaankin hajonnut jokapäiväisessä käytössä. :)

4/12 | 

Teet(te) kyllä ihan mahtavia löytöjä tuolta Kihvelikirppikseltä! Pitänee laittaa paikka muistiin. Jos sitä joskus ohijunaillessa pysähtyisi. :)

Hennakoo
9/12 | 

Juu Toikkaapa hyvinkin ja mihin hintaan! :) Meillä "samaa sarjaa" Toikan tuoppeja, 0,3l ja 0,5l kokoisina kirppiksiltä myös bongailtu halvalla. Äitini just viimeks täällä ollessaan muisteli, kuinka hänen nuoruudessaan juotiin samanlaisista tuopeista kaljaa lähikuppilassa.

Raitasukka
10/12 | 

Meillä menee Iittalan Kartio-laseja ihan koko ajan rikki, eivät kestä arkikäytössä yhtään. Pitää varmaan ostaa kirppikselta jotain vanhoja parempia. Hienot!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä sain joskus vuosia sitten mun mummolta pari kappaletta Iittalan joitain vanhoja jälkiruokakulhoja. Niitä oli kuulemma alun perin ollut enemmänkin, mutta astiakaapin rämähtäessä jossain menneisyydessä suurin osa kulhoista oli tuhoutunut. Otin kulhot ilolla vastaan, vaikka tiesinkin, etten ehkä tulisi löytämään niille paria.

Sitten astelin muutaman kuukauden päästä kirppikselle, ja mitä kummaa, siellähän niitä samaisia kulhoja jökötti rivissä. Ja vielä pilkkahintaan.

TUOTE Iittalan lasikulho. Nimeä en tiedä. 6 kpl
OSTOPAIKKA Hankasalmen KihveliKirppikseltä
HINTA 1e/kpl = 6e
KÄYTTÖKOHDE Jälkkäriastiana, kun halutaan syödä vähän hienommin.
KÄYTTÖÖNOTTOTOIMENPITEET Normaali pesu astianpesukoneessa.
ARVIO OSTOKSEN KANNATTAVUUDESTA Olihan se vain aikamoinen sattuma, että tämmöistä äinikuista sarjaa löytyi täydennykseksi kirppikseltä. Ja vielä älyttömän edullisesti.
OSTOKSEN HINTA-LAATU -SUHDE 5/5

Osaako joku sanoa kulhojen mallin? Ja siis oletan niiden olevan Iittalaa. Mutta kertokaapa, jos olen ollut nyt sittenkin tohkeissani Tiimarin kipoista!

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (13)

Hemu
1/13 | 

Olisko noi Tapio Wirkkalan suunnittelemat Future-jälkiruokakulhot? Netistä löytyy lista Iittalan lasitavaroista. Näyttäisi olevan 25 €/kuppi, joten tosi hyvä löytö, jos nyt ovat Futuret :)

muumimammma
2/13 | 

Hei, kiitos ensinnäkin mukavasta blogista. Teidän perhettä oli kiva seurata myös Iholla-sarjassa :)

Voisiko jälkiruokamalja olla Timo Sarpanevan Pisaranrengas?

Tiina
3/13 | 

Mäkin veikkaisin tuota pisaranrengasta. Oikein kauniit kulhot ovat!

4/13 | 

Minäkin veikkaan, että olisivat Pisaranrenkaita. Astiataivas.fi sivustolla olivat 20€/kpl, että hyvin löydetty!

Hemu
5/13 | 

Niin onkin Sarpanevan... nyt vasta huomasin nuo "renkaat" :) hyvä muumimamma!

12/13 | 

Sattuipas hyvin, kun huomasin tämän bloggauksen! Löysin samoja kulhoja nimittäin mummoni jäämistöstä ja ihastuin oitis. Nuo olivat Iittalan pakkauksessa, mutta malli ei siitä selvinnyt.

Nuo ovat muuten hyvät jälkiruokakupit, kun ei ainakaan tule syötyä liikaa. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat