Kirjoitukset avainsanalla Hay

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän eteisemme on paikka, jossa "sisustus" vaihtuu kaikkein tiheimmin. Sisustus siksi lainausmerkeissä, koska eihän tässä tilassa olla menty nyt kauneus edellä. Lapsiperhearjessa eteinen on niin olennainen paikka, että yritän saada sitä koko ajan paremmin toimivan.

Viimeisimmän eteispäivitykseni jälkeen (sen kuvat ja tekstin voi kurkata täältä), olemme ehtineet tehdä jo pari muutosta.

Ikean raitamatto vaihtoi kesällä paikakseen olkkarin, ja eteiseen taas ostettiin Etolasta metritavaramatto, joka leikattiin oikeaan muotoon ja kokoonsa. Minusta eteiseen tuli yhden yhtenäisen maton kanssa paljon enemmän ryhtiä ja toimivuutta. Eipähän tarvitse koko ajan siirrellä rullautuvaa villamattoa ja yksittäisiä kynnysmattoja oikeille paikoilleen.

Toinen ongelma eteisessämme oli F:n vaatteiden säilytys. Kyllähän F:n haalarit ja takit tuohon meidän peiliovelliseen kaappiimme mahtuvat, mutta vaan kun hän ei itse yllä sieltä niitä ottamaan tai sinne niitä ripustamaan.

Kasvatuksellisestikin eteisemme on ollut huono, kun F on aina jättänyt omat takkinsa eteisen lattialle lojumaan. Asusteet ja kengät hän saa onneksi vietyä paikalleen, mutta kyllä takitkin pitäisi minusta itse jo voida ripustaa.

Niinpä päätin, että vanha Tigeristä ostettu pallonaulakko sai väistyä uuden, matalammalle ripustettavan Ikean PS-malliston naulakon tieltä. Kauan kyllä harkitsin, että olisimme ostaneet tilaan juuri oikean mittaisen Nomess Copenhagenin So Hook -naulakon, mutta 110euron hintaero pisti valitsemaan Ikean kauniin, mutta hieman liian lyhyen naulakon.

Naulakon ripustuskorkeus mitattiin niin, että F ylttää siihen itse, mutta etteivät haalarin lahkeet roiku pitkin maata. Naulakon ja lattian väisen seinän "tapetoin" Köpiksestä ostamallani kaktuskontaktimuovilla, ja naulakon yläpuolelle puolestaan läväytin kaapista löytämäni vanhat kortit ja F:n 3-vuotiaana piirtämän Arielin.

Etolan matto oli aika kallis (noin 70euroa), mutta naulakkonurkkauksen hinnaksi muuten tuli alle 15euroa. Kisko maksoi nimittäin 5 euroa, nupit 5 euroa, peili/kaksoisnuppi oli vanha ja kontaktimuovikin vain muutaman euron. Ei tullut designea, mutta ihan kelpoa minusta silti.

Nyt kun vielä saisimme jonkin fiksun vaaterekin tuohon liian ison Ikean rekin tilalle. Hayn Loop olisi haaveissa, mutta jää varmaankin taas hintansa puolesta hankkimatta. Kuten jo kerroin, kuolaan myös Hobbarin paperikuvastossa ollutta rekkiä, mutta sekin on ilmeisesti jo loppuunmyyty. Katosta roikkuva harjanvarsinaulakko olisi myös ihana, mutta eipä sellainen painoa pitelevä kepukka taida pysyä kiinni meidän levykatossa. Vinkkejä otetaan siis todella vastaan :)

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (11)

Nyyti
2/11 | 

Kivan näkönen eteinen, mutta vielä voisi saada lisää ryhtiä ja selkeyttä sillä, että henkarit olisi samanlaiset ja saman väriset keskenään.

Sonja
3/11 | 

Ihanan söpö eteinen! :) Maton vaihtaminen on erittäin onnistunut ratkaisu ja tuo todellakin ryhtiä pieneen tilaan (kun vertaa edelliseen sisustusratkaisuun). Haluaisin myös tietää mistä nuo viikonpäiväliitutaulut on ostettu? Todella kiva yksityiskohta!

Suski
7/11 | 

Moi!
Satuin huomaamaan Finnish design shopin Facebook-päivityksestä juuri, että heillä on huomenna ystävämyynti, ja kuulemma myynnissä mm. hayn looppia.. Käy tykkää niiden facebook-sivusta niin saat lisää infoa. Toivottavasti saat viestin täältä ajoissa jos sattuis vaikka kiinnostaa! :)

Suski
8/11 | 

Käy tykkää Finnish design shopin Facebook-sivusta. Niillä on huomenna ystävämyynti ja kuulemma hayn looppia myynnissä. :)

Ulla
11/11 | 

Toimiikohan tuo linkki edelliseen eteispäivitykseen kunnolla. Minulle ei aukene siitä kuin tämä sama päivitys uudestaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

haave.jpg
haave.jpg

haave2.jpg
haave2.jpg

Juuri kun eilen pääsin sanomaan, että yksi heikkouteni puolisona on se, että haluan koko ajan uudistaa kotiamme, onkin hyvä kertoa muutama kotihaave lisää ;)

Saimme viikonloppuna koottua nimittäin eteiseemme Ikean Sprutt-malliston lipaston ja kenkätelineen, ja taas kerran tuli huomattua se, kuinka oikeanlaisialla kalusteilla saa tilaan lisäpontta ja kauneutta oikein rutkasti. Nämä tämän postauksen haavetuotteet ovatkin sellaisia, jotka ovat muhineet päässäni jo ikuisuuden, mutta joiden hankinta on siirtynyt koko ajan eteenpäin.

Ensinnäkin eteisemme kaipaa kipeästi tuota Hayn Loop-naulakkoa ja Fatboyn mattoa, F:n huoneeseen pitäisi puolestaan saada Ikean Övre-sängyn tilalle jokin katokseton sänky (saa muuten ostaa pois tuon vanhan!), koska sänky olisi tarkoitus siirtää ikkunan eteen. Niin ja koska veimme F:n taaperopöydän jo varastoon, olisi haaveena saada F:lle isojen tyttöjen työpöydäksi tuo Stringin työtaso.

Esko puolestaan keksi - häneltäkin tulee onneksi sisustusideoita välillä - että olohuoneemme Diamond Chairin yläpuolelle kävisi täydellisesti musta, pieni, String Pocket-hylly. No niin muuten kävisikin!

Jos sinulla on siis second hand -hintaan myytävänä joku edellisistä tuotteista (värillä ei niin väliä), laitathan mulle viestiä blogin sähköpostiin osoitteeseen karoliina.kolmistaan@gmail.com.

Entä kuka muu haaveilee samoista kotituotteista?

-Karoliina-

*kuvat lainattu valmistajien sivuilta

  Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (12)

Aino
1/12 | 

Moikka! Kiva blogi ja kivoja löytöjä. Mistä saitte ostettua tuon Spruttin? Siis Ikeasta tietysti, mutta ei löydy esim. nettisivuilta ollenkaan :( Hakusessa ollut metallinen kapea lipasto jo kesästä asti, paras tähänastisista löydetyistä on ollut Kasvihuoneilmiössä, mutta en uskaltanut siinä hetkessä vielä ostaa niin nyt haetaan lähempää.

juuliiiii
2/12 | 

Itselläkin ollut haaveissa tuollainen eskon ehdottama string pocket hylly. Nykyiseen hieman "rupsahtaneeseen" asuntoon ei ole ollut intoa sellaista hankkia, mutta tuleva muutto upouuteen asuntoon innoitti taas miettimään asiaa. Olen päättänyt hyllylle jo paikankin pelkän pohjapiirrustuksen perusteella, keittön tyhjälle seinälle se sopisi täydellisesti ! Nyt alkoi myös tuo ikean sprutt-mallisto kiinostamaan.. :)

4/12 | 

Mikä juttu toi kisan kalusteiden kokoaminen oikein on?
Itse ostan, itsen kokoan - ja innolla.
Suurin yksittäinen projekti on ollut parvisänky, mutta noita hyllyjä ja lipastonsa sun muita on tullut koottua paljonkin. "Tee se itse" sohvan kotosin työpaikalla. Sen parempaa työtehtävä en ole vielä saanutkaan ;)

Ikeaa jutut on helppoja ja varmoja koota, kunhan noudattaa ohjeita ja vain niitä.

Kolmistaan-Karoliina
5/12 | 

Se onkin kummallista, ettei tuotetta näy netissä. Ihmettelin itsekin samaa, ja koko mallistonkin bongasin Ikean Instasta.

Espoon Ikeassa ei ollut SPRUTT-tuotteita, mutta Vantaalla oli. Kannatta soittaa etukäteen, ettei tule turhaa reissua.

Kolmistaan-Karoliina
7/12 | 

Nyt olisi työtaso ja noita seinämiä pienessä alessa Finnish Design Shopissa. En tiedä, pitäisikö investoida, jos tätä kautta ei löydy käytettyjä!

anne
9/12 | 

Musta string olisi paketissa, kun ei paikkaa löytynyt. samoin ylimääräinen pääty ja hylly eli saisit kaksi vierekkäin. Ota yht. Sähköpostiin jos kiinnostuit. Postitus onnistuu automaattiin. Yt:Ansku

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huikkailin teille syksyllä, että en kehtaa näyttää teille eteistämme, koska se on niin karmea ja keskeneräinen. No sitä se on edelleen, mutta en vain jaksanut enää panttailla tätä postausta, joten tässäpä eteisasiaa kaikessa aitoudessaan. En jaksanut edes kuvaussiivota, joten tila on nyt sitten au naturel.

HUONEEN LÄHTÖTILANNE, KUN MUUTIMME ASUNTOON:
Huoneistomme edelliset asukkaat olivat lapseton pariskunta, joten heillä eteinen oli hyvin siisti ja kalusteeton, koska tilaa kuravaatteille ja hoitorepuille ei luonnollisestikaan tarvittu. Eteisessä oli muuttaessamme tuo peiliovellinen liukuovikaappi, ei muuta.

 

REMONTIT, JOTKA TEETIMME HUONEESEEN JO MUUTTOHETKELLÄ:
Eteiseen asennutettiin sama valkoinen parketti kuin muuallekin asuntoon. Eihän parketti eteisessä ole ihannemateriaali, mutta meistä näin pienessä kodissa (ja vieläpä avonaisessa tilassa) yleisilmeestä olisi tullut sekavat, jos eteisessä lattia olisi ollut erilaista materiaalia kuin muualla.

Muuton yhteydessä laitoimme eteiseen kaksi Ikean kenkäkaappia. Isommassa on oikeastikin kenkiä, pienemmässä on säilytyksessä kaikki F:n pipot, lapaset ja huivit.

 

MYÖHEMMIN TEHDYT REMONTIT JA TOIMENPITEET:
Ei tehtyjä remontteja tai toimenpiteitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SISUSTUS:
Eteisessä olemme kyllä ”sisustaneet” säilytystila-ajattelu edellä. Liukuovikaapin päälle ostimme joskus viime talvena lukuisia Ikean laatikoita sadevaatteille, kangaskasseille, väärän-kauden-hatuille jne.

Vähän aikaa sitten räväytin eteisen kulmaan Ikean Mulig-vaatetelineen, kun paksut talvitakit – ainakaan vieraiden – eivät enää mahtuneet kaapin sisään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TULEVAISUUDENHAAVEITA HUONEEN SUHTEEN:
Vaikka pidänkin hirveäsi ystäväni antamista mutterinaulakoista, eivät ne ole kovinkaan käytännölliset. Tuohon kapealle seinälle olemmekin suunnitelleet ostavamme jonkin kapean ja korkean kaapin/senkin. Ehkäpä vaikka tämän Ikean Nordli-lipaston.

Mulig-telineen tilanne haluaisin ehdottomasti HAY:n Loop-naulakon. Olisi juuri sopivanlevyinen, koska nythän tuo Mulig on seinäpätkään himppusen liian pitkä.

Niin ja olisiko tuohon sisääntulon oikealle puolelle fiksua laittaa naulakko F:n tasolle? Sekin mietityttää, minne saisin oman laukkuni ja F:n repun jotenkin fiksusti ja siististi. Tuo käytössä oleva penkki on liian pieni.

Postissa minua odottaa jo mustat tarrateipit wc-ovea varten. Vuoraan siis koko tuon oven mustaksi.

Jos teillä on vinkkejä eteisen suhteen, otan ne mielelläni vastaan! Ryhtiä, tyyliä ja säilytystilaa kaivataan.

-Karoliina-

 

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (17)

Saara
2/17 | 

Ehdottaisin eteisen liukuovikaapiston leventämistä ovelle päin. Tulisi hurjasti lisää säilytystilaa ja tavarat olisi piilossa jolloin kokonaisuus siisti ja selkeä. Tosin kulku eteisestä keittiöön poistuu tällöin, tuleeko keittiöstä liian umpinainen teidän makuun?

Virpukka
3/17 | 

Irtosälä tosiaan pienentää tilaa ja luo kirjavan vaikutelman. Lisää liukuovikaapistoja kuulostaa todella hyvältä. Eteinen on valtava. Voisiko liukuovikaapistoja vetää vessanovea kohden, jolloin keittiöön voisi mahtua jopa ruokapöytä?? Kenkäkaappeihin saa kyllä tosi hienosti piiloon vaikka mitä. Täytyypä pitää mielessä :)

ulla
4/17 | 

Terve perhe :)

Ekan kerran täällä vierailen :) . Iholla ohjelmassa kyllä olitte niin mahti perthe :D . Blogigin näyttää mielenkiintoiselta . :)

rairai
9/17 | 

onko tuo liitutaulusysteemi ovessa tarraa ja jos on niin käykö siihen liitu vai tussi?ja mistäköhän tuollasen sais ostettua? myös nuo pienet jutut seinassä jossa toisessa roikkuu avain niin mistä ne on?

10/17 | 

Hei, mistäs toi eteisen isompi matto on? Ihastuin siihen, enkä löydä äkkiseltään mistään.

Ella
11/17 | 

hei, onkos toi eteisen isompi matto mistä? Ihastuin siihen, enkä ainakaan äkkiseltään löytänyt mistään.

Esko
12/17 | 

Heippa! Liitutaulusysteemi on tarraa ja siihen on oma tussi, jolla siihen voi söherrellä. Ostettu Granitista. "Pienet jutut" ovat lintuavaimenperät ja ostettu luonnontieteellisestä museosta...Kivaa viikkoa!!

Suvi
16/17 | 

Moi!

Ensinnäkin, kiitos hauskasta, ilahduttavasta ja mielenkiintoisesta blogista! Oon joskus aiemminkin (varmaan Iholla-sarjan aikaan) piipahtanut täällä, mutta silloin ei vielä jostain syystä napannut :D Nyt kuitenkin päädyin tänne pari viikkoa sitten taas uudestaan ja tajusin, että teillähän on ihan mahtava blogi! Sopivassa suhteessa huumoria, realismia ja visuaalista kauneutta. Ollaan remppaamassa asuntoa ja kun satuin löytämään tän 55 neliötä-sarjan, niin oli ihan pakko kahlata se läpi! Sain paljon hyviä vinkkejä ja ideoita. Teidän koti on ihanan värikäs ja näyttää siltä, että siellä eletään, toisin kuin monet muut blogeissa näkyvät kodit.

Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

ikeab.jpg
ikeab.jpg

ikeaa
ikeaa

Gym Hook
Gym Hook

Tänään mun piti esitellä teille meidän eteinen osana 55 neliötä -postaussarjaa. Kuvia ottaessa iski kuitenkin sellainen olo, että eihän mulla ole teille oikein mitään fiksua näytettävää. Eteinen on kesken, ja sen verran vielä toimimaton, ettei siitä taitaisi olla vinkiksi tai inspiraatioksi vielä oikein kenellekään.

Eteisemme on kyllä kämpän pinta-alaan nähden ihan ok:n kokoinen. Eikä edes käytävämäinen vaan ennemminkin avara alue. Hankalaksi lapsiperheelle eteisessä tekee kuitenkin kaksi seikkaa: Ensinnäkin lattia on valkoista parkettia. Ja toisekseen. Eteisessä on seinäpinta-alaa hirveän vähän. Eteisalueen nimittäin rikkovat peräti kolme ovellista oviaukkoa, kaksi ovetonta koloa ja yksi liukuovikaappi.

ikeac.jpg
ikeac.jpg
PH121709
PH121709
PH121682
PH121682

Periaatteessa pidän eteisestämme jo nyt. Siinä ei ole mitään ällöä, jota erityisesti haluaisin pois. Mutta lisää ryhtiä ja säilytystilaa kyllä kaivataan. Mielellään halvalla ja kestävästi. Vaikea yhtälö?

Heittäkääpä nyt kehiin omat toimivat ja jopa vähän erikoisetkin säilytysratkaisunne! Tarvetta olisi hyvälle eteisenmatolle, jonka voi leikata muotoon. Niin ja seinään (ja kattoon?) kiinnitettäville (mahdollisimman vähän syville) kenkä- ja vaatekaapeille, sekä muille vaatesäilytysjärjestelmille.

Loop Stand Mega Knit Strap Mirror Bella Cofee Table S&B Dot Carpet
Loop Stand Mega Knit Strap Mirror Bella Cofee Table S&B Dot Carpet

Eniten pohdituttaa se, kannattaako nyt tuunata jokin Ikea-kaluste meille sopivaksi, panostetaanko muutamaan klassikkoon vai teetetäänkö eteisen osasia jopa puusepällä asti (niin ja jos, niin kenellä…).

Kivaa torstai-iltaa!

- Karoliina-

*kuvat: Ikea ja HAY

Kommentit (15)

Misu
1/15 | 

Hei vinkki vinkki me ostettiin honkkarista (hong kong :D) sellasta ns. kuramattoo, ihan metritavarana ne sitä myy ja värejä oli paljon :) meillä on kanssa vaalee laminaatti ja ongelma oli kun ei haluttu että lattia menee pilalle kaikesta siitä hiekasta mikä tulee kenkien mukana sisälle :) meillä on tosi kivaa ja neutraalii vaaleenharmaata tässä meijän eteisessä ja tosi tyytyväisii ollaan oltu :)

Daniella
2/15 | 

Ihan sellasta siistiä kuramattoa (esim. tumman harmaa) saa ainakin metritavarana, mutta jos haluaa jotain spessua, niin eri juttu tietysti.

Muiden vinkkejä odotellessa. Nimim. pursuavat asustelaatikot...

Maisoni
3/15 | 

Jysk ainakin myy vain 30cm syviä eteis juttuja. Esim penkki, jossa alla kolme koria.

Maria
4/15 | 

No tuota metritavarana myytävää kuramattoa minäkin tulin tänne vinkkaamaan mutta pari ehtikin ensin :) pakkausteipillä ja spraymaalilla saa kivasti tuunattua niistä vaikka raidallisia.
Meillä on kanssa todella pieni eteinen, siellä yksi kaappi ja se on tupaten täynnä.. kaapissa jokaisella oma kori josta pipot ja hanskat ym löytyy. Ja tangossa roikkuu vaan sesongin takit ja loput on tyhjiöpakattuna sitten vaatekaapeissa. Kenkäkaappi meillä on omassa makkarissa, eteisen kaapin alahyllyllä on kuramatto ja jokaisella kerrallaan kahdet kengät eteisessä ja loput kenkäkaapissa.. mä olen löytänyt itsestäni hirveän eteisnipottajan, pienessä tilassa pienikin sotku näyttää nopeasti tosi isolta sotkulta. Ihania inspiraatiokuvia! Mitään yksittäistä huonekalua en osaa vinkata mutta Ikeassa oli taas paljon uutta kivaa kaikkea..

Veera
5/15 | 

Meillä oli vanhassa kämpässä valkoinen lattia eteisessä. Ihana ja valoisa! Siinä toimi hyvin "kaiken imevä matto", joka oli vähän samanlainen, kuin ne "linströmmit" julkisissa tiloissa.

Tällä hetkellä etäisemmäksi on niin suuri, ettei "kaiken imevää" mattoa saanut siihen järkevästi sijoitettua. Ostin minäkin rautakaupasta neljän metrin pätkän leveää käytävämattoa. On niin raskas, että pysyy imuroidessakin hyvin paikallaan.

Misu
11/15 | 

Jos nyt oikein muistan nii se oli joku 150cm leveetä mutta siellä oli myös leveempää mattoo oliskohan ollu 200cm?! Leveetä :)

Maria
13/15 | 

Loistavaa jos ideasta oli apua! Meillä on ainakin tollaisessa juuttisessa eteismatossa pysynyt ihan se perus "rautakauppaspray" uskoisin että kestää muissakin matoissa.. Niin ja kunnolla sanomalehteä alle ja ympärille....
t. Eräs joka maalasi kuistiin eteismaton rajat...

Hannastiina
15/15 | 

Kirjoittaja tarkoittanee sitä julkisissa tiloissa oven edessä olevaa mattoa joka imee enemmän kuin painonsa verran kuraa, sitä myy mm Hobby Hall. Meillä on pitkä ja kapea ovien rikkoma eteinen. Laitoin yhdelle seinälle ovien yläpuolelle pitkä rivin Ikean Trones kenkäkaappeja. Säilön siellä "väärän" kauden asusteet ja kengät. Toki niitä on myös alempana ja niissä säilötään kesällä kenkiä talvella pipoja ja hanskoja joita 3 lapsisessa perheessä on todella paljon :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat