Kirjoitukset avainsanalla Bosch

P3252751.JPG
P3252751.JPG

P3252790.JPG
P3252790.JPG

P3252798.JPG
P3252798.JPG

P3252779.JPG
P3252779.JPG

 

P3252765.JPG
P3252765.JPG

P3252759 (2).JPG
P3252759 (2).JPG

P3252770.JPG
P3252770.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Bosch

Kirjoittelin viime kuussa 15 vinkkiäni helpomman arjen puolesta. Sen lisäksi te jaoitte kommenttiboksissa vielä kasan ihan loistavia neuvoja ja niksejä. Kiitos siitä!

Koska Boschin kanssa yhteistyössä tehtävä Kotikeskiviikko-sarja vielä jatkuu, päätin kaivella tuolta omasta kotiminästäni vielä kasan uusia vinkkejä. Erityisesti teitä viime postauksessa taisi kiinnostaa tuo minun käyttämäni nettipankin lisäpalvelu, jolla kerroin säästäneeni vuosien saatossa minun mittapuullani paljonkin rahaa. Siksipä tämä lista keskittyy niin rahan, ajan kuin hermojenkin säästämiseen.

KAIKENLAISET SÄÄSTÖVINKIT ARKEEN:

HERMOJENSÄÄSTÖVINKKI: Olen jostain omituisesta syystä tajunnut vasta näin kolmekymppisenä, että vihjailu on yleensä täysin turhaa. Varsinkin parisuhteessa olen olettanut, että toinen voisi lukea (hyvin ristiriitaisistakin viesteistäni) sen, mitä TODELLA tarkoitan ja haluan. Miten pöhköä! Yleensä lopputulos on kaikkien kannalta parempi, jos osaa sanoittaa, kysyä ja pyytää asiat suoraan.

RAHANSÄÄSTÖVINKKI: Edellisen postauksen korttilisäpalvelun ja nuukuusviikon lisäksi oiva tapa säästää rahaa on se, että haastaa itsestä erilaisiin kokeiluihin. Kuukauden ostolakko tai herkkulakko ovat oivia kokeiluja henkisesti, mutta monesti – ainakin itse – olen tuollaisilla tempauksilla säästänyt myös rahaa. Tämän kevään kotimaisten tekstiilien ostokampanjani on tehnyt sen, etten ole ostanut itselleni vielä yhtäkään vaatetta, koska odotan muutamaa kevätuutuutta, johon minun tulee säästää rahat pidemmällä tähtäimellä.

REMONTTIRIITAAN MENEVÄN ENERGIAN SÄÄSTÄMINEN JOHONKIN HAUSKEMPAAN: En ole koskaan rakentanut taloa, mutta olen kuullut, että se on todellinen parisuhteen koetinkivi. Aivan kuten vaikka Ikea-kaapin kokoaminen tai taulujen laitto seinään. Itse rakastan erilaisia taulukollaaseja, mutta harvoin olen ryhtynyt yksin tai yhdessä toimeen, koska kollaasissa on aina se ongelma, että vaikka yhden taulun saisi oikein ja suoraan, kuinka saada muut suunnitellulla tavalla viereen. Siksipä Boschin vempaimet ovatkin omat hermojensäästövinkkini numero yksi taulupuuhissa. Tällainen sanamörkö kun ristilinjalaser UniversalLevel 2 on laite, jolla laserin avulla voi varmistaa taulujen, ruuvien ja oikeastaan minkä tahansa kohteen niin, että se menee varmasti suoraan niin vaaka- kuin pystysuunnassakin. Laser on itsetasaava, eli linjojen ja pisteiden kohdistus tapahtuu niin, että linjasta tulee 100% suora.

Niin ja jotta sen itse kiinnikkeen saa seinään, käytettiin meillä taulujen laittoon Boschin monitoimiakkuporavasara Uneo Maxxia, jossa on samassa laitteessa niin vasaraporaus, poraus ja ruuvinväännin. Meillä on nimittäin tässäkin asunnossa jos jonkinmoista seinää betonisesta ulkoseinästä ohuempiin sisäseiniin, joten jokaiselle seinämateriaalille on valittava aina oma kiinnitystapansa ja -laitteensa.

VOIMIENSÄÄSTÖVINKKI: Minä itse ainakin hairahdun aina puuhastelemaan koko päivän vaikka sun mitä, ilman yhtään taukoa, jos en varsinaisesti päätä, että nyt otan tuohon iltaan esimerkiksi kolme tuntia ”vapaata”. Jos olet yhtään saman luonteinen kuin minä, tiedät, että sellainen lungi oleskelut ei tule välttämättä itsestään. Mutta silti se on ihan pakollista, vaikka kuinka nauttisikin äksönistä, töistä ja puuhastelusta! Nyt itseni innoittamana (hah) päätin, että teen kaikki työt niin valmiiksi ennen pääsiäislomaan, etten tee ainakaan kahteen ja puoleen päivään MITÄÄN tietokoneella.

AJANSÄÄSTÖVINKKI: Kirjaa listaan 10-15 asiaa, joita sinun on pakko tehdä päivittäin tai joita haluat tehdä päivisin. Tyyliin: työmatka, ruuan laitto, työt, tiskit, lenkki, perheen kanssa vietetty aika jne. Tee sitten lista asioista, joita todellisuudessa teet päivisin. Yleensä tässä vaiheessa huomaa, että johonkin asiaan, joka ei ole A) pakollinen tai B) todellisuudessa tärkeä, menee tuhottomasti aikaa. Tällainen asia voivat olla vaikka sometus, tv:n katselu, meikkaaminen tai vaikkapa lasten lelujen keräily toistuvasti ilman tulosta. Itse ainakin huomaan esimerkiksi illalla räplääväni puhelinta joskus ilman mitään syytä, vaikka kaikki päivän someasiat on todellisuudessa jo tehty ja luettu JA oikeasti vieläpä arvostan perhe- ja parisuhdeaikaa. Näissä hetkissä on aina muistutettava itseään siitä, kuinka kallisarvoista arkiaikaa haluaa todella viettää.

Kerro omat – ihan kaikenlaiset – säästövinkkisi nyt vielä tähän alle! Kuka on opetellut säästämään jotain sellaista, jota en omassa listassani maininnut? Ja mistä toisaalta et ikinä säästäisi?

-Karoliina-

Kommentit (1)

Suttastiina
1/1 | 

Säästämisestä ei kommentteja, mutta tuo Ristilinjalaser on maailman paras keksintö!! Tai vanha keksintöhän se jo on, mutta näiden siedettävän hintaisten mallien saapuminen kuluttajille on mahtavaa.
Kaakelointi - tapetointi - taulut tai seinähyllyt asettuvat heti ja vaivatta kohdilleen!
Nimimerkki: "puolisolle" joululahjaksi hankittu (hahahahha)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

P2238103.JPG
P2238103.JPG

P2238118.JPG
P2238118.JPG

P2238128.JPG
P2238128.JPG

P2238132.JPG
P2238132.JPG

P2238143.JPG
P2238143.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Robert Bosch Oy

Olen jo aikaisemmin arjessa miettinyt, kuinka monet sellaiset tavat, jotka ovat itselleni ihan arkipäivää, voivatkin olla jollekin toiselle ihan uusia ja ihmeellisiä. Ja sitten toisaalta: Melkein aina kun näen jonkun ystävistäni toimivan kotioloissaan, huomaan, että kalkuloin koko ajan tapoja – niitä hänelle tuttuja, mutta minulle vieraita – josta voisin ottaa vinkkiä omaan arkeeni.

Minusta vinkkien kierrättäminen on fiksua. Ilman kaverin – ja itse asiassa monen blogin lukijankin – neuvoa olisi jäänyt palanut ruoka kattilan pohjaan, kovettuneet kantapäät vielä kurjempaan kuntoon tai hyvät reseptit kokkaamatta. Siksi minusta olikin niin kiva, kun Bosch pyysi minua Kotikeskiviikko-sarjan merkeissä kertomaan omat arkea helpottavat vinkkini. Kokosinkin tähän alle listaan kaikkia sellaisia arjen pikkujippoja, jotka auttavat kodinhoidossa, sisustamisessa ja kotoilussa.

 1. Osta leikkokukkia, jos olet poropeukalo pitkäaikaisten kasvien kanssa. Tee tuttavuutta lähikukkakauppasi kanssa ja palkitse itsesi esimerkiksi siivouspäivän jäljiltä ihanalla kukkapuskalla. Neilikoiden hinta-laatusuhde on mielestäni leikkokukissa paras.
 2. Jos et jaksa vaihtaa lakanoita joka viikko, vaihda ainakin tyynyliinat viikon välein.
 3. Pese vaatteet pikaohjelmilla, jos ne eivät varsinaisesti ole likaiset, mutta eivät kuitenkaan enää käyttökunnossakaan sellaisenaan.
 4. Muista kuitenkin rullauttaa pesukone ainakin kerran kuussa kaikista pisimmällä ja kuumimmalla ohjelmalla, jotta kone itsessään puhdistuu.
 5. Käytä kotona kotivaatteita, suojaa vaatteet leipoessa ja kokatessa esiliinalla. Näin paremmat vaatteet pysyvät siisteinä pidempään.
 6. Täytä jääkaappia kuin kaupassa täytetään, eli pienimmän päiväyksen tuotteet eteen, pisimmällä käyttöajalla olevat tuotteet taakse.
 7. Suosi seinähyllyjä. Tavaroiden ripustaminen ja säilyttäminen seinillä on kätevämpää kuin tasoilla tai lattioilla. Vaikka keittiön tasolla olevat purnukat ovat tiellä kokatessa, lattian pinot häiritsevät vähintään imuroidessa.
 8. Käy ruokakaupassa/ tilaa kauppakassipalvelulla ruoka kerran viikossa. Kaupassa käyntiin ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa ja kaiken lisäksi heräteostoskertojen määrä vähenee luonnollisesti.
 9. Säädä pankkikorttiisi lisäpalvelu, jonka avulla rahaa menee aina säästöön, kun vingutat korttia. Itselläni kertaostoksen säästöön menevä summa on vuosien sisällä liikkunut 2-5euron välillä. Tällä tavalla rahaa on kertynyt säästöön useita tonneja (joista osa on kyllä jo käytetty, hah).
 10. Kirjoita menosi ja tulos ylös, jolloin rahan konkreettista virtaa on helpompi seurata. Jos palkkasi tulee useassa osassa, kannattaa tehdä itselle selkeä suunnitelma siitä, mitä laskuja mistäkin palkan osasta tulee milloinkin maksaa. Näin pysyy hyvin tietoisena siitä, mitä omassa rahapussissa tapahtuu.
 11. Pidä välillä nuukuusviikkoja, jolloin koluat kaikki kuivakaappiin jääneet makaronipussit, riisit, purkkipavut, jauhot ja näkkärit. Osta mahdollisimman vähän uutta ruokaa ja ole kokkailuissa luova.
 12. Preppaa eli esivalmistele ruuat etukäteen. Varsinkin arki-iltaisin töiden jälkeen on ihana, jos kotona odottaa jo valmis tai melkein valmis ruoka nälkäisiä syöjiä.
 13. Käytä ostopalveluita, jos sinulla on siihen mahdollisuus. Pesula, siivouspalvelut, kotiin tuodut ostokset ja lastenhoito ovat arjen pieniä, mutta todella merkittäviä, iloja.
 14. Anna ja ota sisustustuotteita, huonekaluja tai tekstiilejä pitkään lainaan. Turha lepuuttaa hyvää mattoa varastossa, jos se voi tuottaa ystävän tai perheenjäsenen kotona iloa. Joskus ihana huonekalu ei sovi omaan asuntoon, mutta siitä ei halua silti kokonaan luopua. Silloin sen voi hyvillä mielin antaa toisteiseksi lainaan.
 15. Laita kauniita, sinua itseäsi ilahduttavia arkisiakin asioita esille, vaikkeivat ne sopisikaan tiettyyn sisustustyyliin. Miksi kaunista mekkoa, ihania koruja tai nättiä kahvipurkkia pitää piilotella kaappien sisällä. Kauniit arjen tekstiilit tai esineet voi surutta jättää esille niin, että niitä voi katsella silloinkin, kun niitä ei varsinaisesti käytä.

Mukavaa arkipäivää! Me tosin ollaan F:n kanssa tällä hetkellä aika epäarkisissa fiiliksissä. Keski-Suomessa vietettävä hiihtoloma vie meidät nimittäin tänään Kuopioon ja teatteriin.

Kuvat: Noora Näppilä 

Asu: paita, Nanso / essu, Sanqvist (Volt )/ farkut, Zara

Kommentit (19)

johannamaria
1/19 | 

Hei! Mahtava tuo lisäpalveluvinkki! Kerro lisää :) Onko millä pankeilla, kaikilla? Miten toimii?

J..

Mua kanssa kiinnostaa tämä! En ole koskaan kuullutkaan moisesta, mutta kuulostaa hyvältä idealta.

Karoliina Sallinen

Kolmeen edelliseen:

Tosiaan Nordealla ainakin. ePossu nimeltään, voi säätää nettipankista!

Vierailija
2/19 | 

(Aikuisten) farkut venäjtävät usein pussittamaan, vaikka eivät varsinaisesti olisikaan likaiset. Housuja (ja aikaa sun muuta) voi säästää pyöräyttämällä housut vain kuivausrummussa.

Nappulaliiga
3/19 | 

Tätä ei nyt kysytty, mutta itse yritän jatkuvasti keksiä ideoita, kuinka helpotan arkeani. Yksi parhaimmista on ollut se, että valmistan tänään huomisen lounaan ja päivällisen. Paljon hyötyä on myös ollut myös siitä, että liotan ja keitän kilon kikherneitä valmiiksi pakkaseen, josta niitä voi napata sitten kätevästi ruoanlaittoa nopeuttamaan. Viikon ruokaostosten teko viisihenkisessä perheessä on myös aika must. Koska en omista rumpua, on pyykin pesu aika hidasta hommaa, koska kuivuminen vie paljon aikaa telineellä, eikä uutta koneellista pääse pesemään kovinkaan nopeasti. Nopeutan prosessia ripustamalla vielä vähän kosteat vaatteet katonrajassa sijaitsevaan pikkupyykille tarkoitettuun pyöreään pyykkipojin varustetuin kuivausrinkulaan, jossa pyykki kuivuu lämpimässä todella nopeasti. Näin saadaan uusi pyykkierä koneeseen ja telineeseen nopeammassa tahdissa. Ainakin minulle arjen helpotus on niin pakollista.

4/19 | 

Blogisi on loistava ja huomaan vierailevani täällä yhä useammin ja useammin! Ja lähes jokaiseen postaukseen tekisi mieli kommentoidakin jotain! Esim. postaus rakkaistasi olisi voinut olla itse kirjoittamani - aivan samanlaisia ajatuksia täällä uusioperhearjesta ja siitä kuinka aiemmin koin olevani linkki heidän kahden välillään.

Mutta tähän postaukseen - säästövinkkisi pankkikorttiin liittyen on loistava! En ole koskaan kuullut, että pankkikorttiin voisi asentaa tällaisen säästöominaisuuden, mutta pakko ottaa selvää! Ehkäpä tässä olisi toimiva keino saada enemmän sukanvarteen!

Mukavaa lomaa Keski-Suomessa!

-Vilma

Taija E
5/19 | 

Kauppakassipalvelu on ollut meidän perheen pelastus! Muutama euro siitä, että joku kerää ja pakkaa meidän viikon ostokset, puhumattakaan siitä, miten se säästää aikaa, vaivaa ja Hermoja! :) Olen tallentanut järjestelmään meidän perusostoslistan, jota muokkaan tilauksen yhteydessä tarvittaessa. Tämän lisäksi käymme lähikaupassa ehkä kerran viikossa, lähinnä maitoa tai jotain herkkua hakemassa.

Karoliina Sallinen

Aivan sama meille! Kauppakassi tule maanantaisin ja siitä syödään koko viikko. Ainoastaan viikonlopun lämpimät ruuat ostetaan erikseen. Ihan timanttinen palvelu!

Lappilainen
6/19 | 

Kateellisena aina lueskelen teidän etelän ihmisten palveluista; on kauppakassia ja ruokaboksia. Toki meilläkin paikallinen pieni k-market kerää ja kuljettaa, mutta hinta on 5€ keräilystä ja 7€ kuljetuksesta ja siihen päälle kalliit pikkukaupan hinnat, niin ei kiitos :D

Karoliina Sallinen

Pikkupaikkojen hinnat on kyllä kurja juttu :( 

Mutta saman verran tuo keräily täällä maksaa. 15e on S-kortin kanssa keräily + kotiinkuljetus. 

Mutta tämmöistä kaikkea saisi olla lisääkin! Mä uskon, että jos pesulasta haettaisiin ja tuotaisiin, käyttäisin sitäkin tiheämmin. 

Karoliina Sallinen

Hienoa! Kiitos kun jaoit tänne muillekin tiedon :) Mulla oli tosiaan tiedossa vaan tuo Nordean ePossu!

Saranda
9/19 | 

Nää vinkit oli oikeesti tosi, tosi hyviä! :) Ja mahtavaa miten porukka on innostunut jakamaan omia neuvoja, kirjoitin useemman itelleni ylös. Kiitos!! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat