Kirjoitukset avainsanalla Nukkuminen

PA110004.JPG
PA110004.JPG

PA110010.JPG
PA110010.JPG

PA110033.JPG
PA110033.JPG

PA110012.JPG
PA110012.JPG

PA110039.JPG
PA110039.JPG

Kaupallinen yhteistyö:Unikulma

Meillä illat etenevät lähes poikkeuksetta aina samalla tavalla. Suihku, iltapala, iltasatu, silittelyt, suukot ja unta palloon. Sitten minä hipsin F:n huoneesta ja hän nukahtaa. Aika helppoa ja ihanaa, mutta näin ei kyllä ole ollut aina. Meni nimittäin vuosia, että F:n huoneessa piti istua ja odotella, että tyttö nukahtaisi. Ja se jos mikä, oli hermoja raastavaa puuhaa, koska mielessä vilisi aina kaikki ne tekemättömät hommat ja ohi kiitävät ”omat minuutit”, jotka kuluivat hämärässä huoneessa. Vika ei toki ollut lapsen. Oli menty alussa väärään suuntaan, ja siksi nukutusrutiinien kelkkaa oli todella vaikea kääntää.

Mutta niinpä vain käännettiin. Unikulman toimitusjohtaja Vesa markkinoi F:lle muutama vuosi sitten Unikulman lastenpatjan niin houkuttavin argumentein, että F alkoi nukkua omassa sängyssään ilman ongelmia.  Ja nukkuu siellä edelleen, vaikka nykyisessä kodissamme F:n huone on mutkan takana, eikä sieltä ole edes turvallista näköyhteyttä muualle kotiin, kuten edellisessä asunnossa. Osa käännytystyötä oli tietysti Vesan sanojan ansioita, mutta uskon, että oikeanlaisella patjalla, peitteellä ja tyynyilläkin on ihan mieletön vaikutus. Kun nukkumisasento on hyvä, eikä peiton alla ole liian kylmä tai kuuma, vaikuttaa se ihmeesti uneen. 

Kotivinkin sivuille on listattu viisi vinkkiä lapsen paremman unen puolesta. On se vaan hassua huomata, että elämän tärkeimmät ja toisaalta arkisimmat asiat, kuten nyt vaikka esimerkiksi uni, ravinto ja hyvinvointi ovat lopulta kiinni niin pienistä ja yksinkertaisista valinnoista. Meillä viittä vinkkiä toteutetaan näin:

 1. ”Tee lapsen nukkumisympäristöstä mukava ja rauhallinen” – Tästä syystä me pyrimme aina siihen, että F saa itse valita mieleiset lakanat, ikkunassa on pimennysverho ja huone siivotaan ennen unille menoa, jotta sänkyyn on kiva kömpiä.
 2. ”Laita lapsi ajoissa nukkumaan. ” – Ja meillähän laitetaan. Koska F herää kuuden maissa arkena, ei iltaisin todellakaan voi kukkua myöhään. Joskus tämä järjestely harmittaa, kun arki-illoissa on niin vähän tunteja käytössä, mutta virkeä ja samalla hyväntuulinen lapsi on kyllä koko arjen kulkemisen kannalta elinehto.
 3. ”Pidä erityistä huolta hygieenisyydestä.” – Minä suorastaan RAKASTAN Unikulman petauspatjaa, peittoa ja tyynyä siksi, että niitä voi ihan oikeasti ja toistuvasti pestä. Turhan monta kertaa olen kiroillut jonkin muun merkin tyynyille, jotka hajoavat pesukoneeseen tai peitoille, joita saa kuivata päivätolkulla. Minusta on hirveän tärkeää, että petivaatteet ovat puhtaat. Ja koska lapsiperheessä jyllää flunssat ja vatsataudit, ei pesun aroilla tuotteilla tee mitään. Niin ja vaikkei tämä meillä tietenkään aikoihin ole ollut ajankohtaista, varsinkin siinä vaiheessa, kun lapsi opettelee yökuivaksi, on petivaatteiden pakko olla pesunkestäviä ja nopeasti kuivuvia.  Unikulman lastentuotteisiin pääsee tutustumaan täällä.
 4. ”Pidä kiinni nukkumaanmenoajoista.” Ollaan, vaikka kyllähän se sapettaa herätä sitten viikonloppunakin seiskan maissa. Tokihan me välillä pitkillä lomilla ja reissussa vähän lipsutaan, mutta perusarki ja sen aikataulut kyllä puskevat eteenpäin aina samalla kaavalla.
 5. ”Luo toistuvat nukkumaanmenorutiinit.” Tämä nyt pätee ylipäätään kaikessa arjessa lapsen kanssa. En varmaan edes osaisi toimia jotenkin boheemimmin.

Ja sitten vielä minun vinkkini: Keksi lapselle hassuja ”turvia” tai palkintojärjestelmä, jos omassa sängyssä nukkuminen on haastavaa. Esimerkiksi unikaveri, jolla on mielettömät taikavoimat mörköjä vastaan tai rastilista, josta seuraa vaikkapa viikon reippaasti nukuttujen öiden jälkeen esimerkiksi leffailta tai retki, motivoivat kummasti.

Näin lopuksi, kaikkien uniasioiden jälkeen, on ilo kertoa, että koodilla A-asiakas saat 20% alennusta kaikista Unikulman itse valmistamista normaalihintaisista lasten ja aikuisten tuotteista. *

Kauniita unia!

-Karoliina-

*tarjousta ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Tarjous on voimassa Unikulman myymälöissä ja verkkokaupassa 9.12.2016 asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin muutama viikko sitten Unikulman bloggaajaillassa, jonka teemana oli "unesta suorituskykyä". Meillähän Eskon uniongelmat ratkesivat viime vuodenvaihteessa aivan käsittämättömällä tavalla, kun Unikulman perustaja Vesa Tuominen auttoi Eskon taas unen kanssa sinuiksi. Vesa kertoi silloin meille kymmeniä univinkkejä ja uneen vaikuttavia tekijöitä, eikä meidän painomme ja ruuminrakenteemme mukaan tehdyn sängynkään merkitystä voi vähätellä.

Minulle monet Unikulma-asiat olivatkin siis ennen blogi-iltaa tuttuja, mutta kyllä ilta antoi silti vaikka kuinka paljon miettimistä. Illassa kävi nimittäin ilmi, kuinka likaisissa sängyissa, tyynyissä ja lakanoissa ihmiset nukkuvatkaan. Ja nimenomaan silloin, kun luulevat nukkuvansa ihan näennäisesti puhtaassa pedissä.

Tuli tunne, että kaikki vanhat tyynyt ja peitot kodissamme tulisi vaihtaa uusiin ja samalla muistaa se, että lakanat tulisi oikeasti vaihtaa tarpeeksi usein. "Sänky on hygieniatuote", sanoi Vesa, ja se jos mikä, pisti miettimään.

Listasin tähän Unikulman sivuiltakin löytyviä pedin puhtauteen liittyvä vinkkejä, vaikkeivat nämä tiedot olekaan mikään Unikulman markkinakikka, vaan näin astmaatikkona nämä vinkit olen tainnut kuulla monta kertaa aikaisemminkin ihan astmahoitajaltakin.

Hyvän unen hygienia:

 • Vaihda petivaatteet kerran viikossa
 • Pese tyyny kerran kuussa
 • Pese petauspatja ja peitto pari kertaa vuodessa
 • Pidä makuuhuoneen ilmanvaihto ja tuuletus kunnossa

Vaikka vajaa euro yössä onkin aika pieni panostus hyvään uneen (koska jotain sitä luokkaahan Unikulman sängyt noin maksavat), tiedän, että monessakin lapsiperheessä se summa voi olla ilman säästöaikaa vaikea sijoittaa. Mutta tässä on ihan matalan kynnyksen univinkki : Pitäkää sänky puhtaana ja satsatkaa vaikkapa tyynyihin. Lasten Unikulma-tyyny maksaa esimerkiksi vain 17 euroa. Niin ja säästäkään Teneriffan matkan sijaan hyvään sänkyyn, eli hyvään uneen. Voin sanoa kokemuksesta, että virkistää pitkässä juoksussa paremmin kuin viikko auringossa.

Sitten lopuksi vielä aika öllö fakta. Onko sinun tyynysi tällainen?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit (8)

Adaira
1/8 | 

Sä just annoit mulle syyn investoida uuteen tyynyyn :O Tämä mitä olen käyttänyt nyt viimeisen kymmenen, ellen viisitoista vuotta... yäk! Mä taidan nukkua ens yön ilman tyynyä o_O kun ei meidän muut tyynyt pistä yhtään sen paremmaksi. Pessyt mä näitä sentään olen.

Daniella
2/8 | 

En kyseenalaista varsinaisesti itse tietoa, mutta jotta alkaisin ostaa uusia tyynyjä parin vuoden välein, tarvitsisin kyllä tietoa muustakin lähteestä kuin tyynyjä myyvän yrityksen edustajalta.

Tyynyjen pesemisessä pitäisi kyllä oikeasti ryhdistäytyä. Tuuletetaan edes joskus ja erityisesti talvipakkasilla. Mutta pitäisi kyllä oikeasti pestä. Kuulostaa silti kyllä hirveeltä haaskuulta pestä tyyny kerrallaan.

Adaira
3/8 | 

Ja kuinka sattuikaan sopivasti, ainakin tänään Kodin ykkösessä kaikki tyynyt ja peitteet -40% :D

6/8 | 

Kiitos, just tätä kaipasin. Nyt uskon, marttoihin voi aina luottaa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syyskuu. Täällä taas.

 • Alkusyksystä nukuin 8-tuntisia yöunia, mutta nyt tilanne on taas ajautunut siihen, että unet jäävät usein viiiteen-kuuteen tuntiin. Jostain ne päivän lisätunnit on revittävä.
 • Uusvanha koukutukseni, mausteiset riisikakut, ovat taas palanneet lempparilistalleni. Omnomnom!
 • Viikonloppuna vietämme perheen kesken mökillä kesän lopettajaisia. Voi kun luvattu intiaanikesä osuisi myös Keski-Suomeen, jotta uskaltaisin uida kesän viimeisen kerran järvessä.
 • Lukeminen on jäänyt syksyn tullen hävettävän vähälle. Tuntuu sille, etten tässä haipakassa jaksa keskittyä kirjoihin, vaan lehdet saavat nyt kelvata. Ihana muuten tuo Huili!
 • Kun marjamyynti poistui talviteloille lähikauppamme edustalta, aloin hamstrata kotiin nektariineja ja luumuja. Miten ihania ne ovatkaan!
 • Töiden tekeminen on tänä syksynä ollut erityisen hauskaa. Tänäänkin kuvasimme erästä Bellan videota, ja kyllä oli vaikea pitää pokka kameran edessä. Mahtavaa tuntea niin paljon kivaa sakkia!
 • Mietityttää aika paljon koko tämä Suomen ulko- ja sisäpolitiikka. Onko se aina ollut yhtä sekavaa? Kuinka tähän kaikkeen pitäisi suhtautua?
 • Odotan niin kovasti taas tämän syksyn kivoja tapahtuma: Kaverin 40-vuotispäiviä, Ingmanin Lintsi-päivää, Entwinen levyjulkkareita Lahdessa ja siskoviikonloppua Jyväskylässä.
 • Tasapainoilu F:n yöunien pituudesta on taas kesän jälkeen palannut. Kesällä kun F ei nukkunut päiväunia, oli iltauniaika aina melko vakio. Nykyisin iltaunille painuminen (tai pyrkimys niille menoon) voi hyppiä kahdellakin tunnilla sen mukaan, onko F nukahtanut päiväkodissa päikkäreille vai ei. Piru periköön päiväunet!
 • Olen ihan hurahtanut viininpunaiseen, sinapinkeltaiseen, tummanvihreään ja harmaaseen. Olisikohan syksyn vaatekauppatarjonnalle jotain tekemistä asian kanssa? Uusin tulokas vaatekaappiin H&M:n vihreä bomber-takki!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (4)

Uninen
1/4 | 

Onks sun mielestä parempi ettei F nukkuis tarhas ollenkaan päikkäreit vai harmitteletko sitä ettei hän nuku niitä päivittäin?

3/4 | 

No oikeastaan ei väliä, kunhan olisi joku linja. Välillä hän nukahtaa, joka tarkoittaa, ettei illalla uni tule ennen ysiä. Jos hän taas ei nuku, on iltapäivä kiukkuinen ja nukkumatti kutsuu jo seiskalta. Aina jännityksellä odottaa, millainen tyttö kotiin saapuu :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esko postasi pari viikkoa sitten siitä, kuinka uusi Unikulman sänky on muuttanut hänen nukkumistottumiksiaan huimasti. Ennen sohvalla nukkunut mies on palannut takaisin sänkynukkumisen pariin!

Vaikka olenkin omasta mielestäni hyväuninen, ja ajattelin, ettei sängyllä ole minulle merkitystä, olen joutunut perumaan sanani. Kun ensimmäisen kerran köllähdin uuteen petiimme, aloin ihan oikeasti nauraa ääneen. Oman painon ja selän mukaan tehdyssä sängyssä makaaminen tuntui vaan niin mahtavalle kokemukselle!

Eniten minua yllätti se, kuinka nukkumismukavuus voi todellakin olla muutamista senteistä kiinni. Ennen meillä oli alkovissa 140 senttiä leveä sänky, koska tilan ollessa 158,5 senttiä leveä, standardimittainen 160-senttinen sänky ei olisi mahtunut. Nyt kun Jaksa paremmin -prokkiksen aikaan meidän sänky tehtiin mittatilauksella, saimme lisää nukkumatilaa 16 senttiä. Nykyinen sänkymme kun on sen 156 senttiä leveä.

Ja voi kuinka nuo 16 senttiä ovatkaan merkittävät. Enää ei tunnu sille, kuin hartiat olisivat ahtaalla ja tila liian pieni. Tuntuu ihan sille, kuin tilaa olisi tullut lisää vähintään 50 senttiä. Aika huikeaa!

Olen kuullut perheistä, joissa perhepeti onnistuu 140 senttiäkin kapeassa sängyssä, ja taas niistä, jossa jokainen vaatii melkein metrin omaa tilaa. Mikä koko tekee sinut tyytyväiseksi?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (34)

jenni
1/34 | 

Meillä on 180 cm leveä, enkä haluaisi vaihtaa kapeampaan! :) Ihanaa kun saa nukkua vaikka xnä, niin tilaa on. Ja aika usein nykyään nukun yksin tuossa king size bedissä, kun meillä mies on niin hyväuninen että saattaa nukahtaa olkkarin sohvalle telkkaria katsellessaan ja nukkua siinä aamuun saakka (mihin mä en kuuna päivänä pystyisi!). Mutta voi olla että joudutaan vaihtamaan 160 cm leveään kunhan huonejärjestelyt menee uusiksi ja laitetaan kaksi lasta meidän isoimpaan makkariin ja muutetaan itse pienempään.

chatte
2/34 | 

Apua, miten te saatte ton pedattua? :D Mutta siis meillä on 120cm sänky, ja se on kyllä aivan tuskaa.. Miehen kanssa ollaan molemmat aikas harteikkaita, joten tiukkaa tekee. Seuraavaksi haaveissa 180cm, aijai. Mutta ollaan kyllä suhteen alkuaikoina nukuttu jopa 80cm sängyssä yhdessä muutama kuukausi, eli kaippa tuo 1,2m on parannusta siihen nähden. :D

Johanna
3/34 | 

Mun haaveena on joskus niin iso makkari että sinne mahtuu kaksi 120cm levyistä sänkyä parisängyksi... Ai miten niin vaadimme tilaa...? Muistan joskun lukeneeni että olisko ollu Nikke ja Rakel Lignellillä olleen jotain tämmöistä?
Nyt on 160cm ja useimpina öinä kolme henkilöä ja välillä ahistaa.
Kurja herätä kun ei tunne käsiä tai viritellä käsi pysymään sängyssä selällään nukkuessa niin että työtää sen alkkareiden sivustasta reiden ulkosyrjää vasten housujen sisään ja roikottaa siinä...

waapo
4/34 | 

Meillä on se 140cm, useimpina öinä siinä pötköttää äiti, poika 4v ja isä. Ja yksi kissa jalkopäässä :) Isompikin mahtuisi, mutta tämä todettu hyväksi! (meillä myös siis yhden hengen peitto :D)

5/34 | 

Meillä on 160 senttinen sänky ja sekin tuntuu ajoittain liian kapealta. Varsinkin silloin, kun Pojumme kömpii meidän väliin nukkumaan (tätä tapahtuu nykyään hyvin harvoin). Syksyllä perheeseemme syntyy neljäs jäsen ja sen myötä unelmoin 180 senttisestä pedistä:).

Daniella
6/34 | 

Välillä ollaan nukuttu 160cm sängyssä koko nelihenkinen perhe ja muutamassa yössä siihenkin tottuu. Mutta kyllä parhaimmat unet saan silloin kun nukun kuopuksen kanssa kaksin siinä samassa 160cm leveässä sängyssä :D

Jännä juttu on kuitenkin se, että yksin en tykkää nukkua. Vaikka haluan omaa tilaa, on kiva, että siinä lähistöllä on joku pieni tai isompi muru <3

7/34 | 

Apua!
Meillä sängyn leveys on 180 cm ja silti tuntuu, ettei tila aina riitä. Lapset eivät sängyssämme öisin pörrää, jos ei satu olemaan joku erikoistapaus (sairaus, painajainen tms). Lapsetkin nukkuvat paremmin omassa sängyssään, omassa rauhassaan. Ja on oikeastaan tosi arvokas taito opittavaksi jo lapsellekin se, että osaa nukahtaa ja nukkua ihan itsekseen. Ettei tule aikuisena yllätyksenä, ettei aina nuku joku vieressä.

Lilyyy
8/34 | 

Meillä on 160cm leveä perhepeti, jossa nukkuu lähes joka yö meijän koko nelihenkinen perhe :D Äiti, isä, 2v ja 7kk lapset.. Aikas ahdasta on, mutta tuntuu silti oikealta ratkaisulta tähän hetkeen. Saadaan kaikki paremmin unta ja kyllä lapset kerkee vielä omissakin sängyissä nukkua :) Nyt tosin sain mieheltä käskyn mennä äitienpäivän kunniaksi hierojalle, ei kuulemma jaksa enää ite hieroa tai kuunnella mun valitusta kun on paikat kipeinä huonon nukkumisasennon takia :/

9/34 | 

180cm! Ja lapsia ei huolita sänkyyn edes hätätapauksissa, vaan silloin jompi kumpi siirtyy patjalla lastenhuoneeseen (näin käy ehkä kerran vuodessa, silloin kun joku on oksennustaudissa. :D) Me vaaditaan kumpikin tuo 90cm, kapeammassa ei pystytä. Jopa hotellihuoneita ollaan reissussa varattu sen perusteella, että siellä on 180cm sänky! :D

Mirkku
10/34 | 

Mun 5v poika tulee melkein jokaikinen yö keskellä yötä mun viereen 120cm sänkyyn. Ollaan kesällä muuttamassa pienempään kämppään ja siitä eteenpäin nukutaankin sitten samassa sängyssä ja saadaan enemmän tilaa kämppään. Minä siirryn sitte olkkariin sohvasängylle kun poika haluaa nukkua omassa rauhassa isompana. Välillä tulee nukuttua huonommin, välillä paremmin, mutta pojan haleihin ja pusuihin aamulla on ihana herätä yhdessä! ❤️

11/34 | 

160cm leveä sänky on ollut meille se unelmien täyttymys. Ihaninta siinä on nukkua ihan yksin, mutta kyllä siihen kolmekin mahtuu tarvittaessa pötköttämään.

Mona
12/34 | 

Onpa kiva kuulla, että yönne ovat parantuneet sängyn myötä. Varmaan luksusta tuollainen peti! :) Meillä on 160cm leveä jenkkisänky, ja se on kyllä tosi hyvä. Iän myötä varsinkin kiinnittää jo kovasti huomiota siihen miten nukkuu, toisin kuin nuorempana ei ollut niin väliksi ;) Meidän kaksi lastamme (2v ja 5v) tykkäävät kömpiä sänkyymme oikeastaan joka yö, joten tiivis on tunnelma. Mutta -kop kop- viime aikoina unen laatu on ollut hyvää niin ei haittaa yhtään se ahtaus. Lapset osaavat yöaikaan kyllä säätääkin vaikka ja mitä, niitä aikoja ei ole ikävä! Entäs onko F viihtynyt uudessa sängyssään? :) Se unityyppi vaikutti niin mainiolta! Olikohan jopa Nukkumatti ;)

Satu
13/34 | 

Ihana huomata, että muitakin sekopäitä on! Just parikymppisenä meni (todella hoikan) poikaystävän kanssa vuosia hyvin 120cm sängyssä. Sit tuli uus mies (normikokonen) ja 160cm sänky. Sit tuli miehen uus työ ja herätys 2h minua ennen... ja 180cm sänky minun unirauhaksi. Nyt tuo 180cm riittää juuri ja juuri minulle yksin. Uusin mies on oikeastaan samankokoinen kuin edellinen, mutta onneksi nukkuu täysin paikoillaan koko yön. Olen aina ollut huono nukkumaan ja nukahtamaan. Esko, I feel u! Välillä on pakko vaihtaa kovemmalle tai pehmeämmälle patjalle, viileämmälle puolelle, tuore tyyny, ja toisinaan vain poikittain on hyvä. Olin juuri viikon reissussa ja nukuin yksin 160cm sängyssä, eikä siitä mitään tullut, varsinkaan kun oli irtopatjat, eikä edes yhtenäistä petaria.

Ei sovi väheksyä seuraa ja sen vaikutusta nukkumiseen. Viehättävyyttäni lisää uniapnea, joten en edes kehtaa nukahtaa vieraassa seurassa. Enkä tiedä miksi, mutta edellisen miehen kanssa en saanut ollenkaan nukutuksi jos hän nukahti ennen minua. Niinpä menimme aina nukkumaan eri aikaan. Mahtavuutta parisuhteelle. Nykyisen kevyt kuorsaus ei häiritse, mutta kainalossa en nuku.

Ihana huomata, etten ole ainoa tilaa vaativa! (kehtaanko mainita olevani hätäseen puoltoistametriä, et todellakun pitäis mahtua olemaan poikittain....) Huoh. Vaikeita nämä unijutut.

Jutta
14/34 | 

180cm löytyypi meiltä! En kyl vois kuvitellakaa kapeempaa. Molemmat nukkuu niin leveästi. Nauran aina, kun jotku sanoo nukkuvansa 120cm leveässä sängyssä. Onko se edes mahdollista :D

Sari
15/34 | 

Perhe-elämän paras hankinta on ollut 200cm leveä sänky, eli 2 metristä patjaa. Vieraissa tämä sänky herättää hilpeyttä leveydeltään mutta todettiin,että seuraavat 5 vuotta meitä nukkuu siinä 2-4 kappaletta joka yö. Selkävaivaisena en voi nukkua missään ihmesykkyrässä, joten tilaa on oltava. Yön pimeässä en raaski lähettää sängyn viereen hipsiviä lapsia takaisin omaan sänkyyn ja en jaksa lähteä myöskään nukuttamaan heitä, hyvä jos herään siihen että tulevat viereen. Mallailtiin, että tämä sänky mahtuu meillä kahteen eri huoneeseen, joten huoneiden vaihto lasten kasvaessa ei vie tätä luksusta pois. Peittona Ava-roomin muotoon ommeltu vetoketjupeitto. Pedatessa rullataan peitto päälle ja suljetaan vain ketjut ja ei tarvitse nostella isoa ja painavaa päiväpeitettä ees taas. Arjen sijoituksia sekin.

Karoliina
16/34 | 

Meillä oli Lahdessa 180 senttiä leveä, joten pudotus 140 oli kova!

Karoliina
17/34 | 

Meille on juuri tulossa Beditin vetoketjupäiväpeitto. Se toimii, sellainen oli meillä jo 140 senttisessä sängyssä.

Karoliina
20/34 | 

No joo. Kolmestaan 160 on liian pieni minustakin!

Karoliina
22/34 | 

Meillä kaikki nukkuvat parhaiten omissa sängyissään. F heräsi esimerkiksi ennen minun vieressäni nukkuessaan aina liian aikaisin, kun minun kelloni soi kuudelta. Nyt hän nukkuu rauhassa usein jopa seiskaan. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei yksin oleminen varsinaisesti ole itseisarvo.

Karoliina
23/34 | 

No huhhuh! Teillä on hyvät unenlahjat!

Karoliina
27/34 | 

Vesa on aivan loistava ammattilainen ja ihana ihminen!

Karoliina
28/34 | 

Niin välillä ovat. Onneksi ratkaisujakin näemmä löytyy!

Arja
30/34 | 

Koska olemme asuneet jo 50v yhdessä ja nukkuneet samassa vuoteessa, päädyimme talvella nukkumaan eri huoneissa. Minulla on krooninen selkäkipu ja nukun huonosti, joskus luen tai katson tv:tä yöllä. Mieheni saa näin ollen nukkua rauhassa. Kun hän illalla sulkee silmänsä, niin aamulla ne avaa. Voi kuinka kateellinen olen!

Sanna
31/34 | 

Hei,

Minä nukun yksin yläkerrassa omassa huoneessa ja mies alakerrassa. Hänellä on parisänky ja minulla 90cm leveä. Olen kokenut oman sänkyni sopivaksi itselleni koska nukun aina kyljellään. Jos sänky olisi leveämpi, veisi se turhaa tilaa ja kasaisin ylimääräiselle tilalle esim. lehtiä yms. jotka säilytän muuten lattialla tai yöpöydällä.

Miina
32/34 | 

Pyh. Hyvin pystyy nukkumaan 120 senttiä leveässä sängyssä! Pojan vauva-aikana nukuttiin jopa kaikki kolme siinä :D Sopu sijaa antaa, vai kuinka <3 Täytyy kyllä myöntää, että unelmissa on isompi sänky, joskus sitten kun tilaakin on enemmän... :)

Jenny
33/34 | 

Meillä on poikakaverin kaa ollu tähän saakka 120cm sänky joka toimi myös koko mun ylä-asteen mun petinä. Mun vanhemmat kauhisteli sitä että miten ihmeessä siinä mahtuu nukkumaan, mun mielestä hyvin. Ainut ongelma rupes sitten myöhemmin olemaan että patja alkoi olla jo melkoisen ohut ja molemmilla aamuisin aina jotakin paikkaa kolotti. Uuden sängyn hankkimisesta puhuttiin, mutta asialle ei tehty sen enempää. Nyt ollaan muutettu ensimmäiseen yhteiseen kotiin, ja kaikkien mielestä uus sänky on ehdoton. Kaupassa olikin niin paljon valikoimaa että siinä suu pyöreenä mietti minkälainen on just se itselle sopiva. Mä tykkään mahd. pehmeästä ja poikakaveri kovasta.. noh, siltä väliltä valittiin uus 160cm sänky ja oih, sitä tunnetta, kun aamuisin ei malta sieltä nousta ja iltaisin odottaa että pääsee sänkyyn. :) Molemmille on tärkeää, että sänky on kotimaista tekoa. Vuoteella on todellakin merkitystä ! Petaaminen jää mun harteille :D

34/34 | 

[…] Unikulman bloggaajaillassa, jonka teemana oli ”unesta suorituskykyä”. Meillähän Eskon uniongelmat ratkesivat viime vuodenvaihteessa aivan käsittämättömällä tavalla, kun Unikulman perustaja Vesa Tuominen […]

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat