Kirjoitukset avainsanalla jäätelö

P1120159.JPG
P1120159.JPG

P1150185.JPG
P1150185.JPG

P1150186.JPG
P1150186.JPG

P1150193.JPG
P1150193.JPG

P1120166.JPG
P1120166.JPG

P1120174.JPG
P1120174.JPG

P1150210.JPG
P1150210.JPG

P1150213.JPG
P1150213.JPG

P1150219.JPG
P1150219.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Pingviini

Kun minä olin lapsi, meille – viisi henkinen perhe kun olimme – ostettiin jäätelö aina litran pakkauksissa. Me teimme niistä jädeannoksia, söimme sellaisenaan tai lisäsimme joukkoon marjoja. Yksi suosikeistani olikin klassikko: vaniljajäätelöä ja mansikoita.

Ajan kuitenkin muuttuvat, samoin jätskien maut. Nykyisin kun kurkistaa pakastealtaaseen, on klassinen vanilja saanut seurakseen paljon muita makuja. Kun me menemmekin F:n kanssa nykyään herkkuostoksille kauppaan, valitsee lapsi usein tötterön sijaan litraisen Pingviini-pakkauksen. Tämän talven ehdoton F:n suosikki on ollut hedelmäkarkin makuinen Pingviini-jäätelö. Omani taas Polka.

Kotimaiset Pingviini-jäätelöt valmistetaan Hämeenlinnan kupeessa Turengissa yli 50 vuoden kokemuksella. Ja jäätelötehdas työllistää vuosittain 150-250 työntekijää. Pingviini-jäätelön raaka-aineetkin tulevat Suomesta, koska jokainen jäätelö valmistetaan kotimaisesta maidosta tai kermasta. Tästä syystä jokainen Pingviini-pakkaus onkin saanut kylkeensä Avainlippu-tunnuksen.

Yksi lapsuuteni retroherkuista oli uunijäätelö, jonka äitini valmisti usein silloin, kun haluttiin herkutella vaikkapa lauantai-iltana. Tuo 80-90-luvun uunijäätelö tehtiin kakkupohjanpäälle latoen jäätelöä, marjoja ja marenkia, ja onpa tuo ihanuus löytänyt tiensä myös meidän perheen jälkkärilistalle. Tosin hieman tuunattuna.

Pingviini-jäätelön sivuilta löytyy monta vedet kielelle nostattavaa reseptiä monipuolisia litran jäätelöitä käyttäen, mutta tässä minun jäätelöreseptini tammikuun iltoihin:

MAAPÄHKINÄVOI-TOFFEE-KINUSKIUUNIJÄÄTELÖ (gluteeniton ja laktoositon)

  • Gluteenittomia (kaura)keksejä
  • Maapähkinövoita
  • Banaania
  • Pingviini-jäätelö, makuna toffee-kinuski
  • 1 valkuainen/ruokailija
  • hyppysellinen sokeria
  • (rouhittuja pähkinöitä)
  1. Laita uuni 250 asteeseen.
  2. Lado uunipellille keksejä niin monta, kun ruokailijoitakin on.
  3. Voitele keksit maapähkinvoilla
  4. Siivuta päälle banaania (ja mansikoita)
  5. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  6. Laita keksien päälle Pingviini-jäätelöä torniksi.
  7. Vuoraa keksi-jäätelökeko valkuaisvaahdolla.
  8. Paista uunissa niin, että marenki saa hennon ruskea sävyn.
  9. Tarjoile ja nauti heti.

Ihania herkkuhetkiä!

-Karoliina-

Kommentit (2)

Karoliina Sallinen

Heippa! Kokeilitko jo? Ehkä vähän rumia kyllä mun tekemänä, mutta ihania <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minusta on aina ollut hassua, että jäätelön ajatellaan olevan vain kesän tuote. Onhan Suomen talvi tietysti vilpoinen ilman vilvoittavaa jädeäkin , mutta samalla perusteella limut ja kaikkien muidenkin kylmien juomien ja ruokien syöminen pitäisi pistää tauolle talven ajaksi. Vai pitäisikö sanoa, että käyttö pitäisi laittaa jäihin? I`m so funny!

Koska me olemme aikamoisia herkkuhulluja, kuuluu jäätelö meidän elämäämme niin kesällä kuin talvellakin. Ja kun sitten viime viikonloppuna vierailimme Lahden isovanhempien luona, kävimme samalla kierroksella myös Karisman kauppakeskuksen Spice Icessä. Oma kaikkien aikojen lempparijädeni Spice Icessä on Pyörremyrsky Daimilla, Pätkiksellä, suklaapehmiksellä ja polkkajäätelöllä. Polkka on muuten aivan lempijäätelöni, enkä siihen lähivuosina ole törmännyt enää missään muualla kuin Spice Iceissä. Onneksi edes siellä!

F suosii – tietysti – hassuja jäätelöannoksia, ja viikonloppunakin tilaukseen meni Peikko-tuutti.

Miten on : Kuuluuko jäde myös teidän talveenne? Ja mikä on paras syksyinen ja talvinen jädevinkkisi? Itse RA-KAS-TAN uunijäätelöä!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (8)

Daniella
2/8 | 

Minähän söisin vain ja ainoastaan jätskiä ympäri vuoden! Onkin lottovoitto asua täällä, missä Minettejä on joka nurkalla ;) ja jätski on oikeasti ehkä vaikein vastustettava herkku, jopa suklaata vaikeampi! Harmi vaan, että olen pikkuisen terveysintoilija, joten joutuu paljon useammin katsomaan poispäin :)

Spice ice on kyllä mahtis myös! Suuntana Karisman lähiseutu loppuviikoksi, ehkä pitää poiketa ;)

Katarooma
3/8 | 

Jäätelöä kyllä menee, kesät ja talvet. Ei ole hetkeä, jolloin sitä ei voisi syödä!

4/8 | 

Minetti oli kiva tuttavuus!
Ei katso meilläkään jäätelön syönti vuodenaikaa tai viikonpäivää.

Sandra
5/8 | 

Jäde maistuu aina, mut ehkä maut mitä syö vaihtuu kesän mansikoista ja sitruunoista rommirusinaan ja suklaisiin makuihin näin kylmän tullen. F:n pukeutumistyylistä piti tulla kommentoimaan, että aivan ihana! Niin pieni ja cool ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun taivaalta tuli kaatamalla vettä lauantaiaamuna, ei ensimmäiseksi tullut mieleen lähteä Lintsille päiväksi. Mutta koska F ja tämän kaveri olivat odottaneet päivää KOKO VIIKON, ja koska kyseessä oli kauan aikaa sitten sovittu kotikaupunkireissu, päätimme, että keli on vain pukeutumiskysymys. 

Lintsillähän järjestettiin viime lauantaina Ingmanin #hymynresepti -päivä, jonne Ingman oli jakanut neljän rannekkeen lippupaketteja perheille tuottaakseen heille iloa.

Ja iloa paikanpäällä kyllä näkyikin. Taivas selkeytyi heti Linnanmäelle astuessamme, eikä edes laitteiden märät penkit vieneet lasten riemua.

Hymyn resepti siis toimi!

-Karoliina-

P.S. Ei liity kyllä mitenkään lintseilyyn, mutta koska Ingmanista on kyse, en voinut olla vinkkaamatta, miten I-HA-NA maku uusi Suolainen kinuski -jäde onkaan.

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (4)

polkadots
1/4 | 

Hahaha, äidillä ja isällä oli tapana viedä lapset Lintsille nimenomaan sadepäivinä. Sade oli kuulemma helpommin kestettävissä kuin pitkät laitejonot neljän lapsen kanssa :D

Esko
3/4 | 

Tukka pisti totiseks. Ei vaan, todella osuva kommentti...:) lupaan vielä yrittää saada hymyn huulille. Mukavaa päivää!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat