OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen semi-homemade –kokki. Varsinkin lomilla ja viikonloppuisin me syödään melkein poikkeuksetta ulkona, mutta silti haluan, että F saa myös usein omatekoista arkiruokaa. Joskus ihan alusta asti itse tehtyä, joskus melkein kokonaan puolivalmiista tuunattuja. Tai ollaanpa nyt rehellisiä: Joskus kyllä ihan kokonaan valmista ruokaa. Ranuja ja nakkeja ilman salaattia. Niin tai valmispinaattilettuja. Kylmänä. Se on F:n toive.

Arkena mä PYRIN kuitenkinsiihen, että mä teen itre ruuan ja että samaa ruokaa voidaan syödä useana päivänä peräkkäin. Ja siihenkin pyrin – vaikkei se aina onnistukaan – että teen safkan aina valmiiksi jo etukäteen. Iltapäivänälässä, töiden ja päiväkodin jälkeen, kun on aika haastavaa alkaa valmistamaan ruokaa. Silloin tulee sorruttua johonkin liian helppoon, liian nopeaan ja liian epäterveelliseen.

Mä olen omasta mielestäni aika hyvä kokki, ja se onkin viime vuosina alkanut ärsyttämään, että en enää kovin usein nauti arkiruuanvalmistuksesta. Ja ennenhän se oli suorastaan mun harrastus!

Niinpä päätin, että yritän tänä syksynä elvyttää mun ruuanvalmistusintoani. Ajattelin, että kokoan meille ihan uudenlaisen ruokalistan. Olen joskus ennenkin pitänyt ruokalistaa, josta on helppo napsia kulloisenkin päivän ruuat. Tuohon listaan olen kuitenkin mahduttanut vain itselleni tutut ruuat. Nyt ajattelin, että teen meille vähän erilaisen ruokalistan. Sellaisen, jossa ainakin puolet on mulle täysin uusia reseptejä! Ehkä uudenlaisten juttujen ja makujen kanssa työskentely tuo taas intoa ruuanvalmistukseen.

Tässä on muuten toinenkin uusi juttu mulle: Mä en oikeastaan koskaan ole kokanut resepteistä, vaan keksinyt ruoat ihan itse sovellellen ja mitä-kaapista-löytyy –taktiikalla.

Olen alkanut napsia kivalle, helpolle, maukkaalle, terveelliselle ja kohtuullisen hintaiselle vaikuttavia reseptejä nyt lehdistä ja netistä, mutta paljon uusia ruokia pitäisi vielä haalia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Auttaisitko sä mua tässä projektissa? Jaa oma lempireseptisi mulle, ja mä koostan syksyn aikana meidän kuukauden ruuat teidän muiden nähtäväksi. Ehkä sieltä löytyy puolestaan sulle jotain uutta ja innostavaa.

Sen haluaisin kuulla myös, tympäiseekö teitä muita joskus arkiruokapuuhat? Entä mikä on suhteenne puolivalmiisiin tai kokonaan valmiisin safkoihin?

-Karoliina-

P.S. Köyhän naisen Jamie Oliver valmistaa tässä kauniissa  kuvasarjassa uutta pikasafkalemppariani, gluteenittomien rieskojen päälle kasattua pitsaa. Niin iisii....ja paljon parempaa kuin mikään oikea valmispohja. Vehnäinen tai ei.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (22)

tanja
1/22 | 

Ai että tympäseekö? Ruuanlaitto ja mitä tänään syötäisiin -mietinnät on ehdottomasti kaikkein vastenmielisin ja ärsyttävin asia tässä lapsiperheen arkielämässä. Tai no ruuanlaittohan on ihan kivaa, kun siihen on aikaa ja kun resepti on innostava, mutta arjen kiireessä se ei vaan aina mene niin. Itse kokkaan mieluiten jotain hyvää kasvismättöä, mutta koska kukaan muu ei meillä niitä syö, niitä tulee tehtyä hyvin harvoin. Puolivalmisteet on meilläkin käytössä, mutta suoraan lämmitettävät einekset ei oo ollenkaan. En mä niidenkään käyttöä mitenkään paheksu, mutta musta ne kaikki vaan maistuu pahalta. Jos mun talous sen kestäisi, me syötäis aina ulkona. Ja hyvin usein niin tehdäänkin 8)

piatta
3/22 | 

Itse opettelin äitiysloman aikana tekemään viikon ruokalistan ja kävin kerran viikossa kaupassa, toki usein piti vielä toisen kerran viikossa hakea lisää leipää ja maitoa yms. Kun meillä ei ollut autoa käytössä ja kahden pienen kanssa ei oikein huvittanut lähteä joka ilta kauppaan. Ihana kun tiesi edes mitä laittaa ruuaks niin se on jo puoliksi tehty :-D
Nyt meidän lempiruokia on mm. makaroonilaatikko, mihin onkin jauhelihan siaan pilkottu kanan rintafileitä ja maustettu curryllä ja lisämakua antaa smetana. Myös nuudeli ja kana-kasviswokki on herkkua, mihin suikaloidaan kelt.paprikaa, porkkanaa ja makeaa sipulia. Ssit paahdettuja cashew pähkinöitä joukkoon ja vähän kastiketta saa suurustamalla lihalientä perunajauholla. Molemmat ohjeet taitaa kyllä olla gluteenisia.

5/22 | 

Pomminvarma resepti on coca cola nyhtöpossu joka saa lisämaustetta pico de gallo-salaatista. Helpompaa kuin makaronilaatikon teko!

Nyhtöpossu
Iso mötikkä possua
Kokista
Valkosipulin kynsiä 4
Järkyttävä määrä fariinisokeria
Rawit chili
Suolaa
Pippuria

Heitä kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen n. 3 tuntia kunnes possua saa revittyä haarukalla pieneksi. En koskaan mittaa aineksia, oman maun mukaan vaan lisäilen mausteita.Oon kokenut että suolaa, valkosipulia ja sokeria saa aina laittaa enemmän kuin mitä aluksi on uskaltanut!

Pico De gallo salaatti
Kirsikkatomaatteja rasiallinen (tai 2)
Tuore Korianteripuska hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1 limen mehu
Suolaa
Pippuria

Näitä syödään yleensä tortillan täytteenä mutta menis varmaan riisinkin kanssa tai hyvän sämpylän välissä

Veera
6/22 | 

Ollessani kotona lasten kanssa useamman vuoden, alkoivat ruokaideat todella lopua. Periaatteessahan aikaa valmistamiseen olisi kyllä ollut. Kaksi lämmintä ateriaa alkoi olla mielikuvitukselle vaan liikaa.
Otin avuksi paikallislehdessä julkaistun kouluruokalistan. Ei meillä tietysti kouluruokaa syöty, mutta sieltä poimin ideat arjen ruokiin. Kouluruokaa on kuitenkin yleensä aika perinteisesti nimettyä tavaraa, ruokalajeja, jotka oli jo itse meinannut unohtaa. Kiusauksia, laatikoita, keittoja.

Karoliina/ Kolmistaan
7/22 | 

Hei ihan hyvin noi voi korvata gluteenittomilla tuotteilla! Kiitos siis :)

Karoliina/ Kolmistaan
9/22 | 

Esko on ihan nythopossufani. Tilaa sitä jokaisessa ravintolassa, jokaisessa muodossa, jos vain mahdollista. Kiitos siis vinkistä!

Karoliina/ Kolmistaan
10/22 | 

Tällä tavalla olen muuten itsekin aikaisemmin tehnyt... Ja kiertokin on tarpeeksi pitkä!

11/22 | 

Tympäisee, eikä asiaa helpota yhtään allergiat. Maidoton, munaton, soijaton, kalaton. Ja vaikka kuinka isonnan määriä, tuntuu ettei viiden hengen perheessä ruokaa jää koskaan toiseen päivään. Tein monta vuotta kaksi eri ruokaa päivässä, nykyään otan vähän relammin tuon asian suhteen. Meidän lasten suurinta herkkua on muuten maksalaatikko... :D

Karoliina/ Kolmistaan
12/22 | 

Omatekoinen vai kaupan? Se on ruoka, jota rakastan eineksenä, ja inhoan "oikeana".

anri
13/22 | 

Yks helppo arki ruoka on pasta, kinkku- tai pekoni kermakastikkeella. :) ja vielä helpompi versio tuosta on ku sekoittaa kinkkukuutiot tai suikaleet sekä ruokakermaa pastan sekaan. Ei tarvi erikseen kastiketta. :)

15/22 | 

Kaupan. Rusinaton versio on maidoton ja munaton. Mutta eipä tietenkään hirveän usein syödä, lasten maksalaatikko suositushan on ihan älyttömän vähän kuussa. En muista määrää, mutta vähän.

16/22 | 

Moikka! Jaoin pari vanhaa lempparikeittoreseptiä Elsan puolella ja nyt sain kirjoitettua reseptin meidän "palak paneeriin". Tosi nopea, helppo ja herkullinen! Ja tässä rieskoista voi taikoa naan leipää pizzan sijaan.

Karoliina/ Kolmistaan
18/22 | 

Kiitos näistä :D JUURI mietin ensi viikon ruokalistaa. F:n toive oli hernekeitto, josta riittää kahdelle päivälle. Ja huomiseksi on valmiina eilen tehty lasagne. Mutta torstaiksi voisi kokeilla jotain ihan, ihan uutta!

19/22 | 

Toi tahna on oikeasti ihan paras! Ja pinaatticurrya riittää helposti pariksi päiväksi. Olen tehnyt herkkua aloo gobiakin ja tomaattipohjaista munakoiso-mustapapucurrya.

Milla
22/22 | 

Hei oletko tutustunut Wellberries-yrityksen tarjoamiin ateriasuunnitelmiin? Ne ovat monipuolisia, gluteenittomia ja maidottomia (joskus resepteissä on vaikka fetaa, mutta mukana saa ohjeet miten korvata feta jos on maidoton ruokavalio). Tämä on ihana pelastus! Tilasin muutaman kuukauden ja nyt on reseptejä mitä vaihdella. Palvelusta saat siis joka viikko reseptit ja valmiin, järjestyksessä olevan kauppalapun. Suositus!
http://www.wellberries.com/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat