IMG_20180914_193942.jpg
IMG_20180914_193942.jpg

Mä en ole käynyt sitten kesäloman Hankasalmella lapsuudenkodissani. Mutta nyt me tulimme F:n kanssa kaksistaan eilen tänne. Tajusin pakatessani reissukassiin eilen kynsiviilaa, kuinka ennalta-arvattava olenkaan, kun matkustan Hankasalmelle. Teen nimittäin Hanksulla aina samat jutut.

 • Teen pedikyyrin. Isi kysyikin kesällä, kuinka usein laitan varpaankynteni, kun hänestä tuntuu, että olen aina lakkailemassa niitä. Oli pakko vastata, etten tee niitä koskaan muuten kuin Hanksulla. Syy tähän on varmasti se, että Hankasalmi on yksi niistä harvoista paikoista, jossa minulle on luppoaikaa. Kun ei tarvitse tehdä ruokaa tai töitä, eikä pestä pyykkiä, voi keskittyä vähemmän pakolliseen.
 • Käyn kirppiksellä. Minun kaikkien aikojen lempikirpputorini on Hankasalmen Aseman kylällä sijaitseva Aseman Kirppari. Se on sekä minun, että F:n vakiokohde, jossa haluamme aina mummolassa käydessä vierailla.
 • Juon kahvit MelliEllissa, eli kylän ainoassa kahvilassa.
 • Käyn mummolla.
 • Saunon mökkisaunassa. Meillä on Hankasalmella myös lapsuudenkotini lisäksi mökki. Aina kun mahdollista, saunomme siellä. Puusaunan ja järven yhdistelmää ei voita mikään kylpylä. Tosin en tiedä, uskallanko enää järveen tänään.
 • Syön äidin tekemää ruokaa.
 • En itse nukuta F:ää. Harvoin saan edes nukkua samassa huoneessa, koska F haluaa nukkua mummon kanssa.
 • En pakkaa koskaan mukaan yöpukua tai hammasharjoja, koska meillä kaikilla on ne odottamassa mummolassa.
 • Jos olen ahkera, käyn iskän kanssa kuntosalilla tai lenkillä.
 • Nukun niin pitkään, kun huvittaa. 
 • Kiroan nettiä, joka ei toimi. Varsinkin olohuoneen sohva on katvealueella.
 • Katson dekkaria. Wallanderit, Beckit ja muut on mun ja mun vanhempien yhteinen juttu. Jännitys ei synny itse leffasta, vaan siitä, minkä minuutin kohdalla meidän iskä möläyttää loppuratkaisun. Tuntuu, että hän on katsonut aivan liian monta elokuvaa etukäteen.
 • Näen, kun F leikkii minun ja siskojeni lapsuudenleluilla. Parhaita todella raffia muotoilua olevat Dublo-hahmot ja "tuoksuvat" My Little Ponyt. Ne vielä pulleat. 

-Karoliina-

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat