P4040361.JPG
P4040361.JPG

P4040364.JPG
P4040364.JPG

Olen aivan surkea kasvien kanssa. Sellaisten pitkäkestoisten, jotka pitäisi pitää kuukausia ja vuosia elossa. Joille vaihdetaan mullat ja joita pitää muutenkin hoitaa. En tajua niitä, eivätkä ne ymmärrä minua.

Mutta leikkokukkien kanssa voisin sanoa olevani aika hyvä. Johtunee ehkä siitä, että rakastan leikkokukkia. Ne ovat minulle arjen luksusta ja kodin kaunistus. Se viimeinen pisteen iin päälle, kun koti on siivottu ja lopulta saan kantaa maljakollisen kukkia keittiönpöydälle.

Koska kukkarakkauteni on yleisesti tunnettu, sainkin aika hauska syntymäpäivälahjan siskoiltani ja vanhemmiltani pari viikkoa sitten. He olivat nimittäin ottaneet minulle lähikukkakauppaan kevääksi tilin, jotta voisin hakea leikkokukkia aina kotiani piristämään silloin kun siltä tuntuu. Minusta aivan nerokas lahja!

8 + 1 vinkkiä leikkokukkien hengissä pitämiseen

  1. Kaikki alkaa kaupasta. Valitse kimppu/kukat, jotka ovat varmuudella ostohetkellä freesissä kunnossa. Jos yhtään epäilyttää kukkien kunto, älä osta.
  2. Pakkaa/pakkauta kukat asianmukaisesti. Ne eivät saa paleluta tai kuivua matkalla.
  3. Jos kukkakauppias ei ole leikannut imupintaa kukkiin juuri ennen kukkien pakkaamista, tee se itse kotona. Te homma puukolla. Saksilla leikattuna imupinnat saattavat mennä kiinni.
  4. Poista kaikki piikit ja lehdet, jotka osuvat maljakossa veteen. Ne likaavat vettä nopeasti ja mädättävät kukan vartta.
  5. Kysy kukkakauppiaalta kaikki vinkit kukkien täsmähoitoon: Kuinka paljon vettä ja minkä lämpöistä? Olisiko mukaan mahdollista saada ravinnepussi?
  6. Älä laita kukkia hedelmien läheisyyteen tai suoraan auringonvaloon.
  7. Laita kukat puhtaaseen maljakkoon ja vaihda vesi tarpeeksi usein. Leikkaa samalla kukkiin uusi imupinta.
  8. Kun elintarvikkeita ostaessa mietitään kilohintaa, leikkokukkia ostaessa kannattaa pohtia sitä, kauanko kukka kestää, eli mikä sen todelliseksi hinnaksi tulee. Tulppaanikimpun voi saada marketista alle viiden euron, mutta tulppaanit kestävät maksimissaan viikon. Yksittäinen neilikka voi maksaa jopa neljä euroa, mutta toisaalta valmiiksi hyvänlaatuinen neilikka oikeanlaisella hoidolla on kestänyt minulla kolmekin viikkoa. Kumpi sitten tulee lopulta halvemmaksi? 

Bonus: Ja sitten vielä ekstravinkki. Kukat kannattaisi laittaa yöksi viileään. Itse tosin en noudata tätä neuvoa koskaan, koska haluan herätä aamulla niin, että kukat ovat heti ilahduttamassa pöydällä.

-Karoliina-

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat