*saatu tuote 

Kuten olen joskus kertonut, mä olen ennen kaikkea käytännönläheinen sisustaja. Mun silmää hivelee toimiva koti ja säilytysratkaisut. Ei niinkään koriste-esineet, joilla ole muuta kuin visuaalista virkaa.

Yksi käytännöllisen sisustamisen kulmakivi mun mielestä on se, että tavarat ovat helposti otettavissa ja paikalleen laitettavissa. Ja yleensä tämä tarkoittaa sitä, että tavarat ovat niissä huoneissa, joissa niitä käytetään.

Mutta. Kun neliöt on pienet, voi kodin toimintoja ja tiettyjen huonekalujen paikkaa miettiä myös uudella tavalla. Muistan aina, kun kävin Lähiömutsi-Hannen perheen entisessä kodissa, ja tajusin, että heillä oli arkkupakastin olohuoneessa. Se oli sellainen ahaa-elämys siitä, kuinka kotia voi katsella uudella tavalla. Että jos pakastin ei mahdu keittiöön, ei se tarkoita sitä, etteikö sitä voisi silti hankkia, jos sellaisen tarvitsee.

Meidän suurin arjen pelastus näissä neliöissä on ollut varmasti juuri se, että meillä ei kaikki toiminnot ja kodinkoneet ole ns. oikeissa huoneissa. Ensinnäkin (kuivaava) pesukone keittiössä on ehdoton, koska kylpyhuone on niin pieni, ettei sinne ole mitään mahdollisuutta mahduttaa pesukonetta. Toinen kodin kannalta merkittävä juttu on Inaria-kaappi* meidän eteisaulassa. Aulasta ja kaapista voit lukea enemmän täältä postauksesta, mutta pähkinänkuoressa tuo kaappi kätkee sisäänsä kaiken sen, mitä vauvat "toivat mukanaan" - rataskopat, turvakaukalot, hoitopöydän ja niin edelleen.

Kolmas arkea helpottava, vähän erikoisessa paikassa oleva kodinkone/toiminto on eteisen kaapin sisältä löytyvät Electroluxin kuivausrumpu*. Kun olimme kaksosvalmennuksessa, meille tuleville monikkovanhemmille kerrottiin lukuisia ja taas lukuisia arkea helpottavia niksejä, tavaroita ja vempaimia. Monet niistä olivat tietysti perhekohtaisia suosikkeja, joita kaikki eivät kokeneet tarpeellisiksi. Mutta kuivausrumpu oli kodinkone, jota KAIKKI suosittelivat. Eikä ihme! Pyykkiä tulee kauheat määrät, eikä pyykin ripsutamiseen ja kuivan pyykin odotteluun oikeasti ole aikaa.

Mä olin ensin vähän pelokas kuivausrummun suhteen, koska pelkäsin sen rypyttävän ja kutistavan vaatteet. Mutta näin kuukauden kuivausrumpukokemuksella olen täysin rakastunut tuohon vempaimeen! Ei ole kutistunut, ei rypistänyt ja kaiken lisäksi kaikille vaatteille on omat ohjelmansa. Jopa villalle ja kengille!

Toinen asia, jota en kuivausrummuista tiennyt, oli se, ettei kuivausrummut tarvitse vedenpoistoletkua. Vesi, joka vaatteista tulee, kerääntyy kuivurin yläosan säiliöön, josta sen voi sitten itse kipata kuivauskerran jälkeen pois.

Että sellaisia käteviä, pienen kodin pelastajia. Joita ilman tämä meidän arkipaletti ei tosiaan pysyisi kasassa. 

-Karoliina-

Kommentit (6)

Marttamuija
1/6 | 

Ja hitsi mikä määrä sitä pesupölynukkaa jää sinne sihvilään rummutuksen jälkeen. Kun se kaikki olis muuten huoneilmassa ja vaatekaapissa vähintään ✌

Kettu84
4/6 | 

Kannattaa vaan muistaa tyhjentää se vesisäiliö tarpeeksi usein. Ei mitenkään että itte oisin unohtanut joskus ja saanut kaikki vedet päälleni ja pitkin lattiaa...

Meillä se rumpu oli tosin myös pesutornin ylempi osapuoli ja vesisäiliö rummun yläosassa (en tiedä onko ne aina). Ja kun olen tämmöinen pätkä, tyhjentäminen oli vaikeeta ilmankin. Kaikenlaista ehti tapahtua :D

Vierailija
5/6 | 

Miksi sekä kuivaava pesukone että kuivausrumpu? Eikö kuivaavan pesukoneen ideana ole juurikin se, ettei tarvitse olla kahta erillistä laitetta?

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019

Kuivaava pesukone pesee 8kg, mutta kuivaa vain 4kg. Joten jos haluaa kuivata saman määrän kuin pesee, pitää pestä vajaita koneellisia. Tosin: Tuplakuivaus pelastaa paljon. Ensin pestään 8kg koneellinen ja kuivataan se kuivurissa. Kun kuivurin menee päälle, voi heti perään laittaa pesukoneeseen vielä yhden 4kg satsin pesuun ja kuivaukseen. Näin saa kerralla 12kg pyykkiä puhtaaksi ja kuivaksi. Tehdään tällainen "tuplabuukkaus" usein esimerkiksi yön ajaksi.

Vierailija
6/6 | 

Joskus ”ennen vanhaan”, kun lapsuudenkotiini hankittiin ensimmäinen kuivausrumpu, siihen tosiaan tarvittiin sekä poistoletku vedelle, mutta myös ilmalle. Rummut olivat kuin päiväkodin kuivauskaapin, joista lämmin poistoilma johdettiin ilmanvaihtokanavaan. Sellaisen sijoittaminen kotiin oli vähän hankalaa, mutta itse kone kyllä aivan ihana.

Ekan oman kuivausrummun hankin kuusitoista vuotta sitten, enkä kyllä suostuisi enää ilman olemaan. Kesällä on toki mukavaa ripustaa pyykkejä ulos kuivumaan, mutta muuten en kyllä halua pyykinkuivaustelinettä kotiini tilaa viemään. Kuivaan siellä kaiken.
Pyykin kuivatus sisällä vie tilan lisäksi myös enemmän energiaa kuin kuivausrummussa kuivaaminen.
Meillä on esimerkiksi vain yhdet (varsinaiset) lakanat jokaiselle perheenjäsenelle. Kun haluan ne pestä, otan aamulla sängystä pois, pesen ja kuivaan ja puetaan illalla takaisin sänkyyn. En todellakaan halua enää suurta määrää liinavaatteita säilyttää vain pyykkipäivä varten!

Ps. Kyllä niitäkin malleja markkinoilta vielä saa, joissa vesi ohjataan letkulla suoraan lattiakaivoon.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat