P3130372 (1).JPG
P3130372 (1).JPG

P3130360.JPG
P3130360.JPG

P3130361.JPG
P3130361.JPG

P3130365.JPG
P3130365.JPG

P3130367.JPG
P3130367.JPG

P3130369 (1).JPG
P3130369 (1).JPG

Minä itse en ole ollut koskaan kovinkaan innostunut kasvisten popsija. Olen niitä kyllä syönyt, koska se tuntuu velvollisuudelle ja oikealle teolle, mutta harvemmin tulee himoittua porkkanaa tai kurkkua. F on kuitenkin toista maata. Hän valitsee joka ikinen kerta aamu-, väli- ja iltapalaksi kasvis-marja-hedelmäsetin. Ja se jos mikä, on ihanaa!

Vaikka uskon, että hänen tottumukseensa syödä kasviksi vaikuttaa toki aikuisten esimerkki ja vaikkapa se, että kaikenlaisia kasviksia ja marjoja on koko ajan tarjolla, uskon, että tietty markkinointikin on vaikuttanut F:n luontaisiin ruokailutottumuksiin. Otan tästä siis pisteet osin itselleni.

Moni vanhempi painii sen kanssa, että lapsi ei syö tarpeeksi vihreää, ja siksipä kokosin tähän meidän perheen vinkit.

7 VINKKIÄ, JOIDEN AVULLA LAPSI SYÖ KASVIKSENSA        

  1. Mene kauppaan lapsen kanssa ja anna tämän valita ihan mikä kasvis, hedelmä tai marja hyvänsä. Kun valinta on oma, ja projekti vielä mainostettu suureellisesti, tuntuu asia tärkeälle lapsesta.Joskus F valitsee jonkin ihan hassunnäköisen hedelmän. jota suurin piirtein edes minä en tunnista. Mutta tuleepahan ravisteltua tätä perus banaani-kiivi-omenakolminaisuutta. 
  2. Lanseeraa perheen oma kasvis- marja tai hedelmäherkuttelunimike. F esimerkiksi usein toivoo ihan yksinkertaisesti hedelmälautasen, joka pitää asetella kauniisti ja jonne hän voi itse valita lempparihedelmänsä. Yhtä hyvin nimi voi olla aurinkokulho, ritarien aamupala tai Apple Jackin omenalautanen.
  3. Ystäväni kertoi, että hänelle oli lapsena isän kanssa yhteinen juttu se, että isä kysyi aina tarkkaan, kuinka ystäväni haluaa salaattinsa. Oli tärkeää pohtia, millaiseen kulhoon salaatti laitettiin jne. Minä sovelsin jo vuosia sitten aihetta niin, että F saa valita, ovatko kurkut ”ranskiksia” vai ”kolikoita”. Edelleen tämä on tärkeä kysymys.
  4. Asettele kasvikset ja hedelmät hauskasti. Kun lautasella on naama, poni, linna tai auto, maistuu ruoka paremmalle. Myös mandariinikukka on kova sana. 
  5. Pidä tuotteet erillään toisistaan. En tiedä, mikä lasten juttu tämä on, mutta tiedän lukuisia lapsia, jotka syövät vaikka ruukullisen basilikaa, paketillisen minitomaatteja tai kokonaisen paprikan, jos ne ovat erillään lämpimästä ruuasta. F ei esimerkiksi koskaan syö salaattia pääruokan kanssa, mutta silti kasviksia menee varmasti yli puolikiloa päivässä. Ne pitää vain tarjota alku- tai välipalaksi. 
  6. Tehkää yhdessä smoothie. F on ainakin aivan todella innokas kokkaaja ja smoothien teko on niin hauskaa, että sinne saa sujautettua oikeastaan mitä vain, koska astiaan lisääminen ja surauttaminen on niin kivaa. Saati pillillä juominen!
  7. Ole armollinen itsellesi. Lapsella on samalla tavalla omat makunsa, kuten aikuisellakin. Jos hän ei pidä banaanista tai kurkusta, ei se maailmaa kaada. F ei esimerkiksi juurikaan tykkää tekemistäni tuoremehuista, vaikka ne kuinka olisivat terveellisiä ja minusta aivan ihanan makuisia. Hänellä on vain muutama suosikkimehumakuyhdistelmänsä, mutta esimerkiksi inkivääriä on turha tyrkyttää.  

-Karoliina

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat