OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikolla kirjoitin siitä, mitkä reunaehdot asumisessamme vallitsee. Nyt on sitten aika esitellä ensimmäinen oikea huone kodistamme, Neiti-F:n huone.

HUONEEN LÄHTÖTILANNE, KUN MUUTIMME ASUNTOON:
F:n huone on kotimme ainoa virallinen makuuhuone. Kun ostimme asunnon, oli huone täysin avointa ja puhdasta tilaa. Seinillä ei ollut vaatekaappeja, eikä olohuoneen ja makuuhuoneen välissä ollut edes ovea.

 

REMONTIT, JOTKA TEETIMME HUONEESEEN JO MUUTTOHETKELLÄ:
Koska tarvitsimme säilytystilaa rutkasti lisää, teetimme F:n huoneen kahdelle pitkälle seinälle Inarian vaatekaapit (niiden suunnittelusta, asennuksesta ja käytöstä tekstejä täällä, ja täällä). Sen lisäksi asennutimme F:n huoneen ja olohuoneen väliin oven. Aluksi ajattelin, että pienen kodin lastenhuoneen ovi tarvitsee äänieristeoven, mutta sen asennus oli mahdotonta ilmastointikanavien vuoksi. Onneksi meteli ei kantaudu tavallisenkaan oven läpi kovin hyvin, joten voimme elellä muualla asunnossa melkoisen normaalilla volyymillä F:n mennessä nukkumaan ennen meitä. Olkkarin ja F:n huoneen välissä on nimittäin kotimme paksuin kiviseinä, joten se eristää ääntä aika mukavasti.

 

MYÖHEMMIN TEHDYT REMONTIT JA TOIMENPITEET:
Kyllästyimme viime talvena ihanat ikkunalaudat peittäviin ikkunan päälle asennettuihin sälekaihtimiin, ja asennutimme huoneeseen ikkunalasien väliin laitettavat sälekaihtimet (niistä voi lukea mm. täältä). Aivan loistava ratkaisu! Joku taisi joskus kommentoida, että sälekaihdinpostaus blogissani oli "turha", mutta itsestäni kyllä kaukana siitä. Pienessä kodissa tämmöiset pienetkin ratkaisut vaikuttavat yleisilmeeseen paljon. Rakastan sitä, että ikkunalaudoille voi laittaa nyt kauneimmat esineet esille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SISUSTUS:
Aluksi F nukkui huoneessa pinnasängyssään, myöhemmin ostimme hänelle tuon kuvissa näkyvän Ikean parvisängyn. Ihastuin sängyn katokseen, MUTTA mielestäni katos ei sittenkään toiminut näin korkeassa tilassa. Jotenkin katos latisti huoneen ilmettä. Niinpä tänä kesänä tuunasin Clas Ohlsonilta ostetulla mustalla sähköteipillä sängystä talomaisen.

F:n lelujen säilytyksessä meillä toimii Ikean sängynaluslaatikot ja Ikean lelukaapit.

Ikean pöytä on F:lle jo liian pieni. Sitä olen kuitenkin paljon pohtinut, tarvitseeko F:n ikäinen huoneeseensa edes pöytää. Mitä olette mieltä? Yleensä F askartelee ja piirtää joko lattialla tai keittiönpöydällä, ja pöytä toimiikin F:n huoneessa ennemmin romukasojen säilytyspaikkana. Tähän asiaan kaipaisin teidän mielipiteitänne!

Matto on Ikeasta. Verhot, viiri ja tilkkutäkki taas äitini ompelemia. Nukenrattaat olen ostanut Huuto.netistä. Voi kun jaksaisi/ehtisi/viitsisi maalata ne jollain ihanalla herkkuvärillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TULEVAISUUDENHAAVEITA HUONEEN SUHTEEN:
Ensinnäkin tuo F:n pöytäongelma on ratkaistava. Joko huoneeseen ei tule pöytää ollenkaan, tai sitten tuon vanhan pöydän tilalle kuljetetaan Eskon lapsuudesta hänen ja hänen veljensä vanha paripulpetti.

Toisekseen F:n naulakkotilanteelle on tehtävä jotain. Ennen naulakon alla oli Ikean keittiöjakkara, jonne seuraavan päivän hoitovaatteet oli helppo pinota valmiiksi. Nyt jakkara on kuljetettu olohuoneeseen, eikä se oikein tuohon tilaan ollutkaan sopiva. Neljän euron Tigerin naulakon tilalle haluaisin – tietenkin – Vitran Hang it all –naulakon. Niin ja ehkä seinään kiinnitettäväksi tuohon kohtaan mahtuisi myös jokin kuutiohylly, jonne voisi laittaa ne vaatteet, joita ei tarvitse roikottaa henkarissa.

Selvää on myös se, ettei F:n sängynjalkojen jatkeena toimivat kirjapinot pitäisi saada vaihdettua vähän johonkin fiksumpaan ratkaisuun. Ideoita saa esittää! Korokejalathan ovat sängyssä tietysti korkeiden sängynaluslaatikoiden vuoksi.

Ja joo. Ne taulut. Julisteet on jo valmiina, koska saisin itseni kehystenostoreissulle.

Niin ja viimeisenä. Ehkä joku päivä F saa huoneeseensa parvisängyn, kiinteän parven tai sellaisen vanerisen kääntösängyn, josta aikaisemmin jo haaveilinkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämmöinen lastenhuone F:llä. Tuleeko nyt mieleen joitain DIY-vinkkejä, tuotteita tai värejä, jotka toisivat huoneeseen lisäpontta? Kaikki ideat otetaan innolla vastaan!

-Karoliina-

P.S. Siis tokihan meillä mieshenkilökin saa osallistua sisustukseen. Yhden tuotteen verran...Susimimmiä kasvattamassa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (15)

Esko
16/15 | 

Huone harvemmin ihan tuossa kunnossa...:)

Virve
17/15 | 

Meillä ainakin lasten (5v ja 2v) kaikki piirtelyt, askartelut, muovailut ym. tapahtuu keittiön pöydän äärellä. Pöytä lastenhuoneessa siis täysin turhake, toimii ainoastaan lelujen säilytyspaikkana. Toki jos on iso huone, niin ei kai se siellä haitaksikaan ole, mutta jos neliöitä on nuukasti, niin ilman pärjää vallan hyvin ainakin kouluikään asti.

Karoliina/ Kolmistaan
18/15 | 

Hyvä, että tämä on jonkun muunkin mielestä ihan toimiva idea!!

Anni
19/15 | 

Musta on kiva, että pojan huoneessa on pöytä ja tuolit. Meillä on pieni koti, joten kun on vieraita/juhlat sijoitan lapsivieraat sen ääreen syömään. Sen päälle kasaan myös tarhavaatteet joskin myös kynäpurkit, paperit, muovailuvahat ja muumitietokoneen (usein kyllä maalataan keittiönpöydän ääressä).

Veera
20/15 | 

Ei pöytä lastenhuoneessa mikään välttämätön ole. Harvoin koululaisetkaan sitä omaa pöytäänsä käyttävät. Pienemmille on vielä luontevampaaa touhuta vaikka lattialla.

Parvisängyistä meillä on aina tykätty. Tulee kaksi tilaa samoihin neliöihin.

Karoliina/ Kolmistaan
21/15 | 

Se, kuinka pienen toikkarojan parvelle uskaltaa laittaa, on toinen juttu...Pelottaisi portaiden kiipeily etenkin öisin...

Veera
22/15 | 

Meillä siirtyi viisivuotias Muuramen kerrossänkyyn. Ei kovin korkea, mutta askelmat siinäkin.
Kun kerrosängystä luovuttiin, saivat parvet koulun aloittaessaan. Sellaiset korkeat, että alle oikeasti mahtuu muutakin elämää.

Karoliina/ Kolmistaan
23/15 | 

Nuo kaksi vaihetta meilläkin olisi tarkoitus toteuttaa!

Daniella
24/15 | 

Meillä on pöydän sijasta sellanen "iso" jakkaran tapainen, joka on vähän pienempi kuin tuo Ikean pöytä. Olen myös miettinyt sen heivaamista, mutta meidän pienet kokkailijat tarvitsevat laskutilaa, joten se on toiminut leikkihellan jatkeena ja muuten 1-vuotias kiipeilee sen päälle katsomaan ikkunasta :D Olen siis myös sen kannalla, että ei ole välttämätön, mutta jos se mahtuu olemaan huoneessa ja lapsi/lapset sitä käyttävät edes johonkin tarkoitukseen, olkoon. Mutta ei mun mielestä ole olemassa normia, että lastenhuoneessa on oltava pöytä (vaikka jossain vaiheessa luulin niin!), joten heivaa pois, jos on turha. Vanhat pulpetitkin on kyllä ihania...

Hauska tuo säilytyshärpäke, mikä on siinä paljon puhutussa pöydässä kiinni! Ja toi sänky, nokkela idea! Ymmärrän, mitä tarkoitat sen sopimattomuudesta korkeassa huoneessa. Mutta noin toimii ihan täydellisesti, onpa sulla välähtänyt :) Meillä on sängyn alla ihan sängynaluslaatikot. Siellä tosin onkin lähinnä seuraavien kokojen vaatteita/kausivaatteita odottamassa käyttöä. Yhdessä on sitten kananmunakennoja, tyhjiä muropaketteja yms. kauppaleikkitavaraa.

Ja ikkunalauta... sellaset on niin ihania!!! Sellasia ei taideta paljon uusiin taloihin enää tehdäkään.

Huomenna se alkaa... :) :) :) Esko-jaksoa jo odotellessa :D

Mar3ngi
25/15 | 

Ihana huone!
Meillä oli pieni pöytä aikoinaan kovassa käytössä. Tyttö tykkäsi piirtää ja tehdä palapelejä sen päällä. Kun kouluun meno tuli ajankohtaiseksi hommasimme tietysti koulupöydän. No se oli kyllä turha ostos. Ekan ja tokan luokan se oli romujen säilytyspaikkana ja sen jälkeen kun muutimme niin oli hyvä tilaisuus jättää laittamatta koko koulupöydä. Eikä tyttö (nyt 6. luokalla) ole sitä kaivannut lainkaan. Kyllä ne läksyt tehdään ruokapöydällä, lattialla, sohvalla tai sängyllä!
Nyt vaaleanpunaisten lasien läpi katsottuna olen ilmoittanut miesystävälle että jos / kun meille joskus lapsi(a) tulee niin sitten haluan Artekin lasten pöydän ja tuoli ihanilla Muumeilla ;) Onneksi hänkin tykkäsi niistä kun Hesan reissulla Stockalla niitä esittelin :D Kummatkin pidämme klassikoista.

Karoliina/ Kolmistaan
26/15 | 

Munkin unelma olisi, että voisin ostaa vaikka kerran vuodessa jonkin klassikon kotiimme. Artek <3

27/15 | 

Ihana tilkkupeitto (näin ihan alkuun tärkein huomio).
Ja lastenhuoneessa on mun mielestä aina mahtava, jos lapsi itse pääsee osalliseksi ikänsä mukaisesti suunnitteluun, tekemiseen. Esim. hyllyjen laatikoihin voi piirtää kuvan, mitä siellä sisällä on, julisteiden kokoiset maalaukset (esim. sormivärein usein toimii kanssa) tai mikä kivointa: maalata suoraan seinään tai oveen (rajattu alue). Noi nyt kyllä niitä, mitä noin joka lastenhuoneessa on, mutta jokaisen lapsen omat työthän on niitä maailman hienoimpia :).
Paripulpetti koreilee meidän olohuoneessa odottaen, että meillä joskus olisi neliöitä sen verran, että voisin keskittyä oman lapsen huoneen suunnitteluun, enkä toisten HAHA ;).

Karoliina/ Kolmistaan
28/15 | 

Rakastan itsekin tuota peittoa. Äitini teki sen F:lle joululahjaksi v. 2012.
F osaa jo kirjaimet ja hahmottaa sanamuotoja. Itse ajattelin, että voisin kirjotiella tavaroihin nimiä F:n huoneeseen. Tai sitten niin, että lelulaatikossa olisi vaikka kuva ja kirjoitettu sana.
Onnea unelmien toteutukseen ;)

Jut
29/15 | 

Oih! Mistä tuo naulakossa rokkuva reppu on? <3

30/15 | 

[…] tältä F:n huoneessa nyt näyttää. Aikamoinen muutos minusta edelliseen. F:n vanha katossänky myytiin tutuille (koska sitä ei voinut laittaa ikkunan eteen) ja tuolit ja […]

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat