OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Yksi vanhemmuuden tylsimpiä juttuja mun mielestä on perusrutiinien toistaminen illasta iltaan. Se iltapalan kattaminen, pöydän pyyhkiminen, iltapesut ja kruununa pohjalla : Lapsen rasvaaminen!

F on aina ollut aika kuivaihoinen, ja se on tarkoittanut sitä, että aina suihkun jälkeen on suoritettava kokovartalorasvaus. Hänen kasvojensa iho reagoi sen lisäksi vielä todella herkästi erilaisiin ruokiin, vaikkei hän varsinaisesti niistä ole kuin muutamalle oikeasti allerginen.

Ennen F kävi suihkussa joka ilta, mutta viimeisen vuoden aikana olemme harventaneet suihkuttelut (näin talvisin) joka toiseen iltaan, ettei hänen ihonsa kuivuisi niin kamalasti.

F:n kosmetiikkapussin (H&M) sisältö onkin näin talvisaikaan muokkautunut vähän erilaiseksi, millainen se kesäisin on. Sieltä löytyy:

  • Sampoo, Linna(villivadelma) – Joidenkin mielestähän lasten hiuksia ei tarvitse pestä sampoolla, mutta minusta tuntuisi oudolle, jos niin ei tehtäisi. Ja onhan se ihana nuuskutella vienosti hyväntuoksuista päätä iltasatua lukiessa. Kesäisin, kun F käy ihan päivittäin suihkussa, joka kerta ei kyllä sampoolla pestä, vaan silloin riittää joskus ihan vain vesihuuhtelu.
  • Hiuksiin jätettävä hoitoaine, Lapanen ja Lapaliina – Ostimme tämän kerran tuliaiseksi F:lle Tukholman Åhlensilta, koska kummitushahmo oli kovaa kauraa tuohon aikaan F:n kirjavalikoimassa. F haluaa ainetta usein hiuksiinsa, vaikka minusta tuoksu on liian voimakas lapsen hiuksiin. Suositelkaa siis jotain hyvää hoitoainetta lapsen hiuksille!
  • Kosteusvoide, Nivea Creme – Nivea-purnukka on sellainen, joka on meillä aina esille, ja josta voi sipaista kosteutta niin F:n kuin minunkin iholleni. Jos pakkaan reissuun kevyesti, otan yleensä vain mukaan Nivea, koska sitä voi käyttä niin kasvoille kuin vartalolle, koko perheelle.
  • Kasvovoide, Sophie La Girafe (face cream)* - Pidän muistakin Sophie La Girafe tuotteista (myös omalla ihollani), mutta tämä face cream on mielestäni yksi heidän parhaita tuotteitaan. Se kosteuttaa, mutta ei tahmaa. Ainoa miinus on se, että jos F:n kasvoilla on joitain ihoärsytysnäppylöitä, niin voide ei kovin hyvin pure.
  • voide, Helosan – Alun perin Eskon tatuointirasvaksi ostettu Helosan on se F:n perusvoide, jota suditaan koko kroppa täyteen. Vie kuivat läikät, näppylät ja hilseilevän ihon. Vaikka olenkin tyytväinen rasvaan, ja sitä saa käyttää lapsille, toivoisin, että löytäisin F:n päivittäiseen ihonhoitoon jonkun yhtä tehokkaan, mutta vähän miedomman tuotteen. Ajattelenkin, että otan seuraavaksi F:lle testiin Madaran Daily Defence Pihlaja-vartalovoin*, jonka sain jo ennen joulua Sugarin blogitaphtumasta mukaani. Madaran nettisivujen mukaan se sopii nimittäin myös lapsille.

Millä tuotteilla teillä hoidetaan lasten ihoa? Mitä tuotteita vinkkaat ja mitä tuotteita karttelet?

Entä mikä on kantasi lasten hiusten sampoopesuun? Entä luomu/ei-luomutuotteisiin?

-Karoliina-

* saatu blogin kautta

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (73)

1/73 | 

Suihkussa joka toinenkin ilta on mielestäni aika paljon. Meillä on niin kylmät pesutilat, että saunassa tulee käytyä kerran viikossa. Sen lisäksi suihkussa käydään, kun ollaan hikoiltu vaikka treeneissä. Kesällä hiekkapölyt ja hiet tulee pestyä pois joka ilta, mutta talvella riittää mielestäni kädet, kasvot ja hampaat päivittäin.
Meillä on hajusteettomat tuotteet käytössä kaikilla ja lasten hiukset tulee pestyä samoilla aineilla kuin aikuistenkin. Joo, muumishamppoita löytyy satunnaisesti myös, mutta eritoten hoitoaine (meillä aina sellaisia pois huuhdeltavia) pitää olla laadukasta tavaraa.

Varsinaiset kosmetiikat neitomme valikoimassa ovat hammastahna ja kynsilakka ;)

Rasvat ostan apteekista.

Mönkkeli
3/73 | 

Karkki hei! Pystyt korvaamaan KAIKKI nuo voiteet tuolla Madaran DD:llä! Se käy ihan joka paikkaan ja tuo vartalovoide versio on hiukka kevyempää kuin itse voidetuubissa olevan joka tuli aikaisemmin markkinoille. On kuule Niveat jääny kakkoseksi (+ inhoan sitä mummotuoksua!). Ei enään ikinä mitään valaanrasvoja iholle kiitos, sheavoilla ja kaakaovoilla mennään <3 Tuoksuuki huuuimasti paremmalle ja ilman mitään keinotekoisia hajuaineita :). Tsekkaas Nooran (kemikaalicocktail) blogista mitä lapsen (ja oman) ihon hotoon menee luonnonkosme puolelta ja iho kiittää :).

4/73 | 

Minustakin kuulostaa oudolta tuo joka ilta tai edes joka toinen ilta suihku näin talvella ja varsinkin jos on kuiva iho. On myös hyvä muistaa, että rasvaus lisää myös ihon kuivumista kun iho "tottuu" siihen. Kesällä meilläkin käydään joka ilta suihkussa tai kylvyssä. Jossain vaiheessa kun meidän yhdellä kolmesta lapsesta oli kuiva iho, käytimme hänellä lastenlääkärin suosittelemaan apteekin rasvaa, johon sai ihan reseptin. Hiukset pestään vedellä ja joskus harvoin shampoolla. Koska pienin on kiharapää (kuiva hiuslaatu) niin hänen tukkaansa laitetaan välillä hoitoainetta. Lasten pussista löytyy hammastahna.

Annis
5/73 | 

Lapselle kyllä mielestäni todella usein nuo suihkuttelut. 2-3krt riittäisi. Aikuisella tuo määrä ok, joskaan ei suositella noinkaan usein?

6/73 | 

Ei meilläkään käydä suihkussa, kun pari kertaa vkossa + kerran saunassa.
Linna- shampoo (Villivadelma) löytyy myös meidän neidin valikoimista ja kyllä minusta shampoo- pesu on välttämätön. Ja toden totta - se puhtaiden hiuksien nuuskuttelu iltasatua lukiessa on ❤️.
Hiusten selvitykseen meillä on käytetty jo vuosia XZ- Niiskuneiti- suihketta.
Vartaloa sen sijaan on useamman vuoden rasvattu Essex Plus- rasvalla (violetti purkki). Levittyy todella hyvin ja imeytyy myös loistavasti ihoon! Inhoan sellaisia rasvoja, jotka jää lillumaan iholle ja sotkee sitten kaikki paikat!

7/73 | 

Meillä nappulan atopiaihoon auttoi yhdessä yössä La Roche Posayn Lipikar Baume AP+ -voide, karmeasta nimestään huolimatta. Ekan yön aikana katosi punoitus ja toisen yön aikana laskivat paukurat. En luovu enää ikinä!

Hellu
8/73 | 

Hehe... vaivaantunutta hehee lisää.. nooh... meillä käydään suihkussa joka ilta, joskus jos iho tuntuu kuivemmalta niin pidetään välipäivä mutta normaalisti kyllä suihkutellaan yhdessä joka päivä 4-v:n kanssa. Käyn itsekin päivittäin pesulla ja jotenkin on ollut luontevaa käydä muksunkin kanssa, en tykkää yhtään mennä sänkyyn ilman suihkua - se on mun mania. Tukka pestään tällä hetkellä muumishampoilla ja joka toinen päivä, tolla on paaaaljon tukkaa ja jos ei sitä pese shampoolla niin pää on melko jännän öö tuoksuinen. Rasvaillaan vaan tarpeen mukaan nykyään. Ai ja juu muumisuihketta meilläkin on :) Kerrothan kokemuksia Madarasta! Voisin itsellenikin harkita, tuoksu kuulostaa herkulliselta :)

Annika
9/73 | 

moikka :)

Kiitos kivasta ja pirteästä blogista Karoliina!

Suihkuttelua vähentäisin minäkin, itselläni atoopikko 12v tyttö jonka ihosta sanottiin jo sairaalassa et pitää kylvetellä/suihkutella harvemmin. On näin selvitty vähemmillä rasvauksilla. Ceridalin suihkutettava öljy on hyvä ihonhoitoon ja essex plus rasva; saa apteekista.
Joku vinkkas tyrniöljykapseleita kuivaan ja tai atooppiseen ihoon mutten tiedä käykö ne pienelle lapselle miten.

Niiskuneidin selvityssuihke on ollu todella paljon parempi kuin kalliit merkki hoitoaineet. Suosittelen!

P
10/73 | 

Meidän 3,5-vuotias ei kyllä käy suihkussa kuin ehkä 2-3x viikossa (toki esim. juuri tällä viikolla, siis tänäänhän on tiistai, ollaan käyty jo kahdesti saunassa, mutta aika poikkeuksellista tämä on). Sama Linna-sampoo on meillä käytössä ja sillä pestään ehkä noin kerran viikossa tai kahdessa. Tuo Madaran voide on mahtavaa, siitä on tullut oma ykkössuosikki! Se sopii koko perheelle ja kaikkialle, ota ihmeessä käyttöön, suosittelen.

jenna l
11/73 | 

Meillä on 3v neiti ja käydään myös useammin suihkussa tai kylvyssä, suurin piirtein joka toinen ilta. talven pakkaspäivinä on pidetty pidempää väliä, mutta iltapesu on aina toiminut hyvänä rauhoittavana tekijänä ennen nukkumaanmenoa. Tapa jäi päälle vauva-ajan unikoulusta. Käytän enimmäkseen luonnonkosmetiikkaa (Madara DD, body butter ja shampoo) ja talviaikaan myös apteekin rasvoja. Madaran DD on kyllä hyvä! Hiukset pestään kerran viikossa, mutta olen huomannut, että jos pesujen väli on pidempi (pelkkiä vesipesuja siis muulloin) niin hiukset pysyvät puhtaampina pidempään. Ai nii, meilläkin on muumi suihke!

12/73 | 

Ja mä kun olin kuullut että atoopikon tulisi nimenomaan köydö suihkussa ja rasvailla päivittäin, kun ihi ärtyy myös päivän aikana kertyneestä hiestä ynnä muusta ja siksi tulisi päivittäin pestä pois.

Mini
13/73 | 

Tuli mieleeni, että oletteko käyttäneet Fiinua lääkärillä tuon kuivan ihon takia? Meidän neidillä on ollut kuiva iho, ja mm. punaisia laikkuja. Tuota suihkuttamista juuri käskettiin vähentämään. Saimme aqualanin rasvoista eri versioita joita olemme käyttäneet. Saippuaa myös on pitänyt välttää, ja saimme ohjeen pestä tuolla aqualanilla saippuan sijasta.
Ja kerronpa senkin, että pyykkiaineet kun ovat tuoksuttomia, niin ovat parempia tuolle iholle. Ei tarvitse erikoisaineita, mutta kunhan eivät ole tuoksullisia. ( En tiedä onko teillä jo sellainen käytössä )
Muuten meidän neidillä ei omia aineita olekaan.
Perus sampoota ja hammastahna vain. :)

N
14/73 | 

Itse olen aivan hullaantunut luonnonkosmetiikkaan, ja aivan samoja tuotteita käytän 1-vuotiaallemmekin. Paljon Madaraa, lisäksi aitoa kookosöljyä ja karitevoita. Ei tulisi enää mieleenkään laittaa mitään synteettisiä höttöjä iholle. Miksei luonnolliset rasvat sopisi lapselle? Parempaa kamaahan ne on kuin kaupan ja apteekin epämäärätökötit! Esim Hyvinvoinnin Tavaratalosta löytyy ihan kaikkea, mitä tarvita saattaa!

susa
16/73 | 

samaa mieltä, on aivan huippu hyvä tuote!! tätä meilläkin käytetään ainoastaan, testattuamme muutamat kymmenet rasvat.. :)

Mona
17/73 | 

Kiinnostava postaus, kiitos taas :) Luonnonkosmetiikka on täälläkin lähellä sydäntä. Olen ostanut lapsille Urtekramin tai Laveran body washeja, joilla voi pestä myös hiukset. Sittenhän hiukset ne eivät tuoksu miltään oikestaan, koska tuotteet ovat hajusteettomia...ja kun hyllystämme löytyy myös tuota Muumia, niin kyllä lapset sen mieluummin valitsevat! Liekö kivempi pullo ;) Tuosta Madaran dd-voiteesta pidän myös kovasti! Uudesta vartalovoiteesta ei oo kokemusta, mutta silti suosittelen vaihtamaan siihen/luonnonkosmetiikkaan,ainakin lapsen iholla. Monet apteekin kalliit voiteet sisältävät kaikkea kökköä, esim. parabeeneja ja glyseriiniä. Kyllä sen eron huomaa iholla selkeästi, kun se rasva oikeasti imeytyy kuten pitääkin. Hyviä rasvailuja :) Sen voi ajatella niinkin positiivisesti, että saa kosketuskontaktin lapseen, mikä ei ole aina niin selvä juttu. Tämä blogi on todella inspiroivaa luettavaa!

Niinu
18/73 | 

Mielestäni ei mitään järkeä käyttää pientä noin kamalan usein kokovartalosuihkussa! :O itse en kuivaihoisena aikuisena pysty käymään suihkussa kuin 3krt/vk (toki hygieniasta huolehdin muutenkin), enkä ikimaailmassa voisi kuvitellakkaan suihkuttava lastani joka päivä, tai edes joka toinen päivä. Mitä enemmän pesee, sitä enemmän joutuu rasvaamaan ja mitä enemmän rasvaa, sen vähemmän iho pysyy luonnostaan hyvänä...

hanna
19/73 | 

Meillä hiukset pestään saunapäivinä pari kertaa viikossa Dermosilin junior shampoollaa. Ihoa en rasvaa joka pesukerran jälkeen, kun ei muksu ole mikään kuivaihoinen, sitten kun rasvaan ni käytä Aqualania apteekista :)

neito
20/73 | 

Meillä esikoisen hiukset on pesty shampoolla muutaman kerran koko elin aikana (6 vee), mummin toimesta, kuopuksen hiuksiakaan emme ole itse pesseet (3 vee). Jotenkin vain ei ole ollut tarvetta, kaikki on tähän mennessä lähteneet vedellä pois, joten olen ajatellut että shampoo pesu on (vielä) turha, kun hiukset eivät rasvoitu. Mitään ideologiaa mulla ei ole taustalla, oon vaan ajatellut, et kun vesi riittää, niin en turhaan viitsi muuta. :) Rasvailemme perusvoiteella tarpeen mukaan. Meillä posket ovat olleet arka paikka, varsinkin pakkasilla.

Maria/PalikoiDesign
21/73 | 

Täällä myös atoopikon äiti, löysin apteekista vähän aikaa sitten Babé nimisen sarjan atooppiselle iholle, sen sarjan öljysaippua on kyllä meille todellinen aarre ja käytän sitä paljon myös itse. Suihkussa käytän tyttöä yleensä joka 3. päivä, mutta joskus useammin kun on aika kova menemään ja sitten hikoilee.. Saunassa n kerran viikossa. Niiskuneidin selvitysspray sai päänahan kutisemaan ihan hurjasti, nyt olen vaan tehnyt kookosöljystä hiusnaamion n puoli tuntia ennen suihkua kerran viikossa ja sitten normaali shampoopesu niin ei ole muuta tarvinnut. Kosteusvoiteena apteekin essex kevyt emulsiovoide johon sekoitan myös kookosöljyä, lapsikin nauttii rasvauksesta kun tuoksu on aivan ihana. Toi Madara lähtee kyllä seuraavaksi testiin, kuulostaa lupaavalta!

22/73 | 

Mulla on ollu kokoikäni atopia ja pentuna se oli sellaista hiukan kuivaa ihoa kesäisin ja talvisin auki-rikki-verillä-tulehtunut iho kauttaaltaan. Kun tilanne oli vain vähän kuivaiho, niin itse käytin ja käytän edelleen ihan apteekin perusvoiteita. Aqualan L perusvoidetta voin suositella lämpimästi ihon pesuun suihkussa, se estää kuivumista ja rauhoittaa ihoa kovastikin. Lisäksi samaa rasvaa voi laittaa hiukan shampoon sekaan (ihan käsissä sekoitettuna, en ole shampoo purkkiin alkanut läträämään rasvaa), jolloin hiuspohja kiittää. Suihkun jälkeen koko iho aivan valkoiseksi esimerkiksi Ceralanin perusvoiteella, joka on jonkinverran rasvainen, mutta senverran kevyt että se imeytyy helposti. Jos kantapäät tai esimerkiksi kyynerpäät kuivuvat pahasti, niin niihin olen tykännyt laittaa Decubal perusvoidetta. Se on huomattavasti paksumpaa ja rasvaisempaa ja sillä kestää pidemmän aikaa kuivua. Toivottavasti tästä olisi jotain apua! :)

Saara-Kaisa
23/73 | 

Meillä 5v käy talviaikaan suihkussa vain kun saunomme koko perhe (noin kerran viikossa) tai kum haluaa. Tukka pestään shampoolla(samalla kuin isänsä(Erittäin hieno suomalainen shampoo, love the name

24/73 | 

Kyllä minunkin mielestäni tuon ikäiselle suihku joka toinen päivä on liikaa, jos ei ole erityisesti hikoiltu tai likastuttu. Kesällä on eri juttu kun lapset pyörii hiekkalaatikolla ja nurmella ja iho likaantuu ja hikeentyy. Varmasti pääsisi vähemmällä rasvaamisella jos vähennetään veden lotraamista. Iltapesuksi riittää kasvojen, kaulan, käsien ja ns. vaippa-alueen (vaikkei vaipoissa enää ollakaan) huuhtelu. Ja suihku sitten pari kertaa viikossa.

Pauliina
25/73 | 

Hei!
Kuivan ihon omaaville, kuten muillekin kannattaa antaa teelusikallinen oliivi- sekä kalanmaksaöljyä päivittäin! Ihoa kannattaa myös hoitaa sisältä päin.

johanna
26/73 | 

Hei, jos lapsen iho on herkästi kuivuva niin ehdottomasti joka päivä saa käydä suihkussa ja mieluiten kylvyssä. Hilse ja hiki pitää pestä pois jotta iho kosteutuu hyvin eikä kutise. Pesuaineita sen sijaan tulee käyttää harvemmin tai ei laisinkaan ja pesuaineena voi käyttää perusvoidetta saippuan sijaan. Itse tykkään pestä kuitenkin pojan hiukset hajusteettomalla shampoolla muutaman kerran viikossa. Perusvoiteissa avainsana on kosteutus, ei rasvaisuus. Näin talvella tykkään sekoittaa paksumpaa rasvaa ongelmakohtiin (meillä tosin käytetään myös reseptivoiteita pahimpiin kohtiin) niin ei kutise suihkun jälkeen. Meillekin alussa neuvottiin neuvolassa välttelemään vesipesua, mutta se on vanhentunutta tietoa. t.atoopikon äiti

Katinka
27/73 | 

Essex plus meilläkin koko perheen voiteena. Suihkuun kaksi krt viikossa. Joka ilta kasvot, kädet ja perät käsisuihkulla.
Kesällä suihkuun joka päivä.
Neutral shampoo on hyvä lasten shampoo.

kati
29/73 | 

Samanikäinen tytteli suihkuttelee meillä 2-3pvn välein, kerran vko sauna. Hiukset pestään silloin. Tähän asti olen käyttänyt shebamedin vauvashampoota ja hiljattain hoitoaineena kampaamon koko perheelle soveltuvaa mietoa tuotetta. Sellainen keltainen vähän isompi purkki, en nyt muista nimeä :) Neidillä on ollut koko talven ihottumaa ja kuivaa ihoa. Foreverin aloevera propolisvoide auttoi heti, sain sen testiin vasta viime viikolla. Suosittelen! Aqualan l on käytössä muutoin perusrasvaukseen.

Kolmistaan-Karoliina
30/73 | 

Kestä tosiaan ovat aivan toinen juttu. Aurinkorasvan ja hiekan yhdistelmä on aika kiva!

Kolmistaan-Karoliina
31/73 | 

Tätä F:llä on tainnut joskus pienempänä ollakin. Kiitti muistutuksesta :)

Kolmistaan-Karoliina
33/73 | 

Mä en nyt ole ihan varma, onko tuo ihon "tottuminen" rasvaukseen kaupunkilegendaa, kuten vaikka sekin, että hiukset kasvasavat nopeammin, jos niitä leikkaa. Oletko varma tuosta? :)

Kolmistaan-Karoliina
36/73 | 

Susa, Petra ja nimetön: Olen itsekin käyttänyt joskus noita La Roche Posayn tuotteita! Huippuja!

Kolmistaan-Karoliina
38/73 | 

Hmmm.. Jopas on erilaisia ohjeita. Toisille suositellaan pesua atooppisen ihoon (jota F:llä siis ei ole), toisille ei. Mikähän on se oikea linjaus?

Pitääpä ostaa tuota Niiskuneitiä :D Kiitti!

Kolmistaan-Karoliina
39/73 | 

En tiennytkään, että Madaraa käyttää näin moni! Pitää testata omallekin iholle!

Kolmistaan-Karoliina
42/73 | 

Emme ole nähneet tarpeelliseksi käyttää. Jotenkin ajattelen, että kuiva iho on 80% suomalaisista.

Tuo perusvoiteella pesu on hyvä vinkki. Joskus olen pessyt meikkinikin sillä!

Kolmistaan-Karoliina
43/73 | 

Rakastan kookosöljyä. Tosin rasvaamisen sijaan laitan sitä aamupuuron sekaan.

Kolmistaan-Karoliina
44/73 | 

Voi kiitos, Mona! Kiva kuulla!

Ja oikeassa olet: Rasvailut, iltasadut jne ovat taas sitä läheisyyden aikaa <3

Kolmistaan-Karoliina
45/73 | 

Voih! Itse en voi mennä ikinä nukkumaan, ennen kuin olen käynyt iltasuihkussa. Ja siis siltikin, etten todella ole mitään hikoilevaa sorttia. Luulen, että nämä pesuasiat ovat sellaisia tottumuskysymyksiä!

Kolmistaan-Karoliina
46/73 | 

Tuo onkin järkevä tapa. Jos ei ole tarvetta, miksi turhaan pesemään!

Kolmistaan-Karoliina
49/73 | 

Pari kertaa tuntuu musta kyllä todella harvalle käyntitiheydelle :)

Kolmistaan-Karoliina
51/73 | 

Niin! Näin mäkin olen ymmärtänyt. Tosin tästä taitaa olla nyt liikkeellä monia erilaisia näkemyksiä...

Kolmistaan-Karoliina
53/73 | 

Rakastan itse tuota propolista! F kuitenkin sanoi, että se kirvelee hänen ihoaan!

Johanna
55/73 | 

Me käydään 2-vuotiaan poikamme kanssa suihkussa joka ilta, myös talvisin. Mun mielestä se kuuluu iltarutiineihin ja ajattelen et sillä saattaa myös vaivihkaa opettaa lapselle omasta hygieniasta huolehtimista, kun joskus tulevaisuudessa itsenäisyyttä tässä asiassa tarvitaan. Joskus suihkuttelu on nopea pyrähdys, joskus taas lillutellaan kylvyssä pidemmän aikaa. Hiukset pestään kerran viikossa saunomisen yhteydessä ja mun mielestä se on riittävästi, vaikka melkoinen pehko tuolla pojalla onkin.
Ja mä ite käyn suihkussa joka aamu ja ilta, en pystyis mitenkään menemään töihin tai nukkumaan "nuhjuisena". Tämä siis oma fiilis siitä, jos on yöllä hikoillut tai päivän aikana touhunnu kaikkea.

Täytyy tähän suihkuasiaan vielä sanoa, et kyllä jo ekaluokkalaiselle se kerran viikossa peseytyminen on ihan liian vähän, kun päivät on aika aktiivisia. Olen itse alakoulun ope, ja kyllä luokassa huomaa hajusta, jos kotona ei ole tapana peseytyä usein. Ja nää samat oppilaat sitten välttelevät suihkua liikuntatunnin jälkeen, mikä on outoa - eikös puhtaus pitäisi olla ihana asia :)

Kiitos hyvistä rasvavinkeistä, täytyykin päivittää omia purkkeja! :)

Minttu
56/73 | 

Miksi koko ajan viittaat siihen, että atoopikkojen ihonhoitoon on hyvästä tiheät pesut? Kuitenkin samalla toteat, että ette ole käyttäneet F:ää ihotautilääkärillä, koska ei ole ollut tarvetta. Eli miksi teidän pitäisi toimia kuten atopiaa sairastavien? Ja minusta on myös aika kohtuutonta sanoa, että 1-2 kertaa viikossa kuulostaa todella harvalle. Se on sinun mielipiteesi koskien sinun omaa tottumistasi! Aseta lapsi edelle äläkä kuvittele hänen tarvitsevan samoja asioita joihin itse olet tottunut. Et toivottavasti monissa muissakaan asioissa kohtele lasta samoin kuin itseäsi. Aikuisella ja lapsella on erilaiset tarpeet.

59/73 | 

Erikoista, että perheen sisäiset tottumukset ja peseytymisrutiinit voivat kirvoittaa näin "kipakkaa" keskustelua. Sinä, Karoliina, nähdäkseni kerroit blogissasi teidän peseytymiseen käytetyistä tuotteista ja rutiineista. Jos joku kokee tarpeelliseksi tulla kommentoimaan ja arvostelemaan teidän perheenne hyväksi kokemia tapoja, on minusta kohtuullista olettaa, että sinä "puolustat" tapaanne peseytyä tiheämmin.
Itsekin olen ollut työni kautta tekemisissä lasten kanssa, jotka aivan ehdottomasti kaipaisivat peseytymistä useammin ja paremmin, joten minusta tiheät pesut ovat ehdottomasti pienempi paha.
t. Päivittäin suihkussa käyvä atoopikko

Päkkänä
60/73 | 

On pakko tulla antamaan komppausääni suihkulle!

Itse käyn kerran päivässä suihkussa ja aina iltaisin. En koskaan aamuisin.
Lapseni ovat perineet saman tavan. Illalla pestään päivän hiet ja pölyt pois. Suihku rentouttaa ja on sopiva siirtymäriitti yöunille.

5 vee atoopikko käy nykyään noin joka toinen päivä suihkussa. Ennen tykkäsi käydä joka ilta. Meillä lapsi on ainakin todella hikoilevaa sorttia joten ei tulisi mieleenkään rasvata lasta jollei ole käynnyt suihkussa. Saippuat on jätetty minimiin ja lyhyt suihku ei ole meillä ainakaan ihon kuntoa huonontanut.

Hemu
61/73 | 

Meidän 6,5 kk vauva käy joka ilta suihkussa. Hänellä on atooppinen iho ja rasvaamme hänet myös joka aamu ja ilta. On se vaan kova homma, mutta näin on saatu ihon kunto melko tasapainoon.
Voi siis hyvin käydä pesulla joka ilta, kun vaan rasvaa. Näin meille sanoi allergologi :)

Kolmistaan-Karoliina
62/73 | 

No näinhän se on : Kun asioihin liittyy se kaikkein rakkain ihminen, eli oma lapsi, voi joskus tuntua, että arvostellaan, vaikkei niin tehdäkään.

Olen ajatellut, että kaikille on selvää, etten täällä kovinkaan usein arvota ihmisten valintoja. Kerron vain oma näkemykseni, joka on hyvin subjektiivinen.

Pesuja joka ilta tai kerran viikossa : Onneksi näistä kaikista pesutavoista huolimatta suurin osa kasvaa aikuiseksi!

Kolmistaan-Karoliina
64/73 | 

Näin sen näkee, että eri lääkäreilläkin on erilaiset ohjeistukset :)

jenni
65/73 | 

Komppaan monia muita yllä, meilläkin lapset käy talvisaikaan suihkussa noin 2 krt viikossa, kesäisin joka ilta (pölyt, hiekat, hiki jne pois iholta;)). Shampoolla pestään noin kerta viikkoon, usein uimahallireissulla. Yleensä rasvaus sitten suihkun jälkeen (jos silloinkaan) mutta ei meillä mitään kuivaihoisia ollakaan :)

Hemu
66/73 | 

Jep! Eri koulukuntia löytyy, niin kuin varmasti meistä äideistäkin. Tuskin on mitään asiaa, johon olisi vain yksi ja ainoa tapa. Jokainen äiti haluaa lapselleen parastaan, on sitten kyse vaikka niistä pesukertojen määrästä per viikko.

Terveisin, pienenä tyttönä joka ilta saunonut ja palasaippualla pessyt, jaiks :D

H
67/73 | 

Munki mielestä lapselle tosi usein käydä joka toinen pv suihkussa (näin talvisin). Tosiaan tuo 2-3 krt viikossa olis aika sopiva. Tietty naama/hammaspesu joka päivä. Aikuiset voi kyllä käydä joka pv suihkussa, koska hikoilu on erilaista. Hiuksia ei aikuisenkaan suositella pesevän kuin korkeintaan joka toinen päivä, ja jos hiukset ei rasvoitu helposti, niin väliä voi venyttää pitemmäksikin. Itseni on pakko pestä joka toinen päivä, kun on niin ohuet hiukset ja helposti rasvoittuva päänahka :D

Mitä tulee tuohon aikaisempaan kommentointiin, että iho muka kaipaisi enemmän rasvaa mitä enemmän sitä käyttää, niin ei pidä paikkaansa.. Jos on kuiva iho, niin tottakai sitä pitää rasvata. Ootteko kokeillu neitsyt kookosöljyä? Olis ainaki 100% aitoa tavaraa :)

Mona
68/73 | 

Kysehän on lähinnä siitä, millä sitä ihoa rasvaa :)
Jos valmiiksi kuivaa ihoa voitelee mineraaliöljyjä sisältävillä rasvoilla, on kierre loputon : sulkee kosteutta ihoon, muttei toimi mikäli ihossa ei kosteutta ole to begin with, sillä ei varsinaisesti kosteuta ihoa.
Shea-kaakavoi puolestaan sisältää hillittömän määrän rasvahappoja, jotka oikeasti vaikuttavat ihon kosteustasapainoon ja näinollen HOITAVAT kuivaa ihoa, jolloin sillä " totuttamisella" rasvaan ei ole mitään merkitystä, sillä kun kosteustasapaino on kuosissa, ei sitä rasvaa tarvitse välttämättä lätkiä hetkeen, tai ainakaan niin paljoa :)

Mona
69/73 | 

Pointti onkin kai siinä, että atooppisiakin ihoja on monenlaisia, pelkkä "atooppinen iho" ei ole tuomio, vaan vaikuttaa hoitosuosituksiin sekin, onko iho kuivan lisäki myös herkkä ?? Atopia kun ei automaattisesti meinaa ihon olevan herkkä tai allerginen tietyille raaka-aineille, vain pelkästään kuiva.

rappiolapsi
70/73 | 

itsellä toimii parhaiten Weledan Skin Food rasva! mulla on siis herkkä atooppinen iho, ja saan allergisia reaktioita suurimmasta osasta apteekkirasvoista mitä on mun iholle suositeltu ennen. ehdottomasti suosittelen sen kokeilua !

Johanna
71/73 | 

Meillä on lapset käyneet päivittäin suihkussa/saunassa. Pojalla kuivui pari talvea iho ja huomasin että pitkä kylpy ammeessa (ei tietenkään saippuaa) oli parempi kuin nopea suihku. Iho ehtii vettymään kunnolla ja heti pesun jälkeen kunnon raskaus. Mikäli ei jostain syystä käy koko pesulla niin kädet kasvot ja pylly pestään ja alusvaatteet vaihdetaan joka päivä! Minusta on tärkeää opettaa hygieniasta huolehtiminen pienestä pitäen.

Taija
72/73 | 

Meillä atooppinen iho 3-vee tytöllä ja 5-vee pojalla ja me kylvetään tai suihkussa käydään joka päivä, saunasaa kerran viikossa. Mieskin atoopikko ja suihkussa käy joka ilta ja rasvaa. Kylpyihin laitan kylpyöljyä ja kylvyt onkin pop, vaikka isompi ei meinaa punkkaan enää oikein mahtuakaan :D Kylpyamme haaveissa myös äidillä ;) rasvaillaan aqualan l:llä joka ilta ja sama shampoo käytössä! Niiskuneidin selvityssuihke on loppu, kun kolmevee sen hörppi yksi ilta (ei ole muuten myrkytystietokeskuksen mukaan myrkyllistä...)

73/73 | 

Itselläni on atoopinen iho ja kyllä suihkussa suositellaan käymään joka pv myös aatoopikoilla mutta vai vesi pesulla ei vartalon pesu aineen kanssa!! Ja kyllä itse käyn joka ilta pesulla mutta pesen hiukset joka pv en vartaloa ja jui mulla on kalsi tytärtä yksi 3pv ikäinen ja yksi 3.v jä kyllä minä pesen ainakin kuontalon joka pv ja kun joku jo mainitsi että iltasatua lueskellessa on kiva nuuskutella puhtaan tuoksuisia hiuksia ♥♥se on kyllä totta meillä pesuaineena tytöillä toista nyt en ole vielä kylvetelyt tällä koska vasta 3 pv ikäinen

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat