Aikaisemmin mainitsinkin, että olen tottunut syömään varsin terveellisesti. Söin tässä aamiaista ennen salille lähtöä ja ajattelin jakaa yhden lemppariohjeistani. Smoothien juon lähestulkoon joka aamu menin salille tai en. Nyt syksyllä luonto tarjoaa vaikka mitä ihanaa laittaa smoothien sekaan. Yleensä laitan mitä kaapeista löytyy, joten resepti vaihtelee lähestulkoon päivittäin, mutta hyvä niin. Tänään sekoitin keskenään seuraavat (hyvä, jos kaapista löytyy blenderi, mutta sauvasekoitin sopii myös vallan mainiosti):

 

Sesonkismoothie

Pari kourallista puolukkaa
Kourallinen tyrniä
Banaani
Appelsiinimehua
1 rkl Kuivattua nokkosta
1 rkl Hamppuproteeinia
1 rkl Vehnäorasta
hiukan Canderel-steviaa

 

Kaikki kerralla sekaisin ja avot! Sesonkismoothie on valmis ja keho täynnä tiukkaa tavaraa vitamiineista proteiiniin. Voit sanoa flunssalle hei hei! Tässä siis vegaaninen versio, joukkoon voi laittaa vaikkapa jogurttia jos haluaa. Makeutusaineeksi käy esim. Canderelin stevia tai hunaja.

Tyrnit ovat täynnä c-vitamiinia, puolukasta saa flavonoideja, vehnäoras antaa energiaa, hamppuproteeinista saa proteiinia ja nokkosesta rautaa. Rautaahan tässä kaivataankin, salireissu kutsuu nimittäin!

Laitetaan vielä kuvia sienireissustani. Eilen kävin jälleen sienimetsässä ja suppilovahveroita löytyi varmasti 10 litraa.  Oli myös mukava huomata, että vieläkin löytyy kantarelleja ja tatteja.

Illalla laitan vieraille alkupalaksi suppilovahverokeittoa, pääruokasi  chili sin carnea (eli chili con carne ilman lihaa)  ja jälkiruoaksi tarjoan raakakakkua jossa mm. banaania ja tyrniä.

Nyt siis Elixian salille, jossa minulla on käynnissä PT:ni laatima kolmas treeniohjelma. Kaikissa ohjelmissa keskitytään tiettyihin lihasryhmiin, esimerkiksi nyt käynnissä olevalla ohjelmalla harjoitan ojentajalihaksia, hauiksiani ja jalkalihaksiani joita harjoitan mm. trx naruilla. Käytän kaikkia ohjelmia vuorotellen. Oikeasti pitäisi olla jo neljäs ohjelma käytössä, mutta lomani vuoksi mennään vielä tällä ja lokakuussa otetaan neljäs ohjelma käyttöön. 

 

- Heidi

PS. Onko teillä suosikkismoothieohjeita? Millaisia? Jaa vinkki kommenttikentässä.

 

Kommentit (4)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015