Olen tänä kesänä osallistunut useille festivaaleille niin täällä pääkaupunkiseudulla kuin lähikunnissa. Olen innokas suomipopin kannattaja, joten kesäsäiden ollessa vaihtelevia, on nautinto kohdistunut hyvinkin pitkälti tarjolla olevaan musiikkiin. Festivaaleilla tapaa satunnaisesti tuttuja, joiden kanssa tulee vaihdettua muutama sananen. Tämän kesän hittikysymys onkin ollut, että ”Oleksä selvin päin?? Ai niin, oothan sie,  kun sulla on tuo juttu meneillään.”

Epäilys kuitenkin ensisijaisesti kohdistuu tähän alkoholittomaan linjaan, ei ruokavaliooni. Siinä samalla kuitenkin tuntuu luonnolliselta kertoa, että kyllä alkoholittomuus auttaa tavoitteen saavuttamisessa, aivan turhia kaloreitahan ne ovat. Totta on myös sekin, etten olisi vielä keväällä voinut kuvitella viettäväni festareita vesilinjalla. Mielestäni olut kuuluu tämän kaltaisiin tapahtumiin, en todellakaan siis paheksu tai väheksy sitä harrastavia.

Ongelmaksi kuitenkin pitkän festaripäivän aikana muodostuu ruokavalion noudattaminen tai edes fiksujen ruokavalintojen tekeminen. Onneksi alueelle saa useimmiten kuljettaa korkkaamattoman mehun tai virvokepullon, niin reippaasti otin eräälle pääkaupunkiseudun festivaaleilla mukaani Naturdietin smoothien. Jännityksellä siinä sitten turvamiesten laukkutarkastuksessa odotin, että kuuluuko se sallittuihin vai ei sallittuihin ratkaisuihin. Lisäksi kassistani löytyy aina Naturdietin proteiinipatukka välipalaksi. Olen kyllä positiivisesti yllättynyt näiden tuotteiden mausta. Ehdottomasti suosikikseni on noussut Shake Choko Fudge. Vain 150 kcal, mutta kaikki olennaiset ainesosat, kuten proteiinit ja vitamiinit kohdillaan. Vitsailenkin tätä nautiskellessani ottavani köyhän miehen kermaliköörin.

Sanomattakin on selvää, ettei näillä eväillä päivän kalorit täyty sovitulla tavalla, vaan lähinnä keskitytään verensokerin pitämiseen tasaisena. Pisteet pääkaupunkiseudun festivaalijärjestäjille siitä, että tapahtumasta löytyi vesipiste, josta vesipulloa sai täyttää mielensä mukaan läpi päivän. Mielestäni tämä voisi olla kaikkialla toimiva ratkaisu, eikä varmasti muodostu kynnyskysymykseksi hintansakaan puolesta.

Miinuspisteet samaisilla festivaaleilla sille, ettei baaritiskillä minulle myyty kahvia, sitä sai kuulemma sieltä ruokakadulta. Näin myyjättären juovan kahvia ja hänelle kysymystä esittäessäni katse kääntyi hinnastoon ja tyttö kertoi, ettei hänellä ole myynnissä kahvia. Olisin ehkä itse katsonut tilaisuuden koittavan, hakenut henkilökunnan keittimestä kupin kahvia, ottanut kolme euroa kupista ja dadaa- siinä meillä olisi tyytyväinen asiakas.

Festivaaleilla tarjottava ruoka on siirtynyt selkeästi askeleen eteenpäin. Aiemmin tarjolla oli vain makkaraperunoita, mutta nyt ruokakojut tarjoavat makuja maailman eri puolilta, ja varmasti ruoka-arvoiltaankin parempia sekä maukkaimpia vaihtoehtoja. Itselleni ei valitettavasti löytynyt (päänsisäisten) ruokarajoitteiden vuoksi mitään fiksua valintaa- salaattibaarista tai selkeästi grillissä tehdyistä herkuista olisin luultavasti löytänyt ruokavalioon sopivan annoksen, mutta niitä ei ollut tarjolla. Ihana raikkaus kaiken keskellä oli smoothiebaari, jossa valmistettiin marjoista ja hedelmistä raikkaita juomia - iltani pelastus. Jonoahan ei tällä myyjättärellä ollut.

Ymmärrän, että suurin osa festivaaliyleisöstä lähtee nauttimaan ja rupeaahan sitä olutpöhnässä hiukomaan. Silloin on turha tyrkyttää salaattiannoksia, mutta olisihan se kiva lisä. Tietenkin olisin voinut pakata laukkuun päivälliseni: 150 g proteiinia ja 100 g hiilihydraatteja sekä kasviksia. Päivän laukussa muhittuaan ateriaelämys olisi ollut kerrassaan kutkuttava. Onneksi on näitä pelastavia patukoita, jotka vieläpä maistuvat hyvälle. Korvaan Naturdietin tuotteilla joko välipalani tai käytän niitä apuna palautumiseen.

Tämän projektin aikana olenkin ehtinyt jo viettää muutamat festivaalit ”terveyslinjalla” ja olen hämmästynyt suuresti omista kyvyistäni selvitä näistä kunnialla. Ja kuinka kivaa on herätä aamulla ilman päänsärkyä tai heikkoa oloa, voi nauttia aamupalan ja suunnata vaikka lenkille.

-Miia

Kommentit (0)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015