Unelmakuntoprojektini alkaa olemaan paremmalla puolella ja mitä onkaan minussa tapahtunut tänä aikana. Liikuntaan ja painonpudotukseen liittyy aina omat haasteensa, mutta mielestäni haasteita ei ole ollut laisinkaan, ainoastaan kompromisseja itseni kassa.

Paras ystäväni on liikuntahaasteessa ollut VIVOFIT, aktiivisuusmittari varustettuna sykevyöllä. Vivofit on aina valmiina lenkille, salille ja uimaankin - tosin altaassa toverini hyytyy. Erilaisia sykemittareita omistaneena voin kertoa löytäneeni nyt sen oikean. Vivofitin parhain ominaisuus on erilaisten tietojen kerääminen. Vivofit päivittää itsensä viikoittain ja asettaa uudet askeltavoitteet kullekin päivälle. Lisäksi Vivofitin avulla pystyn analysoimaan untani ja muuta aktiivisuutta. Tämä minun versioni ei osaa vielä erotella liikuntaa, vaan käsittelee erilaisia aktiivisuustasoja. Kuitenkin päivän aikana tulee seurattua askeleiden kertymistä, ja töissä olen huomannut selkeän muutoksen siihen, että tasaisesti pyrin liikkumaan ja aktivoitumaan, toimistohommien keskelläkin. Suuntaa-antavan päivän kulutuksenkin Vivofit kertoo pyytämättä, joten aivan parhaista parhain ystävä on hän juuri nyt.

En ole tämän projektin aikana joutunut kärsimään mistään. Vanha sanonta ”syö vähemmän ja kuluta enemmän” toimii. Selkeät ateriarytmit, ei naposteluja eikä santsausta sekä jonkinlaista liikuntaa lähes päivittäin on saanut minut kutistumaan. Työpaitani on vaihtunut jo pienempään kokoon, luultavasti vaatekaappini menee kokonaan uusiksi. Painon jännittäminenkin on väistynyt lähinnä uskoon siitä, että joka viikko se tulee alaspäin, maltillisesti. Kunhan syö fiksun lautasmallin mukaisesti ja liikkuu mieltymystensä mukaan. En ole vielä joutunut liikkumaan verenmaku suussa, vaan mieluusti työpäivän jälkeen käytän tunnin illastani esim. lenkkiin - tämä aika on pois vain tosi tv-ohjelmilta.

Jotenkin minusta tuntuu, ettei haasteita niinkään ole ollut, vaan kompromisseja. Ruokavalion fiksu noudattaminen sallii myös satunnaiset herkkuhetket. Canderel-tuoteperheestä löytyi ratkaisu suklaan himooni; kaakao, jossa on jopa 40 % vähemmän kaloreita verrattuna vastaavaan sokeria sisältävään kaakaojuomajauheeseen. Flunssapäivieni pelastus. Testasin ystäväni kanssa myös mustikkapiirakkaa, johon tavallisen sokerin sijasta käytimme Canderel-makeutusjauhetta. Ainoa ero normaaliin hienosokeriin on luonnollisesti Canderel-tuotteen keveys. Taikinaa vatkatessa keittiö pöllysi, mutta osaamme varmasti varautua tähän ensi kerralla ;) Mustikkapiirakasta tuli oikein herkullista.

Ajankäytöllisesti vuorokaudessa on riittänyt tunteja myös muuhunkin kuin urheiluun. Oletin projektin alussa, että en ehdi enää tehdä mitään muuta kuin urheilla. Näillä tv:n painonpudotusohjelmilla lienee vaikutusta tähän mielikuvaan, mutta niissä onkin tarkoituksena pudottaa mahdollisimman paljon painoa lyhyessä ajassa. Minun tarkoitukseni on löytää loppuelämän askeleet, joten kiirehtiä ei kannata. Ajatuksena on omaksua uudenlainen ote elämään, vahvasti olen sillä tiellä jo nyt. Paluuta entiseen ei enää ole. Jatketaan samaan malliin !

 

-Miia

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015