Asuinkaupungissani Keravalla avattiin lokakuun alussa kuntoiluportaat Keravan Keinukallion urheilukeskuksessa. Kävin testaamassa tähänastisen elämäni ensimmäiset portaat liikkumistarkoituksessa ja jäin kyllä saman tien koukkuun. Portaita on 260 kpl ja tyylejä tähän nyt esillä olevaan harrastukseen on monia.

Facebookin Tikis-ryhmän sivuilta löytyi monenlaisia treeniohjelmia, liikkeistä ehkä mielenkiintoisimmalta vaikuttaa ”Hämähäkkimies”. Tarkoituksena on kuvitella itsensä tosielämän hämähäkkimieheksi. Portaille asetutaan etunojaan siten, että käsien ja jalkojen väliin jää noin 2-3 porrasta. Portaita lähdetään kipuamaan ylöspäin hämähäkkimiehen tavoin, eli vastakkainen jalka ja vastakkainen käsi liikkuvat samanaikaisesti. Jos tuntuu liian helpolta, voi kokeilla alastuloa samassa asennossa.

No hei, päätin jättää suosiolla tämän liikkeen ensi kertaan. Kävelin perinteisellä tyylillä viidesti ylös ja alas, ja vaikka kuinka kyseessä on juoksuportaat, myös kävely nostaa sykettä kivasti ja haastaa erilaiseen syketason liikkumiseen. Näiden viiden kerran jälkeen tein vielä noin 6 kilometrin kävelylenkin Keinukallion kuntoiluradoilla. Voi että mikä fiilis jäi. Ehdottomasti palaan uudelleen portailemaan. Muutama tunti treenin jälkeen tuntuu etenkin pohkeissa ja reisissä mukavaa polttelua, että taisi tämä kuntoilu osua juuri oikeaan osoitteeseen.

Kivan kuntoilupäivän päätteeksi tein perinteistä vispipuuroa. Korvasin sokerin Canderelin makeutusaineella. Canderel makeutusjauhetta käytetään kuten sokeria, esim. 1 dl Canderel-makeutusjauhetta vastaa makeudeltaan 1 dl sokeria, mutta sisältää 90 % vähemmän kaloreita.

Tässä resepti vanhan kunnon sunnuntaijälkiruokaan:
1 litra vettä
7 dl rakkaudella kerättyjä puolukoita suoraan vanhempieni pakkasesta
1,5 dl makeutusainetta
1-1,5 dl mannasuurimoita
Pieni ripaus suolaa

Keitä, siivilöi, jäähdytä ja vispaa - nauti hyvässä seurassa ulkoilupäivän päätteeksi.

 

-Miia

 

Kommentit (2)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015