Unelmakuntoon projektin ensimmäinen haaste koitti, kun tiedossa oli kahdeksan päivän irtautuminen arjesta. Kävimme viettämässä loput kesälomapäivät Kolin ihanissa maisemissa. Vuokrasimme mökin paikalliselta mökkiyrittäjältä ja saimme ihanat maisemat Pielisen rannalta ja voi mikä ihana hiljaisuus siellä vallitsikaan. Mukaan pakattiin kissojemme Lyylin ja Geishan lisäksi myös käsipainosetti - ei, projektia ei saanut unohtaa edes lomalla.

Olin ennen reissua päättänyt vakaasti huolehtia treenaamisesta täyspainoisesti, mutta käytännössä ”treenitreenaus” kääntyi hyötyliikunnan puoleen. Ensimmäisinä päivinä treenaus oli lähes pakonomaista ja tuli mietittyä, että olenko tehnyt tarpeeksi ja onko tämä treeni nyt riittävää. Mieheni minulle vitsailikin, että uskon treenaukseen vain, jos se on tallentunut johonkin. Totta, paras ystäväni VIVOFIT oli taaskin matkassa. Nopeasti ajatus kuitenkin kääntyi siihen, että pääasia on ottaa nyt loman kannalta ja että ei ole haitallista tehdä välillä erilaista treeniä. Siispä otin vastuulleni puiden huolehtimisen sekä grillikodalle että saunaan, olin soutumestari ja meloja-Miia. Siis juuri sitä hyötyliikuntaa. Yritin mahdollisimman paljon olla aktiivinen, onneksi mökki oli rinnetontilla, joten luonnollisia askelia tuli runsaasti. Tämän lisäksi kanniskelin seitsemän kilon käsipainoja ja spurttailin ympäri tonttia.

Ruokavaliosta pyrin pitämään kiinni siinä mielessä, että tein fiksuja valintoja ja pyrin pitämään ateriarytmistä kiinni. Loma on kuitenkin irtautumista arjesta, joten sallin itselleni muutamia herkutteluhetkiä. Mökkioloissa ruoka valmistetaan hartaasti ja etukäteen suunnitellen. Onneksi mökkiimme kuului myös grillikota, joten lähes kaikki ruokamme valmistui avotulella grillaten. Nam. Tavallaan lomajakso olikin ensimmäinen testi tässä ruokavaliossa ja muutoksessa kevyempään minään; salliiko ruokavalio poikkeuksia ja pysyykö paino poissa.

Ilman aikatauluja tuli lomaviikon aikana nukuttua lähes 12 tunnin yöunia. Kolilla on aivan ihastuttavat mahdollisuudet ulkoiluun, joten kävimme mm. patikoimassa Kolin jylhissä maisemissa. Lisäksi etsimme epätoivoisesti kalaa Pielisen aalloista, mutta nyt täytyy kyllä myöntää tappio ja leuka rinnassa hiipiä kohti uusia pettymyksiä. Mutta päämäärätietoisesti soudin milloin mihinkin suuntaan, todetaksemme, ettei sitä kalaa nyt saada. Pelivälineistä ei nyt ollut kiinni, siimat eivät nyt vain olleet tarpeeksi kireät meille.

Palailtuani loman vietosta hiivin akuutisti vaakaa kohden, jotta voin heti ryhtyä tarvittaviin vastatoimiin. Yllätyksekseni painoni oli sama kuin mökille lähtiessäni. Jes, siispä olen oikealla tiellä tässä projektissani. Kun ruokavaliokin on järkevä, kaiken sopivassa suhteessa salliva, ei tule tarvetta mielitekoihin eikä mässäilyyn. Töihin palattuani jatkuivat myös treenit Peetun kanssa, joten ystäväni katkokävely is back. Voi kun sinua ehdinkin jo kaivata. :)

 

- Miia

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015