Luin joku aika sitten iltapäivälehdestä, että raaka sipuli ei välttämättä sovi kaikille. Se voi aiheuttaa vatsanväänteitä ja sen vuoksi kaikki ravintolat ei käytä annoksissaan raakaa sipulia. Sipulin ystävänä mietin miten voisin sipulini nauttia, jos en raakana, ja keksin hyvän reseptin! Olen nimittäin karamellisoinut sipulit esimerkiksi salaatteihin. Nyt kun syömisten kanssa pitää olla tarkkana, en kuitenkaan ole käyttänyt karamellisoimiseen sokeria vaan Canderelin steviaa, joka ajaa täysin saman asian.

Tässä helppo ohje:
1 punasipuli
1,5 tl Canderel-steviaa
2 rkl makuviinietikkaa
1 rkl  vettä
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl suolaa

Kuullota ensin sipuli, hauduta sitä sitten hetki stevian ja viinietikan kanssa. Lisää tilkka vettä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Salaattien lisäksi olen syönyt tätä herkkua grilliruoan kanssa ja ihan leivän päälläkin.

Canderelin stevia on kyllä laihduttajan pelastus! En käytä ruoanlaitossa ja leivonnassa sokeria enää ollenkaan, sillä olen korvannut sen kokonaan stevialla. Maustan sillä esimerkiksi rahkat ja taikinat, jolloin herkutella voi edelleen mutta kevyemmin :) Suosikkiväli- ja aamupalojani on stevialla makeutettu maustamaton rahka mustikoilla tai muilla marjoilla. Helppoa!

 

- Maarit

Kommentit (3)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015