Nyt ovat kissakahvilat mainostaneet kissajoogaa. Ystävälläni, Terhi Ekebomilla (http://finnishcomics.info/artists/terhi-ekebom/), on kaksi kissaa, joten kokeiltiin kissojen kanssa joogaamista Terhillä. Kissat eli Mussi on Hesystä (http://www.hesy.fi/) ja Fontsi on maalta. Uudempi tulokas, Fontsi, on puoliksi norjalainen metsäkissa.

 

 

Aloitin aikanaan joogailut työkaverin kanssa työväenopiston hathajoogalla. Kun asuin Englannissa, kävin pienellä kuntosalilla, jossa oli myös joogaa. Hankin sinne heti vuosikortin. Joskus siellä ei ollut joogatunnilla muita kuin minä.

 

Teen luontaisesti usein kaiken helposti väärin. Nuori jooga-opemies joskus hieman repeili, kun vääntäydyin oudosti asanoihin. Jooga-ope vaihtui naisvetäjään ja tunneista tuli suositumpia. Tämä naisope ohjasi erittäin mielenkiintoisesti, kokeiltiin päälläseisontoja ja muita haastavampia asanoita sekä käytettiin kankaista vyötä apuna venyttelyissä.

 

Kun palasin Suomeen, suoritin astangajoogan viikonloppukurssin. Salin yksi omistajista on Petri Räisänen. 10 kerran kortteja en ole aina ehtinyt käyttää ajallaan loppuun, joten lisämaksusta käyn aina välillä astangassa. Lähinnä käyn alkeistunneilla tai alkeisjatkotunneilla.

 

 

Cityshopparilla on ollut monena vuonna hyviä tarjouksia, joita olen hyödyntänyt ja viime kesänä otin kesätarjouspaketin joogaan. Hot jooga, ilmajooga, Yin jooga ja pilates ovat lempituntejani. Pilates lämmössä on erittäin rankkaa. Ilmajoogaa kokeilin alun perin kerran työporukalla ja pidin lajista paljon.

 

Lisäksi kesäisin olen käynyt muutamissa puistojoogissa, joita järjestetään ilmaiseksi Helsingin eri puistoissa. Puistojoogaan tarvitaan vain oma joogamatto ja hyvä keli. SATS-Elixiassakin on monia eri joogatunteja - en ole vielä ehtinyt testaamaan kuin tämän vuoden uutuuden, mutta pian on tarkoitus kartoittaa valikoimaa tarkemmin. PT:n laatima kolmas uusi sali-ohjelmakin vaikuttaa hyvältä ja rankalta.

 

 

Jooga on hyväksi toimistotyöntekijän selälle. Jooga-opettajat korjaavat virheellisiä asentoja ja kiertävät tunneilla auttamassa, että liikkeet tulisi tehtyä mahdollisimman oikein ja omilla äärirajoilla. Ystäväni Terhi on käynyt joogamatkoilla ulkomaillakin - ehkä ensi vuonna voisi itsekin testata viikon joogamatkailua.

 

Minulla on myös ilmaiskokeilutunnarit muutamaksi viikoksi erääseen nettipalveluun, jossa pääsen osallistumaan live-joogatunneille. Voisin siis kokeilla sitäkin, kun saan nyt muuton jälkeen kotini vielä parempaan järjestykseen.

 

Joogasta energiaa pimeyteen!

 

Maarit

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015