Reissun päällä ollaan yhä edelleen! Ensin siis tuli matkattua kohti Lontoon Notting Hillin karnevaaleja, jossa kadut täyttyivät karibialaisen musiikin ystävistä.  Tuli käveltyä, tanssittua ja syötyä karibialaista ruokaa. Paikalla oli tuhansittain ihmisiä, toiset seurasivat kulkueiden mukana tanssien ja vaihtoehtoisesti minä ja poikaystäväni etsimme sopivan paikan kadulta, jossa Channel One soundsystem esiintyi. Artisit toivat siis itse äänentoistolaitteensa kaduille ja katu täyttyi tanssijoista. Tanssimme tuntitolkulla ja taas oli kalorit kulutettu.

Reissun päällä Elixian Personal Trainerini Jessen ruokailuneuvot ovat haasteellisia toteuttaa, punttien nostelusta puhumattakaan. Ohjeistuksen mukaan minun tulisi syödä kalaa ja olimme Englannissa, joten söin tietysti mitäs muuta kuin Fish n Chipsejä!

Ensimmäisenä karnevaalipäivänä oli hieno keli, mutta sitten seuraavana päivänä tulikin Englannin tapaan vettä. Päivä oli pyhitetty nähtävyyksille ja sateesta huolimatta tuli askelmittarin mukaan käveltyä reilusti yli kymmenen kilometriä, varmasti enemmänkin. Olen aiemminkin käynyt Lontoossa, mutta siitä on jo reilusti aikaa, joten oli ihan kiva nähdä mm. Tower Bridge ja käydä Camdenissa, Oxford Streetillä ja Brixtonissa shoppailemassa. Jos tavoitteeni olisi pudottaa painoa, olisi tämäkin reissu tehnyt tehtävänsä!

Lontoosta matka jatkui Maltaa kohti. Malta oli minulle uusi tuttavuus. Itse asiassa sain vahvistuksen idealleni matkustaa Maltalle heinäkuisena Unelmakuntoon-kuvauspäivänä, kun höpötin ihanien meikkaajan ja kampaajan kanssa studiolla. Molemmat naiset pitivät paikkaa upeana ja sitä se todella onkin! Sille, joka rakastaa lämpöä, kirkkaita vesiä ja historiaa, suosittelen lämpimästi. Oikeastaan ei voi enää puhua lämmöstä, sillä lämpöasteet kipusivat neljäänkymmeneen ja vesi oli kolmisenkymmentä astetta.

Malta on kulttuurien sulatusuuni! Sitä ovat aikoinaan asuttaneet vuoroin mm. roomalaiset, kreikkalaiset, arabit ja italialaiset. Brittiläisten hallinnolta on kulttuuriin jäänyt yllätys yllätys mm. Fish n Chips, jota tosin en Maltalla syönyt, sillä kalastajat toivat päivittäin tuoretta kalaa ja muita ihania mereneläviä.

Historiaa Maltalla riittää ja sieltä löytyy temppeleitä, jotka ovat vanhempia kuin Egyptin pyramidit! Kävimme ihastelemassa näitä megaliitistä rakennettuja temppeleitä, ja ei voi kun ihmetellä, miten ja miksi ne on aikoinaan rakennettu. Koska tuli käveltyä ja käveltyä jälleen kerran ja tällä kertaa vielä paahtavassa kuumuudessa, voin sanoa, että ainakin yksi asia raikasti ja se oli CCS:n jalkaspray, jonka olin onneksi ottanut mukaani. Tätä sprayta saa apteekista, se estää hikoilua ja temppelien kuumuudessa raikastaa mukavasti.

Kerkesimme temppelien lisäksi niin paljon muutakin! Kävimme Cominon  saarella Blue Lagoonissa päiväretkellä, jossa vesi on läpinäkyvää, ihanan sinistä  ja hiekka valkoista, oikea paratiisisaari!  Valletassa, Maltan pääkaupungissakin tuli piipahdettua. Sieltä löytyy myös tuhatvuotisia temppeleitä ja hyviä ruokapaikkoja.

Hotellilta löytyi kuntosali, mutta laitteet eivät olleet lihaskuntoilua varten. Siellä oli lähinnä kuntopyörä ja juoksumatto, mutta teinpä sivussa vatsalihasharjoituksia ja uin altaassa, jotta lihakset saisivat jonkin verran harjoitusta.

Nyt olen Ruotsissa, vielä lomalla ja pian sitten Suomeen takaisin ja kuntosalille mars!

 

- Heidi

 

 

Kommentit (2)

Heidi

Kiitos Arja! Mielestäni matkustelu on myös mielenkiintoista ja se miten saan yhdistettyä kuntoiluni reissun päällä. Näemmä haastavaa huomasin.

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015