Tehtyäni pari kuukautta personal trainerin antamaa ohjelmaa, alkoi se kulkea jo sujuvasti. Silloin tuli itsellekin se fiilis, että tässähän ollaan kovaa vauhtia saavuttamassa tavoitteita kun alkukankeudet on selätetty. Aluksi ohjelma tuntui super raskaalta, mutta muutamassa kuukaudessa se muuttui jo sujuvaksi. Päivitettyämme kuntosaliohjelmani pt:ni kanssa tuntui, että kaikki se mitä oli työllä ja tuskalla saavutettu oli heitetty romukoppaan. Uusi ohjelma oli entistä rankempi, niin suurempien painojen kuin raskaampien liikkeiden osalta. Kaikki se sama irvistely ja hampaiden kiristely, josta olin päässyt edellisen ohjelmani kanssa eroon, alkoi uudestaan. Tiedän kyllä, ettei personal trainerini koventanut ohjelmaa kiusallaan, vaan siksi näki kunnossani selkeitä muutoksia ja koki vanhan ohjelman turhan helpoksi minulle.

Projektin alussa selkein tavoitteeni oli kiinteytys, mutta nyt puolimatkassa maaliin olen tajunnut, että kiinteytyksen ohella yksi tärkeä tavoitteeni onkin liikunnan muuttaminen elämäntavaksi. Suuren perheen kanssa on välillä hankala löytää hetkeä jolloin liikunta olisi ensimmäisenä mielessä, kun kodinhoitohuoneessa odottaa kasa pyykkiä tai nuorimmainen kaipaa huomiota.

Unelmakuntoon-projekti on muuttanut liikuntatottumuksiani merkittävästi, niin hyvässä kuin pahassa. Nykyään liikun paljon enemmän ja säännöllisemmin, minkä myötä olen huomannut olevani energisempi sekä positiivisempi. Ennen urheilu oli kuitenkin huolettomampaa. Kävin silloin kun ehdin ja hyvältä tuntui. Nykyään kun on tarkat säädökset siitä, kuinka monta kertaa ja mitä pitää tehdä viikon aikana salilla, muodostuu liikunnan ympärille stressiä. Jos vähänkin alkaa näyttää siltä että en kerkiä liikkumaan niin paljon kuin pitäisi, alkaa stressata. Toisaalta tuntuu väärältä että liikunta muodostaa stressiä, kun sen pitäisi sitä poistaa. Toisaalta se taas kertoo siitä, että olen vihdoin ottanut liikunnan osaksi arkea, koska muodostuuhan päivänikin ylle harmaita pilviä, jos aamupala jää kiireen takia syömättä.

 

- Sirpa

Kommentit (0)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015