Täytyykin heti oikaista harhaluuloja siitä, että unelmakuntoon pyrkijän elämä olisi pelkkää jumppaamista. Niinpä, tähänkin lauseeseen olen lähipiirissäni törmännyt Unelmakuntoon-projektin aikana. Heidän mielikuvansa on tuttua huttua näistä tv:n pikadieettiohjelmista. En, en jumppaa koko ajan, en herää ennen kukon pierua aamuaerobiselle (ehkä pitäisi) ja kyllä, aikaa on jäänyt kaikenlaiselle muullekin touhuamiselle.

 

Kohdallani projekti on onnistunut näistä syistä: ruokavalio ja liikunta. Ruokavaliossa on tärkeintä ollut oikeanlaisen ruuan syöminen ja klassisen lautasmallin noudattaminen. Turhat välipalat kuten jogurtit, kahvileivät sekä suolaiset iltaherkut, on jätetty pois. Ja kun on tarpeeksi syönyt proteiinia, ei herkkuja ole tehnyt mieli. Sokerista luopuminen tuntui alussa haastavalta, mutta nyt sitä ei edes kaipaakaan. Olen tämän projektin aikana pitänyt ehkä kaksi karkkipäivää. Miettikää, entinen sokerihiiri ei hamua irtokarkkeja tai suklaata. Korvikkeen näille olenkin löytänyt Naturdietin tuotteista.

 

 

Liikuntaa en ole harrastanut verenmaku suussa vaan tunti päivässä, monipuolista liikuntaa on riittänyt: ohjattuja liikuntatunteja, uintia, vesijuoksua, kävelylenkkejä ja salitreeniä noin kerran viikossa. Väsyneenä en ole treenannut, sillä välillä on tarvittu sitä omaa lepoaikaa sohvalla tv:n hömppäohjelmien parissa.

 

Viimeiset yhteiset treenit personal trainerin kanssa on takana. Olemme molemmat tyytyväisiä saavutettuun tulokseen. Projektin alussa listasimme kolme asiaa, joihin toivoin muutosta:

Painonpudotus 10-15 kg.
Säännöllinen ruokarytmi.
Iloa liikunnasta.

Nämä kaikki kohdat täyttyivät. Kehonkoostumusmittauskin näytti iloisia lukemia. Olen onnistunut kaiken pudottamani painon vähentämään rasvasta, lihasmassaa ei ole kadonnut lainkaan.

 

Vaikka liikunnasta ja ruokavaliosta on tullut normaalia arkea, käyn jatkuvasti omaa päänsisäistä kamppailua salille menemisestä. On varsinainen pistevoitto minulle, kun saan luuni raahattua saliliikunnan pariin. En tiedä, miten tämä salisalitreeni voi olla niin suuren kynnyksen takana. Luulisi että tämä projekti ja etenkin siinä saavutetut tulokset edesauttaisivat salille menemistä, mutta ei. Kuitenkin olen päättänyt, että saliliikunta on pidettävä mukana myös tulevaisuudessa, joten eiköhän tämäkin pään sisälläni oleva ongelma helpotu ajan myötä.

 

Näillä yksinkertaisilla muutoksilla tulen saavuttamaan jouluun mennessä -12 kg. Paino alkaa samoilla lukemilla kuin lukioaikoina, joten matka kohti uutta vuosikymmentä voi alkaa ainakin terveellä keholla. En halua olla langanlaiha, joten olen tyytyväinen jo näihin lukemiin. 

 

Pudotus on ollut hidasta, joten painon pitäminen sekä liikuntatottumusten säilyttäminen ei ole jatkossakaan mahdoton tehtävä, projektihan jatkuu arjessa kuten ennenkin.  Kuitenkin elämä ei saa olla pelkkää projektia, vaan on suotava itselleen niitä herkutteluhetkiä tai hieman rennompaa suhtautumista liikuntaan. Vaa’an aion ainakin hylätä joksikin aikaa ja keskittyä vain siihen omaan hyvään oloon. 

 

 

Miia

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kaupallinen yhteistyö:
Neljän naisen projekti kohti hyvännäköistä ja terveellistä elämää. Miia, Heidi, Maarit ja Sirpa tarttuivat haasteeseen ja tavoittelevat jokainen omaa unelmakuntoaan. Yksi haluaa kiinteytyä sekä oppia syömään ja treenaamaan oikein, toinen on kyllästynyt kuulemaan kuinka laihalta ja riutuneelta näyttää ja kaksi tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita painonpudotukseen. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneliä, toisinaan hikipisaroita, mutta periksi ei anneta!

BLOGGARIT:

Heidi, 36v.

Maarit, 36v.

Miia, 39v.

Sirpa, 47v.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:


Blogiarkisto

2015