Pääsin eilen osallistumaan elämäni ensimmäiseen väitöstilaisuuteen ja karonkkaan eli iltajuhlaan. Itse väitöstilaisuus ja karonkka olivat upeita kokemuksia ja tunsin oloni etuoikeutetuksi saadessani osallistua noin merkitykselliseen ja isoon juhlaan. 

Tapasin tilaisuudessa huimia työuria tehneitä ihmisiä, jotka olivat saavuttaneet urallaan kaiken, aina arvostuksesta hyvään taloudelliseen asemaan. Oli kuitenkin pari seikkaa mitkä pistivät pohtimaan, korreloiko koulutus älykkyyden kanssa. Eli onko niin että, mitä älykkäämpi, sitä kouluttautuneempi myös olet? 

Sanon jo ennen, kun edes aloitan, että ei, ei se korreloi. Ei edes suuntaa antavasti siten, miten minä tulkitsen älykkyyden. Älykkyys kun ei mielestäni ole sitä, mitä me jokainen voimme opiskella kirjoista.
Älykkyys on jotain mitä ei voi ostaa tai opiskella. 

Itse koen älykkyyden olevan hoksaamista, se on huomaavaisuutta, kykyä asettua toisen ihmisen asemaan, ystävällisyyttä, auttavaisuutta ja ennen kaikkea se on sitä, että ymmärtää miksi ihmisillä on kaksi korvaa ja yksi suu. 

En tässä mitään oman elämäni Dalai Lamaa yritä leikkiä, nooh ehkä vähän, mutta jos meiltä riisuttaisiin ne kaikki tittelit minkä taakse on niin kovin helppo piiloutua, niin mitä jäisi jäljelle?
Miätinpä vaan. 

 

Ja selvennöksi vielä, jos ei näinniinkun muuten ole tullut selväksi, kannatan kouluttautumista ja järjestelmämme mahtava. Kouluttautua kannattaa, oli haaveissa sitten millainen ura tahansa. Se avartaa, kehittää ja turvaa tulevaa. Kouluttautuminen ei kuitenkaan oikeuta nostamaan omaa ihmisarvoa muiden yläpuolelle,
eikä se myöskään oikeuta niitä, jotka eivät ole kouluttautuneet dissaamaan tai halveksimaan niitä, jotka ovat. 

 

Noniin, lauantai illan DalaiLama kiittää ja kumartaa, moi! 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja yhden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani aina alanvaihdostani mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Instagram
Bloglovin`

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

 

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2016
Lokakuu