Hyviä ja puhuttelevia kirjoja on valtavasti.
Olen aina pitänyt psykologisella vivahteella sävytetyistä kirjoista. Luokioikäisenä Torey Haydenin kirjat tekivät minuun suuren vaikutuksen.
Lisäksi pidän elämänkerroista. Yksi mieleenpainuneista elämänkerroista oli Deborah Spungenin kirjoittama Nancy. Tositapahtumiinperustuva Liza Marklundin Uhatut, teki myös vaikutuksen. Dekkareista mieleenpainuvin oli Millenium-trilogia. Fifty shades of Grey ei ehkä niin puhutellut, mutta leppoisaa lomalukemista se kyllä oli ;) Sitten… No joo, listaa voisi jatkaa loputtomiin.

 

 

Suurimman ”kuka mä oon”-kriisini keskellä helpotusta olooni toi eräs kirja, joka todella puhutteli. Tommy Helstenin Ajan takaa teos auttoi käsittelemään ajatuksia ja sen avulla oivalsin monia asioita. Yksi minua puhuttelevimmista kohdista:

" Jos hiukan yksinkertaistetaan, on olemassa kahdenlaisia ihmisiä: heitä, jotka henkensä kaupalla laskevat koskessa, kolhiintuvat kiviin, kastuvat ja ovat hukkua kanootin kaatuessa, ja heitä, jotka huutavat rannalla ohjeita, tietävät paremmin, kritisoivat ja jopa halveksuvat koskessa kolhiintuvia."

"Toisin sanoen on olemassa ihmisiä, jotka elävät, ja ihmisiä, jotka eivät itse elä vaan kritisoivat heitä, jotka elävät. Jälkimmäiset tyytyvät hengissä selviytymiseen, kun taas edelliset ottavat riskejä ja ryvettyvät. Edelliset viettävät koskesta selviydyttyään riemujuhlaa, kohottavat maljan elämälle ja onnistumiselle. Jälkimmäiset seuraavat juhlamenoja syrjästä, vähättelevät niitä ja toteavat, että paljon melua tyhjästä." Tommy Hellsten

 

 

 

Tämän kirjan jälkeen ahmin Hellstenin kaikki kirjat, joita voin kyllä lämpimästi suositella mikäli kaipaa hieman syvällisempiä ajatuksia.

Hellstenin kirjojen siivittämänä tutustuin moniin Self -help kirjoihin. Tutustuin vetovoimanlakiin sun muihin, mutta itse henkilökohtaisesti pidän enemmän syvällisemmästä pohdinnasta ja siitä miten mieltä voi kehittää ja hallita, miten mieli toimii.

Oiva kirja tähän on mielestäni Kimmo Takasen kirjoittama teos Tunne lukkosi. Tosin kirja näytti aivan liian teoreettiselta ja raskaalta luettavalta, joten latasin puhelimeeni BookBeat- aplikaation ja kuuntelin kirjan äänikirjana. Suosittelen J

Kevyempää luettavaa tarjoili Liane Moriartyn Nainen joka unohti. Voi luoja. Tämä on kertakaikkisen ihana kirja! Jo kirjaa lukiessani tuli olo etten halunnut sen loppuvan. Pidin tästä todella!

Voih, hyviä kirjoja on niin paljon! Lukekaa ihmiset! Se rentouttaa ja auttaa näkemään asioiden eri kulmia.

 

 

Tällä hetkellä luen Elizabeth Gilbertin uutukaista Big Magic. Minulla on korkeat odotukset kirjan suhteen. Katsotaan täyttyvätkö ne :)

 

 

Lopuksi vielä yhteenveto tämän hetkisistä suosikeista:

  • Tommy Hellsten: Ajan takaa
  • Liane Moriarty: Nainen joka unohti
  • Katri Syvärinen: Löydä elämän taika
  • Jutta Gustafsberg: Jutan voimakirja

Kirjakaupoille mars ->

Mukava päivää sinne :) 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja kahden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani alanvaihdostani aina mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

Bloglovin`

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2016
Lokakuu

Instagram