Moikka
ja hyvää vapunaattoa…Ihana piknik-keli ;) Noh, toivotaan että lumet sulaa yhtä nopeaan mitä tulivatkin.

Kehun voima. Ajattelin kirjoitella ajatuksiani siitä.

Itse pyrin siihen, että aina kun on jotain hyvää- positiivista sanottavaa toiselle ihmiselle, se tulee sanoa ääneen. Oli asia kuinka pieni tahansa. Kehun voimaa ei voi koskaan väheksyä. Ikinä ei voi tietää miten suuri asia se pieni noteeraus voi toiselle olla. Se saattaa muuttaa toisen ihmisen koko päivän- tai vaikka koko elämän suunnan. Ja harvemmin se vaatii sanojalta sen suurempia ponnisteluja.

Kehun voi heittää spontaanisti liittyen toisen ulkoiseen olemukseen tai ihan vaikka esimiehelle ”olipa mukava kun selitit ja perustelit miksei esittämäni toive mennyt läpi”.
Palautteen anto on mielestäni ihan äärettömän tärkeää. Jokainen meistä kaipaa palautetta.
Huonon, tai niin sanotun rakentavan palautteen anto on toki yhtä tärkeää, mutta uskon silti että positiivinen palaute kantaa kuulijaansa huomattavasti pidemmälle. Se motivoi ihan eritavalla- etenkin jos palautetta saa säännöllisesti.

Idea tekstiin syntyi eilen kun sain palautetta eräästä tekemisestäni. Olin kokenut oloni todella epävarmaksi asian suhteen enkä ollut ollenkaan varma siitä olinko vain nolaamassa itseäni. Palaute minkä sain oli ihana. Niin kannustava ja rehellinen, niin spontaani. Sain siitä ihan mielettömän hyvän- ja itsevarman olon.
Tuskin palautteen antaja edes hoksasi, miten valtavan suuri merkitys sillä oli minulle <3 Kiitos vielä!

 

 

Siispä haastan tänään kaikki teidät lukijat antamaan vähintään kolme spontaania kehua tänään kohtaamillenne ihmisille. Se voi olla kaupan kassa, ”hei onpa sulla hyvä väri hiuksissa”, naapurin Lissu ”ihana tuoksu tulee rappukäytävään leipomistasi munkeista” tai vaikka ystävä ”olet kyllä mahtava äiti lapsillesi”. Spontaani heitto, mitä toinen ei välttämättä osaa lainkaan odottaa. Katsokaa mitä tapahtuu.

Klara vappen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Katriina_
Liittynyt21.10.2016

Voi kyllä! Kehuja ei todellakaan pidä säästellä, etenkään kun ei voi tietää miten valtavan suuri asia se pieni kehu voi toiselle olla! Jatketaan kehumista, hyvä me! :) 

Kirppisluuta

Kehumme ihan liian harvoin. Näin kaupan kassalla edessäni naisen, jolla oli upea leikkaus hiuksissaan. Avasin jo suuni ja olin valmiina häntä tökkäämään. Olisin halunnut kertoa, miten upeat hiukset hänellä on ja kysyä samalla kampaajan nimeä. En kuitenkaan tehnyt niin. Olisiko se ollut häpeällistä tuntemattomalle kertoa vai mikä sai suuni pysymään kiinni. Jälkeenpäin harmitti ja sisuuntuneena tästä päätin korjata vihreen. Kehuisin enemmän, jopa tuntemattomia. Se ei ole itseltäni pois. Se tuo hyvän mielen kehunsaajalle kuin antajalleenkin. Kehut kunniaan!

Katriina_
Liittynyt21.10.2016

Hei ja kiitos kommentista :) Samaistun täysin tuohon tilanteeseen. Ei meille suomalaisille ole kovin luontaista ruveta puhumaan ventovieraille, saatika sitten kehua tätä, ja vielä kasvotusten! Mutta kun asian kääntää toisin päin, niin harvapa sitä ajattelee että "olipa siinä nolo tyyppi, kun tuolla tavalla minun kuntaloani tuli kehumaan" :) 

Ei muuta kun kehut kiertoon! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja kahden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani alanvaihdostani aina mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

Bloglovin`

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2016
Lokakuu