Ilmastonmuutos puhututtaa. Toisinaan tuntuu siltä, että kaiken tiedon alle läkähtyy. 
Teet niin tai näin, aina on väärinpäin. 

 

Onkin tutkittu, että tietoähky heikentää yksittäisten kuluttajien vastuullisuutta. *
Ei ole tarkoitus, että koko elämä heitetään ympäri ja pyritään saamaan muutos aikaan jokaisella osa-alueella. Eletään lähestulkoon luontoaktivistin lailla. Ei, pienetkin teot ja valinnat merkitsevät 

No mitä minä ajattelen ekologisuudesta ja vastuullisuudesta. 
Kuulun juuri siihen ryhmään, joka menee välittömästi sekaisin roskien lajittelusta. Jään jumiin pohtiessani, mihin astiaan tämä talouspaperinpalasen nyt iskenkään. Vastuullisuuteni näkyy selkeämmin esimerkiksi vaatehankinnoissa. Suosin todella paljon kierrätystä. Rakastan kierrellä kirpputoreilla tai selata verkkokirppiksiä. Lisäksi vältän ostamasta mitään sinne päin. Toisin sanoen, ostan vain tarpeeseen ja sellaista mitä tiedän todella tarvitsevani. Suosin laatua ja siksi olen myös valmis maksamaan siitä enemmän, myös käytettynä. Olen ostanut kaikki merkkituotteeni secondhand kaupoista tai kirpputoreilta. 

 

Vastuullisuus näkyy myös ruokaostoksilla. Suosin kotimaista ja lähiruokaa. Lisäksi pyrin vähentämään ruokahävikkiä. Tässä suurena apurina toimii Hervannanlahja, joka kyllä jauhaa tähteet, kun tähteet ekologisempaan muotoon. Olen myös muutaman kerran tilannut Matsmartilta, Fksuruoka on seuraavaksi listalla. Reko- rinkiin kuulun myös, mutta kahden aikuisen taloudessa ei toistaiseksi niin suuria tilauksille ole ollut tarvetta, että kokisin sen hyödyksi. Vai saako sieltä tilattua myös pienempiä määriä? 

 

Se mistä tunnen piston sydämessäni, on moottoripyöräily. Tosin en autoile juurikaan, vaan kuljen junalla, kävellen, pyörällä tai bussilla (toivottavasti joskus myös Tampereen ratikalla). Toisaalta ajattelen moottoripyöräilyn tukevan hyvinvointiani ja sen myötä lentäminen ulkomaille on vähentynyt. 

Uskon, että ne pienet teot, ovat loppupeleissä juuri niitä, jotka ratkaisevat. Ei tarvitse muuttaa kaikkea, riittää kun teet edes yhden pienen asian toisin. 

Ihanaa viikkoa sinne :) 

 

Ps. Ikeasta löytyy maailman parhaimpia kestokasseja! Ei siis niitä sinisiä jättiläiskasseja, vaan semmoisia ruudullisia ”maitokasseja” mikä menee pieneen tilaan ja niihin mahtuu helposti ruokaostoksia, hinta oli muistaakseni 99senttiä

Pps. Kannattaa tsekata tuo Matsmart ja Fiksuruoka. Itse sain ostettua 25eurolla ison pahvilaatikollisen kuivaruuasta aina urheilublakkareihin ja pesuaineisiin.

 

lähde

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja yhden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani aina alanvaihdostani mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Instagram
Bloglovin`

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

 

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2016
Lokakuu