Niin sitä ottaa päräytettiin viime torstaina lahden toiselle puolelle ja työt aloitettiin perjantaina, huh!

 

Matka on ollut kyllä yhtä vuoristorataa. Välillä olen nipistellyt itseäni, jotta uskon että ihan oikeasti olen täällä ja toisessa hetkessä kyyneliä on vuodatettu koska epätoivo on ollut niin suuri. Mutta siihen varauduttiin, vuoristorataan. Vaikeaa tulee olemaan ja kielen haltuunotto vie aikaa. Nöyrtyminen ja kärsivällisyys ovat avainasemassa (kärsivällisyys on kyllä meikäläisen ehdoton heikkous!)

 

 

Kaiken kaikkiaan nämä muutamat päivät ovat sujuneet ihan hyvin ja olen pääsyt kokemaan ruotsalaisten ystävällisyyden ja positiivisuuden. Ihmiset hymyilevät, antaa tietä, katsoo silmiin jne. He myös tuntuvat arvostan sitä, kun meikäläinen yrittää tankata heidän kieltään.
Suomenruotsilla ja riikinruotsilla on muuten vissi ero! Välillä tuntuu että ne ovat aivan täysin eri kielet! Mutta päivä kerrallaan eteenpäin.

 

Työt ovat alkaneet ja vaikeaa sekin on. Uutta asiaa ja opeteltavaa tulee paljon ja kaikki på svenska. Olen pyrkinyt pitämään pääni kasassa meditoinnin, liikunnan ja ravinnon kautta. Ja onhan mulla täällä todella ihania kollegoita jotka kannustaa ja tukee. Tsemppiä tulee myös kotipuolesta <3

 

 

Epätoivon hetkillä pitääkin nyt pyrkiä keskittymään siihen, mitä kaikkea on jo oppinut eikä siihen, mitä kaikkea ei vielä osaa. Kai se kielikin sieltä pikkuhiljaa lähtee tulemaan.

Hassua miten sitä tuntuu unohtavan ihan kaikki perusteista lähtien kun joku tekee spontaanin kysymyksen! Sitä saa juuri ja juuri mongerrettua joitain yksittäisiä sanoja takaisin… Jos siis ylipäätään ymmärtää kysymyksen. Huh huh, sitä tulee kyllä menettämään kasvonsa vielä niiiin monta kertaa!

 

Tänään on onneksi huilipäivä, eli vapaa ja ajattelin mennä kävelylle vanhaan kaupunkiin ja jäsennellä ajatuksia. Kyllä se tästä!

 

Ha en bra dag <3 

Kommentit (4)

maarit71
Liittynyt2.3.2016
1/4 | 

<3 Mahtavaa!!!! Way to go, en osaa enää ruotsiksi, plaah. Joskun osasin ihan ok kieltä, mutta jäänyt vähän unholaan. Haaveilin aikoinaan Ruotsiin muutosta, jäi vaan jotenkin ja olin hetken Arizonassa. Pelottavaa, raskasta ja silti mahtavaa nämä rohkeat hypyt! Hyvä sinä!!!!!! Voimia ja mahtavia päiviä sinne!!! <3

xox

Katriina_
Liittynyt21.10.2016

Kiitos paljon <3 Melkosta itsensä ylittämistä tämä kyllä on, mutta päivä kerrallaan :) Kokemusta (ja toivottavasti kielitaitoa) rikkaampana syksyllä kotiin :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja yhden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani aina alanvaihdostani mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Instagram
Bloglovin`

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

 

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2016
Lokakuu

Instagram