Kirjoitukset avainsanalla intuitio

Huh heijaa, mitkä kelit sitä tänne Suomen kamaralle on pamahtaneet! Ihanaa, kertakaikkisen ihanaa!  

Lähdimme sulattelemaan talven jäljiltä olleet syväjäät kehostamme mökillemme ja ai että! Luonto, sauna ja uni <3
Viikon kestänyt aivot narikkaan -loma  ennen suurta muutosta on tehnyt hyvää, sillä huomenna koittaa päivä, mistä olen haaveillut ja samalla, mitä olen pelännyt maaliskuusta lähtien.  

 

 

Minua on jäänyt harmittamaan eräs asia kouluvuosiltani. En ole saanut asiaa korjattua vaikka olen yrittänyt, asia on kielitaito. Englanti nyt taipuu jotenkuten, koska sitä lähes päivittäin käyttää ja kuulee (tokkopa siinäkin petraamisen varaa on), mutta ruotsin kieli. Svenska talande ei taivu sitten mitenkään päin! Lukion jälkeen ainoat lauseet mitkä taipui oli: den glider in, sommaren är kort ja Raskasta Joulua- levyn myötä opin Julen är här.

 

Syy miksi kielet ovat minulle kovin vaikeita lienee kärsimättömyydessäni ja suomalaisessa perus mentaliteetissa en puhu, koska en puhu oikein! Miten väärin tuo on ajateltu! Eikö pääasia ole se, että tulee ymmärretyksi? Kouluissa painotetaan mielestäni aiva liikaa kielioppia ja oikeinkirjoitusta, kun pääpaino pitäisi olla puheessa. Mitä hyötyä siitä on kenellekään jos osaa kaikki taivutusluokat ja s-passiivit, mutta puhe jää tuottamatta koska ei uskalleta puhua. Toivottavasti tätä huomioidaan nykyään enemmän peruskouluissa.

 

 

Anyway…. Pidän ruotsin kielestä ja mielestäni naapurimaan kulttuuri on muutenkin mielenkiintoinen ja heidän elämänasenteensa ihailtavan positiivinen. En tiedä mistä tämä innostus Ruotsia kohtaan tulee, mutta jokin siinä kulttuurissa ja kielessä kiehtoo.
Enpä siis juurikaan jäänyt tuumailemaan, kun minulle tarjottiin kesätöitä Tukholmasta.

 

Kyllä, huomenna koittaa lähtö!
Osaanko ruotisi, en. Olenko asunut aiemmin ulkomailla, en. Osaanko tulevan työtehtäväni, en. Sinne minä nyt kuitenkin ottaa päräytän klo 12.00.
Olen pelosta suunniltani! Men sommarene kort och den glider in ;)

 

 

Mutta niin se vain menee, jos haluan kielen oppia tulee minun päästä käyttämään sitä. Sitä paitsi,Tukholma on todella lähellä koti-Suomea ja pääsenhän minä sieltä aina kotiin välistä huilailemaan. Jostain syystä intuitio nyt sanoo, että tämä on ehdottomasti kortti, mikä tulee tsekata. Katsotaan miten flikan käy.  Seuraavat postaukset tulevatkin ruattin maalta, jaiks!
Önskar mig lycka till! 

 

Oletko sinä tehnyt jotain suurehkoja päätöksiä intuition pohjalta? Miten on käynyt?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Morjens 

Alanvaihtoni on saanutkin vähän enemmän näkyvyyttä, mitä uskoinkaan tehdessäni tätä postausta.
Tämän kun olisi arvannut, niin olisin voinut vaikka oikolukea tekstini ;) 

Marjut Laukian erinomaisesti toteutettu kirjoitus alanvaihdostani julkaistiin ensin MeNaiset- sivuilla ja myöhemmin vielä  Iltasanomissa.
Hui, sanon minä!   

Hei mutta valtaisasti kiitoksia niistä ihanista, kannustavista kommenteista, mitä olen saanut.
Erityiskiitos vielä niistä kommenteista, missä kerrotte tämän innostaneen ja lohduttaneen teitä omissa alanvaihto pohdinnoissanne.
Mää ihan liikutuin, kiitos <3 

Mutta otsikkoon, 
eli intuitioon.  

Sain hyppysiini tuossa taannoin todella mielenkiintoisen kirjan nimeltä: Intuitio ja tunteet johtamisen ytimessä. 

Intuitiosta puhutaan usein vaistona, aavistuksena, kuudentena aistina, sydämen äänenä ja

sisäisenä viisautena. (E.Salonen) 

Kävin tuossa parisen vuotta sitten läpi kunnon hippiäisvaiheen, jolloin tutustuin moneen eri mielenharjoitus metodiin, joogaan, meditointiin, intuitioon- sydämen viisauteen- ja sen käyttöön.
Sydämen viisaus. Ihana termi. 
Ja juu, eihän intuitio ole mikään "hippiäismetodi", mutta tuon vaiheen läpikäytyä intuitio on puhutellut minua paljon enemmän mitä aiemmin. Olen oppinut kuuntelemaan sitä ja lähes jo luottamaan siihen. 


Intuitio on  johdattanut moniin onnistumisiin, jotka olen ymmärtänyt vasta jälkikäteen. 

Vahva tunne, että nyt kannattaa toimia ja mennä tätä tietä on poikinut minulle opiskelupaikan mistä olen edelleen super innoissani. Samoin remppakohteemme ostettiin melko pitkälti intuition pohjalta ja hyvinhän siinä kävi.
On myös tilanteita kun intuitio on kehoittanut jättämään väliin jonkin tapahtuman tai ihmisen, mutta rationaalinen puoli on vienyt mennessää eikä aina niin mukavin seurauksin. Onhan näitä.  

Intuition käytössä on kuitenkin tärkeää tehdä pohjatyötä. Niikuin Salonen kirjoittaa intuitio toimii parhaiten luottamuksellisessa, vapaassa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Silloin ajatukset on ikään kuin viritettynä oikealle taajudelle ja site intuitio pääsee ääneen.
Intuitio ei siis toimi siten, että lottokuponkia täyttäessäsi kuuntelet sisäistä viisauttasi joka kertoo oikeat numerot. 
Ei toimi, kokeiltu on ;) 

Intuitio on mielestäni erinomainen työkalu ja sen harjoittamista kannattaa ehdottomasti harjoittaa. Salonen kirjoittaa kirjassaan : 

Jopa 87-prosenttia Nobel-palkituista tutkijoista on kuvannut tehneensä tieteellisen läpimurtonsa intuitionsa avulla.(E.Salonen)

 

Mitäs te olette mieltä intuitiosta? Onko teille tullut tilanteita kun vaisto on kehottanut toimimaan ja se on poikinut jotain oikein hyvää? 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja kahden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani alanvaihdostani aina mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

Bloglovin`

 

Blogiarkisto

2018
2016
Lokakuu