Kirjoitukset avainsanalla säästäminen sijoittaminen raha unelmat

Elä hetkessä
Huomista ei välttämättä tule 
Kerrankos se kirpaisee…

Miksi minä säästän ja sijoitan jos kuitenkin yllä olevat lainit ovat  osa elämänfilosofiaani?
Tottahan se on ettei huomista välttämättä tule enkä koskaan pääse ”nauttimaan” säästöistäni, mutta ajatus siitä ettei minulla olisi niin sanottua puskuria turvanani ei vain sovi mielenterveydelleni. 

Niin kuin tässä tekstissä aikoinaan kirjoitin, opettelin rahan priorisoinnin simppelillä systeemillä varsin nuorena. Tuo systeemini on meidän taloudella edelleen käytössä ja se toimii meillä paremmin kuin hyvin.
Exeli ei ole meikäläisen mikään lemppari työkalu ja muutenkin varsin suurpiirteisenä ihmisenä seuraan kulutustani mieluummin tilien kautta mitä exel-taulukolla. 

 

 

Säästämistä ja sijoittamista helpottaa mielettömästi se, että meillä on tuon puoliskoni kanssa samanlainen mentaliteetti raha-asioissa. Olemme pihejä paskiaisia kumpainenkin.

Piheys kulminoituu siihen, ettei kumpainenkaan meistä harrasta shoppailua. Oikeastaan en tiedä mitään niin rasittavaa kun vaatekaupoissa kiertelyn ja sen kun yrität etsiä jotain päälle pantavaa. Shoppailureissumme menee aina samalla kaavalla. Nyt lähdetään ostoksille! Nyt kyllä ostetaan! Kiertelemme ja kaartelemme…Ihan kiva, härreguud 50e tällaisesta rytkystä!
Ja kotiin palataan tyhjin käsin.

Verkkoshoppailu toistaa samaa kaavaa. Tilaan paketin kotiin, kokeilen, iskee piheyskohtaus ja palautan tuotteet. Paljon paremmat kiksit saa kun tekee kirppiksiltä löytöjä tai vastaavasti ostaa laatua minkä tietää menevän seuraavat 10 vuotta.

No mitä tavoittelen. Tavoittelen tilaa missä pienet katastrofit, niin kuin auton leviäminen, pesukoneen tilttaus  ei aja minua ahdituksen partaalle. Lisäksi ajatus siitä että voisin ostaa uuden auton velattomasti tai merkkilaukun niin etten ajaudu konkkurssiin hivelee itsetuntoani. 

Uutta autoa en tosin hevillä tule ostamaan (koska arvon lasku) ja merkkilaukut  (laukusta yli 2000€ ??!?) ei ehkä ole kuitenkaan mun juttu. Ajatus kuitenkin siitä että pätäkkää sukanvaressa on sen verran ettei huominen ahdista ja voi leikitellä ajatuksella ettei sitä ajaudu konkurssiin välittömästi kun jokin kodinkone leviää on miellyttävä. 

 

Säästän ja sijoitan siis turvallisuuden tunteen vuoksi,
ja siksi etten menetä kontrollia kovin äkkiä jyrinöistä huolimatta.  

 

Miksi sinä säästät? 

Kommentit (6)

AlastonTalous
1/6 | 

Juttelin juuri ystäväni kanssa siitä miten kammottava vinkki on "elä kuin olisi viimeinen päiväsi". Kliseenä hieno, mutta...

Meidän perheessä myös on vähän luonnostaan kaksi pihiä, ilman että tuntuu että luovutaan mistään. Silti jää kokoajan käteen tosi paljon ja ei ole koskaan tullut huolehdittua tai saati riideltyä rahasta.

Koska eletään tulevaisuus mielessä, eletään stressitöntä elämää. 

Katriina_
Liittynyt21.10.2016

Kiitos kommentista!

Haha :D Juu, ei se oikein toimi hyvänä ohjeena kirjallisesti noudatettuna (etenkään säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneille) mutta niinkuin sanoit, kliseenä hieno. Luin blogiasi ja löysin paljon tuttuja ajatuksia tekstistäsi, jään seurailemaan :) 

Katriina_
Liittynyt21.10.2016

Kirpparit ja verkkokirppikset ovat kyllä huippuja! Ei ole kyllä sen tunteen voittanutta kun löytää etsimänsä edullisesti tai muun löydön mitä ei niin vain kadulla vastaan tulekkaan :) 

JonnaO
3/6 | 

Minulle säästäminen mahdollistaa vapautta ja lisäksti tuo turvallisuuden tunnetta. En ole koskaan saanut 10 tEuroa enempää kasaan näin keski-ikään mennessä, mutta noiden säästöjen ansiosta (jotka siis kaikki on mennyt kyllä jo..) olen voinut irrottautua vaikeasta avioliitosta (avioero/yksinhuoltajuus on kallista), kestänyt uuden puolison muutaman vuoden työttömyyden ja oman yli puolen vuoden mittaisen, maksanut sikakalliiksi osoittautuneen kylppäriremontin ylimenevän osan, mutta myös reissanut perheen kanssa, joka on mulle kaikista tärkein vapauden tunne. Uusia puutarhakalusteita olen haaveillut jo kohta 20 vuotta, mutta aina on ennemmin lähdetty reissuun kuin ostettu ne "kunnon kalusteet" :)

Edelleen säästän joka kuukausi vaikka olen opiskellut kohta 2 vuotta aikuiskoulutustuella ja perheessä on 2 kuluttavaa teini-ikäistä. Opin niinä vuosina, kun olin pankissa töissä, että säästämättömyys on vain tekosyy työssä käyvälle ihmiselle, jolla kohtuulliset tulot. Sen ymmärrän, jos perheessä on molemmat vanhemmat työttömiä, tai vaikka vain toinen sairastunut, eläkkeellä jne. että niistä tuloista ei hirveesti säästetä.

Viime aikoina olen joutunut säästämään enemmän "pahan päivän" varalle kuin sen hyvän (itse suosin säästämistä hyvän päivän varalle, se on hauskempaa), mutta onneksi olen, esim. tänään tuli vesimaksun tasauslasku 2 vuodelta (isännöitsijän moka, kun "unohti" viime vuonna) ja se oli 276,50 eur. Ilman säästöjä olis opiskeljia aika kynsille lyöty, mutta nyt ei tarvinnut koskea ruokatilin rahoihin, eikä niihin rahohin, jolla vois tehdä jotain kivaa!

Katriina_
Liittynyt21.10.2016

No mutta tuo 10k on ollut todella hyvä säästö! Etenkin kun taloudessa on muitakin itsensä lisäksi ja onhan se tosiaan mukava välillä vähän elääkin.

Säästöt tuovat kyllä turvallisuudentunteen lisäksi olon siitä, että hommat on kyllä hanskassa, jolloin pystyy tekemään vaikeita/rohkeitakin päätöksiä. 

Olen kanssasi samaa mieltä, että säästäminen on pitkälti kiinni siitä mitä priorisoit elämässäsi, kyse kun ei kovin kummoisesta summasta tarvitse olla J

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja yhden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani aina alanvaihdostani mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Instagram
Bloglovin`

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

 

 

Blogiarkisto

2019
2018
2016
Lokakuu

Instagram