Kirjoitukset avainsanalla työ

Tiedättekö. Sellainen ihminen esimerkiksi työyhteisössä, joka tiuskii ja äyskii ja komentelee muita. Nakkilista vaan täyttyy kun tämä ärrimörri nakittaa töitä muille, mitä pystyy vallan hyvin itsekin tekemään, niikuin esimerkiksi roskien vienti.
Ihminen saa tunnelman kireäksi käytöksellään. Hän ingnooraa muita ihmisiä ja nostaa itseään jalustalle. Näin ollaan aina tehty ja näin tullaan aina tekemään, kuuluu tällaisen ihmisen motto. Kaikki uudet ja opeteltavat asiat tyrmätään. Nuorempia tytötellään ja heitä väheksytään. 
Vedotaan siihen, että alalla ollaan oltu jo vuosikymmenet. 

Miten tähän puuttua? 

Työilmapiiri on mielestäni asia mitä todella tulee vaalia ja mihin tulee ihan oikeasti panostaa. Mikäli ilmapiiri on kireä ja ”nipo” heijastuu se välittömästi myös työmotivaatioon ja itse työhön ja sen laatuun. 
En kerta kaikkiaan pysty ymmärtämään niitä ihmisiä jotka kokee oikeudekseen äyskiä ja tiuskia muille ja näin ollen saaden koko työyhteisön voimaan pahoin. Miksi?? Ketä se palvelee? Ei tällä ärripurrilla itselläänkään voi kovin mukaa töissä olla kun kaikki kiristelee hampaitaan ja ähisee ja puhisee. 

Voiko sitten nuorempi ja ”kokemattomampi” huomauttaa tälle ärripurrille tästä perseilystä? Miten se tehdä asiallisesti ja siten että viesti menee ihan oikeasti perille. Haastavaa on. 
Itselläni on selkäytimiä myöten juurrutettu ajatusmalli ” toimi toisia kohtaan niin kuin toivoisit muiden kohtelevan sinua”.  Siksi en kestä toisen asiatonta perseilyä alkuunsakkaan. Puhuakko esimiehelle? Joo kyllä varmaan mutta tämä perseily ulottuu aina esimieheen saakka. 
Pitääkö vaan maksaa potut pottuina ja perseillä takasin. Sitten kaikilla vasta mukavaa onkin! 

Etenkin naisvoittoisilla aloilla tuntuu että perseilyä  on hyvinkin paljon. Mistä ihmeestä se johtuu? Eikö sitä ihminen oikeasti tajua, että omalla käytöksellä sitä saa niin monen muunkin ihmisen päivän pilalle. Työpaikka, missä monet viettävät aikaansa suhteellisen paljon viikostaan tulisi olla mielestäni mielekäs, edes siedettävä, sillä se vaikuttaa koko elämänlaatuun. 
Jos itse työ ei niin maistuisi (huonoja päiviä tulee jokaiselle) niin eikö sillä että työyhteisö olisi kannustava ja mukava saa jo paljon anteeksi?  

Ehkä vaan sanon perseilijälle että perseily ei tunnu mukavalta, lopeta heti ja katso peiliin. 

Huh. Kiitos ja hei :D 

                                                         (Kuva:Google)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

souliina

Hyvä teksti. Lähestulkoot jokaisessa työpaikassa on näitä tyyppejä ja he oikeasti saastuttaa työyhteisön.

Yleensä tälläiset ihmiset ei edes itse tajua mitä tekee, tai ei vaan yksinkertaisesti välitä. Ja vaikka heille sanoisi suoraan, niin yleensä sota on valmis ;)

Itse kirjoitin muutama päivä sitten blogiini kaveruuden pelisäännöistä, joissa pohditaan samanlaista asiaa´, jos haluat vilkaista.

http://souliina.blogspot.fi/2017/05/kaveruuden-pelisaannot.html

Katriina_
Liittynyt21.10.2016

Hei ja kiitos kommentista! Näinhän se valitettavasti usein on :/ Voi kun olisi jokin keino millä tällätavoin käyttäytyvän ihmisen silmät saisi aukeamaan 

Kirjoituksesi kuullostaa todella mielenkiintoiselta, täytyypä käydä lukasemassa :) 

Vierailija

Toi on niin totta. Miksi tästä ei puhuta enemmän. Vain siten se saadaan kuriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja kahden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani alanvaihdostani aina mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

Bloglovin`

 

Blogiarkisto

2018
2016
Lokakuu