Kirjoitukset avainsanalla Mielipide

Kun minä mielinipahoitin!

Tuossa muutama päivä sitten otsikoitiin Nanna Karalahden raskaudesta.
Uutisen tehneeseen juorulehteen oli kuulemma sadellut useammalta eri taholta vinkkejä Nannan pyöristyneestä vatsasta.

Luin jutun ja pöyristyin.

 

Mitä hittoa! Nannaa oli haastateltu juttuun keskiviikkona (uutinen ilmestyi torstaina) ja hän oli kieltänyt haastattelussa raskauden. Nanna kertoi haluavansa katkaista huhuilta siivet ja kertoi ettei hän ole raskaana. 1- vuotias poika on edelleen heidän ainoa vauvansa ja se riittää toistaseksi.
Silti uutinen otsikoitiin kuin hän olisi raskaana!  

 

Oli tai ei, niin joku roti pitäisi sillä olla, mitä lehtiin julkaistaan ja mitä ei.

Kukaan nainen ei halua että häneltä kysytään onko hän raskaana. Sehän on selvä viittaus siihen että vatsaan on tullut pyöreyttä kysyjän mielestä! Suklaa ja pari dontisia on maistunut tai sitten on raskaana. Kuka tuollaista haluaa kuulla saatika lukea iltapäivälehtien otsikoista.

 

Ja jos miettii Nanna Karalahtea niin hänhän on häikäisevän ihminen. Kertakaikkisen kaunis. En hänestä sen enempiä tiedä saatika tunne, mutta todella hyvä sydämiseltä ihmiseltä vaikuttaa, ja vaikkei sitä olisikaan niin ei tuollaista uutisointia kyllä kukaan ansaitse.

Sitä paitsi, vaikka hän olisikin raskaana niin siihenkin on varmasti jokin syy, miksei hän halua asiaa esille tuoda. Tämä on niin henkilökohtainen asia, että kyllä siinä pitäisi sen verran itsekunnioitusta ja häveliäisyyttä löytyä jutun kirjottajalta, ettei tällaista lähde julkaisemaan. Erityisesti jos toinen nimenomaan kieltää asian!  

Kyllä minä kuulkaa mielenipahotin.

Sitä paitsi joka tuutista kailotetaan ihmisten ulkonäköpaineista ja siitä miten julmaa ja kovaa somemaailma on. Lehdissä kirjoitetaan miten ulkonäköpaineet vaikuttaa ihmisten mieliin ja riittämättömyyden tunteeseen.
Samaan aikaan kuitenkin tehdään tälläisiä juttuja ja klikkiotsikoita.
”Onnea Nanna raskaudesta!  Juu kiitos, en ole raskaana, se oli se pari valvottua viikkoa lapsen sairastelun takia…” (kuvitteellinen!)

Ymmärrän sen että tarkoitus on tuottaa ihmisiä kiinnostavia juttua, ja mikäs sen parempaa kun ruokkia meidän kaikkien uteliaisuutta tällaisia asioita kohtaan, kun rakentamalla kunnon kilikkiotsikko. Mutta tässä mentiin kyllä mielestäni reippaasti rajan yli.

Aika ala-arvoista sanon minä. Ja kyllä,
kukkahattu istuu tanakasti päässä ja kädetkin on puuskassa.

Puuuh, olen puhunut.

Mutta mtä te olette mieltä?  Missä menee rajat klikkien metsästyksessä!

Kommentit (0)

En ole voinut olla seuraamatta korkeakoulujen opiskelijavalinnan uudistusta.

Uudistuksen tavoitteena on vähentää välivuosia ja aikaistaa opintojen aloitusta.
Todistusarvosanoihin perustuvaa opiskelijavalintaa lisätään ja pääsykokeita muutetaan siten, etteivät ne edellytä hakijoilta pitkää valmentautumista eikä valmennuskurssia. Uudistus tehdään porrastaen.

 

Asia on melkosen kaks piippunen.

Mielestäni on todella hyvä asia, että pääsykokeita uudistetaan ja niitä pyritään helpottamaan siten, ettei kokeen läpäisyyn tarvitse ostaa enää valmennuskurssia.
Mutta entäs tämä arvosanapainotus.

Itse lukioikäisenä oli kiinnostunut kyllä aivan kaikesta muusta kun opiskelusta.
Olin ihan pikkunen tuolloin enkä todellakaan osannut ajatella asioita kymmenen vuoden päähän,saati ottaa vastuuta elämästäni.
Se että olisin pohtinut 16-vuotiaana kurssivalintojani tehdessä; ”Otanpa tästä tämän yhteiskuntaopin- kurssin tämän liikunta- tai kuviskurssin sijaan. Saan siitä sitten pisteitä kolmen vuoden päästä koittaviin yhteishakuihin” tuntuu absurdilta.

Minulla kesti pitkään ennen kun valoja syttyi päälle ja sitä rupesi jostain jotain ymmärtämään. Onneksi tuolloin ammattikorkeaan  sai hakea pelkän valintakokeen perusteella. 

Toki varmaan suurin osa nuorista on paljon fiksumpia ja vastuuntuntoisempia mitä meikäläinen oli, mutta silti uskon että meitä meikäläisiäkin porukkaan mahtuu. Ja onhan se nyt ihan luonnollista ja inhimillistä. Kyllä sitä aikuistua kerkeää.  
Tuntuu hurjalta että aina vaan nuorempana ja nuorempana tulee osata valita, noh elämän yks suurimmista ja vaikuttavimmista asioista, ammatti.


(Kuvat:Pixbay)

En ole perhetynyt siihen, miten suuri merkitys sillä on opiskelijavalintoihin, mitä aineita olet lukenut tai kirjoittanut. Onko niin että jos et ole lukenut pitkää matikkaa et voi tulla valituksi todistuksella vaikkapa lääkikseen? En tiedä.
Mutta sen tiedän, että matikka on harjoiteltavissa, eikä pitkään matikkaan tarvitse erityislahjoja vaan todellakin niitä pers poskia. Eli jos et ole 16-vuotiaana ollut kiinnostunut persposkien käytöstä, niin pitääkö sinun lähteä lukemaan aikuislukioon matikkaa myöhemmi,  joka sekin kustantaa. 

Uudistukseen kuuluu ilmeisesti vielä valintakoekiintiö, mutta voiko valintakokeeseen osallistua ilman pitkää valmentautumista ja kallista valmennuskurssia? Jotenkin ajattelisin että sama kilpailu opiskelupaikoista tässä kiintiössä on, mitä tähänkin asti. 

Hankala asia kyllä. Ymmärrän tämän uudistuksen hyvän ja lojaalin tarkoituksen, mutta silti jotenkin omakohtaisen kokemukseni takia mietityttää tuleeko niitä väliinputoajia sitten kuitenkin enemmän mitä aiemmin tämän uudistuksen myötä. 

Tulee tunne että yhteiskunnalla on kova kiire ja kova tarve painostaa nuoria hakeutumaan eri koulutuksiin eikä virheille ole varaa. Paineet ovat järjettömän suuret. Toki  mahdollisuus myöhemmin kouluttautumiseen on, mutta ei se ole niin helppoa,
voin kertoa ;)

Mitä te olette asiasta mieltä ? 

Kommentit (2)

Justiina

Samaa mieltä kanssasi!

Itse en todellakaan 16 vuotiaana lukiossa tiennyt, mihin jatkaisin. Ei ollut hajuakaan unelma-ammatista. En pitänyt lainkaan matikasta ja fysiikasta, mutta kolmannella rupesi insinöörialat kiinnostamaan.. Ja tätä nykyä olenkin sitten insinööriammatissa :D

Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen Tamperelaistunut Etälä-Pohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja kahden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani alanvaihdostani aina mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen, juoksu ja lisäksi yritän myös hurahtaa kuntosaleiluun.

Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

 

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

Bloglovin`

 

Blogiarkisto

2018
2016
Lokakuu

Instagram