En edes muista montako vuotta olen haavellut bloggaamisesta ja sisällöntuottamisesta. 
Ehkäpä juuri tämä pähkäily on tehnyt sen, että sisällöntuottaminen on välillä todella haastavaa... Tai eihän se ole haastavaa, pitäisi vain ryhtyä toimeen mutku...sitku...niinku. 

Alla top 5, niistä asioista mitkä itse olen kokenut rajoittavana tekijänä bloggaamiselle: 

1. Kuvat. 
Miten ihmeessä ihmiset saavat niin kauniita ja upeita kuvia itsestään, mitä upeimmissä miljöissä! Kuka ne kuvat ottaa ja miten? (Täällä aviomies testattu, ei hyvä ;D ) 

2. Laadukas teksti.
Oikeinkirjoitus on tuottanut minulle ongelmia alaluokilta lähtien. Pidän kirjoittamisesta, mutta epävarmuus iskee lähes joka kerta kun olen tekstin rustannut, niin oikeinkirjoituksen kun asiasisällön suhteen.. "en osaa", "ketä kiinnostaa", "onko tämä hölmö ja naiivi". 

3. Epävarmuus.
Viitateen ylläolevaan, niin epävarmuus aika ajoin vaivaa sisällöntuottamista. Onhan se inhimillistä, eikä tässä mitään ammattilaisia olla, mutta eipä sille mitään voi että välillä tuppaa syyllistyä "mitähän muut ajattelee"- ajatteluun. 

4. Aika
Mihin aika katoaa vuorokaudesta! Kirjoittaminen on yllättävän aikaa vievää puuhaa, vaikka mukaavaa onkin

5. Vertailu.
Sitä tuppaa vertailemaan omia tekeleitään muiden tuotoksiin eikä sitä tämän jälkeen näe omassa tekeleessään päätä eikä häntää. 

Meitä näyttäisi olevan täällä MeNaisissa useampi uudehko bloggaaja. Olisi mukava kuulla onko teillä jotain vastaavia ajatuksia/hankaluuksi bloggaukseen liittyen ja mitä ne ovat?

Laitetaan yhdessä stoppi moisille möröille :) 

 

 

Kommentit (4)

Silja Penttinen
Liittynyt22.1.2017

Moi! Ihan samojen juttujen kaa olen paininut :) Oma tyyli tuntuu jotenkin löytyvän kun vaan kirjoittelee ja samalla kirjoittamiseen oppii ja tuottaa myös kielellisesti parempaa settiä. Alussa luin itelleni ääneen tekstejä, koska kuuntelemalla huomasi jos esimerkiksi sanajärjestystä piti vaihtaa selkeämmäksi. On kivaa kun voi ruveta jo rennommin kirjoittelemaan ja itseluottamus kasvaa tekstien mukana! 

Silja / 100 lajia vuodessa

nina_kyllikki
Liittynyt27.7.2017

No hei :)
Itselleni oleellisin juttu blogien kirjoittamisessa on siinä, että kirjoitan niitä ensisijaisesti itselleni mutta tottakai ihanaa on jos ja kun joku haluaa lukea ja seurata mun juttuja ja saa niistä esim inspiraatioita, oivalluksia, ajateltavaa tai muuten vain tykkää lueskella tai vaihtaa ajatuksia.
Tykkään kirjoittaa ja tallettaa kuvia blogeihin, jotta voin palata niihin myöhemmin koska niistä voi oppia tuntemaan itseään vähän kuin eri silmin sekä on ihana muistella jotain mukavia juttuja joista on kirjoitellut.
Kirjoitan siis kahta blogia, toinen niistä on vanhempi, sellainen hyvän mielen päiväkirja ja täällä Me naisissa taas tälläinen syvällisen terapeuttinen.

Mitä kuvaamiseen tulee, tykkään kyllä että kuvat ovat huolellisesti otettuja, saan usein visioita joita haluan toteuttaa mutta en käytä kuitenkaan siihen hirveästi aikaa, esim ei järkkäriä tai muokkauksia. Mutta koska en pidä itseäni kovin kuvauksellisena jos muut kuvaavat, siksi otan lähes aina itse kuvat koska silloin ei tarvitse ressata kun poikaystävä huokailee kameran takaa :D Maisemakuvissa yritän aina miettiä jotain erilaista tvistiä kuviin.

Mitä siihen tulee mitä muut ajattelevat, myönnän olen erittäin herkkä murehtimaan toisten mielipiteitä, tai miksi ei nyt tule tykkäyksiä tms mutta niihinkin koitan aina ajatella sellai, että tärkeintä on vain että kirjoitukseni on aitoa minua ja minulle tulee hyvä mieli. Meille ei ammattibloggaajille tämähän on vain harrastus josta tykkää ja tätä on mukava tehdä. Siksi kirjoittamisen tiheydestäkään ei kannata ottaa paineita :)

Ja mielestäni kirjoitat kivasti ja jokaisellahan meillä on se oma tyyli itsensä ilmaisuun.
Tää sun postaus oli rohkea veto ja musta on ihanaa kun voidaan jakaa kokemuksia ja kannustaa toisiamme <3

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Alku oli kyllä haastavaa, kun mietin liikaa mitä muut ajattelevat. Mitä enemmän uskaltaa tehdä omaa juttuaan (olipa se sitten blogissa tai ei), tulee itsevarmemmaksi eikä enää jaksa kiinnostaa mahdolliset kriitikot. Itse sitä on ehkä kuitenkin itsensä pahin kriitikko. Tärkeää on kuitenkin bloggaamisessa se, että sitä tekee ikään kuin itselle, omaksi ilokseen - ja jos siitä joku muukin sen myötä kiinnostuu, niin kiva. Tsemppiä omaan tekemiseen!

Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja kahden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani alanvaihdostani aina mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

Bloglovin`

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2016
Lokakuu

Instagram