Enää ei tunnu olevan mitenkään uusi juttu, että ihmiset vaihtavat alaa. Etenkin omassa lähipiirissä tuntuu olevan yks sun toinenkin, joka kaipaa muutosta työurilleen. Seinä tulee kuitenkin osalle vastaan siinä kohtaa, kun halutulle alalle vaaditaan muodollinen pätevyys.

 

Ja kyllä, juuri tuo muodollinen pätevyys on se syy, miksi niin kovin paljon suosittelen koulunpenkkiä. Monen asian pystyy kyllä opiskelemaan ilman kouluakin ja olen osaksi myös sitä mieltä, että parhaiten työn oppii tekemällä. Mutta etenkin, kun täällä Suomen maalla saamme elellä, niin itse ajattelen että yhteiskuntamme on valitettavankin koulutuskeskeinen. Tiettyjä tehtäviä on haastava hakea työkokemuksesta huolimatta, mikäli et omaa muodollista pätevyyttä. 

 

Noh, tottahan koulutus tuo mukanaan muutakin, kun tuon pätevyyden. Huh, miten paljon se onkaan opettanut.  Omalla kohdalla yrittäjyys, on se mitä haluan tehdä ja rakentaa, ainakin tässä kohtaa elämääni. Olisin varmasti voinut maltillisemmallakin koulutuksella alalle siirtyä, mutta kauppakorkea oli iso, mahdottomalta tuntunut unelma minkä halusin toteuttaa. Samalla se oli omia arvojani tukeva. Koen sen toimivan myös hyvänä referenssinä yrittäjyyden polulla. 

 

Koulu on myös opettanut muutakin kuin vain luettuja kursseja. Paineensietokykyni on päässyt ihan uudelle levelille, ryhmätyötaitoja olen päässyt harjoittamaan. Koulu on kehittänyt lisäksi stressinhallintaa (mitä joudun kyllä vielä hitusen opettelemaan). Oppia on tullut myös organisointitaitoihin, kriittiseen ajatteluun ja paljon muuta.

 

Se miksi kannustan opinahjojamme hyödyntämään opin lisäksi, on se turva mitä se tuo. Tutkinto on jotain mikä tulee toimimaan referenssinäsi koko elämäsi, kukaan ei koskaan voi viedä sitä sinulta pois. Muistutankin ettei koulua tarvitse suorittaa hikihatussa, vaan sitä voi tehdä töiden sun muun ohella pitkäjänteisesti, pikkuhiljaa. 

Yhteishaku alkaa pian, jääppäs mutustelemaan asiaa ;) 

Seuraavassa postauksessa kirjoittelen hakuprosessista ja miten halutun koulupaikan voi itselle napata. 

 

Ihanaa päivää! 

Ps. Blogi on muuttamassa! Katsotaan tuleeko tuo ensi viikon postaus jo uuteen osoitteeseen, ilmoitan :)  

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittelee kolmekymppinen tamperelaistunut eteläpohjalainen.
Entinen sairaanhoitaja, nykyinen kauppatieteilijä.
Aviovaimo ja yhden koiralapsen huoltaja.

Blogissa avaan ajatuksiani aina alanvaihdostani mielen hyvinvointiin.
Sydäntäni lähellä ovat kaikenlaiset self-help-kirjat, säästäminen/sijoittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Tervetuloa seurailemaan sarkastisella huumorilla höystettyä blogiani :) 

Instagram
Bloglovin`

Yhteydenotot:
blogikatriina@gmail.com

 

 

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2016
Lokakuu