La Dolce Vita on Federico Fellinin vuonna 1960 ohjaama elokuva, jota tähdittivät aikansa supertähdet Marcello Mastroianni ja Anita Ekberg. Useista eri mosaiikkimaisista palasista koostuvaa elokuvaa on pidetty yhtenä Fellinin parhaista. Elokuvan kuuluisin kohtaus, jossa iltapukuinen Ekberg kahlaa Mastroiannin kanssa Trevin suihkulähteessä, on mielestäni yksi elokuvahistorian mieleenpainuvimmista. Elokuvassa Mastroiannin esittämän toimittajan valokuvaajaparina työskentelevän Paparazzon nimestä juontuu myös tunkeilevista valokuvaajista käytetty termi paparazzi.

Laskeskelin juuri, että siitähän tulee osimmoilleen kymmenen vuotta lokakuussa, kun eteeni polvistuttiin juurikin samaisella roomalaisella suihkulähteellä. Matkamuistoksi ostettu juliste oli makuuhuoneen paraatipaikalla vuosikausia aikaisemmassa kodissa, mutta sittemmin se sai väistyä lapsosen kuvien ja hääkuvien tieltä. Nykyisen kodin makuuhuoneen remontti on ollut valmis jo tovin, ja olen kovasti kaipaillut sängynpäätyseinään jotain kivaa, tauluhyllyä, suurta sängynpäätyä tai jotain. Koska tapettiseinään poraaminen tuntuu jotenkin riipaisevan lopulliselta ja, no väärältä, meinasin päästää ilonkiljaisun, kun löysin Ikeasta ihanan kevyet valkoiset kehykset, jotka pysyvät seinässä hentoisella taulukoukulla. Trevi-julisteessa oli aikaisemmin musta taustapaperi mutta nykyisen makkarin väritykseen se ei käynyt ollenkaan. Valkoisen taustan ja kehysten yhdistelmä toimii minusta kivasti, eikä taulu riitele suurikuvioisen tapetin kanssa.

Juliste on ajankohtainen tällä hetkellä muutenkin, koska elämä tuntuukin nyt ihanan dolcelta. Vaikkei se ole pelkkää dolcefarnienteä, eikä sairastelulta ole vältytty, se on ihanaa. Yksinkertaisempaa, rauhoitetumpaa ja omantuntuista.

Dolce, dolce, dolce. Che mi piace, piace, piace! <3

Buon weekend, amici!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustustotuuksia kaihtavaa blogia kirjoittaa Turun seudulla asuva freelancer, joka sisustaa perheen omakotitaloa rakkaudella ja rennossa skandihengessä – useimmiten kieli poskessa.

Hae blogista